Cine mănâncă dimineaţa în mod constant fulgi de porumb, de ovăz, cereale sau müsli, combinate cu lapte, iaurt sau kefir, străbate mai lesne distanţa până la prânz. Fibrele conţinute în cereale potolesc mai bine senzaţia dureroasă de foame, decât o felie de pâine cu marmeladă sau caşcaval.
Gustări între mese
Portocalele şi merele conţin nişte substanţe care păstrează mai multă vreme apa în stomac, dând un sentiment de saţietate. Un efect secundar pozitiv: faptul că trebuie să cojiţi portocala şi s-o desfaceţi în felii vă obligă să mâncaţi mai încet. La fel ca îndelungata mestecare a mărului.
Masa de prânz
Cei care mănâncă la prânz o supă de zarzavaturi se satură mai uşor. Motivul: stomacul se umple, supa potoleşte senzaţia puternică de foame.
Un fel de mâncare ideal este peştele. El ne satură de trei ori mai mult decât o friptură, cu toate că este mai sărac în calorii.
Evitaţi speciile grase de peşti: ton, hering. Ca garnitură, preferaţi totdeauna cartofii, au o valoare dublă de săturare în comparaţie cu o porţie egală de orez.
Cina
Pâinea integrală sau pâinea prăjită ţine de foame de trei ori mai mult decât pâinea albă. Ideale sunt garniturile de salată verde, roşii, însoţite de o felie de brânză slabă sau carne friptă. Vă veţi culca cu stomacul împăcat.