RODICA CULCER despre... Politica injustiţiei
"Teoretic, există încă posibilitatea de a bloca măcelărirea legislaţiei care asigură independenţa justiţiei, echilibrul între puterile din stat şi integritatea celor care ocupă funcţii publice. Este de aşteptat ca preşedintele Iohannis să retrimită legile în Parlament în termen de 20 de zile, dar PSD-ALDE-UDMR vor convoca la rândul lor o sesiune specială în ianuarie pentru a le retrimite la Cotroceni, probabil neschimbate."
Citeste tot articolul
Ultimul dar al Regelui
Regele Mihai a intrat, sâmbătă, în istorie. Şi nu oricum, ci prin Porţile Împărăteşti, semn că, uneori, viaţa îndreaptă lucrurile încă de pe lumea aceasta. Cerurile s-au deschis, parcă, în sâmbăta funeraliilor, iar cânturile cu "Hristos a Înviat din morţi", specifice slujbelor din prima săptămână de după Sfintele Paşte, au dat însufleţire sentimentului de dreptate postumă care i se face Regelui.
Citeste tot articolul
Anchetă "Formula AS": Cum a fost anul 2017?
La final de an, tragem linie şi socotim pierderile şi câştigurile pe trei domenii prioritare pentru România: Economie, Justiţie şi Politică Externă. Având tabloul clar al lui 2017, vom şti şi la ce să ne aşteptăm pentru anul viitor. Aşadar, am întrebat trei analişti specializaţi pe aceste domenii: Care a fost cel mai important eveniment al anului şi cu ce consecinţe?
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MARIA - Galaţi, F. AS nr. 1293 - "Sunt operată de cancer pulmonar. Recomandaţi-mi un regim alimentar adecvat"
Nutriţia anticancer trebuie să ţină cont, în general, de următoarele coordonate: * Furnizarea de suficiente enzime pancreatice. Pentru a ameliora deficitul enzimatic al organismului (este cunoscut faptul că anumite enzime sunt capabile să spargă bariera proteică a celulelor canceroase), ar trebui redus complet consumul de proteine animale.
Citeste tot articolul
Masa de Crăciun
Salată de andive cu pere. Se taie feliile de bacon în trei, se rumenesc - fără grăsime - într-o tigaie şi se lasă să se scurgă pe hârtie absorbantă. Se spală para, se curăţă de coajă şi de partea lemnoasă şi se taie în patru şi apoi felii, direct în sosul gata preparat. Se încorporează şi sâmburii de rodie şi feliile de andive, se umplu cu amestec frunzele întregi de andive (puse deoparte) şi se servesc câte 2 de persoană, garnisite cu baconul prăjit şi rondelele de codiţe de ceapă verde.
Citeste tot articolul
Prof. univ. dr. CONSTANTIN MILICĂ - "Cancerul mamar poate fi învins, dacă diagnosticul e pus repede"
"Sunt profund emoţionat şi îndurerat pentru faptul că, în ultimii ani, primim la cabinetul nostru din Iaşi tot mai frecvente telefoane de la femei din ţară şi de la cele plecate în străinătate, care solicită sprijin pentru vindecarea unui cancer mamar, aflat în diferite stadii de dezvoltare. Literatura mondială semnalează că, în prezent, cancerul mamar a devenit o problemă majoră de sănătate publică, fiind o afecţiune foarte gravă, care alarmează milioane de femei pe glob..."
Citeste tot articolul
Vin sărbătorile. Vai de capul stomacului!
Dacă aveţi o tulburare gastrică, nu vă grăbiţi să luaţi pastile. Există reţete tradiţionale cu plante şi mirodenii capabile să restabilească funcţionarea normală a stomacului. Aceste remedii naturale vă ajută la fel de bine sau poate chiar mai bine decât medicamentele alopate. De exemplu, preparaţi-vă o infuzie din anason, fenicul şi chimen, în părţi egale.
Citeste tot articolul
Sfaturi pentru "crosul" sărbătorilor
Să te gândeşti la frumuseţe în seara de Crăciun? Dacă ai avea doar atât de făcut, ce bine ar fi! Dar totul se-nvârte în jurul tău; pe ce să pui mâna mai întâi? Bucătăria aşteaptă, bradul aşteaptă, copiii aşteaptă, ca-ntotdeauna, totul este pe spinarea femeilor. De unde atâta moral ca să mai fii şi frumoasă?
Citeste tot articolul
Dieta lui Moş Crăciun
Ajunul Crăciunului, 2016. Stau în genunchi lângă brad şi termin de aşezat cadourile. De pe farfuria lăsată de Maria pentru Moş Crăciun, alături de paharul de lapte ("aşa a spus la desene că se face"), mă priveşte cu ochi strălucitori de ciocolată ultima prăjitură. Încerc să rezist, dar în cele din urmă renunţ şi o mănânc. A patra! Laptele a dispărut de mult...
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii NOIEMBRIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Povestea unui steag tricolor
Culorile drapelului sunt pe orizontală. Sus este un albastru-vineţiu, de cer învolburat care nu prevesteşte nimic bun. A fost probabil cerul sub care au trăit acei oameni sute de ani. Timp de secole nu au cunoscut alt cer - iobagi, fără drepturi, fără limba lor.
Citeste tot articolul
Acasă la nana Victoria
Nana Victoria are 90 de ani şi locuieşte dincolo de Mureş, în satul Balşa. Casa ei nu e nici mare, nici mică: are două camere şi un hol, o cămară şi o grădină. Locuieşte într-o singură cameră şi când am intrat prima oară la ea mi-a venit în minte cuvântul "izbă" din romanele lui Tolstoi. În camera ei cu podele vechi de lemn, nana Victoria are o masă, două scaune, un pat batrânesc şi o sobă cu plită. Pe sobă are două oale în care mereu fierbe ceva. La fereastră sunt două muşcate. Cam asta e toată averea ei.
Citeste tot articolul
Şosetuţele roşii
Zorii îmi coboară, albăstrui păstoşi, la geam şi-mi tresar printre gene. Mă dezmeticesc cât ai clipi şi sar din pat direct la fereastră. Desenez cu degetul un ochi cât o nucă prin hăţişul firişoarelor de gheaţă ce-au înflorit, peste noapte, pe sticla aburită. Şi mă zgâiesc afară. Ninge! Ninge cu fulgi pufoşi şi dolofani! Iar ziua ce dă să înceapă e deja înecată în alb!
Citeste tot articolul
Steaua de Crăciun
Uliţa copilăriei mele nu e mai lungă decât un zbor avântat de gâşte. De câte ori auzeau trenul pufăind pe podul de fier al Gilortului, gâştele noastre îşi luau zborul şi aterizau în curtea bunicilor, la capătul celălalt al uliţei. În zborul lor gălăgios, lăsau în urmă cinci case pe partea stângă şi trei pe dreapta. Aş spune că uliţa mea avea lungimea unui derdeluş.
Citeste tot articolul
Povestea unei afaceri de succes - "Fabricat în Roşia Montană"
Cu aerul ei interbelic, uşor decrepit, dar nobil, Casa Universitarilor din Bucureşti, una dintre cele mai frumoase clădiri vechi ale Capitalei, şi-a pus haine de gală zilele trecute, cu ocazia unuia dintre cele mai pretenţioase târguri de Crăciun din Capitală, Târgul "Noel". Zeci de expozanţi, printre care câţiva dintre cei mai apreciaţi tineri designeri români s-au reunit sub sigla "Noel", pentru a le oferi variante cât mai speciale de cadouri de sărbători celor care s-au săturat de uniformizarea de "tip mall".
Citeste tot articolul
Crăciun cu... MONICA PILLAT - "Dincolo de Moş Crăciun e Dumnezeu"
"În camera cu bradul se stingea lumina şi rămânea doar scânteierea lumânărelelor de pe crengi. Moş Crăciun intra nevăzut pe horn, deschidea uşa odăii în care aşteptam şi se aşeza în fotoliul de lângă pom. ..."
Citeste tot articolul
"Nu trebuie să se vadă că biserica o pictăm noi, ci îngerii" - de vorbă cu marele pictor de biserici Grigore Popescu-Muscel
"Opera trebuie să-ţi aducă un mesaj. Şi mesajul teologic al picturii bisericeşti împreună cu partea tehnică lucrează atât de bine împreună, încât te solicită la maximum dacă vrei să le faci bine. Şi atunci arta asta m-a îmbrăţişat şi mi-a luminat tinereţea (eram foarte tânăr pe atunci, aveam 21-22 de ani). Mi-a dat linişte şi bucurie. Şi toate le făceam fără cel mai mic efort. "
Citeste tot articolul
ANDREI CIURCANU - Agent Green - "Austria şi Germania consumă sute de milioane de euro încercând să revină la starea pădurilor din urmă cu un secol. Noi încă le avem şi le putem
"România, în momentul în care a intrat în Uniunea Europeană, a făcut nişte promisiuni pe mai multe paliere, începând de la cele economice şi financiare, până la cele legate de natură şi de protejarea ei. Există la nivel internaţional, o organizaţie de elită, care se numeşte International Union for Conservation of Nature, IUCN, sau pe româneşte "Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii". "
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII IANUARIE
2018 are un început furtunos, din pricina întâlnirii dintre Marte şi Jupiter în Scorpion. O expresie des folosită pentru a descrie această combinaţie este "acţiune însoţită de noroc".
Citeste tot articolul
2018 în paşi de dans
Anul 2017 a fost un an urât, plin de frământări politice, nesiguranţă socială şi despărţiri grele de oameni importanţi. Dar chiar dacă e greu să schimbăm tristeţea pe optimism, anul ce vine trebuie primit cu speranţă. Atât ne-a mai rămas: nădejdea. Aşa că scoateţi din scrinuri veşmintele de sărbătoare şi pantofii de bal, priviţi-vă într-o oglindă care întinereşte, zâmbiţi-vă cu drag şi... să pornească Revelionul.
Citeste tot articolul