Căpuşele
Presa independentă din România a surprins pe larg avansul nepotismului ca politică de stat a guvernării PSD-ALDE. Poziţii-cheie în instituţiile administrative ale ţării, dar şi în marile companii ale statului, sunt ocupate de rudele şi apropiaţii liderilor celor două formaţiuni la putere.
Citeste tot articolul
Premierul Tudose şi şansa lui de a ne convinge
Au făcut multă vâlvă, la mijloc de august, consideraţiile premierului Mihai Tudose, referitoare la randamentele celor doi piloni de pensii, Pilonul I, cel administrat de stat, şi Pilonul II, cel privat. Comparaţia merelor cu perele de către un om care are, orice s-ar zice, cunoştinţe economice de bază, i-a atras premierului lungi perdafuri din partea presei de business, care şi-a simţit, pe bună dreptate, insultată inteligenţa.
Citeste tot articolul
Unchiul Mitu
Sunt mulţi ani de când, într-un septembrie însorit, am pornit în prima zi spre şcoală. În clădirea construită în 1920 de străbunicul meu, al cărui nume, "Ion Popescu", îl poartă astăzi, am păşit pragul, mut de emoţie. Eram îmbrăcat cu o cămaşă albă de in, cu altiţă pe piept şi mâneci largi. Altiţa era galbenă, din mătase naturală, cusută de bunica Floarea.
Citeste tot articolul
Dr. VASILE SIMILEANU - "Sunt convins că în România nu vor fi atacuri teroriste"
"Nu cred că migraţia este motorul acestor atentate. Atentate s-ar fi produs oricum, dar poate nu aveau o asemenea amploare. Pentru că printre refugiaţii autentici s-au infiltrat şi terorişti. Deci, organizaţiile teroriste nu au determinat migraţia masivă, dar s-au folosit de ea, pentru a-şi trimite oamenii în Europa să organizeze atentate."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LIA POPESCU, F. AS nr. 1279 - "Caut tratament pentru tulburare bipolară"
Cauza exactă a tulburării bipolare nu este cunoscută, dar se consideră că o anumită predispoziţie genetică ar fi implicată în dezvoltarea acestui sindrom. Totuşi, simptomele de tulburare bipolară (de tip depresie şi manie) pot apărea şi în alte afecţiuni, cum ar fi hipertiroidia, din cauza unui nivel ridicat de hormoni tiroidieni, sau în cazul unui dezechilibru în sinteza unor neurotransmiţători.
Citeste tot articolul
Băile Herculane - o cură de sănătate şi frumuseţe
A venit toamna, şi chiar dacă nu vă stă încă gândul la dureri fizice, la inflamaţii ori anchiloze articulare, la probleme ale sistemului locomotor, respirator sau la defecte şi suferinţe ale pielii, n-ar strica să le preveniţi acordându-vă un tratament de prevenţie la Băile Herculane, mai cu seamă că în ultima vreme, acolo se fac şi proceduri de SPA, pentru relaxare şi frumuseţe.
Citeste tot articolul
Mierea şi infecţiile virale - Prof. dr. VASILE ANDRIŢOIU: "Cu ajutorul produselor stupului putem să negativăm orice tulpină de HPV!"
D-l prof. Vasile Andriţoiu e un vechi colaborator al revistei noastre. Multă vreme a fost destul de greu de găsit. Fost profesor de istorie, s-a lăsat cuprins de patima medicinei, izbutind, recent, să-şi dea doctoratul. ...
Citeste tot articolul
Enigma sănătăţii perfecte - BACTERIILE DIN INTESTIN
În prezent, trăiesc pe globul terestru 7,55 miliarde de oameni. Aveţi impresia că e cam înghesuială? Da' de unde! În comparaţie cu ceea ce se petrece în intestin, aici, la lumina zilei, ne bucurăm de un adevărat confort, căci înăuntru, în măruntaiele noastre, forfotesc de 13.245 de ori mai multe vietăţi minuscule. Mai exact, sunt 100 de miliarde de muncitori neobosiţi, care descompun alimentele ingerate de noi, apoi curăţă tractul digestiv şi îl apără contra germenilor patogeni.
Citeste tot articolul
Apă de faţă cu mentă şi oţet de mere
Mod de preparare şi întrebuinţare: Opăriţi 3 linguriţe de mentă uscată sau 5 linguriţe de mentă proaspătă cu 100 ml apă clocotită. Lăsaţi să se infuzeze până când lichidul se răceşte. Strecuraţi-l şi adăugaţi 2 linguriţe de oţet de mere.
Citeste tot articolul
Băuturile "magice"
Şi totuşi: silueta ideală poate fi dobândită, cât aţi apăsa pe buton. Puneţi fructele şi legumele în storcător sau în robotul de bucătărie, transformaţi-le în suc, beţi şi... Cele 10 băuturi "magice" pe care le prezentăm mai jos conţin o grămadă de substanţe vitale şi doar 200 de calorii/pahar.
Citeste tot articolul
Sfaturi de toamnă
* Zacusca prea picantă din cauza gogoşarilor iuţi se "îmblânzeşte" dacă adăugaţi 1-2 kg morcovi proaspeţi, curăţaţi şi daţi pe răzătoarea mică.
Citeste tot articolul
Poveştile Marii Uniri - Lacrimile Reginei Maria
Martor fidel al vieţii ei, "Jurnalul de război" al Reginei Maria urmăreşte, zi după zi, marea dramă a României, de dinaintea Marii Uniri.
Citeste tot articolul
O "piatră" împotriva uitării - Muzeul mineritului din Bucium-Poieni
La ceasul amiezii, doar cerul şi pădurea sunt stăpâni pe centrul satului. Arşiţa mijlocului de august a alungat oamenii. Mai că-mi vine a crede că am bătut degeaba drumul până-aici, că sărbătoarea anunţată nu se va prea bucura de succes. Nu-i nimic, îmi spun, nu-i nimic! Mă voi bucura, oricum, de fiecare clipă, pentru că, nu-i aşa?, Apusenii sunt ei înşişi o sărbătoare fără egal!
Citeste tot articolul
Cărţi de aur, ale trecutului românesc - JINA, capitala ciobanilor
Jinarii spun că satul lor a fost întemeiat de o femeie, cu numele Zina. Să fi fost o zână? În orice caz, Zina aceea legendară a descoperit, sus în munte, nişte locuri minunate, bogate în păduri presărate cu poieniţe străbătute de pâraie limpezi şi nu s-a mai lăsat dusă de acolo. I-au urmat alţi români, din sate de la poala munţilor, mai ales din Gârbova şi Albele.
Citeste tot articolul
"Mai slăbeşte-mă cu atâta iubit!"
- Nimic nu e mai ucigător pentru o relaţie decât un partener care îşi sacrifică propriile aspiraţii şi îl sufocă pe celălalt, ca o plantă agăţătoare. O situaţie-limită, comentată de un psiholog -
Citeste tot articolul
10 trucuri pentru a regăsi intimitatea în cuplu, după ce ai născut
Copilul atât de dorit a sosit. Doar fericirea legată de el nu vrea să vină la întâlnire. În multe cupluri, mica făptură venită pe lume ocupă un loc prea mare între cei doi părinţi, şi intimitatea le este ameninţată. Se poate face ceva?
Citeste tot articolul
ANGELICA STOICAN - Cântecul, dragostea şi muntele mi-au condus viaţa!
Cântecul, dragostea şi muntele sunt cele mai importante repere care îmi conduc mie viaţa. Ele sunt vara mea, la fel de bogată în soare ca şi cea de afară. Când viaţa m-a dus departe şi n-am mai fost lângă munţii mei, munţii Mehedinţiului, cântecul şi dragostea m-au ajutat să trec peste dorul de acasă, iar când n-a fost dragoste în viaţa mea şi am trecut prin perioade mai grele, când mi se părea că-mi este sufletul ofilit, am urcat muntele la Ploştinioare, la stânile bătrâneşti ale familiei, ori am stat pe pajiştile de la Ponoare, şi muntele mi-a dat din puterea lui.
Citeste tot articolul
THEODOR PALEOLOGU - "Am centrul de gravitate în interior. Foarte, foarte, în interior..."
"Pe mine, ca şi pe tata, mă plictisea vorbăria asta cu «ultimul boier». Dacă ai un fiu, n-ai cum să fii ultimul. Ca să nu mai zic că e şi o chestiune de cuviinţă să nu vorbeşti prea mult despre asta. Însă, bineînţeles că pentru mine moştenirea contează foarte mult. Sunt un om înrădăcinat în tradiţie."
Citeste tot articolul
Biserica înviată
Era prin 2010, când biserica din Urşi a început să se scufunde încetişor, lăsându-se într-o parte, ca un animal bătrân şi bolnav. Tălpile pe care se sprijinea putreziseră toate. Pe urmă i s-a surpat şi acoperişul. Biserica părea condamnată la moarte, când, în 2013, trupul ei a fost ridicat cu un metru de la pământ, pentru a i se face, cât de cât, o fundaţie. Şi atunci s-a întâmplat ceva neaşteptat.
Citeste tot articolul