Cum se prepară ceaiul de ghimbir:
Ingrediente: 2 linguri de ghimbir proaspăt ras ( ghimbirul se spală bine, se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoare), 2 căni de apă.
Mod de preparare: Puneţi apa pe foc, adăugaţi ghimbirul. Când apa începe să fiarbă, faceţi focul mic şi lăsaţi ceaiul să mijotească aproximativ 15 minute (cu capac).
Cele mai bune rezultate se obţin dacă beţi ceai de ghimbir pe stomacul gol, între mese, 4 căni pe zi, timp de 2 săptămâni. După o pauză de 7 zile, puteţi relua dieta. Pentru a intensifica efectele ghimbirului, consumaţi alimente uşoare, iar ultima masă a zilei să fie cu trei ore înainte de culcare.
Dacă aveţi probleme gastro-intestinale sau cardiace evitaţi dieta cu ghimbir.
TABELUL CALORIILOR DE SEZON
1 Pizza cu ciuperci - 550 kcal.
1 Pizza cu şuncă - 620 kcal.
1 Cheesburger - 320 kcal.
1 Hamburger - 360 kcal.
1 Hot dog cu muştar - 330 kcal.
1 Sandvici cu brânză şi şuncă - 280 kcal.
1 Pateu cu carne sau brânză - 270 kcal.
Atenţie! Nu depăşiţi 600-800 kcal. pe zi.