Eliminarea pietrelor din vezica biliară fără operaţie şi fără durere
* Bând o cantitate de ulei proaspăt (de măsline sau de floarea-soarelui), vezica biliară începe să se contracte încontinuu pentru a arunca bila şi pentru a digera uleiul băut. În felul acesta, tot ce este în vezică este forţat să iasă pe canalul coledoc (care are grosimea de cca 4 mm) şi să se verse în duoden.
* Se aplică în zona ficatului, din 15 în 15 minute, timp de 2 ore, un prosop înmuiat în ceai de muşeţel, cât mai cald suportabil. Apoi, tot în zona ficatului, din oră în oră, timp de 2 ore se aplică câte o mămăligă învelită într-un prosop. Această încălzire dilată canalul coledoc ce permite eliminarea pietrelor (de circa 20 mm) din vezica biliară, fără tăiere, şi doar prin dilatare!
Atenţie!
* Este interzisă folosirea surselor de căldură, precum cărămizi încălzite, sticle cu apă încălzită, perne eletrice etc., deoarece această căldură uscată strică celula hepatică!
* Pentru a reuşi, tratamentul trebuie executat întocmai, fiind interzisă înlocuirea materialelor recomandate sau schimbarea duratelor indicate.
Materiale:
* 300 ml ulei de floarea-soarelui sau de măsline, care se încălzesc într-un vas cu apă pus pe foc. Se vor bea pe nerăsuflate, la fiecare 15 minute, câte 100 ml ulei încălzit;
* 6 lămâi, care se storc pentru zeama ce se va bea în trei reprize, după înghiţirea fiecărei cantităţi de 100 ml de ulei;
* 2 kg de mălai, din care se face câte o mămăligă la fiecare oră;
* 100 g muşeţel, care se fierb într-un vas cu un litru de apă, folosit pentru a uda prosopul ce se aplică pe toată zona bilă-ficat (de la buric la coloana vertebrală);
* o farfurie de griş cu lapte cald, care se mănâncă înainte de a bea uleiul;
* o ceaşcă cu cafea neagră.
Program:
* Ora 8 - Se mănâncă o felie de pâine prăjită cu brânză de vaci.
* Orele 10-12 - Se aplică pe zona bilă-ficat, din 15 în 15 minute, timp de 2 ore, un prosop înmuiat în ceai de muşeţel, cât mai cald suportabil.
* Ora 12.20 - Se mănâncă o farfurie de griş cu lapte fierbinte.
* Ora 12.15 - Se pune pe ficat prima mămăligă fierbinte, învelită într-un prosop, evitându-se arderea pielii.
* Ora 12.30 - Se bea o ceaşcă cu 100 ml de ulei încălzit la 37°C. Pentru a se putea înghiţi întreaga cantitate de 100 ml de ulei, se va bea pe nerăsuflate. Imediat se bea zeama de lămâie (de la cel puţin o lămâie).
* Ora 12.45 - Se bea a doua ceaşcă cu 100 ml de ulei, iar după aceasta zeama de lămâie.
* Ora 13 - Se bea a treia ceaşcă cu 100 ml ulei, iar după aceasta zeama de lămâie.
* Ora 13.15 - Se pune pe ficat a doua mămăligă fierbinte învelită în prosop, care se va ţine pe ficat o oră. Pentru eliminarea uşoară şi rapidă a pietrelor se stă în pat, acoperit pe partea dreaptă (evitându-se astfel răcirea organului).
* Ora 17 - Se bea o ceaşcă de cafea neagră.
A doua zi:
* Se bea lapte şi ceai de muşeţel pentru a neutraliza excesul de bilă.
* Se elimină pietre verzi de consistenţă tare, care se spală, se numără, se fotografiază color.
Observaţie importantă: Acest tratament se poate repeta aproximativ o dată la 3 ani, în cazul în care apar dureri în partea dreaptă. Dacă aveţi dureri în zona ficatului, veţi elimina pietrele cu ajutorul acestei metode (chiar dacă nu apar la raze sau la ecografie, pietrele pot exista; fiind formate din colesterol, ele nu sunt evidenţiate de razele X decât dacă au calciu).
IONEL DUMITRAŞCU - Buzău
Lapte de iapă, contra psoriazisului
Dragă "Formula AS", am urcat în trenul vostru acum 20 de ani, când aveaţi puţini călători. Alături de voi am învăţat multe despre plante, reţete pentru diverse boli, am învăţat să mă rog, să mă bucur. În călătoria aceasta, am avut privilegiul să-mi cunosc ţara şi strămoşii. Sunteţi nişte oameni minunaţi. Am găsit un tratament cu capsule din lapte de iapă. Le recomand tuturor bolnavilor de psoriazis. E cu adevărat miraculos. Boala se ameliorează cam cu 80%.
Mulţumesc dragilor pentru grija pe care o aveţi pentru noi. Eu o să călătoresc mai departe cu voi, mulţumindu-vă pentru minunatul ziar. Să fiţi binecuvântaţi!
DANA NIŢĂ
Ingrediente: 1 kg de miere de albine, 2 kg ceapă albă uscată, rasă pe răzătoarea de sticlă (atunci când se curăţă, să nu se atingă de metal).
Preparare: Se amestecă răzătura şi zeama scursă cu mierea încălzită puţin. Se iau 3 linguriţe pe zi, înainte de mese.
Se vor vedea rezultatele! Eu am avut varice foarte proeminente, şi după acest tratament, au ajuns la nivelul pielii.
ANA NECULĂEŞ
Reţetă pentru tensiune
Ingrediente: 300 g usturoi zdrobit, amestecat cu 100 ml alcool de 90%, se lasă timp de 15 zile la macerat în loc întunecos.
Administrare: În prima zi se ia o picătură într-un pahar cu apă, a doua zi - 2 picături, până se ajunge la 25 de picături, apoi se reduce cantitatea până la o picătură. Se vor vedea rezultatele, fără să se ajungă la medicamentele recomandate de doctor.
Dumnezeu să îi ajute pe toţi cei în suferinţă!
ANA NECULĂEŞ - str. Negru Vodă nr. 168, bl. 4, sc.A, et. 1, ap. 6, Câmpulung Muscel, jud. Argeş
Leacuri cu frunze şi seminţe de gutui
* Ceaiul din fructe uscate de gutui, cu puţin zahăr, se ia contra tusei şi răguşelii.
* Ceaiul din frunze uscate se foloseşte în boli de inimă, în cazuri de insuficienţă cardiacă şi în boli de ficat.
* Ceaiul din frunze verzi, în amestec cu flori de tei, dă rezultate deosebite în amigdalite şi răceli.
* Din seminţele de gutui se prepară apa de ochi, astfel: 40 seminţe se pun în 100 ml apă rece, apoi se bate apa cu o furculiţă de 20 de ori. Lichidul obţinut este folosit pentru comprese aşezate pe ochi.
* Ceaiul din seminţe se bea cu tărâţe de grâu contra tusei.
* Din seminţele plămădite în apă se face un unguent pentru sânii crăpaţi ai femeilor care alăptează.
D.M. - Brăila
Reţete pentru psoriazis
(Moştenite de la marele şi regretatul terapeut Valeriu Popa)
Unguent din ulei şi plante
Ingrediente: 1 litru de ulei din germeni de porumb sau 1 litru de ulei de măsline presat la rece, 50 ml alcool 48-50°, 500 g ceară de albine, 50 g rădăcină de brusture, 50 g flori de arnică.
Mod de preparare: Se râşnesc florile de arnică şi rădăcină de brusture. Peste pulberile de plante se toarnă 50 ml alcool şi se lasă 10 minute la macerat. Peste acestea se toarnă uleiul şi se fierbe întregul amestec pe "bain-marie", timp de 3 ore. Se îndepărtează amestecul de pe foc şi se lasă 12 ore, după care, încălzindu-l din nou, se stoarce printr-o pânză deasă. Uleiul astfel obţinut se pune într-o sticlă la frigider, lăsându-l la decantat până a doua zi. Se strecoară din nou, se pune la fiert pe "bain-marie", adăugându-se ceara de albine, până când aceasta se topeşte. Se ia preparatul de pe foc şi se amestecă cu o spatulă de lemn, până la răcire, pentru a nu se solidifica în straturi. Se toarnă în cutiuţe mici, care se ţin la rece. După fiecare baie, vă ungeţi corpul cu această alifie.
Alifii din combinaţii cu osânză de porc
* Se amestecă 50 g osânză de porc + 5 g suc proaspăt de rostopască.
* Se amestecă 50 g osânză de porc + 5 g suc proaspăt de nalbă.
Băi de plante
* Se fac băi cu ceai de coada-calului, nalbă, cimbru şi pelin.
* Se spală zonele afectate cu ceai de pelin şi se ung cu ulei de seminţe de in presat la rece sau ulei de ricin.
Alifie de răşină de pin
Se pune un pachet de unt (trebuie să fie cât mai gras) într-o oală şi se fierbe la foc mediu, înlăturându-se spuma din când în când. După 15-20 de minute, se depun pe fundul oalei nişte sedimente de culoare închisă, iar untul rămâne limpede. Atunci se ia de pe foc şi se trece untul încins (fără sedimente) într-o oală curată, în care se adaugă ceară de albine de mărimea unei alune şi se amestecă bine. Când amestecul este omogenizat, se adaugă 3 linguri de răşină de pin şi 3 bobiţe de tămâie naturală (de la producător, nu de la biserică, pentru că aceea este artificială). După ce se amestecă bine componentele cu o spatulă de lemn, alifia se pune într-un borcan să se răcească. Se va păstra la frigider.
(Tămâie naturală puteţi procura de la d-l Remus, tel. 0743/48.59.85 - Piaţa Obor)
Reţetele se folosesc pe rând, una câte una, indiferent de ordinea lor.
fitoterapeut ing. VICTOR BOGDAN