RODICA CULCER despre... Şanse? Nici una!
"Nu avem spaţiu pentru explicaţii tehnice, dar incapacitatea administrativă şi incompetenţa guvernanţilor sunt explicaţiile agreate de majoritatea analiştilor. Nu văd cum ar putea PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea, să se transforme peste noapte într-un partid al competenţei şi integrităţii. Văd însă, cu îngrijorare, instituirea treptată a unei practici periculoase, care riscă să arunce ţara în haos."
Citeste tot articolul
Săptămâna 7-13 iulie
Weekend-ul începe pe o notă plăcută şi jucăuşă, de care vor profita în primul rând semnele de foc (Berbec, Leu şi Săgetător) şi cele de aer (Gemeni, Balanţă şi Vărsător). Escapadele de la sfârşit de săptămână se anunţă reuşite. Distracţia durează până duminică, atunci când Luna plină din Capricorn declanşează puternicele energii emoţionale ale lui Pluton.
Citeste tot articolul
Laura Kovesi: duşmancă în ţară, fruntaşă afară
Recenta criză politică - cu toate efectele ei colaterale, de la creşterea euro în ţară, până la riscul scăderii încrederii pe care preşedintele Klaus Iohannis abia ce se străduise să le-o transmită omologilor din SUA şi Franţa - nu e, de fapt, decât o banală perdea de fum, în comparaţie cu adevăratele lupte care frământă România la cel mai înalt nivel.
Citeste tot articolul
Avaaz, la firul ierbii...
Organizaţia Avaaz, cu aproape 50 de milioane de membri din peste o sută de ţări, sărbătoreşte o seamă de succese recente pe plan mondial. Activiştii ei au făcut ca mişcările politice ale oamenilor obişnuiţi să distrugă multe vise întunecate ale corporatiştilor şi să facă posibilă o cale nouă şi plină de speranţă pentru noi toţi.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Nu putem avea mari aşteptări de la guvernul Dragnea-bis"
"Cine ar fi crezut acum două luni că guvernul Grindeanu, pus cu mânuţa lui de marele boss Dragnea, va cădea sub furcile şi topoarele parlamentarilor PSD? Cine şi-ar fi imaginat că noul premier PSD ar putea fi Mihai Tudose, fost ministru al Economiei în guvernul precedent, evaluat cu zero realizări, demisionar şi apoi demis prin moţiune de cenzură, dar nominalizat de Dragnea şi Tăriceanu să facă un nou Cabinet?"
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CRISTIAN P. - Braşov, F. AS nr. 1271 - "Caut tratament pentru leucemie limfatică"
Evoluţia leucemiei limfatice cronice variază mult şi, de aceea, efectuarea de teste ulterioare pentru stabilirea subtipurilor limfocitare afectate este uneori necesară. Rezultatele acestor teste pot ajuta la precizarea duratei de evoluţie a bolii şi la determinarea modului de instituire a tratamentului.
Citeste tot articolul
"Respect şi mii de mulţumiri, d-le dr. SIMU!"
Vă mulţumesc că existaţi! Prin intermediul revistei "Formula AS" l-am întâlnit pe domnul doctor Rareş Simu, în urmă cu 15 ani, când mi-a salvat mama de la o boală tăcută şi nemiloasă. De atunci, ea urmează cu sfinţenie tratamentele şi sfaturile domnului doctor şi astăzi, la vârsta de 84 de ani, mama este echilibrată din toate punctele de vedere.
Citeste tot articolul
Miracolul chinezesc - Crinul sălbatic
Prima descriere a calităţilor terapeutice ale crinului galben se găseşte într-un tratat medical chinez din anul 2697, înaintea erei noastre. El cuprinde o legendă care ne îndeamnă să ne apropiem dimineaţa de florile crinului galben, să le atingem şi să le inhalăm mireasma, ca să avem toată ziua energie şi bucurie. Se spune că crinul galben era floarea preferată a Împăratului Galben, totodată medic şi filosof.
Citeste tot articolul
VEZICA URINARĂ: ce ajută când "îţi vine prea des"
Femeile au probleme cu vezica urinară mai frecvent decât bărbaţii. Aceasta se întâmplă din cauza specificului anatomiei lor: uretra femeii are o lungime de numai doi centimetri şi jumătate, până la trei. Deoarece vaginul şi colonul sunt plasate la foarte mică distanţă, germenii pot trece cu uşurinţă de la un organ la altul. Vezica urinară se apără cu dificultate, mai ales dacă imunitatea locală este scăzută.
Citeste tot articolul
Dr. MARIETA POPFIU - "Dacă nu se tratează rapid, gingivita se transformă într-o parodontoză cu evoluţie cronică"
"O gingivită, cum numesc medicii o asemenea inflamaţie, începe cu umflături pe gingie şi cu sângerări. Din păcate, gingia inflamată doare foarte rar şi de aceea este, în cele mai multe cazuri, ignorată. Şi astfel, afecţiunea rămâne nedescoperită, vreme prea îndelungată."
Citeste tot articolul
Expunerea la soare
Cu toate bârfele spuse pe seama lui, soarele, frumosul astru al zilei, este la fel de sănătos pe plajele mărilor, pe o pătură aşternută în grădină, la ştrand ori - şi mai simplu - în balcon. O zi însorită creează bună dispoziţie, fapt important în păstrarea sănătăţii, lumina soarelui fiind un bun remediu contra stărilor de stres sau depresie.
Citeste tot articolul
O vacanţă sănătoasă
Ce poate fi mai frumos decât să petrecem o zi toridă de vară fără probleme? Să stăm afară, sub cerul liber, bucurându-ne de soarele arzător? Imposibil, afirmă specialiştii, instalaţia de climatizare a organismului nostru ar fi obligată să funcţioneze la turaţie maximă, producând valuri de transpiraţie (care are un efect răcoritor), pentru ca temperatura corpului să nu depăşească 37 de grade.
Citeste tot articolul
Vara şi tenul
Temperaturile ridicate, aerul uscat şi prăfos, transpiraţia excesivă ne obligă să adoptăm strategii potrivite ca să ne punem pielea la adăpost. Sfaturile rapide şi ieftine pe care vi le propunem vor face ca asediul verii să devină inoperant.
Citeste tot articolul
Un regim fără înfometare: Salate de crudităţi cu ciuperci
Sunt o cititoare fidelă a dvs. şi m-am gândit că aş putea să le fiu de folos cititoarelor cu un regim de slăbit. Dacă va fi respectat întocmai, el duce garantat la slăbire, mai ales dacă se face în paralel şi cât mai multă mişcare: mers pe jos, gimnastică, mers cu bicicleta, înot etc.
Citeste tot articolul
CREDINŢE POPULARE: Morţii vii ai Olteniei
Pe lumina biruitoare a verii, nu se prea potrivesc întâmplări cu vânători de strigoi. Doar că, în ciuda modernităţii care a pătruns în satele româneşti, ele se petrec, în continuare.
Citeste tot articolul
Poveşti cu case: "Balaurul" din Piaţa Romană nr. 8
Cum vii dinspre Bd. Magheru şi ajungi în locul numit "La coloane", descoperi peste drum, spre zona ASE-ului, o casă mare, de epocă, pe lângă zidurile căreia trec zilnic mii de bucureşteni. Puţini îşi ridică privirea către ornamente. Acolo sus, sub acoperişul din tablă, se află câteva medalioane cu două litere S suprapuse. Sunt iniţialele unui nume, cel al proprietarului de odinioară: Sabba Ştefănescu.
Citeste tot articolul
Zorelele albastre
Când m-am hotărât să scriu această mărturisire târzie, ştiam că s-ar putea să n-o pot duce la capăt, pentru că eram bolnav. Ştiam că nu mai pot să mă bizui prea bine pe memoria mea, şi de aceea m-am străduit să redau cu fidelitate amănuntele pe care le mai ştiam, şi bine am făcut, pentru că a urmat în scurt timp un accident vascular, care m-a scos pe tuşă o vreme.
Citeste tot articolul
Printre stele
Mai întâi ne-am urcat pe acoperişul giganticei Universităţi ieşene, într-o noapte limpede de vară. Ziceam noi aşa, mai mult în glumă, că "vrem să ne cocoţăm cât mai aproape de stele". Ea a fost prima care a găsit scara. Mi-a şoptit asta într-o dimineaţă, venind la mine acasă, emoţionată ca un copil, de parcă ar fi vrut să-mi comunice un mare secret. Da, găsise scara!
Citeste tot articolul
IULIANA TUDOR - "Nu mi-am pierdut nebunia aceea frumoasă, care-mi dă energie şi entuziasm"
"Deşi "Odată-n viaţă" s-a încheiat, judecând după audienţele înregistrate, foarte mulţi oameni îşi doresc în continuare să vadă şi să asculte folclor românesc. Nu ştiu care este misterul. Poate nevoia de identitate naţională, într-o lume extrem de amestecată. Sau cred că răspunsul corect este frumuseţea "rupătoare de suflet" a muzicii noastre populare autentice."
Citeste tot articolul
Călătorie printre amintiri: ŞTEFAN CÂLŢIA - "Poate că nu-i ceva special cu Şona. Dar eu sunt al ei şi ea e a mea"
"Spaţiul copilăriei mele în Şona era un cerc cu o rază de 11 kilometri. Pe ăsta îl băteam, îl ştiam. Eu am făcut toate treburile pe care le făcea un copil de ţăran şi în felul ăsta, am descoperit şi frumuseţea locului şi a celor printre care trăiam. Iar primii pe care îi descoperi sunt cei de lângă tine. Pe bunica, de pildă, care era socotită o femeie mai specială în sat, sfătoasă. Rămăsese văduvă de tânără, îşi crescuse singură copiii, şi era un om la care mulţi veneau să-şi verse oful, pe banca de la poartă."
Citeste tot articolul
Părintele Arsenie Boca în evocări
Între Sebeş şi Alba Iulia, în satele dintre Munţii Cindrel şi Munţii Apuseni, părintele Arsenie Boca a fost o prezenţă puternică, încă din anii când slujea ca preot şi apoi ca stareţ, la Mânăstirea Sâmbăta de Sus. Fără televiziune, ziare şi internet, vestea harului său s-a răspândit ca fulgerul. Lumea ţăranilor noştri, o lume străveche şi aşezată pe rânduieli vechi de mii de ani, a ştiut din prima clipă să vadă în el, un om al lui Dumnezeu: "Sfântul Ardealului".
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII IULIE
Energia lunii Iulie este explozivă şi fragmentată, prefigurând cele două puternice eclipse din August. Până pe 4, ne vine greu să ne gestionăm nervii provocaţi de cei din familie şi nici comunicarea nu funcţionează. Dar Mercur ne ajută totuşi, pe 7, când intră în Leu, să ne înţelegem mai bine. E cazul să avem discuţii lămuritoare acum, deoarece luna plină din Carpricorn, care se petrece în dimineaţa zilei de 9, este o adevărată bombă energetică...
Citeste tot articolul
Festivalul NEVERSEA la debut
E iulie, e mijloc de vară, şi în România încep drumeţiile muzicale. Şi ce poate fi mai atrăgător în acest anotimp decât marea?! Foşnitoare şi răcoroasă, ea ademeneşte nu doar turişti, ci şi pe dependenţii de muzici dezlănţuite, pe care valurile le amplifică în larg. Aşa se explică de ce creatorii Festivalului UNTOLD s-au gândit să organizeze şi la Constanţa, pe nisipul fierbinte şi în bătaia brizei, un nou festival - NEVERSEA.
Citeste tot articolul