Fistule perianale
Am văzut multe cereri de ajutor legate de această boală. Din proprie experienţă, vă pot spune că şi eu mi-am tratat soţul de aceeaşi boală, cu varză (crudă, nemurată). Frunzele exterioare ale căpăţânii de varză se taie de pe cocean şi se spală în apa în care se pune zeama de la o lămâie. Se scot şi se şterg cu un prosop curat. Se scoate nervura frunzelor cu un cuţit. Pe un fund de lemn se pisează foaia de varză cu sucitorul, până se înmoaie şi iese sucul din ea. Varza se pune apoi pe o pânză curată şi se aşează peste locul inflamat. Se lasă 5-6 ore şi se repetă operaţia. Înainte de fiecare aplicare se spală locul cu un jet de apă (duş) sau cu ceai de muşeţel călduţ. Reţeta se repetă până ce se curăţă locul. Eventual 3-4 zile. Uneori, îmbolnăvirea se produce la 3-4 ani (aşa s-a produs la soţul meu) cu umflătură, coptură, puroi, dar şi cu temperatură până la 40 de grade. Nu am folosit niciun antibiotic. După cel mult 2-3 aplicări de varză, umflătura se sparge, locul se curăţă, şi se continuă aplicările până la vindecarea completă a rănii. Condiţii obligatorii: igienă desăvârşită; foile de varză să fie bine presate, până îşi lasă zeamă (pânza trebuie să se umezească). Multă sănătate!
MARIA P. - Bucureşti
Constipaţie cronică
Ştiu pe pielea mea ce neplăceri produce nesuferita de constipaţie, de aceea vreau să le împărtăşesc cititorilor din experienţa mea. Eu urmez tratamentul pe care vi-l recomand, cu rezultate foarte bune. Iată ce trebuie să faceţi: cumpăraţi de la piaţă 1-2 kg de tărâţe de grâu. Cerneţi-le printr-o sită deasă, ca să eliminaţi făina care mi rămâne în ele după măcinarea grâului. Puneţi în fiecare dimineaţă 2 linguri de tărâţe într-o cană obişnuită şi opăriţi-le cu orice fel de ceai. Amestecaţi bine conţinutul pentru a-l omogeniza şi când se răceşte (trebuie să fie călduţ) îl beţi pe stomacul gol, înghiţitură de înghiţitură. După o pauză de circa 10 minute, puteţi lua micul dejun. În cazul când constipaţia nu cedează chiar de a doua zi, repetaţi operaţia şi seara, înainte de cină. După ce situaţia se normalizează, renunţaţi la porţia de seară. Vă doresc multă sănătate!
V. VÂCLEA - Bucureşti
Hepatită
* Ceaiuri. Faceţi un amestec în părţi egale din: sunătoare, coada-şoricelului, cicoare, flori de gălbenele, cimbrişor şi pedicuţă, din care puneţi o lingură cu vârf la 600 ml apă clocotită şi odată cu asta şi o linguriţă de rostopască. Opăriţi plantele şi lăsaţi vasul acoperit vreme de 30 de minute. După strecurare, se beau câte 100 ml din 3 în 3 ore şi se stă culcat pe dreapta, 15-20 de minute. Este posibil ca după ce beţi ceaiul să aveţi chiorăituri de stomac sau uşoare dureri, ceea ce nu trebuie să vă sperie. Dacă doare prea tare, reduceţi doza (50 g de plantă) şi beţi ceaiul mai des (se poate îndulci cu miere).
* Apiterapie. Concomitent cu cura de ceai, luaţi în fiecare dimineaţă şi la prânz, cu o jumătate de oră înainte de masă, 2 linguriţe de polen de albine şi o linguriţă de miere polifloră, care se vor mesteca bine în gură, până ce boabele de polen se dizolvă. Cura se face 3 luni, cu o pauză de 10 zile după fiecare lună de tratament.
* Cataplasme. Puneţi în dreptul ficatului 1-2 frunze mari de varză albă, opărite scurt şi apoi presate bine cu sucitorul. Peste ele, o folie de plastic sau celofan, apoi un prosop gros. Staţi cu compresa 6 ore (se poate pune peste noapte, dar bine legată, ca să nu cadă). Varza poate fi înlocuită cu ridichi negre rase, aplicate în acelaşi fel.
* Dietă. Mâncaţi de două ori pe zi cartofi fierţi în coajă (bine spălaţi cu o perie înainte), peste care turnaţi untdelemn de măsline rece. Beţi cât mai mult suc de lămâie şi suc de morcovi proaspăt (câte 100 ml de trei ori pe zi).
IOAN ARDELEAN - Vişeul de Sus, jud. Maramureş
Ciuperci vaginale
* Fitoterapie. Ceai de pelin, coada-calului şi ţintaură. Se ia din fiecare plantă câte o linguriţă şi se amestecă bine, apoi se ia o lingură cu vârf de amestec la 300 ml apă clocotită şi se ţine 15 minute acoperit, după care se strecoară. Se bea câte o ceaşcă de 100 ml, neîndulcit, călduţ, cu o jumătate de oră înaintea meselor (cel mai important este ceaiul de dimineaţă). Cura se ţine 14 zile.
* Dietă. În acest răstimp, consumaţi cât mai multe crudităţi.
Timp de 20 de ani, am avut şi eu această nesuferită infecţie vaginală şi, sinceră să fiu, nu i-am dat nici o atenţie, în sensul de a mă trata, ştiind că nu e niciun pericol pentru sănătate (nu mori din ea). Dar ce mi s-a întâmplat? În urma unui tratament pe bază de plante contra colitei (cel indicat mai sus), surpriză!, m-am vindecat şi de infecţia vaginală. Iată de ce îl recomand cu toată încrederea femeilor care nu pot scăpa de ciuperci.
ANGELICA BÂRLAN - Arad
Giardia
Prin intermediul acestor rânduri, vreau să le dau o mână de ajutor mamelor ai căror copii suferă de giardia. Vreme de aproape 3 ani, şi fetiţa mea, în vârstă de 7 ani, a suferit de această groaznică parazitoză intestinală. Am încercat cu tratamentele obişnuite, recomandate de diverşi medici, dar niciun rezultat. În continuare, era palidă, avea cearcăne, lipsă de poftă de mâncare, era agitată, în timpul somnului scrâşnea din dinţi. După tratamentul cu Fasigyn părea mai obosită, mai palidă. Între timp, în oraşul nostru a luat fiinţă un cabinet de homeopatie. Am apelat disperată şi la acest cabinet. După 3-4 săptămâni de tratament homeopat, fetiţa mea s-a schimbat complet, parcă era alt copil. Şi mama mea a beneficiat de acest tratament; suferă de hepatită cronică agresivă, varice, hemoroizi. Se află în luna a doua de tratament şi deja starea generală s-a ameliorat mult, are poftă de mâncare, are putere, forţă mai multă, doarme mai bine. V-am scris aceste rânduri cu dorinţa de a ajuta mulţi oameni care şi-au pierdut speranţa de însănătoşire. Să apeleze cu toată încrederea la aceste cabinete de homeopatie. Tratamentul homeopat este un tratament natural, fără contraindicaţii, absolut inofensiv.
NATALIA IONESCU - Focşani
Nevii din zona ochilor (sunt lungi, ca nişte ţurţuri), de pe gât şi de la subsuori dispar în timp dacă sunt tamponaţi frecvent peste zi cu suc de ceapă. Şi seara, înainte de culcare, atingeţi-i de mai multe ori cu o jumătate de ceapă zemoasă.
ILEANA PETRE - Braşov
Probleme cu călcâiele
* Înainte de a vă culca, faceţi o baie de picioare cu apă călduţă, lăsându-le să se înmoaie. Ştergeţi-le, apoi ungeţi-le din belşug cu ulei de ricin şi încălţaţi şosete de lână ude. Puneţi în pat o muşama sau o folie mai groasă de plastic, ca să nu se ude cearceaful. Procedeul se repetă dimineaţa. După 3-4 săptămâni, veţi avea călcâie de nou-născut.
* În fiecare seară, după ce faceţi baie sau duş, ungeţi-vă bine călcâiele cu alifie de gălbenele (Calendula officinalis). Face minuni.
* În fiecare seară şi dimineaţă, ungeţi-vă tălpile şi călcâiele cu Petroleum-Jelly, o cremă produsă de firma americană Lander.
IOANA PRICOP - Tulcea
Ciroză hepatică
Sunt o fidelă cititoare a revistei "Formula AS" şi mă preocupă mai ales pagina de sănătate, unde descopăr multe lucruri interesante şi foarte folositoare. Vreau să vă recomand o reţetă, care pe unele persoane le-a vindecat complet. S-ar putea ca ea să-i ajute încă pe mulţi alţii, cu condiţia să nu sufere de diabet.
Ingrediente: 3 kg morcovi tineri (carote), 3 kg miere de albine, 3 kg lămâi, 1 kg pătlagină.
Mod de preparare: Morcovii se dau pe răzătoarea mică, lămâile se spală şi se taie mărunt, pătlagina se fierbe în doi litri de apă, la foc mic, până rămâne o cană. Se amestecă toate ingredientele, se pun în borcane şi se păstrează la frigider.
Mod de administrare: Se ia în fiecare dimineaţă o lingură, pe stomacul gol, înainte de masă. Bineînţeles, regimul alimentar este obligatoriu.
Vă doresc însănătoşire grabnică!
FLORICA CLEMENT - Bucureşti
Băşici pe piele şi fistule perianale
Iată o reţetă încercată pe mine, valabilă pentru ambele cazuri:
* Ceai de pelin asociat cu muşeţel şi gălbenele - o cană pe zi, dintr-o linguriţă de amestec de plante, opărit cu o cană de apă în clocot.
* Să se facă spălături locale cu mult clăbuc de săpun Protex, de 2-3 ori pe seară, limpezindu-se bine. Se lasă locul să se usuce, fără a se folosi prosopul.
* Alifie de mărul-lupului - se aplică pe locul curăţat şi uscat, masându-se uşor ca să pătrundă bine în piele. În maximum o săptămână, afecţiunile dispar.
MARIA MANOLE - Bucureşti
Negi şi tumori pe piele
Dacă protuberanţa negului este închisă şi nu supurează, trebuie să tamponaţi locul bolnav, de mai multe ori pe zi, cu suc de rostopască (planta creşte pe toate drumurile). Se rupe tulpina şi sucul galben-portocaliu care curge se pune pe locul bolnav. Dacă buba respectivă zemuieşte, atunci se recomandă spălături zilnice cu infuzie de coada-calului şi aplicări locale de terci de pătlagină (frunzele se spală şi se pisează bine cu un sucitor). Peste noapte, se pun comprese cu infuzie de coada-calului. Când tumora începe să se închidă, se ating numai marginile cu suc de rostopască, iar restul se unge cu alifie de gălbenele.
ADA IONESCU - Târgu Jiu
Surzenie
Podbalul este o plantă care creşte în locuri umede, uşor de recunoscut datorită faptului că are o singură floare galbenă, care răsare din pământ înaintea frunzelor. Face minuni în bolile de urechi. Bine spălate în apă, frunzele de podbal se bagă în centrifugă, iar sucul obţinut se pune cu pipeta în urechi, seara la culcare şi de două ori peste zi. La fel de bun este şi Bitterul suedez care are, în plus, avantajul că întăreşte şi auzul. Băgaţi-vă în urechi dopuri de vată îmbibate cu Bitter suedez (după ce în prealabil v-aţi uns cu puţină alifie de gălbenele).
Sângerări vaginale
Planta care are cea mai mare putere de a opri sângerările este traista-ciobanului. Faceţi o cură de 20 de zile de infuzie preparată dintr-o linguriţă de plantă proaspătă. Este uşor de recunoscut, datorită frunzuliţelor ei în formă de inimă. Planta se opăreşte cu o cană de apă în clocot. Se beau trei ceaiuri pe zi.
GINA TEODORESCU - Ploieşti