Raportul GRECO
"GRECO (Grupul de State Europene împotriva Corupţiei) este un organism al Consiliului Europei menit - după cum o indică şi denumirea lui - analizei modalităţilor de combatere a flagelului corupţiei în statele membre ale UE. Fără a putea interveni în construcţia şi funcţionarea sistemelor juridice ale acestora, GRECO face recomandări pentru adecvarea lor la standardele de eficienţă necesare, ştiut fiind că o corupţie generalizată afectează nu numai evoluţia democraţiei, ci şi siguranţa naţională a statelor în cauză."
Citeste tot articolul
Ce doctorate, când poţi plagia?
"Puţine lucruri sfinte păreau să scape de tăvălugul PSD-ist al ultimilor ani. Numai că, după ce ai rezolvat toate problemele legate de salarii şi pensii, de infrastructură şi de facilităţi pentru investiţii, simţi, natural, nevoia să te implici şi în domenii de mai strictă expertiză. Cum ar fi fotbalul, de pildă, unde nu poţi să nu "miruieşti" pe creştet candidatul cu cea mai mare priză la public."
Citeste tot articolul
Chişinău-Bucureşti-Bruxelles
"La Bruxelles s-a lansat prima organizaţie care promovează, la nivelul Uniunii Europene, reunirea României cu Basarabia. Cu susţinerea multor europeni, pe 26 martie, la Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles, a avut loc lansarea Centrului European pentru Unitate Românească (European Centre for Romanian Unity (ECRU)). Este primul think tank (grup de gândire) care aduce la nivelul Uniunii Europene proiectul reunificării României şi Republicii Moldova."
Citeste tot articolul
IOAN-AUREL POP - Preşedintele nou ales al Academiei Române: "Am convingerea că Academia Română va fi «suflet din sufletul neamului meu»"
"Academia Română a fost, în întreaga sa istorie de peste un secol şi jumătate, implicată major în "Proiectul România" şi în realitatea numită România. Mai întâi, Academia, alături de alte câteva instituţii-cheie, a făcut România întregită, a făcut posibilă această Românie, a pus umărul la împlinirea marilor idealuri naţionale, fixate prin programul Revoluţiei de la 1848-1849."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ALEX - Hunedoara, F. AS nr. 1307 - "Ce pot face pentru bunicul meu, care are cancer la vezica urinară?"
"Înainte de a lua o decizie definitivă asupra modului de abordare terapeutică, cred că v-ar fi de folos să cunoaşteţi câteva aspecte esenţiale despre cancerul de vezică urinară. În primul rând, este foarte important să se înţeleagă că tratamentul acestui tip de cancer variază în funcţie de extinderea lui."
Citeste tot articolul
"Vă mulţumesc, domnule Victor Bogdan! Să vă ţină Dumnezeu sănătos!"
"Mă numesc Popa Sorin, am 48 de ani, sunt din Bucureşti, şi până în vara lui 2017 nu am ştiut ce înseamnă boală, medicamente sau mers la doctor. În luna iulie, după o tură de noapte, am făcut o pareză la mâna stângă şi nu am mai putut să o folosesc."
Citeste tot articolul
Ficatul şi grăsimile rătăcite
"Excesul de alcool reprezintă doar unul dintre posibilele motive pentru care ficatul îşi pierde echilibrul şi începe să depoziteze grăsime. La aşa-numita "steatoză-hepatică non-alcoolică", după cum arată şi numele, cauza nu este băutura, ci, de cele mai multe ori, alimentaţia necorespunzătoare, dublată de prea puţină mişcare."
Citeste tot articolul
"Banca de date" a sănătăţii: Ce ne-ar spune sângele, dacă ar putea
"Sângele aprovizionează organismul cu oxigen şi cu toţi nutrienţii importanţi. În acelaşi timp, el este o bancă de date în care se găsesc informaţii amănunţite despre sănătatea noastră. Aflaţi totul despre acest lichid fascinant"
Citeste tot articolul
Energizare de primăvară - Terapia Kneipp
Schimbările nebuneşti de temperatură din ultimul timp, cu diferenţe bruşte de frig şi cald, impun, înainte de toate, protecţia sistemului circulator. Nici o altă metodă nu pune mai bine sângele în circulaţie decât procedurile ...
Citeste tot articolul
LEACURI DE LA CITITORI - Kneipp nu înseamnă doar apă rece
"Copilăria mea a fost marcată de adepţi tenace ai terapiei lui Kneipp. Bunica se freca dimineaţa cu prosoape de cânepă, înmuiate în apă rece, iar bunicul dădea o tură, desculţ, prin iarba udă a grădinii, deşi era preot în sat. În loc de cafea, mătuşa Rozalia, sora mamei, se răcorea cu o baie la braţe, a cărei eficienţă atingea punctul maxim exact în momentele de moleşeală ale zilei, adică la prânz şi după-amiază."
Citeste tot articolul
Sfaturi de primăvară
Primăvara şi vara, tenul - ca şi întreg corpul, de altfel - sunt expuse mai mult radiaţiilor solare, vântului, prafului. E bine ca în cazul în care nu avem bani sau timp pentru a merge la cosmeticiană, să apelăm la mici trucuri menite să ne redea "o nouă faţă". Sfaturile care urmează aparţin unui specialist: cosmeticiana Neli Pfeiffer.
Citeste tot articolul
Când greutatea stagnează şi nu mai puteţi slăbi
Mişcaţi-vă, folosind situaţiile aflate la îndemână: în loc de lift, urcaţi treptele, fugiţi după autobuz, mergeţi cât mai repede pe stradă, indiferent dacă vă grăbiţi sau nu. Cât mergeţi cu autobuzul, încordaţi-vă repetat muşchii feselor şi-ai stomacului. La slujbă, faceţi rotaţii de gleznă pe sub birou. Orice loc poate deveni, dacă vreţi, un pretext de mişcare fizică.
Citeste tot articolul
Povestea unui munte - POSTĂVARUL
"Acum câţiva ani, când soţia i-a mângâiat încet palma, l-a privit în ochi şi i-a zâmbit, Ion Nuţoiu a simţit cum lumea lui se prăbuşeşte. "Mă duc", au fost ultimele ei cuvinte. Şi s-a dus."
Citeste tot articolul
Cronică de familie
"Marele patriarh al familiei mele a fost Vasile Dogariu. Un chirurg care a reuşit, în decenii de muncă, să înalţe pe Dealul Cetăţii din Braşov, un sanatoriu. Un bărbat chipeş, inteligent, elegant şi respectat care, după venirea comuniştilor, a pierdut tot ce a avut, în afară de cele trei fete ale sale. Cea mai mare dintre ele, Delia, mi-a fost bunică."
Citeste tot articolul
De ce moare dragostea?
"În primul rând eu cred că egalitatea dintre femei şi bărbaţi este o aberaţie, este ceva fals. Este ireală ideea că femeia poate fi vreodată egală cu bărbatul sau că bărbatul ar putea fi egal cu femeia, pentru că bărbatul este de la-nceput născut să joace un rol, şi femeia hărăzită să joace alt rol."
Citeste tot articolul
Călătorie printre comori: Muzeul Brukenthal din Sibiu
În Piaţa Mare a Sibiului, Palatul baronului von Brukenthal magnetizează privirea, cu geometria lui austeră şi falnică. Nu te îndoieşti nici o clipă că norocosul care a trăit în el a fost nobil. Un nobil cultivat şi inteligent...
Citeste tot articolul
"Fotograful vedetelor" - ZOLTAN LORENCZ: "Mie mi s-au împlinit toate visele"
"N-am visat niciodată să devin fotograf, deşi purtam tot timpul un aparat cu mine, ca să pozez ce-mi plăcea. Nu-mi cunoşteam talentul. Însă din joacă, încet-încet, am început să pun aparatul la treabă. Cred că meseria m-a ales pe mine. Treptat, nu brusc. Dar din momentul în care m-am luat în serios, mi-am zis: "Eu vreau să fiu ca un mare maestru care a făcut istorie în lumea fotografilor: Aurel Mihailopol!". Un geniu! Din păcate, a murit tânăr, iar acum e uitat."
Citeste tot articolul
Pr. VASILE IOANA: "Căsnicia, cruce şi Înviere"
"Ca duhovnic al multor tineri şi ca unul ce vede în profunzime sufletul tânărului de azi, vă pot spune că principala cauză a divorţurilor este distanţa foarte mare între aşteptări şi realitate. Fiecare aşteaptă să primească mult de la celălalt, în timp ce oferă mai puţin decât nevoia reală a partenerului. Toţi aşteptăm mult şi oferim puţin!"
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
"Era în luna iulie. O vreme caniculară m-a fugărit din casa de beton de la oraş, la casa bătrânească de la ţară, cu cerdac de lemn, dar mai ales înţesată cu amintiri, unele din ele - dureros de frumoase. Ori de câte ori mă întorc acasă din "rătăcirile" mele - căci ne simţim, cu adevărat, rătăciţi şi pierduţi în aceste timpuri de tranziţie prelungită -, renasc din propriile îndoieli."
Citeste tot articolul
"Corala Armonia" şi invitatele ei: Paula Seling, Cornelia Rednic, Lavinia Chifor
"Chiar dacă Paştele a trecut, bucuria Învierii vibrează încă în aerul primăverii. Magia ei patronează nu doar natura, care a explodat, ci şi sufletul omenesc, mai doritor, ca niciodată, de bucurie. Dovadă este şi evenimentul despre care vorbim, un concert de excepţie, în armonie cu anotimpul, care va fi susţinut în Sala "Auditorium" din incinta Palatului Regal din Bucureşti."
Citeste tot articolul