Ziua, tot ca hoţii
Pe vremea lui Ion Iliescu, PSD-ul părea un partid respectabil. Aparenţele, cel puţin, erau întotdeauna păstrate, chiar dacă societatea nu mai putea fi dominată totalitar. De la înălţimea postului său de lider, "şeful" putea să amendeze derapajele subordonaţilor săi, să le atragă atenţia că, în acţiunile lor pentru "mai binele" propriu, există nişte limite ce nu trebuie depăşite.
Citeste tot articolul
Săptămâna 19-25 MAI
Vineri şi sâmbătă destinul îşi spune cuvântul. Pornind de la întâmplările sau întâlnirile de-acum, n-ar strica să ne gândim un pic la cursul vieţii noaste, încotro se îndreaptă, cât de legaţi suntem de planul material şi cât de cel emoţional. Soarele intră sâmbătă seară în Gemeni, cărora le adresăm, cu această ocazie, un generic "La mulţi ani!".
Citeste tot articolul
"Postacii" lui Cioloş, premianţi în Europa
Multă băşcălie şi-au atras premierul Dacian Cioloş şi colaboratorii săi în decursul anului petrecut la Palatul Victoria şi chiar şi acum, luni bune după predarea mandatului. Guvernul Cioloş nu e scos din "Guvernul 0", în vreme ce "tehnocrat" a devenit, peste noapte, sinonim cu "incapabil".
Citeste tot articolul
"Pe Şoseaua Colentina, trece Rita cu maşina..."
Circulă prin mediile online un eseu fără autor, intitulat "Amintiri din tinereţea noastră". Cineva cu memorie bună a pus pe hârtie cele mai populare imagini din anii 50-80, adică din epoca în care mulţi dintre cititorii revistei noastre erau tineri şi fără griji, preocupaţi să-şi trăiască viaţa şi să-şi lege tinereţea de nimicurile cotidiene ale epocii.
Citeste tot articolul
DANIEL ŞANDRU - "E foarte important cum spunem povestea Marii Uniri tinerei generaţii. E un pariu pe care societatea românească nu-şi permite să-l piardă la Centenar"
"Centenarul Marii Unirii e un punct de cotitură în istoria României şi cred că suntem privilegiaţi să fim contemporani cu marcarea a 100 de ani de la împlinirea marelui ideal naţional. Marea Unire a presupus un mare sacrificiu din partea naţiunii, prin intrarea, în 1916, în război."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LUCICA POPESCU - Galaţi, F. AS nr. 1262 - "Caut tratament pentru colita colagenoasă"
Nu se cunosc cauzele exacte ale colitei colagenoase, însă bacteriile şi toxinele lor, sau o infecţie virală, pot fi responsabile pentru apariţia inflamaţiei şi leziunilor colonului. Mai mult, colita colagenoasă poate rezulta dintr-o reacţie autoimună, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar distruge celulele sănătoase ce alcătuiesc mucoasa colonică.
Citeste tot articolul
"Îi mulţumesc d-lui RUSALIN TODOR, pentru binele uriaş pe care mi l-a făcut"
Am 71 de ani, şi acum trei ani, am suferit o extracţie dentară a doi molari inferiori, în condiţiile în care, înainte cu un an, terminasem un tratament chimio/radioterapic pentru o tumoră parafaringiană stânga. Urmarea a fost o osteonecroză mandibulară stângă pe care, la început, am tratat-o cu spălături/badijonări bucale, cu diferite soluţii/geluri.
Citeste tot articolul
Planta nemuririi - ZĂVĂCUSTA (Astragalus dasyanthus Pall)
Deseori îmi vine să mă aplec până la pământ în faţa Reginei Natură, pentru imensa putere vindecătoare pe care o pune în toate plantele ei, indiferent că sunt mici, ascunse prin iarbă, sau că sunt copaci uriaşi. Mă grăbesc să vă spun că acum, până la sfârşitul lunii iunie, putem să culegem o plantă prea puţin cunoscută şi folosită la noi, deşi în alte zone ale lumii e celebrată drept "Planta nemuririi".
Citeste tot articolul
O metodă a medicinei tradiţionale ruseşti - CHIROPRACTICA VISCERALĂ
Chiropractica viscerală este o terapie manuală, care presupune masarea organelor interne prin presare uşoară şi deplasare, pentru normalizarea funcţiilor organice şi redresarea stării de sănătate a întregului organism.
Citeste tot articolul
SFATURI DE PRIM-AJUTOR - Probleme cu colesterolul
Cele mai multe grăsimi sunt transformate de ficat în colesterol, pe care sângele îl transportă peste tot prin corp. Ele gâtuie fluxul sanguin şi rămân fixate de pereţii arterelor. Nivelul normal al colesterolului este de 140-180 mg la 10 litri de sânge. Dacă nivelul se ridică la 250-300, situaţia devine gravă.
Citeste tot articolul
SFATURI DE PRIM-AJUTOR - Insomnii provocate de vreme
Somnul este vital pentru sănătatea noastră. Din păcate, nu-i hotărâm doar noi calitatea. Printre cauzele perturbării lui se numără şi trecerea de la primăvară la vară, pe care o străbatem acum. Ziua se lungeşte, lumina creşte în intensitate, energia pe care o simţim nu se lasă trasă în pat. Exerciţiile care urmează favorizează adormitul.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Tratamente cu flori de Mai
"Mai e Rai", spune o veche zicală populară. Şi trebuie să-i dăm dreptate. E luna florilor, o lună plină de prospeţime şi de culoare. Acum se împodobesc salcâmii cu ciorchini de flori parfumate, castanii îşi avântă candelabrele ...
Citeste tot articolul
Din secretele arăboaicelor
Nu ne plac teroriştii, dar femeile arabe sunt, uneori, de o frumuseţe ca în "O mie şi una de nopţi": creole, cu ochii negri şi păr bogat, coapte la trup şi întinse la piele. Modeste la punguţa cu bani, ele nu îşi întreţin frumuseţea cu produse l'Oreal şi Lancôme, ci cu reţetele moştenite de la strămoaşele lor care străbăteau deşertul în caravane, fără ca vântul şi soarele să le asprească pielea obrazului. Din ştiinţa lor de frumuseţe pur naturală, fac parte şi reţetele de mai jos.
Citeste tot articolul
Orbul care a văzut lumina - Minunea doctorului Demea
Imaginează-ţi că ai o firmă solidă la Cluj, înfiinţată încă din '90, când ai luat-o pe drumul tău. Lucrurile merg acum de la sine, iar marea ta satisfacţie rămâne aceea de a trece zilnic pe acolo, ca să-i vezi pe oamenii tăi şi să te bucuri de munca lor.
Citeste tot articolul
SIMONA PĂTRULEASA (Kanal D) - "Tânjeam după o schimbare"
"Mă impresionează mai ales cazurile legate de oameni în vârstă, care se confruntă cu diverse probleme, sau cele legate de copii bolnavi. Poveştile acestea mă macină şi, în măsura posibilităţilor, încerc să intervin: dau telefoane şi mesaje, să văd ce se poate face pentru un caz sau altul şi, când aflu că situaţia respectivă s-a rezolvat, sunt foarte fericită."
Citeste tot articolul
Aţi îmbrăţişat vreodată un copac?
A fost odată ca niciodată o fetiţă care juca toată ziua şotron. Ţopăia bucuroasă în pătrăţelele desenate cu creta pe trotuar. Un trotuar crăpat, care trecea pe lângă o grădină şi se oprea în faţa unui tăpşan pe care creştea un păr semeţ. ...
Citeste tot articolul
Povestea unui nepot de prinţ
"Atât mi-a mai rămas, memoria. Ţin minte tot", spune Nicolae Nicolau aşezat în fotoliul său şi înconjurat de mormane de dosare legate cu sfoară şi panglici. Desigur, exagerează. Are o voce puternică, aproape poruncitoare. Mai are un chip bine definit, ferm, şi un păr alb, scurt şi ondulat. Toată fizionomia îi trădează obârşia aleasă, de familie avută.
Citeste tot articolul
Privelişti din istoria ciobăniei - FLORENTINA TEACĂ: "Sunt născută în Covasna, nepoată şi strănepoată de mocani"
"Cred că ştiţi în ce zonă ne aflăm... O zonă cu mult zbucium pentru români şi cu o permanentă luptă pentru supravieţuire a tot ce e românesc. În Covasna, aceste mărturii despre români sunt foarte importante, vorbesc despre rădăcinile noastre adânci şi vechi, aici."
Citeste tot articolul
ANNA UNGUREANU - Dirijorul Corului Madrigal - "N-am avut niciodată probleme că sunt femeie. Cum n-am avut nici că sunt unguroaică"
Ştiu că există perspectiva aceasta: dirijatul e o profesie pentru bărbaţi. Eu am intrat la Conservator la secţia Pedagogie Muzicală şi apoi, în anul III, am vrut să trec la Dirijat, iar profesorii exact asta mi-au zis. Însă, pentru că o ţineam pe-a mea, s-au înmuiat şi-au spus "Bine, dacă tu vrei să studiezi, noi te învăţăm."
Citeste tot articolul
Pr. IOAN DURĂ - protopop al parohiilor ortodoxe din Belgia şi Olanda - "Biserica este prima chemată să păstreze identitatea românilor din diaspora"
"...am un răspuns scurt: preotul român ortodox în diaspora este un apostol. El face muncă de apostolat, în sensul cel mai exact al termenului. Şi am şi un răspuns ceva mai lung, pentru a mă explica. Trebuie să distingem între perioadele diasporei române, pentru că în funcţie de ele s-a modificat percepţia asupra românilor din străinătate, a nevoilor lor, inclusiv pastorale şi, implicit, rolul preotului."
Citeste tot articolul
EUROPAfest 2017
Se apropie vara şi odată cu ea, şi festivalurile de sezon. Mai avem însă ceva de aşteptat până când vom trece din sălile de concerte direct pe nisipul fierbinte al plajelor sau pe pajiştile înverzite de la munte. Până atunci, vă invităm la cea de-a 24-a ediţie a Festivalului EUROPAfest, un eveniment ce se află de ani buni sub ?naltul Patronaj al Casei Regale a României.
Citeste tot articolul