Rodica Culcer despre... Fuga e ruşinoasă, dar sănătoasă
"Politica Budapestei faţă de România s-a schimbat deja, în urma alinierii României psd-izate la politica anti-europeană şi pro-rusă a premierului Viktor Orban. Acest viraj i-a permis premierului ungar să se afirme ca o forţă dominantă în regiune, deşi România este mai mare şi mai bogată în resurse."
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 23 februarie - 1 martie
Înainte de Mărţişor, energiile noastre, primenite în urma celor două eclipse de început de an, sunt puternice şi constructive. Emoţiile sunt intense, căci ele preced Luna plină din Fecioară, care se petrece chiar în noaptea de Mărţişor (întâi spre doi martie). Până atunci suntem supuşi, fie că ştim sau nu, unui test.
Citeste tot articolul
Mură în gură
Exasperarea faţă de bâlbele guvernului PSD a ajuns atât de mare, încât s-a trecut de la faza propunerilor făcute pe ton diplomatic, la cea a unor scrisori publice, în care se oferă explicit soluţiile care ar trebui aplicate rapid pentru a opri dezastrul economic al României. Pas cu pas, ca şi cum un coleg priceput la Mate i-ar dicta soluţiile candidatului la repetenţie, care are nevoie de un 5 să treacă clasa, Consiliul Investitorilor Străini (FIC) i-a adresat o scrisoare Guvernului Dăncilă.
Citeste tot articolul
"Dacii" de peste Prut
Ministerul moldovean al Apărării a publicat, la sfârşitul lunii trecute, un comunicat "plăcut" pentru ţările europene. În cadrul unui exerciţiu multinaţional, numit "Platinum Eagle 18.1", desfăşurat în perioada 11-17 februarie, la Centrul de Instruire Babadag din România, militarii basarabeni, alături de cei români, au făcut parte dintr-o companie internaţională, condusă de superiori americani.
Citeste tot articolul
RADU VANCU - "România s-a trezit. Spiritul ei civic e viu"
"La început, am făcut şi noi marşuri, ca peste tot în ţară, am strigat slogane şi am încercat să ne arătăm astfel revolta faţă de masacrarea legilor justiţiei. Dar în decembrie, după ce am ieşit în stradă 7.000 de oameni, am simţit că Guvernul şi Parlamentul par să se fi imunizat la protestele noastre. 7.000 de oameni în Sibiu înseamnă foarte mult, dar ei se prefăceau că nu înseamnă nimic."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru BIANCA V. - Bucureşti, F. AS nr. 1288 - "La doar 22 de ani, sufăr de colon iritabil"
"Colonul iritabil nu este o boală propriu-zisă ci, mai degrabă, un sindrom provocat de tulburări ale funcţiilor motorii şi secretorii ale intestinului gros, care apare şi se dezvoltă fie independent, fie concomitent cu tulburările produse de diferite boli. Cauza principală a hiperactivităţii funcţiei motorii şi secretorii a intestinului gros nu este cunoscută încă."
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Eliminarea pietrelor din vezica biliară fără operaţie şi fără durere. Bând o cantitate de ulei proaspăt (de măsline sau de floarea-soarelui), vezica biliară începe să se contracte încontinuu pentru a arunca bila şi pentru a digera uleiul băut. În felul acesta, tot ce este în vezică este forţat să iasă pe canalul coledoc (care are grosimea de cca 4 mm) şi să se verse în duoden.
Citeste tot articolul
Dr. LUCIAN RUSSU - "Din fericire, melanomul depistat într-un stadiu precoce se rezolvă chirurgical în 99% dintre cazuri!"
"Acest spital de nişă e o noutate nu atât prin apariţia sa în sistem privat, ci prin modul în care a fost gândit şi realizat efectiv, astfel încât să le putem oferi pacienţilor noştri servicii medicale de calitate, de la faza de diagnostic, la cea de tratament, prin diverse tehnici medicale moderne. Bioderm Hospital nu poate fi comparat nici cu secţiile de dermatologie din spitalele de stat, nici cu serviciile dermatologice oferite în clinicile private."
Citeste tot articolul
Apa vie leac să-ţi fie!
Puterile binefăcătoare ale apei limpezi, de izvor, sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. În mitologia multor popoare, apa este un simbol al regenerării, tinereţii şi vigorii. Şi în atât de frumoasele basme româneşti, pline de înţelepciune, eroii beneficiază mereu de proprietăţile miraculoase ale lichidului binefăcător, pe care ni-l dăruieşte cu generozitate natura.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Tonificarea de primăvară (1)
Peste puţin timp, Baba Dochia îşi va scutura cojoacele şi... adio iarnă! Nu că nu am iubi zăpada, trosnetul lemnelor în sobă ori sărbătorile de iarnă, dar iarna ne sleieşte, pur şi simplu, de puteri...
Citeste tot articolul
Metode de curăţare a tenului: Făinişuri, tărâţe, nisip...
Făinişurile de cereale, tărâţele, nisipul de mare şi argila sunt substanţe solide, care nu se dizolvă în apă şi care se folosesc prin frecarea obrazului. Dar purificarea tenului prin polizare nu este singurul lor efect. Majoritatea acestor substanţe conţin în ele anumite mucilagii, care au capacitatea să absoarbă murdăria fixată adânc în pori. În plus, ele au şi o funcţie de protecţie a pielii împotriva poluării externe care face ravagii asupra obrazului.
Citeste tot articolul
Cura cu cartofi şi iaurt
Le propun cititoarelor revistei "Formula AS" o reţetă de slăbit pe care am ţinut-o cu mare succes, fiind la modă în timpul studenţiei mele. Regimul durează trei zile pe săptămână şi se pierd - după ce procesul de slăbire se declanşează - două-trei kilograme. Se poate repeta în luna următoare sau atunci când avem câteva kilograme în plus.
Citeste tot articolul
Despre satul românesc, doar de bine: Capitala afinelor
Până nu demult, Beriu era un sat oarecare de la poalele Munţilor Orăştiei. Astăzi, vechea aşezare din Ţara Haţegului este capitala afinelor din România. Un chilian împământenit în Ardeal, puţin noroc şi multă muncă, par să fie reţeta fericirii în acest sat.
Citeste tot articolul
Calendar cultural
Scriu aceste rânduri într-o dimineaţă pudrată cu zăpadă... Din decembrie încoace, despre zăpadă adevărată doar am auzit, în sporadice relatări de presă, şi acelea, cu aer de reportaj SF. În Bucureşti eu vedeam pe fereastră un soare sclipitor, în vreme ce, la televizor, un reporter încotoşmănat până-n albul ochilor ne povestea, de pildă, despre eforturile drumarilor din Rânca, de a curăţa neaua aşternută viforos.
Citeste tot articolul
Clopotele din gard
"Lumina pătrunde prin ochiurile mici ale ferestrei. Întâlneşte mai întâi masa îngustă, lipită de perete, trece apoi peste spătarul scaunului şi se întinde la urmă victorioasă, ca o apă revărsată, pe peretele văruit. Ion pune pe masă colacul şi paharul de colivă pe care le-a primit la slujba de pomenire, ţinută la biserica din deal."
Citeste tot articolul
Şase luni în pădure
"Visam de mult să mă retrag, cândva, în natură, cu aparatul meu de fotografiat. În inima unei păduri adânci de brazi, am descoperit un loc magic. Printre copacii liniştiţi am simţit ceva primitiv, ca şi cum aş fi fost primul care a pus piciorul în acele locuri. O senzaţie care m-a determinat să fac din acest loc prima etapă a unei aventuri."
Citeste tot articolul
DIA RADU - "Interviul este o scurtătură până la inima omului"
"Îmi place să cred că un interviu e un dans, un joc de doi, că e atât de viu, de spumos, de autentic, pe cât sunt şi eu de prezentă în el. Nu mă mulţumesc niciodată să arunc nişte întrebări şi să mi se livreze nişte răspunsuri. Cum nu mă mulţumesc cu multe lucruri în viaţa asta, nici cu conformismul călduţ care ne aglutinează pe toţi, nici cu adevărurile sforăitoare, nici cu "aşa trebuie", "aşa se cuvine" sau "aşa se face". Sunt o căutătoare, un om neobosit în efortul lui de a traduce sensul lumii ăsteia, de a rămâne viu şi neatârnat."
Citeste tot articolul
OANA PELLEA - "Anul acesta e prima oară când mi-a trecut prin minte că ar trebui să plec de aici"
"Reperele mele vin din familie şi din oamenii de care m-am "îndrăgostit", oamenii pe care i-am întâlnit şi admirat în timpul vieţii mele. Sau cei cunoscuţi din cărţi. Un reper excepţional este Regina Maria. Citiţi-i scrierile şi veţi descoperi un model, o personalitate fantastică şi foarte modernă! Pentru că valoarea reală nu are legătură cu timpul."
Citeste tot articolul
Iranianul zburător - Cum a ajuns Ehssan Chadorhany român get-beget
"Dom' Bogdan, viaţa mea... a fost aşa, ca un zbor peste tot ce mi s-a întâmplat. Toată viaţa mea a fost ca un zbor, ca un vis... Ceea ce rămâne e familia, locul unde te simţi acasă. Acolo te duce destinul până la urmă: spre un «acasă». În rest, azi eşti, mâine nu eşti."
Citeste tot articolul
O mare martiră a Rusiei - Sfânta Elisabeta Feodorovna
A fost soţia fratelui ţarului Nicolae al II-lea, ducele Serghei Romanov, ucis de un anarhist. Germană de origine, a trecut la ortodoxie şi s-a călugărit, întemeind o mânăstire...
Citeste tot articolul
PEŞTII şi sănătatea
Se spune că fiecare zodie reprezintă câte o etapă din evoluţia omului, iar zodia Peştilor, fiind ultima din întregul cerc zodiacal, reprezintă sufletul ajuns la ultima dintre etapele învăţării a ceea ce înseamnă să fii om. Astrologia esoterică ne spune că sufletul trebuie să treacă de mai multe ori prin lecţiile întruchipate de diferitele zodii, pentru a le asimila întru-totul.
Citeste tot articolul
Muzici de ademenit primăvara - Mihai Constantinescu şi Iulian Canaf
La jumătatea lui februarie, o palmă înainte de Dragobete, vă sfătuim să vă duceţi, măcar la unul dintre cele două concerte menite să ne treacă din iarnă în primăvară. Soliştii sunt de-ai locului şi cunosc bine "ţâfrul" care încălzeşte sufletul şi transformă muzica în bucurie.
Citeste tot articolul