RODICA CULCER despre... Cadouri, dar nu pentru codaşi
"Deşi tânăr şi lipsit de experienţă diplomatică internaţională, Macron a reuşit să domine parteneri internaţionali importanţi, ca Donald Trump şi Vladimir Putin. Dacă strângerea lui de mână îndelungă cu Trump a devenit "virală", caracterizarea agenţiilor ruse de presă, Sputnik şi Russia Today, drept agenţi de influenţă care răspândesc neadevăruri, în prezenţa lui Putin, a avut darul să-l consacre ca lider curajos şi ferm în convingerile sale..."
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 9-15 IUNIE
Luna plină de vineri ne face aventuroşi, jucăuşi şi plini de umor. Putem descoperi lucruri noi călătorind, studiind sau participând la evenimente culturale ori putem trăi o pasiune cu totul deosebită. Emoţiile sunt mai puternice ca de obicei. Avem poftă să mâncăm şi să bem mai mult, dar e preferabil să fim moderaţi, ca să nu ne penalizeze ficatul şi bila.
Citeste tot articolul
"Albinele au nevoie de o mască de gaze"!
Gerul din aprilie a lăsat mulţi apicultori fără albine. Pe mari întinderi, au murit florile de salcâm, de cireşi, de vişin şi de nuc. Când nu au murit de frig, albinele au pierit de foame. Numai în judeţul Vaslui, unde s-au cercetat efectele gerului, au dispărut 25.000 de familii de albine!
Citeste tot articolul
Prinţul Charles: elogiu României
"Am fost întrebat de multe ori, de ce vin atât de des în România? Ce o face atât de specială, de atractivă? Pentru mine, răspunsul e clar: voi, prietenii mei români, peisajul vostru natural, cultural, tradiţiile voastre, dar şi capacitatea voastră de inovare şi schimbare, ceea ce sunteţi după secole de istorie, identitatea voastră şi ceea ce puteţi face, energia schimbării pe care o puteţi mobiliza, acestea sunt faptele care vă fac speciali în lume." - Prinţul Charles al Marii Britanii.
Citeste tot articolul
Analiza politică a lunii MAI: TIA ŞERBĂNESCU - "A început restauraţia. PSD e în căutarea timpului pierdut"
"Astăzi, PSD, mai mult decât în guvernarea Ponta, e "în căutarea timpului pierdut" şi a dominaţiei din "epoca Năstase". O demonstrează şi ancheta care se face asupra alegerilor prezidenţiale din 2009. În urma unor "dezvăluiri" ale unor băieţi deştepţi ca noaptea, se face o dublă cercetare: una a Parchetului General, perfect justificată, şi una a Parlamentului..."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ANA MATEI - Târgovişte, F. AS 1205 - "Cum pot trata naturist hipertensiunea? Nu suport tratamentul clasic"
Stimată doamnă, Hipertensiunea arterială, pe care mulţi o numesc "tensiune", se defineşte prin creşterea presiunii sângelui peste limita normală. Comitetul naţional (american) pentru prevenirea, detectarea, evaluarea şi tratamentul hipertensiunii (JNC, SUA, 2003), defineşte tensiunea normală pentru un adult ca fiind sub 120/80mmHg.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Cum se vindecă adenocarcinomul de prostată. Din paginile revistei am aflat că petrolul dublu rafinat, folosit cu mult succes în vindecarea acestei boli, nu mai poate fi procurat de la rafinăria VEGA din Ploieşti. De aceea, redau mai jos un tratament pe cât de simplu, pe atât de eficient, care a fost experimentat cu rezultate de-a dreptul miraculoase chiar în familia mea şi a unor apropiaţi.
Citeste tot articolul
Formula care ne prelungeşte viaţa
Cum se explică faptul că nu îmbătrânim toţi la fel? De ce doi oameni de vârstă egală arată, unul cu zece ani mai puţin, iar altul cu zece ani în plus? Şi cum poate fi încetinit declinul? Iată o enigmă ştiinţifică, a cărei dezlegare a fost tot atât de pasionantă ca un roman poliţist.
Citeste tot articolul
"Mi-am pus încrederea în argilă şi am câştigat pariul cu viaţa"
Se numeşte MIRCEA RIGO, are 67 de ani şi locuieşte în Abrud. A lucrat toată viaţa în minerit - mai întâi în subteran, la cariera Uzinei de preparare de la Roşia Montană, apoi la Combinatul Cupru Min Abrud, în medii toxice, care aveau să-i afecteze sănătatea. Cu câţiva ani în urmă, credea că "i-a sosit sfârşitul", cum singur declară. "Azi sunt un om sănătos şi fericit, îmi îngrijesc gospodăria şi fac tot ce-mi place."
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Frumuseţe cu ierburi şi flori
Nimic nu impresionează mai mult ochiul unui bărbat, decât o femeie frumoasă. Şi asta se întâmplă de când lumea. Pentru ea s-au purtat războaie, pentru ea s-au scris poezii, pentru ea s-au ridicat temple.
Citeste tot articolul
O toaletă rafinată
Cochetăria nu este o invenţie prea recentă... Parfumurile, fardurile, săpunurile fine, cremele menite să asigure tinereţea veşnică a obrazului au figurat totdeauna printre cele mai importante elemente de seducţie ale femeilor. Şi, în ciuda inovaţiilor de ultimă oră din industria cosmeticelor, care promit o frumuseţe rapidă şi fără cusur, multe din secretele străbunicilor noastre sunt mai rezistente la vreme decât "super-produsele" adesea cu preţuri exorbitante, care ne scutură buzunarele.
Citeste tot articolul
Ouă de prepeliţă contra căderii părului
Se amestecă şi se omogenizează bine următoarele ingrediente: 10 gălbenuşuri de ouă de prepeliţă, 2 fiole lăptişor de matcă liofilizat (se găseşte la Apicola), 1 linguriţă de miere, 1 vârf de cuţit de drojdie de bere proaspătă. După ce se obţine un amestec omogen, se lasă la dospit 24 ore într-o încăpere caldă.
Citeste tot articolul
Un regim sigur de slăbire
Fiind o cititoare fidelă a acestei reviste, vă felicit sincer pentru succesul ei şi mă alătur acelora care vă mulţumesc pentru nenumăratele subiecte publicate ce fac mult bine oamenilor. Vă trimit şi eu o propunere pentru un regim care va ajuta doamnele şi domnişoarele care luptă cu kilogramele în plus să slăbească sigur...
Citeste tot articolul
"Formula AS", în Clisura Dunării: Insula cailor sălbatici
Aflată pe Clisura Dunării, insula Ostrov este un miracol natural al Banatului şi un paradis necunoscut al României. Turişti din toată Europa vin până aici să vadă cu uimire caii sălbatici, vegetaţia luxuriantă şi zecile de specii de păsări rare. Oamenii doritori de natură adevărată, atinsă doar de mâna lui Dumnezeu, să se ducă, măcar o dată în viaţă, la Ostrovul de la Moldova Veche.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Albanezul Ismail Kadare e unul dintre cei mai mari scriitori în viaţă, atât prin valoarea cât şi prin amploarea operei. Pasionaţii de lectură de la noi ştiu asta fiindcă avem în româneşte, graţie traducătorului Marius Dobrescu, 29 de cărţi ale sale - aproape tot ce a scris. Deşi are un caracter naţional, în măsura în care e jalonată de momente din istoria Albaniei, opera lui e de dimensiune universală ca pledoarie antitotalitară.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Generaţiile de studenţi care au avut ce învăţa de la el timp de 45 de ani, dar şi cititorii celor 20 de cărţi ce-i poartă semnătura îl apreciază şi îndrăgesc pe profesorul Şt.Cazimir pentru erudiţia cuplată cu umor şi năstruşnicie - o combinaţie rară în lumea academică.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Mă bucur că s-a reeditat această celebră carte pe care am descoperit-o în copilărie, în traducerea lui Ion Totoiu din 1945, şi am tot citit-o şi recitit-o cu plăcere toată adolescenţa (peste ani, a fost şi lectura preferată a fiului meu, căruia i-a trezit de timpuriu pasiunea pentru istorie). Cred că Istoria... lui Van Loon n-ar trebui să lipsească din nici o familie cu copii şi adolescenţi...
Citeste tot articolul
Obiectele grăitoare - Cu ŞTEFAN CÂLŢIA, printre amintiri şi vise
La 75 de ani, Ştefan Câlţia este unul dintre cei mai mari şi mai galonaţi pictori ai României. În 1970, a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, ca şef de promoţie, la clasa lui Corneliu Baba, unde a fost coleg cu alţi pictori de elită ai ţării, ca Sorin Ilfoveanu şi Sorin Dumitrescu. Apoi, arta sa plină de întruchipări fantastice şi de sugerări misterioase începe să se impună repede în pictura românească şi în lume.
Citeste tot articolul
La pas, prin Bucureştiul de altădată - Casa din str. Polonă, nr. 8
Pe oriunde ai veni, pe Bd. Dacia sau pe str. Polonă, descoperi la intersecţia celor două binecunoscute artere rutiere bucureştene o casă impozantă, de epocă, aparent pustie. Fireşte, o astfel de clădire îţi stârneşte imediat curiozitatea. Cine a locuit în ea? Când a fost construită? Mai deschide cineva uşa monumentală sau clădirea e închisă, şi în aerul interioarelor nu se mai risipeşte suflare de om?
Citeste tot articolul
MARIA LINDA (TVR 1) - "Sunt o braşoveancă pursânge"
"Sunt un om care face mult sport, dar niciodată nu mă închid într-o sală cu aparate, ci ies în natură, aşa că parcurile sunt locurile mele preferate din Bucureşti. Dar, sincer, acel "acasă" din adâncul sufletului a rămas zona Braşovului. Sunt o braşoveancă pursânge. Pentru mine, Braşovul e cel mai frumos oraş de pe pământ, iar braşovenii sunt cei mai frumoşi oameni de pe pământ. E clar că, la capitolul ăsta, obiectivitatea zboară pe fereastră!"
Citeste tot articolul
Tulburătoarea poveste a Acatistului Sfântului Pantelimon
Puţini credincioşi ştiu că Acatistul Sfântului Pantelimon, grabnic ajutător în vremuri de restrişte şi de boli, a fost scris la Bucureşti, la mijlocul secolului trecut. Autorii, doi mari păstori ai bisericii, au fost aprig prigoniţi de comunişti. Poate că şi de aceea, acatistul are o mare putere pentru români, cei care îl săvârşesc fiind grabnic ajutaţi de Sfânt.
Citeste tot articolul
BOOKFEST ÎN CIFRE
Salonul Internaţional de Carte Bookfest a fost inaugurat miercuri, 24 mai, într-un spaţiu extins la 12.000 de metri pătraţi, cu 20% mai mare decât cel din anul anterior. La ceremonia introductivă, oaspeţi de onoare au fost ambasadorii Israelului, Statelor Unite ale Americii şi Suediei. De altfel, Suedia a fost ţara-invitată a acestei ediţii, a XII-a, a salonului.
Citeste tot articolul
Evgheni Vodolazkin - "Dacă iubeşti cu adevărat o persoană, o vei întâlni şi-n ceruri"
"De mai bine de trei decenii mă ocup de problematica Rusiei de altădată, în calitate de cercetător. Dacă iau în calcul că opt ore pe zi citesc tot felul de lucruri despre Rusia medievală şi doar o oră şi jumătate o dedic Rusiei contemporane, pot să spun, fără să clipesc, că Rusia de altădată mi-e mai aproape de inimă. E, poate, deformare profesională. De unde vin ? Vin din trecutul îndepărtat. Cred că am vârsta de şapte secole."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII IUNIE
Plecatul în concediu s-ar putea să decurgă aventuros până pe 4, dar apoi orizonturile se luminează şi călătoriile în străinătate, mai ales, ne pot aduce multe satisfacţii.
Citeste tot articolul
ANDREA BOCELLI - "Sunt un om foarte, foarte norocos"
Tenorul italian revine în România pentru două concerte, în Bucureşti şi la Cluj. Două spectacole aparte, ce nu se adresează doar fanilor muzicii clasice, ci şi amatorilor de genuri mai "populare". Pe lângă arii cunoscute de operă, Andrea Bocelli va interpreta şi melodii de pe discurile sale mai noi - "Cinema" (2015) şi "Romanza" (2016), care cuprind cântece din filme celebre ("Doctor Zhivago", "Love Story","The Godfather") şi din muzicaluri, precum "West Side Story" sau "Evita".
Citeste tot articolul