Muntele de aur - Piatra Tomii
Cândva, nu acum, în călătoriile noastre ciudate, care ne scot deasupra lumii ştiute, ar trebui să înţelegem, odată şi pentru totdeauna, rostul indicatoarelor ruginite.
Citeste tot articolul
Minunile Maicii Domnului
Nu poate fi o întâmplare că cele mai multe icoane făcătoare de minuni aparţin Maicii Domnului. În înaltul bolţii bisericilor sau zugrăvită deasupra altarului, ţinând Pruncul în dreapta (ca la greci) sau în stânga, lângă inimă (cum e la noi), prinsă într-un cearcăn de lumină sau pe lemnul unei icoane, Maica Domnului reprezintă nădejdea fără sfârşit, Preasfânta, Buna, Apropiata...
Citeste tot articolul
Plante uitate: ŞTIRUL
* Dispreţuit şi ponegrit, considerat bun doar pentru porci, ştirul este, de fapt, foarte bogat în vitamine şi minerale. În scrierile sanscrite, planta este menţionată cu rangul de regină a nemuririi, aztecii o socoteau hrană a imortalităţii, iar grecii antici o denumeau "amaranthus” - planta care nu moare *
Citeste tot articolul
Avertismente pentru surzi
Este firesc să te revolţi atunci când eşti privat de un drept constituţional, cum este dreptul unui cetăţean român de a participa la viaţa politică a ţării sale. Faptul că aceşti concetăţeni ai noştri se află de mai multă sau mai puţină vreme în străinătate nu le poate diminua drepturile cetăţeneşti: domiciliul în străinătate nu se numără printre cazurile prevăzute de legislaţia României pentru privarea de drepturi civice. ...
Citeste tot articolul
Criză cu motive de optimism
Sunt lucruri pe care în criză le înţelegi altfel decât într-o perioadă de acalmie, exact ca atunci când îţi descoperi adevăraţii prieteni la greu. Aşa e şi cu momentele prin care trece azi România. Avem destule motive de îngrijorare, dar avem, de asemenea, şi prilejul să descoperim lucruri semnificative despre noi şi despre cei din jurul nostru. ...
Citeste tot articolul
Jocurile Olimpice de la Londra
Este duminică seara şi privesc cu mare bucurie la închiderea celei de-a 30-a ediţii a Jocurilor Olimpice, desfăşurate la Londra. Este un spectacol măreţ, plin de elanuri vitale, iradiind bucurie, fericire, starea de libertate pe care sportul le-o dăruieşte practicanţilor lui.
Citeste tot articolul
Achim Irimescu - "Agricultura românească urmează să primească de la UE, în perioada 2014-2020, aproape 21 de miliarde de euro”
Am trecut recent prin Bărăgan, înainte de ploile prea târzii ale mijlocului de august. Lanurile de porumb şi de floarea-soarelui, întinse pe zeci de mii de hectare, sunt arse, pipernicite. ...
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MIHAELA, F. AS nr. 1028 - "Aştept remedii, naturiste sau nu, pentru psoriazis”
Factorii care pot declanşa psoriazisul pot fi reprezentaţi, de la caz la caz, de infecţiile sistemice (ex. angină streptococică), o reacţie la medicamente sau vaccinuri, consumul excesiv de alcool, factori de mediu şi, nu în ultimul rând, de predispoziţia genetică.
Citeste tot articolul
"Epilepsia - o boală nevindecabilă, pe care d-l VICTOR BOGDAN o vindecă!”
Sunt o persoană trecută bine în partea a doua a vârstei şi m-am trezit cu această boală în urmă cu 14 ani. Despre încercările de vindecare nu vreau să pomenesc! Citisem peste tot că este de nevindecat. Dumnezeu, căci El este în toate, a făcut să mă opresc, dintre toţi vindecătorii din ziarul meu de suflet, "Formula AS”, la d-l ing. Bogdan Victor, specialist în fitoterapie, reflexoterapie şi bioenergie.
Citeste tot articolul
Reţetele domnului farmacist Bobaru * Leacuri din arhiva vechilor spiţeri, uşor de preparat şi de folosit acasă
Lămâiţa (Melissa officinalis) este renumită pentru acţiunea sa benefică asupra sistemului nervos. După cum se ştie, dacă sistemul nervos este dezechilibrat, întreg organismul are de suferit, sub o formă sau alta.
Citeste tot articolul
ZEOLITUL * Adevăruri ştiinţifice nerostite în oncologie
Se aproximează că în mediul înconjurător al civilizaţiei industriale există astăzi circa 60.000 de substanţe diferite, cifră în care nu sunt incluse pesticidele, substanţele farmaceutice şi aditivii alimentari.
Citeste tot articolul
PROPOLICIUM
... Numele lui Andrei Liciu le e cunoscut cititorilor vechi ai revistei "Formula AS”. Am publicat, de-a lungul timpului, numeroase scrisori de mulţumire ce i-au fost adresate, de paciente şi pacienţi vindecaţi. Dosarul părea să fie încheiat. ...
Citeste tot articolul
In memoriam - Cristea Sandu Timoc
Zilele trecute s-a stins din viaţă, la vârsta de 96 de ani, marele patriot român din Timocul sârbesc, prozatorul, poetul, istoricul şi folcloristul Cristea Sandu Timoc.
Citeste tot articolul
Ovidiu Ioncu "Kempes” - "Trebuia să mă întorc, chiar dacă veneam pe jos, în zbor sau înot”
"Ne vedem după nouă ani şi sunt teribil de emoţionat. Gata, trebuia să zic asta”, s-a adresat Ovidiu Ioncu "Kempes” celor câteva mii de spectatori ce l-au ovaţionat pe plaja din Vama Veche, până la patru dimineaţa, la concertul Rezident Ex, supergrupul cu care a revenit pe scenă.
Citeste tot articolul
Mihai Trăistariu - "Am ales cu bună ştiinţă să fac un pas înapoi”
"...Nu s-a întâmplat ceva anume care să determine apariţiile mele mai rare de pe micul ecran, pur şi simplu, aşa este cursul lucrurilor. ..."
Citeste tot articolul
MIRCEA CĂRTĂRESCU
Că dragostea e o adicţie, că femeia pe care-o iubeşti devine pentru tine un drog puternic, care se insinuează în fibra fiinţei tale şi o modifică, este dincolo de orice îndoială. Ca şi-n cazul drogurilor, uneori adicţia se instalează chiar şi după prima doză - faimoasa dragoste la prima vedere...
Citeste tot articolul
Cum să supravieţuieşti unei despărţiri? - "Important e să scapi de ură”
Despărţirea este grea pentru oricine, mai ales dacă nu e de acord cu ea. Prin caracterul ei definitiv, ireversibil, despărţirea se aseamănă cumva cu moartea, deoarece îţi pierzi partenerul pentru totdeauna. ...
Citeste tot articolul
Doina Fodor Lavric - "Cui spune poveşti, îi iartă Dumnezeu păcatele”
* Venită din Suceava în Bucureşti la îndemnul lui Grigore Leşe, interpreta de muzică tradiţională Doina Fodor Lavric şi-a şlefuit continuu talentul, cu migală şi răbdare, până a ajuns să strălucească precum diamantul. Noul său disc, "Poveste din Bucovina”, însoţind un album grafic impresionant, e gata pentru a fi lansat pe piaţă, în septembrie, după ce se vor fi sfârşit concediile şi lumea va dori din nou să se aşeze şi să asculte poveşti şi cântece vechi *
Citeste tot articolul
Prof. Viorel Gârbaciu - "Eticheta de «patrie a lăutarilor», aplicată Gorjului, ar putea să devină realitate”
Mi-am petrecut copilăria la ţară, unde nu exista sărbătoare fără lăutari. Îţi cântau la ureche, fără amplificare, fără instrumente legate la priză. După ce "colindau” pe la casele principalilor gospodari, se opreau la mat unde, rezemaţi de teiul multisecular de la răscruce, dădeau startul horei satului.
Citeste tot articolul
Viaţa şi Adormirea Maicii lui Dumnezeu
De mers, merg pe jos. Întotdeauna. Fie că frământă colbul drumurilor de ţară, fie că sunt aliniaţi de-a lungul asfaltului, pasul este cel care le măsoară distanţele. Iar ele nu sunt scurte. Se trezesc odată cu soarele şi se culcă atunci când ultima geană de lumină se stinge. Merg aşezat, zile întregi. Şi cântă. Mai ales cântă.
Citeste tot articolul
Corina Chiriac - "Când îmbrăţişezi un copac, îmbrăţişezi esenţa vieţii”
"Dragostea mea dintotdeauna e marea. Iubesc marea din copilărie şi, cu toate că de foarte mulţi ani eu nu mai stau la soare decât foarte puţin, povestea mea de dragoste cu marea a rămas neştirbită. ..."
Citeste tot articolul
Cu toate pânzele sus, spre vremuri de altădată
Vara se apropie de final, iar dacă anul acesta nu v-aţi îmbarcat pe marea corabie a vacanţei, noi vă propunem câteva călătorii... în timp. Nu costă mult, şi tot ce trebuie să luaţi în bagaj este puţină imaginaţie.
Citeste tot articolul