Un asalt eşuat
"Ultimul asalt" încercat de politicienii penali împotriva DNA (conexat cu modificarea, în Parlament, a legilor Justiţiei) s-a finalizat printr-un ruşinos fiasco. Atacul desfăşurat în forţă pe micul ecran a fost conceput de strategii PSD-ALDE. Relatările găzduite de RTV şi Antena 3 trebuiau să fie dovada irefutabilă a poliţiei politice practicate de DNA împotriva politicienilor şi oamenilor de afaceri "cinstiţi", dar şi a altor membri ai clasei politice.
Citeste tot articolul
Centenarul şi politicienii
Au trecut două luni din anul în care ar trebui ca românii, cu mic cu mare, să se bucure că se împlineşte un secol de la Marea Unire din 1918. Ce-i drept, se vor-beşte, pe ici pe colo, dar doar pe şoptite, iar sărbătoarea nu răzbate la suprafaţă, în marea ei strălucire, din mocirla politică a lui Dragnea şi Tăriceanu.
Citeste tot articolul
"Opoziţia" PNL
Au fost mulţi cei care, la precedentele alegeri parlamentare, au preferat să stea acasă, decât să se ducă la vot. "Cu cine să votăm? Iarăşi cu răul cel mai mic?", au argumentat oamenii. Cu PSD n-ar fi votat nici în ruptul capului, cu UDMR nu se punea problema, USR-iştii nu le demonstraseră încă nimic, iar de alde PMP şi PNL erau lămuriţi de mult...
Citeste tot articolul
ELENA MARIAN - Primarul comunei Brateiu, jud. Sibiu: "Cel mai tare mă mulţumeşte că am ajuns la inima oamenilor"
"Da, pot spune cu adevărat că am îmbătrânit în primărie. Dar sunt bucuroasă că cel puţin 50 la sută din ce mi-am propus am reuşit să fac. Desigur, sunt şi ţinte pe care mi-am propus să le ating şi nu am reuşit încă: reţeaua de apă-canal, de exemplu, dar acesta e un proiect în derulare, a cărui rezolvare nu depinde numai de mine sau de Consiliul Local al comunei. Cel mai mult mă mulţumeşte faptul că am reuşit să ajung la inima oamenilor."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CLAUDIA - Vaslui, F. AS 1242 - "Fiica mea are dermatită herpetiformă"
Stimată doamnă, dermatita herpetiformă este considerată o boală autoimună (o boală în care sistemul de apărare atacă propriul organism). Este caracterizată prin erupţii veziculoase (băşici mici), grupate, intens pruriginoase (mâncărime intensă), localizate în mod clasic pe fese, pe spatele braţelor şi antebraţelor, precum şi pe partea din faţă a coapselor şi a gambelor.
Citeste tot articolul
"Apelaţi cu încredere la leacurile d-lui RADU COSTEL din Galaţi"
Dragă revistă "Formula AS", Mă numesc Veronica M., locuiesc în oraşul Galaţi. Am peste 60 de ani şi încă de la început, vă mulţumesc pentru faptul că daţi posibilitatea cititorilor dvs. să-şi manifeste recunoştinţa şi mulţumirile faţă de binefăcătorii lor şi faţă de Bunul Dumnezeu, că ni-i scoate în cale.
Citeste tot articolul
SFATURI DIN BĂTRÂNI - Cum să ne hrănim sănătos
Mâncarea, ca să fie folositoare, trebuie să fie gustoasă, bine pregătită şi bine păstrată, căci altcum mai tare ne vatămă sănătatea, aducând o mulţime de boli. Iată ce se cere de la o mâncare bună:
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Tonificarea de primăvară (2)
Creierul, cel mai important organ al sistemului nervos central, coordonează multe dintre procesele şi funcţiile organismului. Orice disfuncţie a sistemului nervos se poate manifesta prin vertijuri, amorţeli, paralizii parţiale ale membrelor superioare, tulburări de echilibru sau de vedere. De asemenea, creierul poate fi pus în pericol de o insuficientă irigare cu sânge. Vasele cerebrale îşi reduc elasticitatea, devin rigide şi sunt predispuse la ruptură.
Citeste tot articolul
Postul de sănătate
Combătut vehement de adversarii medicinei alternative, postul alimentar a devenit astăzi o "terapie" obligatorie, alături de tratamentele medicale practicate în spitalele din Occident. Când i se va recunoaşte şi componenta spirituală, prezentă în postul creştin, victoria va fi mult mai mare. Faptul că obiceiurile străbunicilor noştri devin practici în medicina modernă este un fapt senzaţional.
Citeste tot articolul
Fondul de ten
Este cel mai important ajutor pentru frumuseţea obrazului. Acoperă porii, petele, ridurile subţiri, întinde pielea şi îi dă un aspect sănătos. Magazinele cu produse de frumuseţe pentru femei au oferte bogate în fond de ten. Tot ce apare pe piaţa occidentală ajunge rapid şi la noi.
Citeste tot articolul
Cremă de primăvară pentru ten ofilit
Florile lunii Martie vă aşteaptă deja prin păduri şi pe margini de drum. Între ele, Ciuboţica-cucului are cea mai mare putere de vitalizare a obrazului.
Citeste tot articolul
Siluetă cu beta-glucan
Un tip de fibre solubile, numite beta-glucan, prezent în alcătuirea unor vegetale, a intrat în atenţia nutriţioniştilor interesaţi să descopere noi şi noi metode pentru a slăbi. Studii recente au arătat că beta-glucanul este un mare ajutor pentru supraponderali. În timpul digestiei, el se transformă într-o masă vâscoasă, îi încetineşte înaintarea în tractul gastro-intestinal, iar de aici rezultă o reducere a senzaţiei de foame timp de mai multe ore.
Citeste tot articolul
Formula AS în Munţii Cindrel - Cetatea ciobanilor
La marginea lumii erau ei. Ciudaţii. Barbarii. Oamenii pădurilor şi ai munţilor, ce arătau întocmai ca locurile pe care le stăpâneau. Era mai bine să-i ocoleşti. Să-i laşi acolo, în plata Domnului, pe pământurile lor îndepărtate, cu rosturile lor de neînţeles, cu obiceiurile acelea atât de stranii şi străine de viaţa unui oraş.
Citeste tot articolul
Unchiul Didi, nemuritorul
Dacă este ceva ce îl face special pe unchiul Didi, acela e, negreşit, felul aparte, aproape dumnezeiesc, în care îşi iubeşte copiii şi mai cu seamă fata. De parcă i-ar iubi cu mai multe inimi, şi nu cu una, ca orice om! De altfel, mereu am crezut că verişoara mea, Amalia, este astăzi atât de frumoasă, de încrezătoare în ea şi de fericită, tocmai pentru că s-a hrănit din seva aceasta a iubirii fără margini pe care Didi o revarsă dintotdeauna asupra ei.
Citeste tot articolul
Spovedanie târzie
A fost o vreme când credeam că e suficient să iubeşti şi să ai cui să dăruieşti iubire, pentru ca s-o şi primeşti înapoi. Eram tânără şi nu cunoşteam dureroasele ei traiectorii. A trecut ceva până să-nţeleg că soarele nu poate intra pe ferestre cu obloanele trase. Că iubirea în sine nu poate nici să facă bine, nici să vindece pe cineva care nu ştie sau nu vrea s-o primească.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Numele lui Cătălin Pavel îmi era cunoscut din revista "Dilema" unde are o rubrică erudit-simpatică, mereu cu informaţii inedite legate de arheologie. Căci publicistul dilematic e arheolog practicant, cu săpături în situri celebre din Europa dar şi din Israel, Turcia, Maroc, ale căror rezultate le-a publicat în cărţi şi articole academice.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Ceea ce m-a încântat în primul rând în acest roman al scriitorului israelian din noua generaţie e deschiderea spre aerul timpului nostru nu la nivel local ci universal. Apoi am admirat perspicacitatea cu care sesizează derivele psihice din mediul clasei de mijloc dar şi structura originală, pe trei voci distincte, trei confesiuni adresate unor martori tăcuţi, cu care cititorul se identifică.
Citeste tot articolul
CAMELIA VĂCARU (TVR) - "Să mizăm mai mult pe cartea de vizită a culturii"
"Astăzi, în România, să faci jurnalism cultural implică şi o doză mică de nebunie, pentru că, realist vorbind, lucrurile nu arată prea roz. Publicul se lasă antrenat foarte uşor în peisajul media cu pocnitori, deloc de bună calitate. Pe de altă parte, nu trebuie să ne lăsăm înfrânţi de tăvălugul de senzaţionalism şi prost gust, afirmând că jurnalismul cultural nu mai are nici o şansă."
Citeste tot articolul
Poveştile Marii Uniri - RODICA şi FLAVIA COPOSU: "Cu oamenii de azi, Unirea nu s-ar mai putea face"
La nouăzeci de ani, surorile "Seniorului" Corneliu Coposu au amintiri de-o vârstă cu secolul. Printre ele, perioada înălţătoare a Marii Uniri, suferinţa ocupării ungureşti a Ardealului şi, mai ales, iadul regimului comunist, care s-a închis ca o carapace de fier peste istoria ţării şi a familiei lor. Documente ale unei istorii nescrise.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
"Acum 9 ani l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie şi de atunci nu trece o zi fără să-i citim acatistul. După 13 ani de tratamente, durere, umilinţe şi dezamăgire, am capitulat în lupta cu infertilitatea. Eram fizic şi psihic la capătul puterilor. Atunci, un preot, povestindu-i zbuciumul nostru, ne-a îndrumat să ne rugăm pentru dobândire de prunci, nu pentru naştere, că poate nu ne e rânduit să avem unul zămislit de noi."
Citeste tot articolul
A patra revoluţie industrială: Inteligenţa artificială
Telefonul sună. De la celălalt capăt al firului îmi răspunde o voce feminină, plăcută şi foarte amabilă. Îmi cere detalii legate de datele mele personale. I le dau, pentru că am sunat la bancă să îmi rezolv o problemă cu un card. La final realizez, din câteva elemente repetitive, că vocea de la celălalt capăt al firului nu este umană. Vorbisem, preţ de câteva minute, cu un robot. Ceea vă povestesc acum nu este science fiction, deşi pare.
Citeste tot articolul
Copiii din alte lumi
Din cea mai îndepărtată antichitate, există mii de relatări ale unor oameni care vorbesc despre alte vieţi pe care le-ar fi trăit cândva. Ele umplu şi astăzi paginile revistelor interesate de bizarerii. Dar cei mai credibili povestitori sunt copiii, pentru că ei n-au citit niciodată scrieri istorice, nu deţin informaţii despre locurile şi întâmplările autentice pe care le descriu în amănunt. Memoria lor este virgină, lipsită de amintiri. Şi totuşi...
Citeste tot articolul
Dragobete muzical
Au trecut ani buni de când iubitorii tradiţiilor româneşti l-au reînviat pe neaoşul Dragobete, variantă autohtonă a Sfântului Valentin. Şi dacă tot l-au reînviat, l-au pus şef peste marea sărbătoare a dragostei, prăznuită în ultimele zile din Februarie. Şi cum sărbătoare fără muzică nu se poate, cântările încep să se audă chiar de săptămâna aceasta, interpretate de nume mari.
Citeste tot articolul