O excrescenţă comunistoidă ruşinoasă: "Comisia Iordache"
Moartea Regelui Mihai a oferit PSD-ului două oportunităţi de a-şi continua neabătut drumul spre ţelul său suprem: subordonarea politică a Justiţiei. Mai întâi, a permis anularea, sub pretextul doliului naţional, a mitingurilor de susţinere a politicii sale, pe care minţile înfierbântate, de sorginte PRM-istă (O. Vasilescu, C. Ştefănescu), ale partidului voiau să le organizeze, în contrapartidă cu manifestările spontane ale societăţii civile provocate de asaltul continuu al conducerii PSD-iste asupra independenţei sistemului judiciar.
Citeste tot articolul
Marea Unire ameninţă să fie Marea Dezbinare
În timp ce parlamentarii puterii au alte priorităţi, forţând stâlcirea legilor justiţiei, în ciuda protestelor generale venite din ţară şi din străinătate, Guvernul Tudose a aprobat, săptămâna trecută, bugetul pentru 2018. "Sănătatea, Educaţia şi Investiţiile sunt priorităţile noului buget", se lăuda premierul.
Citeste tot articolul
Regele şi România eternă
La 25 octombrie 2011, regele Mihai, astăzi plecat în eternitate, s-a adresat Parlamentului României, după 60 de ani de absenţă din viaţa ţării. Cu această ocazie, partidele au înţeles cum se vorbeşte în Adunarea Naţională, atunci când ai ceva istoric de comunicat. Pornind de la valorile fundamentale de la care un neam nu ar trebui să abdice (libertatea, identitatea, demnitatea), Majestatea sa a avertizat naţiunea că nu putem avea viitor fără a respecta trecutul.
Citeste tot articolul
Poveştile Marii Uniri - Acad. IOAN-AUREL POP: "Românii şi România şi-au câştigat, prin Marea Unire de la 1918, locul lor sub soare"
"Chestiunea unirii Ţărilor Române, la 24 ianuarie 1859, şi apoi a unirii provinciilor româneşti aflate sub dominaţii străine, la 1918, nu au fost acte singulare, înfăptuite doar de români. Ele se înscriu într-un proces general al luptei de emancipare naţională a popoarelor devenite naţiuni, de destrămare a imperiilor, regatelor şi statelor multinaţionale şi de formare a statelor naţionale în Europa."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru A.G. - Bucureşti, F. AS nr. 1290 - "Mi s-au descoperit doi polipi pe colon"
Din punct de vedere histopatologic, polipii colonici sunt de mai multe tipuri, însă cel mai frecvent întâlniţi sunt cei adenomatoşi, care reprezintă aşa-numitele leziuni premaligne şi pot evolua către cancer colorectal, într-un interval de la 5 la 10 ani. Atunci când sunt depistaţi, cel mai probabil în cursul unei colonoscopii, ei trebuie rezecaţi şi supuşi biopsiei, examenul histopatologic fiind esenţial în cazul tuturor polipilor rezecaţi şi, mai ales, în cazul celor care depăşesc 2,5 cm.
Citeste tot articolul
"Vă mulţumesc pentru aceste recomandări minunate, care multora le salvează viaţa"
Pentru că am o vârstă înaintată, medicii, în urma unei insuficienţe renale stadiul 4, au spus că nu mai au ce face şi trebuie să încep dializa. Speriată, şi având colecţia revistei "Formula AS", am început să o răsfoiesc, poate, poate găsesc şi eu ceva pentru afecţiunea mea. Minunea n-a întârziat.
Citeste tot articolul
Leacuri de iarnă din cămară
BRONŞITĂ - Cataplasmă cu muştar. Amestecaţi 2 linguri de făină de muştar cu apă, până ce obţineţi o pastă. Ungeţi un strat de pastă pe un ştergar de in şi aplicaţi cataplasma pe zona superioară a spatelui. Puneţi deasupra un prosop umed, lăsaţi muştarul să acţioneze până ce pielea se înroşeşte şi se-nfierbântă, după care clătiţi bine locul cu apă caldă.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Preparate din conifere
Din câte plante există pe lume, vedeta iernii e bradul, simbolul Crăciunului, pe care oamenii şi-l duc cu mare bucurie în case, pentru a prăznui naşterea lui Hristos. Dăruit cu fălnicie şi frumuseţe, încărcat de zăpadă, pe lângă bucuria pe care priveliştea lui o dezleagă în suflet, cu prilejul sărbătorilor iernii, bradul are, însă, şi o puterea de-a dreptul miraculoasă de-a ne ajuta să ne păstrăm sănătatea şi să luptăm cu bolile.
Citeste tot articolul
Unguente din ace, conuri şi răşină de conifere
Alifia din răşină de pin se utilizează contra durerilor musculare sau a suferinţelor provocate de reumatism, aplicându-se de două ori pe zi pe locurile afectate. Este de asemenea eficientă în tratarea hemoroizilor. Se foloseşte alifia ca atare, în aplicaţii locale, sau se prepară o alifie mai tare (se adaugă mai multă ceară) din care se modelează supozitoare.
Citeste tot articolul
Stres mare - leacuri mici
Când aveţi o stare de tensiune interioară, cei din jur o vor observa imediat, văzându-vă fruntea brăzdată, buzele rigide şi maxilarele încleştate. Eliminaţi crisparea: încreţiţi fruntea, ridicaţi sprâncenele cât mai sus şi apăsaţi de mai multe ori limba în cerul gurii. În câteva clipe vă veţi destinde, iar faţa dvs. va căpăta o expresie mai plăcută.
Citeste tot articolul
Din nou despre PĂR - Reţete de pe vremea bunicii
Expus permanent agresiunilor din mediul ambiant - poluare, soare, praf, intemperii -, părul nostru oboseşte şi se ofileşte. Cu toate că în comerţ există o mulţime de produse specifice, concepute anume ca să-l întărească şi să-l fortifice, noi vă propunem câteva reţete străvechi, care n-au dat greş niciodată.
Citeste tot articolul
Reţeta cu miere
Sunt o cititoare fidelă a revistei dvs. şi aş dori să mă alătur şi eu "Clubului dietelor de slăbit", trimiţându-vă o reţetă cu ajutorul căreia, în nouă zile, veţi slăbi 4 kg, garantat.
Citeste tot articolul
Călătorie în Ţara Moţilor - Poveşti la gura sobei
Iarna încă nu a venit cu adevărat, dar în Apuseni, moţii o ademenesc cu poveşti spuse la gura sobei. Ca într-un descântec menit să cheme zăpezile, bătrânele povestesc lumea veche în care au trăit, când iarna venea în sunetul colindelor cântate la şezători şi-al glasurilor de prunci, ce se pregăteau să înalţe "steaua".
Citeste tot articolul
Azilul fericiţilor
Doctorul i-a zis să evite soarele. Vede "în aburi", până la 80 de centimetri înaintea ochilor. Dar nici nu-i trebuie mai mult. "Asta e lumea mea. Retinopatie pigmentară. Îmi pierd vederea în fiecare zi. Dar, atât cât văd, e bine", zice. Micuţă, tunsă scurt, milităros. Şi chiar voioasă: îi place să comunice cu internaţii din cămin. Dacă vrea să vorbească, se apropie de om. Şi-l "ia" în lumea ei, de 70 de centimetri distanţă.
Citeste tot articolul
O lacrimă pentru Sorin Preda
Pe 12 decembrie, Sorin Preda ar fi împlinit 66 de ani. O vârstă a deplinei puteri creatoare. Un timp în care îţi poţi duce la capăt proiecte pe care le-ai "pritocit" o viaţă întreagă. Asta, dacă nu vine moartea hoţeşte, şi te ia brusc, din mijlocul celor dragi inimii tale. Dintre cărţile tale, dintre manuscrisele tale, dintre studenţii tăi. Aşa cum i s-a întâmplat lui Sorin, cu trei ani în urmă. Pe 26 noiembrie 2014, mai precis.
Citeste tot articolul
ADRIAN DESPOT - "Îţi mulţumesc, Doamne, pentru tot ce am"
"Mai în glumă, mai în serios, ceea ce m-a determinat, în primul rând, să accept propunerea, au fost ţipetele de bucurie ale copiilor mei, în momentul în care am convocat şedinţa de familie, ca să supun atenţiei posibilitatea de a face parte din juriul de la "Vocea României". N-am mai avut cale de întors! În al doilea rând, eu am o experienţă destul de mare în ceea ce priveşte talent show-urile."
Citeste tot articolul
TIBERIU SOARE: "Sunt un privilegiat: muzica m-a făcut să trăiesc stări care unora le sunt inaccesibile"
"Pentru muzică îi sunt dator întru totul bunicului meu, care n-a avut nicio îndoială că eu voi fi muzician. M-a crescut de mic în cultul lui George Enescu, pe care îl preţuia imens. El e cel care m-a dus la preselecţie la şcoala de muzică, atunci când am împlinit cinci ani. În bucătărie, printre aburii cratiţelor, m-a auzit odată imitând melodiile de la aparatul de radio şi i s-a părut lui că aş avea talent."
Citeste tot articolul
Părintele Paisie Plic - Mânăstirea Crucea Iancului - "Pentru noi, moţii, Iancu este un adevărat voievod"
"În mare parte moţii sunt dăruiţi lui Hristos şi foarte hotărâţi în a pune umărul atunci când e nevoie de o jertfă pentru credinţă. La ei, da e da, iar e nu e nu, după Evanghelie. ..."
Citeste tot articolul
Un om cât veacul: REGELE MIHAI
A făcut parte din prima generaţie de după Marea Unire. A fost contemporan cu Constituţia din '23, care făcea din România un stat modern şi european. Iese de pe scena istoriei cu un an înaintea aniversării a 100 de ani de la Marea Unire din 1918...
Citeste tot articolul
ŞTEFAN HRUŞCĂ şi PAULA SELING
Unele dintre cele mai vechi şi mai frumoase colinde răsună şi astăzi în Maramureş. Deşi tradiţia e pe ducă - casele, portul, datinile străvechi -, muzica încă rezistă. Dovadă e faptul că tot de acolo vin şi cei mai îndrăgiţi vestitori ai Naşterii lui Hristos, Ştefan Hruşcă şi Paula Seling. Porniţi, de mici, prin nămeţi cu steaua, pe care şi-au lipit-o de inimă, n-au uitat nici anul ăsta să iasă în întâmpinarea Crăciunului, cu vocile lor ca nişte clopote de argint.
Citeste tot articolul