SĂPTĂMÂNA 17-23 martie
Din păcate, weekend-ul acesta vine însoţit de bătăi de cap, în special ziua de sâmbătă. Vizate sunt în primul rând semnele mutabile, care pot fi chemate de şefi la muncă sau se pot lua la ceartă cu autorităţi de altă natură. Unii dintre noi vor trebui să renunţe la distracţii, în favoarea unor responsabilităţi. Luni, Soarele intră în Berbec. Începe anul astrologic aflat sub influenţa Soarelui.
Citeste tot articolul
Omul unirii
Ion Ungureanu întruchipează destinul românesc al Basarabiei şi credinţa ei nestrămutată în dreptatea lui Dumnezeu. El vine de departe, de foarte departe, de la izvoarele fără de moarte ale unui neam care îşi duce crucea de secole şi merge fără odihnă spre Ziua unităţii şi reîntregirii sale. Cu tălpile goale, ca sfinţii şi apostolii de la începuturi, Ion Ungureanu a ales să meargă pe drumul interzis şi să spună adevărul despre fiinţa noastră.
Citeste tot articolul
Ţara arde, iar foştii preşedinţi îşi inventează sinecuri
Cele deja aproape trei decenii de la căderea comunismului au erodat continuu iluziile cu care societatea românească intra în anii '90. Ne-am iluzionat de fiecare dată când un nume nou a ieşit în faţă, fie că a făcut-o în zona dreptei, ca Victor Ciorbea, fie că a făcut-o în zona stângii, ca Mircea Geoană.
Citeste tot articolul
Rodica Culcer despre... Marea problemă: salvarea României de marginalizare
PSD reia acum o strategie consacrată. Ori de câte ori DNA solicita aprobarea Parlamentului pentru urmărirea penală a politicienilor suspectaţi de corupţie, Liviu Dragnea declara că justiţia nu trebuie obstrucţionată, dar nu-i penaliza pe psd-iştii care votau invariabil împotriva solicitării DNA.
Citeste tot articolul
ANCA DRAGU PALIU - "Mi-am pus toată priceperea pentru mai binele ţării mele"
În viaţa fiecăruia dintre noi sunt zile mai bune, zile mai rele, dar este foarte important să ne păstrăm atitudinea pozitivă, constructivă şi civilizată. Un zâmbet ne încarcă pozitiv şi este un mesaj de pace pentru cei din jurul nostru, o «externalitate pozitivă», cum se spune în economie. Aceasta este convingerea mea. Am avut şansa să mă nasc şi să cresc într-o familie veselă, echilibrată, care a căutat întotdeauna armonia.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru DUMITRU - Cugir, F. AS nr. 1254 - "Caut un leac pentru reducerea trigliceridelor"
Pe lângă lipoproteinele cu densitate joasă (LDL) şi lipoproteinele cu densitate mare (HDL), trigliceridele sunt o altă formă de lipide din sânge, care, în esenţă, reprezintă o sursă importantă de energie. Practic, trigliceridele sunt grăsimi formate din mai multe tipuri de acizi graşi, care se regăsesc în organismul uman, fie în sânge, fie în ţesutul adipos.
Citeste tot articolul
"Îi mulţumesc d-lui Radu Costel, pentru leacurile sale date de Dumnezeu"
Mă numesc Marcel, sunt un pensionar cu vârsta de peste 65 de ani şi locuiesc în oraşul Breaza, judeţul Prahova. În toamna anului trecut, m-am hotărât să profit de ocazia ce s-a ivit (deşi nu stăteam bine cu sănătatea), să merg într-un pelerinaj organizat de parohia noastră pe la mânăstirile din nordul Moldovei.
Citeste tot articolul
Leacuri din lumea largă
Naturale, simple, experimentate timp de generaţii întregi, remediile naturale din toate zonele geografice ale lumii se bucură de o popularitate uriaşă, după o perioadă nedreaptă, de uitare şi de dispreţ. Dar pe lângă reţetele clasice, acceptate în farmacii, există o mulţime de leacuri mărunte, de utilizare zonală, cum sunt şi cele pe care vi le prezentăm în continuare. Poate vă vor fi de folos.
Citeste tot articolul
Energizarea de primăvară
Influenţa anotimpurilor asupra vieţii noastre e evidentă, iar medicina tradiţională pune accent pe armonizarea ritmului de funcţionare a corpului cu ritmurile naturii. Fiecare sezon are un specific de temperatură, luminozitate, vânt, umiditate. În prezent, ne aflăm în plină tranziţie între iarnă şi primăvară - perioadă în care ziua începe să fie tot mai lungă şi temperatura exterioară creşte.
Citeste tot articolul
Afecţiunile primăverii - Anotimpul durerilor de stomac
Fiecare anotimp are "chichiţele" lui, pe care organismul trebuie să le depăşească cu bine. Iarna, ne luptăm cu gripa şi cu bietul ficat, vara, căldurile toride ne pun la grea încercare inima, toamna este prin excelenţă sezonul reumatismului şi al depresiilor, în timp ce primăvara este anotimpul temutelor astenii, alergii dar şi anotimpul durerilor de stomac.
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente - DIAREEA
Trecerea bruscă de la "marea crăpelniţă" a iernii, plină de cărnuri şi de grăsimi, la regimurile subţirele de primăvară, cu leurdă şi urzicuţe ne pune, multora dintre noi, stomacul şi intestinele la încercare. Tratată, adesea, cu indiferenţă, ca un sindrom neplăcut, dar minor, diareea ar trebui stopată din vreme, apelând la o medicaţie naturistă, care să evite calvarul antibioticelor, luate, adesea, în exces şi în zadar.
Citeste tot articolul
Reţete pentru ochi frumoşi
Adevărata frumuseţe a obrazului e exprimată de ochi. Mari, strălucitori şi expresivi, ei marchează întreaga figură a unei femei. La cât ne-a dăruit Dumnezeu, dacă mai punem şi de la noi puţină ştiinţă a frumuseţii, totul poate să devină perfect.
Citeste tot articolul
Cum pot fi topite grăsimile
Ca să slăbeşti, e nevoie să arzi caloriile în plus, care altfel se transformă în grăsimi. În rândurile care urmează vă propunem câteva metode extrem de simple.
Citeste tot articolul
Scrisoare deschisă a profesorilor din Facultatea de Istorie - Universitatea din Bucureşti
Doamnei Gabriela FIREA, primarul general al Capitalei - Doamnă primar general, Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, instituţie de tradiţie şi elită a învăţământului superior românesc, este supusă unei constante poluări fonice, care împiedică derularea normală a procesului didactic şi academic.
Citeste tot articolul
Profesorul din linia întâi
Face parte din familia dascălilor autentici, aflaţi pe cale de dispariţie. Urât de colegi pentru profesionalismul şi metodele lui novatoare în matematică, a fost dat afară din învăţământ, devenind crescător de albine. Dar soarta i-a făcut dreptate, în cele din urmă, şi profesorul băcăuan Ioan Ursu a devenit celebrul "profu' online", zeul matematicii de pe internet.
Citeste tot articolul
Primăvară de porţelan: ANA WAGNER - "Să transformi o floare în bijuterie mi se pare foarte frumos"
Podoabele Anei Wagner, realizate din porţelan pictat cu aur şi platină, sunt adevărate comori de artă, ce transformă femeia care le poartă în principesă. Decorate cu motive florale, inspirate din tradiţia cusăturilor transilvănene, ele par să aştepte primele zile calde, de primăvară, pentru a înflori cu adevărat.
Citeste tot articolul
ILIE STEPAN - "Am mers să dăm bineţe creştinească unor oameni aflaţi în închisoare"
Primul concert rock în aer liber, cu întreaga desfăşurare de forţe aferente, susţinut într-un penitenciar din România! O scenă mare, plină cu ecrane, aparatură, instrumente şi, mai ales, cu artişti ce cântă timp de două ore, din toată inima, pentru cei ce au greşit şi îşi ispăşesc pedeapsa.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula As"
În casa ei din Paris, Monica Lovinescu a păstrat până la moarte, puse în ordine, cele 2500 de scrisori primite prin poştă sau prin intermediari de la mama ei între 1947 şi 1958. Bănuind că sunt supravegheate, corespondau în franceză. Legatarii testamentari Gabriel Liiceanu şi Mihnea Berindei, care au apreciat valoarea documentară, umană şi literară a scrisorilor, au încredinţat traducerea şi editarea lor selectivă unor profesioniste desăvârşite, Gabriela Creţia şi Astrid Cambose.
Citeste tot articolul
OANA SÂRBU - "Am fost şi sunt o femeie liberă"
În primul rând, eu cred că e o chestiune de noroc. Şi de genă bună, moştenită de la părinţi. Chiar mă uitam zilele trecute, când a fost ziua tatei, cât de bine arată ai mei. Şi nu doar ei! Mulţi oameni din generaţia lor, care au depăşit vârsta de 80 de ani, arată splendid! Deşi au trecut prin multe şi grele: prin război, prin foamete, prin sărăcia şi ostracizarea comunismului...
Citeste tot articolul
Părintele DUMITRU STĂNILOAE, în evocări de familie
Este ultimul descendent al celui mai mare teolog român al tuturor timpurilor. Pentru iubirea sa fără graniţe faţă de Dumnezeu, pentru delicateţea şi geniul aşezat în slujba lui Hristos, Dumitru Stăniloae a fost propus, imediat după moarte, să fie trecut ...
Citeste tot articolul
Cuba libre. O scurtă călătorie în timp
Liftul din hotelul Casa Granda se tot opreşte. Etajul 1, etajul 3, parter. Uşile se deschid, când pe o parte, când pe alta, nu intră nimeni. Înăuntru suntem numai noi. Am apăsat de mult butonul cu cifra 4. E prea cald în cutia asta, deja ne topim de la atâta zăpuşeală. Acum suntem la 2, uşile s-au deschis pe partea stângă. Pustiu.
Citeste tot articolul
Anul astrologic 2017
Spre deosebire de anul calendaristic, potrivit căruia un nou ciclu de 12 luni începe în toiul iernii, adică la 1 ianuarie, anul natural începe odată cu prima zi de primăvară, numită şi echinocţiu, care e de regulă 21 martie. Astrologia (ca şi astronomia, de altfel) respectă această dată ca fiind începutul de an.
Citeste tot articolul
GLENN MILLER ORCHESTRA - "Let's swing"
O instituţie de rang internaţional, Ateneul Român, îşi deschide spaţiul de elită şi îşi ridică cortina, pentru a găzdui un gen muzical ce păruse a fi intrat în desuetudine: swing-ul. Uitarea nu poate să scoată însă din scenă Orchestra care îl cântă, purtătoare a unui nume celebru, care a scris istorie: Glenn Miller.
Citeste tot articolul