Simion, omul florilor
În orăşelul unde trăieşte, Candrea Bozga Simion e cunoscut drept un "om de leac". Mulţi bolnavi s-au tămăduit cu ierburile sale, cu plantele sale, cu cristalele sale "de Japonia", dar mai cu seamă s-au tămăduit cu fabuloasele lui poveşti de viaţă, bune de pus la rănile sufletului. Dacă întâmplările din viaţa cuiva s-ar putea vinde pe bani, cu siguranţă Candrea Bozga Simion ar fi multimiliardar. Cât despre ceaiurile sale, altminteri ceaiuri obişnuite din plante obişnuite, ele au făcut înconjurul lumii, fiind comandate de foarte mulţi străini, dar pentru aceste adevărate elixiruri el n-a cerut niciodată vreun ban...
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist BOBARU: Lumânărica, medicul plămânilor (Verbascum phlomoides)
Îşi merită pe deplin denumirea populară, pentru că, zărită de la distanţă, seamănă cu o flăcăruie. În legendele populare este considerată nevasta soarelui, pentru că este prezentă în toate locurile însorite. Cu ţinuta ei dreaptă ca lumânarea, se ridică peste toate plantele dimprejur, chiar şi în zonele uscate şi pietroase, unde prezenţa ei omagiază regal lumina soarelui. Puterea ei vindecătoare a fost descoperită în Antichitate, când Hipocrate o recomanda ca leac contra rănilor.
Citeste tot articolul
Monahul care L-a văzut pe Dumnezeu - SOFRONIE SAHAROV
Părintele Sofronie Saharov este unul din puţinii monahi care au ajuns la vederea Luminii dumnezeieşti încă din această viaţă. A primit darul încă din tinereţe şi s-a bucurat de el până la moartea sa, de la care se împlinesc 20 de ani. Cărţile în care îşi descrie experienţele spirituale s-au tradus în 16 limbi şi sunt un leac pentru cei chinuiţi de deznădejde.
Citeste tot articolul
O amânare necesară
Curtea Constituţională a României a dejucat, încă o dată, planurile "puciştilor" din USL, de a pune stăpânire pe toate pârghiile puterii. Amânarea cu un an a posibilităţii validării unui referendum doar cu un cvorum de 30% a dat societăţii civile şansa de a aprofunda "rezultatele" Comisiei Antonescu în revizuirea Constituţiei. Complotiştii din USL mizau tocmai pe o adoptare rapidă a proiectului de Lege Fundamentală propus de ei.
Citeste tot articolul
Lege dură pentru caracatiţa insolvenţei
Aşa ceva nu e posibil într-o ţară membră a Uniunii Europene, care speră la a deveni competitivă pe o piaţă economică tot mai dură şi mai complexă: un tânăr stilat din România, în vârstă de puţin peste 30 de ani, genul care vorbeşte bine, are aer de lider şi poartă cămaşă în carouri fine, îşi permite, într-un singur an (2012), să provoace insolvenţa a nu mai puţin de 69 de firme din portofoliul său!
Citeste tot articolul
"Goldiştii" Ministrului Culturii
Noua componenţă a Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice (CNMI) arată deruta în care se află actuala conducere a Ministerului Culturii. Daniel Barbu, ministrul care, spre nefericirea domniei sale, nu doreşte să viziteze monumentele unice de la Roşia Montană, pare a acţiona aşa cum îi dictează superiorii din PNL (Adina Vălean) şi primul ministru Ponta: lucrează cu sârg la eliminarea Roşiei Montane din listele patrimoniului naţional.
Citeste tot articolul
Dr. LIUBIŢA RAICHICI - "Ca să porţi coroana de om, trebuie să ai trei etaje: minte, obraz şi inimă"
Liubiţa Raichici e sârboaică originară din Kosovo. Scriitoare, traducătoare, jurnalistă, manager cultural, a ajuns să conducă destinele culturii din judeţul Caraş-Severin, ca director executiv al Direcţiei pentru Cultură, începând din anul 2010. Când a fost numită în funcţie, s-au găsit destui să spună: "Aţi dat patrimoniul românesc pe mâna unei sârboaice".
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CAMELIA FAGE - loc. Seini, Maramureş, F. AS nr. 1065 - "Am ciroză hepatică şi nu vreau să ajung la transplant"
Nu ştiu în ce măsură, în cazul dvs., stadiul de fibrozare hepatică impune efectuarea transplantului, care este, în general, luat în discuţie, numai când boala a avansat până la un punct dincolo de care ficatul nu mai poate funcţiona. Altfel spus, transplantul hepatic devine o opţiune atunci când, din punct de vedere fiziologic, ficatul nu mai poate asigura unele sau chiar toate funcţiile sale vitale pentru organism, de sintetizare a bilei, de metabolism, de detoxifiere a sângelui, de coagulare etc.
Citeste tot articolul
"Îi mulţumesc d-lui ing. Bogdan Victor"
Citesc de foarte mulţi ani minunata dvs. revistă. Elogiile sunt de prisos. Sunteţi unici, inconfundabili, excepţionali. În cele ce urmează, doresc să fiu concisă, pentru a nu consuma din spaţiul revistei.
Am aflat despre d-l inginer Bogdan Victor după ce am citit articolul în legătură cu produsul creat de domnia sa, Apisan Forte. M-am adresat d-lui inginer şi în cel mai scurt timp mi-a fost livrat
Citeste tot articolul
Soluţii eficiente pentru tumorile craniene: GAMMA KNIFE
Aparatul Gamma Knife asigură tratamente radio-chirurgicale complexe şi foarte exacte pentru pacienţii cu leziuni cerebrale. Radiochirurgia este o variantă de tratament cu radiaţii ionizante, în care terapia se face într-o singură şedinţă, iar iradierea este focalizată într-un singur punct-ţintă, respectiv, spre leziunea cerebrală. Gamma Knife concentrează toate cele 201 raze gamma emise de aparat - care în mod individual sunt foarte slabe, ca să nu facă rău pacientului...
Citeste tot articolul
SECRETUL PIELII FRUMOASE
O propoziţie pe cât de scurtă, pe-atât de crudă, pe care - vrem nu vrem - o s-o auzim cu toţii. Un "compliment" rostit cu zâmbetul pe buze şi fără pic de rea intenţie: "Ce bine arătaţi pentru vârsta dvs.!". În acel moment, sentimentul "înaripant" că încă mai arătăm bine, că încă mai suntem atrăgători, aparţine trecutului. Unii au neşansa să audă această laudă dulce-amară încă de la 35 de ani, alţii, abia după apariţia primelor fire albe şi a primelor riduri mai adânci.
Citeste tot articolul
SELECŢIA "FORMULA AS"
La recitirea prozatorilor români din perioada comunistă, Radu Cosaşu - o spun tinerii critici - este printre puţinii inoxidabili. Şi jurnalişti dintre cei mai buni de acum şi l-au declarat public maestru, căci în şase decenii de neîntreruptă gazetărie a impus un mod propriu de "a băga suflet" în viaţa frazei, captând astfel nu doar inteligenţa ci şi afectivitatea cititorului. Dar articolul de revistă, se ştie, e perisabil.
Citeste tot articolul
Marea soprană MARIANA NICOLESCO a fost numită Ambasador Onorific UNESCO
Există români al căror prestigiu uriaş se impune pe întreaga planetă. Este cazul sopranei Mariana Nicolesco. Numită de presa internaţională Ultima Divă, Primadonna Assoluta, Regina della Scala, Diva Divină, ea a strălucit cu personalitatea ei scenică fără egal şi cu vocea ei de o rară frumuseţe şi forţă expresivă. A primit, cu mai mulţi ani în urmă, Medalia de Aur UNESCO, pentru Merite Artistice, din mâinile Directorului General Federico Mayor, "în semn de recunoaştere a performanţelor sale pe scenele marilor teatre de operă ale lumii".
Citeste tot articolul
Premiul dragostei noastre
În ultima vreme am fost redescoperită ca artistă de Film! ...Iată un răspuns care spune multe despre tulburările din lumea noastră artistică. Un răspuns care vine de la una dintre marile noastre actriţe de teatru şi de film, directoare de multă vreme a unui teatru de mare prestigiu din capitala României, Teatrul Odeon.
Citeste tot articolul
YVETTE LARSSON - "Ospitalitatea şi sufletul vostru m-au cucerit definitiv"
Yvette Larsson este o suedeză în vârstă de 41 de ani. A crescut în provincia Laponia, din nordul ţării, apoi, la 19 ani, a plecat la Universitatea din Ume?, unde a studiat limbi străine, pedagogie, media şi jurnalism. Înclinaţia către comunicare şi curiozitatea nativă nu-i dădeau însă pace, aşa că, pentru perioade mai lungi sau mai scurte, "cartierul general" al lui Yvette a fost localizat în Norvegia, Franţa, Anglia şi Danemarca. De trei luni de zile a revenit în Suedia, stabilindu-se în Helsingborg, unde predă suedeza la o şcoală internaţională.
Citeste tot articolul
Colecţionarul de vise
Mai demult, unul dintre copiii mei m-a întrebat dacă pietrele visează. Şi ce visează ele, dacă visează? Şi cum? Şi când visează? Noaptea, ca oamenii, când deasupra lor se împrăştie stelele, ori ziua, când se odihnesc după-amiază, sub soarele arzător? Ţin minte că au fost întrebări care m-au surprins şi cred că am răspuns tare neconvingător, pentru că n-aveam argumente prea clare. Privirea uşor ironică, neîncrezătoare, cu care m-a urmărit, în vreme ce întorceam pe toate părţile pietricelele pe care mi le-a pus în palme, m-a făcut să înţeleg că am rămas repetentă şi că va fi greu, poate foarte greu, să-mi recâştig poziţia de "mama-care-ştie-tot".
Citeste tot articolul
AMIR şi ATI - Un persan şi un chilian şi-au dat întâlnire la Bucureşti
Instrumente ciudate aşteaptă aşezate ordonat în lumina difuză de pe scenă, percuţii şi un soi de lăute cu corp rotund, foarte mic, şi gât lung. Spectatorii şi-au luat locurile într-una dintre cele mai frumoase şi mai puţin cunoscute săli de concerte ale Bucureştiului, cea din Palatul "Tinerimea Română", ridicat după planurile primei femei arhitect ale României, Virginia Andreescu Haret, şi inaugurat în 1935, de Nicolae Iorga.
Citeste tot articolul
PUTEREA RUGĂCIUNII
Vă salut cu drag şi admiraţie, vă doresc numai bine! Sunt vreo 12 ani de când citesc această minunată revistă. Parcurg toate articolele, dar rubrica "Spiritualitate" mă fascinează. Recunosc că încep cu "Puterea rugăciunii", pe care adeseori am simţit-o în momente dificile din viaţa mea. Bineînţeles că nu pot trece peste ajutorul primit de la Maica Domnului, Sfânta Cuvioasă Paraschiva, Sfântul Nectarie, Sfânta Matrona, Sfântul Ioan Rusul şi, în mod deosebit, Sfântul Efrem cel Nou...
Citeste tot articolul
Trenul fericirii garează la linia 14
Dragii mei, bine v-am găsit! Sunt eu, Gara de Nord. Ne ştim de-o viaţă. Tocmai de-aia mi-a fost greu să mă hotărăsc să vă scriu. Mi-era că am să par nu-ştiu-cum, că veţi zice "uite ce-a apucat-o şi pe-asta acum...". Am o vârstă şi am trăit atâţia ani în izolare, în lipsă de comunicare cu voi, încât nici nu ştiu de unde să încep. Cred, totuşi, că un exerciţiu de sinceritate ne va apropia. Vreau să vă vorbesc direct, fără ocolişuri, iar voi să-mi spuneţi ce credeţi despre mine.
Citeste tot articolul
FERESTRELE CERULUI - Misterele OZN-urilor din Scoţia
În septembrie 1992, întorcându-se noaptea de la muncă, în maşină, pe nişte drumuri de ţară ce duceau în comuna scoţiană Bonnybridge, George Wilson a văzut dintr-o dată un OZN planând deasupra pământului, în faţa sa. L-a observat timp de zece minute, înainte ca acesta să accelereze brusc, dispărând. Când a ajuns acasă, în Falkirk, George a mers imediat la cel mai bun prieten al său, consilierul municipal Bill Buchanan, pentru a-i povesti ceea ce văzuse.
Citeste tot articolul
IRON MAIDEN - "Nu îmi vine să cred câţi tineri vin la concertele noastre"
Pe 24 iulie a.c., legendara trupă britanică Iron Maiden revine în România, pentru un concert de excepţie, ce va avea loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Veteranii heavy metal-ului au în ţara noastră o mulţime de fani, ale căror rânduri par să se îngroaşe de la an la an.
Citeste tot articolul