Un partid tribal
După opt luni de guvernare PSD-istă, este clar pentru oricare observator cât de cât avizat că gruparea aflată la putere este, din perspectiva unui regim democratic normal, un partid atipic. S-ar putea spune, desigur, că această deosebire de alte construcţii partinice este rezultatul transformării peste noapte a PCR-ului într-un partid democrat de stânga, tranziţia realizându-se prin împingerea în faţă a eşalonului secund al fostei nomenclaturi roşii, sătulă şi ea de abuzurile clanului Ceauşescu.
Citeste tot articolul
Guvernul intră cu securea în păduri
Nici nu a câştigat bine alegerile, că noua majoritate a şi început atacul împotriva pădurilor României. Acţiunile PSD-ALDE sunt atât de legate şi de bine puse la punct, încât pare că au fost gândite drept contra-replică încă de pe vremea când Guvernul Cioloş lupta din greu să stopeze tăierile ilegale.
Citeste tot articolul
Cafeaua generalilor
Săptămânile trecute, viaţa politică românească şi particularităţile ei bolnave au speriat Europa. Sute şi mii de ofiţeri superiori şi generali de poliţie, armată, servicii secrete şi magistraţi au ieşit la pensie azi şi mulţi dintre ei s-au reangajat, în acelaşi post, mâine.
Citeste tot articolul
Prof. Dr. AVRAM FIŢIU - "Să faci milogi ai statului 9 milioane de români este un act de trădare naţională!"
"Am constatat că cei care vând primii sunt ţăranii din câmpie, cei mai rupţi de tradiţie, urmaţi de cei din zonele colinare, la care mai există un licăr de tradiţie, şi, la urmă, de ţăranii din zona de munte, unde ataşamentul faţă de tradiţie este cel mai puternic. Pe de altă parte, se poate demonstra că primii care îşi vând cu uşurinţă glia sunt cei rupţi complet de credinţa în Dumnezeu, iar la urmă de tot, sunt cei mai credincioşi."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SILVIA - Craiova, F. AS nr. 1277: "Am fost diagnosticată cu edem Quincke"
Din datele pe care le furnizaţi, în cazul dvs. este vorba, foarte probabil, despre o boală autoimună, care este cauza, atât a edemului Quincke (sau edem angioneurotic), cât şi a hipotiroidiei (este vorba despre tiroidita cronică autoimună), o afecţiune a sistemului imunitar, cauzată de un dezechilibru grav, prin care acesta îşi atacă propriile organe.
Citeste tot articolul
LEACURI POPULARE - Vine toamna...
Oţet de mere. O compresă cu oţet de mere potoleşte durerile de gât: înmuiaţi un ştergar de bucătărie într-un sfert de litru de oţet de mere, stoarceţi-l bine şi înfăşuraţi-l în jurul gâtului. Puneţi deasupra un fular de lână şi staţi aşa 30 de minute.
Citeste tot articolul
Cele 12 magnifice (2)
Când vorbim despre citrice, toată lumea se gândeşte la vitamina C. Însă pe lângă ea, aceste fructe delicioase conţin şi aproape două sute de compuşi anticancerigeni. Cercetările din ultimul timp au condus la concluzia că vitamina C acţionează mai rapid decât alţi antioxidanţi, cum ar fi vitamina E şi carotenoidele.
Citeste tot articolul
Se poate vindeca demenţa senilă?
Cifrele sunt cutremurătoare. În lume trăiesc, în prezent, peste 35 de milioane de bolnavi de demenţă (!), la care se adaugă, anual, 300.000 de noi cazuri. Frecvenţa îmbolnăvirilor creşte abrupt, odată cu vârsta. În rândul persoanelor de 60 de ani, este vorba de una dintr-o sută, iar în cazul celor de 90 de ani şi peste, de una din trei. Până în 2050, cercetătorii prognozează dublarea cazurilor de demenţă. "Demenţa va deveni boala populară atotdominantă", spun neurologii.
Citeste tot articolul
Leacuri populare pentru memorie şi inteligenţă
Pentru îmbunătăţirea memoriei, se recomandă o dietă bogată în vitaminele B complex, C şi E, mangan, colină, inotizol şi L-carnitină. Întărirea memoriei este în primul rând legată de vitamina C. Ea combate stresul şi întăreşte organismul.
Citeste tot articolul
Programul de toamnă - Măşti cu fructe
Agenţi clasici de frumuseţe, cu efect fulgerător şi durabil (dacă sunt aplicate consecvent), măştile de frumuseţe reprezintă un soi de vacanţă pentru pielea obrazului, oferindu-i ocazia să se regenereze prin vitamine.
Citeste tot articolul
Cura cu fructe
Fructele constituie un aliment bogat în hidraţi de carbon, dar conţin o cantitate nesemnificativă de proteine sau grăsimi. Pe de altă parte, ele au din abundenţă fibră vegetală, vitamine şi minerale. Fructele sunt alimente accesibile. Bune la gust şi cu un aspect agreabil, au fiecare în parte o altă savoare şi se pot combina uşor.
Citeste tot articolul
Ultimii idoli ai lumii romane - GLADIATORII DACI
Faima dacilor, de luptători neînfricaţi, a fost atât de mare în Imperiul Roman, încât a dăinuit sute de ani, mult după războaiele dintre Traian şi Decebal. La Roma, ei au dat naştere unei celebre şcoli de gladiatori, aflate în preajma Colosseumului: "Ludus Dacicus".
Citeste tot articolul
Leacurile iubirii - "Treacă de la mine!"
Visul iubirii e legat totdeauna de zbor. Un vis frumos, fără piedici, presărat doar cu fericire. Trezirea la realitate e destul de rapidă şi dură. În timp ce tu zbori, partenerul tău şchiopătează, răreşte pasul. Vrea o pauză doar pentru el. Un popas. Nu există decât două alternative: să-ţi smulgi mâna şi să zbori mai departe de unul singur sau să tragi şi tu pe dreapta o bucată de timp.
Citeste tot articolul
GIANINA CORONDAN - "Zi de zi, trebuie să mă vadă cerul şi soarele"
"Ce ciudat! În ultima vreme, primesc semne cum că oamenii mă văd la "teve", că recent au savurat nu ştiu ce emisiune în care eram şi eu prin imagine. Le-am spus că mă confundă, dar ei sunt gata să jure că m-au văzut... Să fie dorul lor de mine aşa de mare, încât să mă vadă unde nu sunt?"
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
În 2006, când i s-a acordat Premiul Nobel pentru literatură, Orhan Pamuk avea 54 de ani şi şapte cărţi publicate. Doar cu un an înainte stârnise furia guvernului de la Ankara, fiindcă vorbise într-un ziar elveţian de genocidul armenilor din 1915, subiect tabu în Turcia.
Citeste tot articolul
VIOREL ILIŞOI, un nume pentru marele reportaj - "Nu-mi place să vorbesc despre mine. Sunt un ins retras"
"Am început să scriu prin clasa a treia sau a patra, poezii naive, cu mieluşei şi fluturaşi. Printr-a şasea, mi-a fost "publicată" la gazeta de perete a casei de copii o poezie cu Partidul. Emoţia pe care am avut-o când mi-am văzut acea poezioară, bătută la maşină pe o foaie A4 şi lipită pe perete, nu o mai am acum, nici când îmi apare o carte. Văzând că unii mă apreciază, am început să mă concentrez pe scris."
Citeste tot articolul
Bunica şi vecinele ei
Erau trei - tanti Stela, tanti Şeitan şi tanti Sina. Tanti Şeitan, tare înaltă şi zveltă, tanti Sina, măruntă şi voinică, iar tanti Stela, potrivită la înălţime şi la făptură. Nu ştiu cum şi de ce se prinseseră ele prietene, că pe "drumul ăl mare" al satului, cum îi spuneau ele, mai erau şi alte bătrâne de seama lor. Dar ele trei aveau o legătură aparte cu bunica mea, Lenuţa, aşa că veneau împreună, ori pe rând, iar ea le primea în bucătărie, unde era cald, luminos şi curat şi avea acolo şi maşina de cusut.
Citeste tot articolul
O lumină în disperare...
Nu îmi aduc aminte exact prima mea întâlnire cu Sfântul. Ceea ce m-a atras a fost faptul că este un sfânt "nou", trăit în zilele noastre, un timp al uitării celor veşnice şi al prăznuirii celor efemere, un timp al negării şi al înstrăinării. Apoi a venit criza...
Citeste tot articolul
Întâmplări stranii într-un sat basarabean
Suntem în vara anului 1934, în România Mare. O avalanşă de fapte grozave şi stranii se prăvale peste un sat basarabean din judeţul Ismail. Satu Nou se numeşte locul ce va fi prins, o vreme, într-un turbion de întâmplări ...
Citeste tot articolul
Vindecarea spirituală
La universitatea americană din Carolina de Nord, mileniul trei a început cu un experiment şocant pentru lumea ştiinţifică: testarea puterii de vindecare prin rugăciune! O temă mistică, proprie lumii ecleziaste, devenise obiect de studiu pentru cercetătorii din domeniul medical. Un celebru cardiolog, doctorul Randolph Byrd, şi-a propus să verifice acţiunea credinţei în Dumnezeu asupra bolnavilor cardiaci.
Citeste tot articolul
Săptămâna 8-14 septembrie
După tulburări provocate de cele două eclipse puternice ale lunii trecute, viaţa începe să intre într-un făgaş mai normal. Accentul cade asupra îngrijirii sănătăţii şi a relaţiilor noastre cu colaboratorii sau colegii, dar şi asupra animalelor de companie, ca urmare a faptului că Mercur, guvernatorul Fecioarei, intră în această zodie a pragmatismului, unde îl aşteaptă Soarele şi Marte.
Citeste tot articolul
ANGELA GHEORGHIU, în concert la Bucureşti
Dacă v-aţi dorit s-o vedeţi şi s-o ascultaţi pe frumoasa şi marea soprană Angela Gheorghiu, puteţi s-o faceţi la jumătatea lunii septembrie. Vine în Bucureşti la concurenţă cu toamna, care va păli de invidie. Vi se oferă o ocazie ce nu trebuie ratată. Va fi un concert extraordinar, singurul programat în România.
Citeste tot articolul
Săptămâna 15-21 septembrie
Sfârşitul de săptămână poate fi marcat de evenimente deosebite, care să ne dea senzaţia de împlinire interioară pe care o simţim atunci când suntem cu adevărat noi înşine. În joacă ne putem îndrăgosti, în joacă putem crea, în joacă putem procrea. În special semnele de foc (Berbec, Leu şi Săgetător) beneficiază de această energie emoţională.
Citeste tot articolul