* Pentru îmbunătăţirea memoriei, se recomandă o dietă bogată în vitaminele B complex, C şi E, mangan, colină, inotizol şi L-carnitină.
* Întărirea memoriei este în primul rând legată de vitamina C. Ea combate stresul şi întăreşte organismul. Se găseşte în uleiul de floarea-soarelui, ouă, cereale integrale, citrice, kiwi, ananas, frunze de păpădie.
* Manganul, de asemenea, stimulează memoria. Se găseşte în cereale integrale, nuci, mazăre, sfeclă, vegetale cu frunze verzi.
* Pentru acuitate intelectuală se consumă alimente de origine marină (peşte, scoici, creveţi), organe (ficat, rinichi, inimă, creier), carne slabă de pasăre, gălbenuş de ou, germeni de grâu, fructe (kiwi, ananas, banane, citrice, pepene galben), legume (morcovi, varză), cereale integrale (pâine de secară, graham), lactate (chefir, lapte bătut, brânză de vaci), fasole uscată, seminţe de floarea-soarelui şi de dovleac, migdale, alune prăjite, nuci, susan, curmale, smochine, stafide.
* Zilnic se pot lua 2 linguri de ulei de porumb, dimineaţa şi seara, pentru a asigura necesarul de vitamina E.
* Se recomandă şi cure cu drojdie proaspătă de bere (1-2 linguriţe pe zi).
* Se vor evita prăjitul, coptul, fiertul, care distrug vitaminele şi substanţele benefice organismului.
* Se vor evita: slănina, carnea de porc, carnea grasă, afumăturile, peştele gras, alcoolul, tutunul.
* Pentru o bună hidratare a celulelor, se recomandă minimum 2 litri de lichide pe zi.
* Ceai pentru stimularea gândirii
Ingrediente: cătină, măceşe, traista-ciobanului, mătase de porumb.
Mod de preparare: se pune la fiert un litru de apă. Când aceasta clocoteşte, se adaugă 2 linguri de măceşe zdrobite. Se lasă să fiarbă 5 minute. Se adaugă apoi 2 linguriţe de fructe de cătină. Se ia vasul de pe foc şi se mai adaugă în apă o linguriţă de traista-ciobanului şi o linguriţă de mătase de porumb. Se acoperă conţinutul 10 minute. Se beau 3-4 căni de ceai pe zi, în cure de 3 săptămâni.