RODICA CULCER despre... Fumigene toxice
"După cum au demonstrat specialiştii, legea salarizării unitare este nesustenabilă. Într-adevăr, românii au nevoie de salarii mai mari, dar ele trebuie să provină din venituri bugetare sigure, nu din împrumuturi ale statului, care urmează a fi achitate de generaţiile viitoare. La noi, însă, aceste venituri pur şi simplu nu există, iar colectarea de către stat este sub media europeană."
Citeste tot articolul
"Modelul românesc"
Scriam, în urmă cu doar câţiva ani, în paginile "Formulei AS", despre "modelul polonez", "modelul slovac" sau "modelul estonian". Am făcut turul ţărilor celor mai relevante din fostul spaţiu comunist, pentru a ochi şi a (ne) explica felul în care au reuşit să facă faţă tranziţiei la capitalism şi la exigenţele intrării în Comunitatea Europeană.
Citeste tot articolul
Politică fiscală în dorul lelii
De la începutul acestui editorial trebuie să vă spun că nu cred că impozitul pe gospodării, al guvernului, se va limita la 10%, şi cu deduceri pe deasupra. Am două motive să cred asta. Mai întâi, există eminenţe cenuşii în PSD, Liviu Voinea, de exemplu, care au criticat deschis cota unică atunci când a apărut şi au propus un impozit progresiv, iar 10% numai progresiv nu pare.
Citeste tot articolul
RALUCA ALEXANDRA PRUNĂ - Ministru al Justiţiei în guvernul Cioloş - "A fost o experienţă extraordinară, în care am dat tot ce am ştiut mai bine"
"Nu a fost o decizie uşoară, cariera la Comisia Europeană fiind numai unul dintre motive. Dar gravitatea momentului politic, în care partidele erau contestate în stradă, onoarea de a face parte din echipa premierului Cioloş şi provocarea portofoliului de la Ministerul Justiţiei, au fost elemente decisive. Am acceptat. Şi nu am absolut nici un regret."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ANA A. - F. AS nr. 1136 - "Cine îmi recomandă un psihiatru bun pentru copii?"
Stimată doamnă Ana, fac precizarea că tulburările de comportament se pot trata naturist cu rezultate bune pentru băieţi până la 16 ani şi pentru fete până la 14 ani. Sunt convins că atât tratamentul pe care vi-l recomand, cât şi consultarea unui psihiatru bun vă vor fi de folos.
Citeste tot articolul
"Mulţumiri pentru APISAN-FORTE!"
Dragă "Formula AS", Vă mulţumesc că existaţi, că faceţi atât de mult bine oamenilor care cred în această revistă, care se preocupă ca toţi românii (şi nu numai) să fie sănătoşi şi buni.
Citeste tot articolul
Alimentul-medicament pentru a trăi mult şi bine - Ou crud cu pulbere de merişoare
Cine nu aspiră la o viaţă lungă, cu sănătate deplină, fără boli şi neputinţe? Cercetătorii caută de secole să găsească remediul care să satisfacă acest deziderat, dar, de cele mai multe ori, descoperirile lor nu sunt încununate de succes. În zilele noastre, au luat amploare diferite curente de medicină anti-aging, care ne învaţă, cu argumente ştiinţifice, ce trebuie să facem pentru dobândirea longevităţii şi sănătăţii.
Citeste tot articolul
O boală care ne paşte pe toţi: DIABETUL
Diabetul zaharat este o boală metabolică, care afectează în primul rând metabolismul glucidelor în organism. Cauza psiho-emoţională a diabetului este reprezentată de o lipsă afectivă, o lipsă a iubirii, pe care pacientul o simte.
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - Ciuperca piciorului
Ciuperca piciorului (denumire ştiinţifică: Tinea pedis) este o afecţiune foarte răspândită. Potrivit statisticilor medicale, aproximativ 70% dintre adulţi au de-a face cu această infecţie micotică măcar o dată în cursul vieţii. Labele picioarelor sunt atacate de fungi care pot migra apoi în sus, pe corp, fixându-se şi în alte locuri, de exemplu, în zona inghinală şi în cea axilară.
Citeste tot articolul
Puterea vindecătoare a copacilor - FRASINUL
În imaginaţia celor din vechime, frasinul a căpătat o aură simbolică, reprezentând forţa tainică a apei şi a fertilităţii. El se regăseşte nu numai în miturile popoarelor trăitoare pe continentul european, ci şi în unele asiatice. La indieni, de pildă, zeul creaţiei a trimis o săgeată în trunchiul unui frasin, din care s-au ivit apoi oamenii. Tot o săgeată mânuia şi zeul roman al iubirii, Amor, iar ea era făcută din lemn de frasin.
Citeste tot articolul
Adieri de primăvară
Primăvara aduce schimbări, şi în grădina cu frumuseţe a unei femei: părul, tenul, veşmintele, silueta, trebuie să iradieze prospeţime şi strălucire, asemeni semnelor anotimpului. La colţurile străzilor au apărut demult lalelele, lăcrămioarele şi narcisele. Ramurile castanilor sunt pline de candelabre.
Citeste tot articolul
Ce mâncăruri ne ţin de foame mai multă vreme?
Cine mănâncă dimineaţa în mod constant fulgi de porumb, de ovăz, cereale sau müsli, combinate cu lapte, iaurt sau kefir, străbate mai lesne distanţa până la prânz. Fibrele conţinute în cereale potolesc mai bine senzaţia dureroasă de foame, decât o felie de pâine cu marmeladă sau caşcaval.
Citeste tot articolul
Sfântul din Ardeal
În satele de la poalele Munţilor Făgăraş, portretul părintelui Arsenie Boca e prins pe perete, între icoane. După aproape 28 de ani de la moartea sa, nu există vreun pământean mai iubit decât el.
Citeste tot articolul
Urbanism sălbatic, unic în Europa
PSD şi fratele său extrem de mic, dar nervos, ALDE (nume preluat din nomenclatorul european), încearcă revenirea la urbanismul sălbatic. Ne amintim de "urbanismul derogatoriu", în baza căruia primari precum tragicul demolator Oprescu au reuşit să-l concureze pe Ceauşescu la distrugerea părţii vechi şi valoroase a Bucureştiului.
Citeste tot articolul
Poveşti din primăvara pădurii
Primăvara, pădurea îşi are poveştile ei. Când plantele înverzesc, sub cerul albastru, de cobalt, se naşte al doilea cer, de smarald. În lumina lui verde, viaţa închipuie un spectacol miraculos. Trebuie doar să te opreşti în loc, să-l vezi şi să-l înţelegi.
Citeste tot articolul
NICOLA - "Vreau să merg pe patine şi la 70 de ani"
"Am făcut schimbări majore în viaţa mea, din toate punctele de vedere. Evident, cea mai importantă pentru mine şi ceea ce interesează publicul este schimbarea în plan muzical, am schimbat macazul către muzica trance, o muzică extrem de... electronică, dar care poate avea o linie de voce variată, complexă, câteodată chiar romantică."
Citeste tot articolul
SHAUN WILLIAMS - "Sunt un începător, învăţ să cânt ca un copil de lăutar"
În urmă cu zece ani, un tânăr american ateriza la Bucureşti, fără să ştie o boabă româneşte şi fără să cunoască pe nimeni aici. Având în buzunar poza de paşaport a străbunicii sale ce emigrase din Ardeal la începutul secolului trecut, el încerca să-şi descopere rude îndepărtate şi să cunoască o ţară nouă, despre care auzise din copilărie.
Citeste tot articolul
Despre taina icoanelor, cu MARIA CONSTANTINESCU - pictoriţă pe sticlă
De ce au unele icoane puteri mai mari decât altele? Forţa lor ţine oare de credinţa celui care se roagă sau de talentul şi curăţia celui care închipuie chipuri de sfinţi? Ca să aflăm răspuns la aceste întrebări, iscate de lumina pascală, pe care am trăit-o cu toţi, ne-am adresat unei pictoriţe iconărese, înzestrată de Dumnezeu cu talent regal: doamna Maria Constantinescu, artistă de mare prestigiu românesc şi internaţional.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
Prin intermediul revistei dvs., pe care o citesc de la apariţie neîntrerupt şi care a fost medicul meu de suflet, de nenumărate ori, vreau să aduc mulţumiri părintelui Ovidiu Scrob şi colegului dvs. Claudiu Târziu pentru articolul publicat în "Formula AS", din 21-28 iulie 2016, care i-a salvat viaţa soţului meu. Un articol din care am învăţat un lucru esenţial: cum să ne rugăm pentru a primi mai repede ajutor de la Dumnezeu.
Citeste tot articolul
Săptămâna "altfel"
Ce NU prea au copiii "de asfalt" este o conexiune reală cu natura, cu forţa ei de regenerare, creatoare de bucurii sufleteşti. Cu verdele adevărat, verdele ierbii şi al frunzelor, al dealurilor şi văilor, verdele cel dătător de energii. Tot mai puţini sunt copiii care au dormit măcar o noapte la cort, care au traversat înot un râu, care s-au urcat într-o barcă sau pe o creastă de munte, care au privit noaptea stelele în înaltul cerului, cei care cunosc punctele cardinale sau fascinaţia Lunii.
Citeste tot articolul
Viaţa sentimentală a TAURULUI
Planeta Venus, guvernatoarea zodiei Taurului, se mândreşte cu o mulţime de atribute: planeta banilor, planeta artei şi a talentelor sociale, planeta iubirii romantice, a frumuseţii... şi ar mai încăpea destule, şi toate pozitive.
Citeste tot articolul
GEORGE DALARAS - "Pentru mine, muzica nu este meserie, ci pasiune"
"Bruce Springsteen al Greciei" îl numesc unii critici muzicali pe George Dalaras, unul dintre cei mai apreciaţi cântăreţi eleni ai ultimilor 40 de ani. Este un solist cu o voce aparte, melancolică şi puternică, dar şi un instrumentist desăvârşit, care trece foarte uşor de la folk la pop sau rock.
Citeste tot articolul