RODICA CULCER despre... Supremaţia legii şi supremaţia politicii
Laura Codruţa Kövesi şi Augustin Lazăr reprezintă două pietre tari, care au făcut zid în faţa asaltului PSD asupra statului de drept şi au rezistat la toate atacurile pornite asupra lor. Poziţia lor principială şi intransigentă faţă de OUG 13 a furnizat argumente protestatarilor şi aliaţilor din UE şi NATO, care au sancţionat prompt guvernul.
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 14-20 aprilie
Soarele şi Uranus se întâlnesc vineri în Berbec într-o combinaţie explozivă, care face ca totul să devină posibil. Mai ales tot ce e imposibil. Propriile noastre reacţii ne pot lua prin surprindere. Duminică, micul benefic Venus îşi reia mişcarea directă în Peşti şi începem să ieşim din vălul de iluzii pe care ea ştie să-l ţeasă cu atâta măiestrie. Realitatea începe să reapară, în continuare filmată prin filtrul de lumină, dar măcar e acolo, tangibilă.
Citeste tot articolul
Germania nu ne lasă singuri
Potrivit unui sondaj INSCOP, din anul 2014, Germania este cea mai simpatizată ţară de către români: 84,3% dintre ei declară că au un sentiment pozitiv faţă de ea. La rândul lor, 83% dintre oamenii de afaceri germani ar alege din nou România ca amplasament investiţional ("Business 24").
Citeste tot articolul
Clujul: de la bine la foarte bine
Meciul de fotbal România - Danemarca, disputat recent la Cluj, în faţa a 30.000 de spectatori civilizaţi, după ce terenul de la Bucureşti a fost suspendat din cauza unor incidente periculoase la precedenta partidă, a fost doar ultimul exemplu din ultima vreme, prin care "capitala" Ardealului a salvat pielea capitalei României.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Avem cei mai cinstiţi şi mai nevinovaţi corupţi din toată lumea"
Partidele noastre n-au consistenţă. Nici măcar PSD, care a câştigat alegerile în mod hotărâtor şi care se poartă de parcă ar fi tot în opoziţie. Ai zice că toate partidele noastre joacă "Balena albastră", acel sinistru joc pentru adolescenţi, creat în Rusia şi exportat te miri unde: învinge care se sinucide primul.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CRINA, F. AS nr. 1259 - "Fac infecţii urinare repetate, cu Klebsiella"
Stimată doamnă, În cadrul Laboratorului de Cercetare şi Dezvoltare tehnologică ROMVAC se aplică protocoale terapeutice pe bază de Imunoglobulină Y extrasă din gălbenuş de ou hiperimun. Acest model de terapie imunologică a fost testat pe pacienţi umani diagnosticaţi cu o paletă largă de infecţii bacteriene localizate în diferite organe şi aparate, inclusiv aparatul urinar.
Citeste tot articolul
"Îi îndemn pe cititorii revistei, care se confruntă cu infecţii nerezolvate, provocate de bacterii rezistente la antibiotice, să se adreseze specialiştilor de la ROMVAC"
Interviul publicat în numărul trecut al revistei, legat de tratamentele aplicate la Centrul de Imunologie ROMVAC, m-a bucurat nespus, pentru că şi eu sunt un beneficiar fericit al lor, şi mă grăbesc să depun mărturie, în speranţa că le va fi şi altora de folos.
Citeste tot articolul
Slăbiţi în stil indian
A venit primăvara şi vă luptaţi în continuare cu kilogramele? Paltoanele s-au întors în dulapuri, la naftalină, şi silueta dvs., rămasă fără cortină, seamănă cu reclamele la cauciucurile Michelin? Ei bine, dacă n-aţi obosit să fiţi cobai de experienţe la toate recomandările de slăbit din ziare, încercaţi şi dieta care urmează. Face parte din ayurveda, medicina tradiţională indiană, tot mai apreciată de amatorii de naturism.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Cura de primăvară cu plante verzi şi flori
Cu toate îmbierile ei colorate şi parfumate, sosirea primăverii este pentru mulţi oameni un chin. Ieşirea din iarnă nu este uşoară. Resursele vitale sunt pe sfârşite, rezistenţa psihică - şubrezită de lipsa soarelui, alimentaţia ...
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - RIDURILE
Timpul are prostul obicei de a urmări perseverent oamenii şi de a-i ajunge din urmă, într-o bună zi. Dovadă stau liniile şi brazdele săpate pe chipul nostru, care nu-şi poate păstra veşnic frăgezimea avută în tinereţe. Există patru factori principali care contribuie la apariţia ridurilor. În primul rând, odată cu înaintarea în vârstă, procesul de reînnoire a celulelor se desfăşoară tot mai lent.
Citeste tot articolul
Frumuseţe la îndemână
Pe vremea bunicilor noastre, frumuseţea nu se întreţinea cu produse cosmetice scumpe, ci cu plante şi alimente aflate la îndemână: lapte, unt, ouă, miere, zer, osânză topită, infuzii de flori şi măşti cu tărâţe şi argilă. Ingrediente simple, dar cu mare efect.
Citeste tot articolul
Frumoşii eroi ai micilor oraşe
"Revoluţia luminii", "România a renăscut în stradă", "Piaţa Victoriei, locul unde România a reînviat", "Românii au pornit o nouă revoluţie", "Protestul #rezist a reaprins demnitatea". Sunt titluri din presă care evocă uriaşele proteste împotriva unui guvern care la începutul lui februarie, într-o noapte, a încercat să legifereze hoţia, prin Ordonanţa de Urgenţă cu numărul 13.
Citeste tot articolul
Cincizeci şi două de zile în Babilon
Ceea ce veţi citi în rândurile următoare este povestea adevărată a unei boli năprasnice, a unui diagnostic ratat şi a unui sfârşit nedrept. Există însă dreptate?
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Mai mulţi scriitori cehi şi slovaci din secolul 20 au o popularitate mondială de care n-are parte nici unul dintre ai noştri. Deşi au scris în limba lor, despre realităţi şi momente istorice locale, un anumit tip de umor ce le e propriu îşi dovedeşte atracţia universală.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Dintre scriitorii englezi în viaţă ale căror cărţi sunt aproape în totalitate traduse în româneşte (în ultimul timp, concomitent cu apariţia în original), pe lângă Julian Barnes şi David Lodge, mă încântă Ian McEwan. Îl citesc cu poftă fiindcă nu se repetă de la un roman la altul - deşi în toate explorează teme majore ale contemporaneităţii, de la violenţă, eutanasie, fanatism religios, la progresul tehnologic şi limitele justiţiei - şi de fiecare dată lectura e şocantă şi emoţionantă.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Toată lumea ştie în datele ei generale povestea vieţii, morţii şi învierii lui Iisus, reiterată nu doar în bisericile creştine ci şi de mass-media, cel puţin de Crăciun şi de Paşti. În plus, prin secole, absolut toate artele, de la literatură şi cele plastice la muzică şi film, au văzut în El un element central de referinţă pentru istoria umanităţii din ultimele două milenii, pentru faptele şi deciziile oamenilor.
Citeste tot articolul
Haina roşie
Ultima săptămână din Postul Sfintelor Paşti (Postul Mare) numită şi Săptămâna Mare, Săptămâna Paştilor, Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Sfântă, este un răstimp de reculegere profundă şi de postire mai aspră pentru că se reiterează "plinirea vremii", anunţată de prorocii Vechiului Testament, în care Fiul Omului va fi prins, vândut, asuprit, hulit, îmbrăcat în haina roşie a ruşinii, biciuit şi condamnat la moartea cea mai infamă: răstignirea pe cruce.
Citeste tot articolul
JULIETA SZÖNYI - "Simt că aş mai avea ceva de adăugat"
"Conceptul de "frumuseţe" mie mi se pare foarte relativ. Privind în urmă, e evident că fiecare epocă a avut un alt standard de frumuseţe. Să ne gândim, de pildă, ce însemna frumuseţea în vremea lui Rubens: ce femei planturoase, cu pielea albă a pictat el! Deci eu nu consider că am fost frumoasă, ci doar că am fost pe placul epocii mele. Pentru mine, frumuseţea e ceva ce emană din interiorul unei persoane: din suflet, din spirit..."
Citeste tot articolul
Părintele ADRIAN BELDIANU - "Între noi şi cei plecaţi dincolo este o comuniune totală"
Pentru toată suflarea românească, Sâmbăta lui Lazăr este ziua în care plecaţii în lumea de dincolo se întorc printre noi. Prietenul nostru, părintele Adrian Beldianu, parohul bisericii Mihai Vodă din Bucureşti ...
Citeste tot articolul
VASILE MIRIUŢĂ - antrenor la echipa de fotbal CFR Cluj - "Nimeni din ţară nu s-a interesat vreodată de mine"
"Eu unul sunt foarte, foarte iubit în Ungaria, mai iubit decât în România. Dacă mă plimb prin centrul Budapestei, din zece oameni, cinci mă ştiu şi mă opresc la o poveste... Peste tot în lumea asta sunt conflicte. Important e să fii om. Dacă eşti om, nu are nimeni nimic cu tine. Premierul Viktor Orban venea la masă cu noi, era mare pasionat de fotbal."
Citeste tot articolul
BREXIT - Ce prezic stelele?
După două războaie mondiale, care au lăsat bătrânul continent european semidevastat, stors de vlagă, atât din punct de vedere moral, cât şi economic, şase state curajoase s-au gândit că a venit timpul să întreprindă ceva pentru a aduce stabilitate şi pace în Europa. Aceste state au fost Belgia, Franţa, Italia, Luxemburg, Olanda şi Germania de Vest.
Citeste tot articolul
GIANNA NANNINI - La 60 de ani, turul lumii
Înfocata şi nonconformista rockeriţă italiană se întoarce în mijlocul fanilor ei din Bucureşti la opt ani distanţă de la primul concert din România. Spectacolul se numeşte "History Tour Live" - şi va conţine cele mai cunoscute hituri ale cântăreţei. Acum în vârstă de 60 de ani, Gianna a scris un capitol important din istoria muzicală a Italiei natale.
Citeste tot articolul