Dumnezeu să binecuvânteze România!
La alegerile din 11 decembrie, PSD-ul a realizat o victorie notabilă, convingând aproape jumătate din cei ce-au votat să-i ofere legitimitatea necesară preluării guvernului. Este drept, însă, că această legitimitate este ciuntită de absenţa a 60% dintre votanţi. Slaba participare la vot nu poate fi explicată doar prin "tradiţionala resemnare românească".
Citeste tot articolul
România a ratat cel mai bun prim-ministru: DACIAN CIOLOŞ
Primele cuvinte oficiale ale premierului Dacian Cioloş, în ziua în care a fost numit în fruntea guvernului de către preşedintele Klaus Iohannis, au fost următoarele: "Voi deschide guvernul către societate". Cuvinte care reprezintă un program de guvernare cum nu s-a mai văzut în România.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Anul politic 2016 a fost mai rău decât precedentul şi mai bun decât următorul"
Rezultatul alegerilor parlamentare nu constituie o surpriză, fusese anunţat de cel al alegerilor locale şi de toate sondajele de opinie. Surpriza e la proporţii şi în privinţa diferenţei mari dintre primul şi al doilea partid clasat, respectiv PSD şi PNL. PSD a luat mai mult decât dublu faţă de PNL, 45% din voturi, faţă de 20%, şi, mai important, a câştigat alegerile în aproape toate judeţele, PNL fiind pe primul loc în numai trei judeţe, iar UDMR în patru.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru RALUCA, F. AS nr. 1243 - "Am spondilită anchilopoietică"
Făcând parte din grupul spondilartropatiilor seronegative, alături de artrita reactivă, artrita psoriazică, şi al artropatiilor asociate bolilor inflamatorii intestinale, spondilita anchilopoietică este o boală cronică inflamatorie, de cauză necunoscută, care afectează în primul rând coloana vertebrală.
Citeste tot articolul
Cu sufletul pe obraz
Visul la tinereţea veşnică există de când lumea şi pământul. Generaţii întregi de medici, chimişti, farmacişti şi producători de cosmetice nu ostenesc să ne promită că într-o bună zi el se va realiza, cu ajutorul unor produse din ce în ce mai perfecţionate.
Citeste tot articolul
Cum mâncăm iarna? - "Alimentele fac diferenţa între sănătate şi boală"
Trăim într-o zonă temperată, cu temperaturi scăzute în timpul sezonului rece, ceea ce justifică, oarecum, alimentaţia hipercalorică, faţă de celelalte sezoane ale anului. Însă o alimentaţie predominant carnivoră, bogată în grăsimi, este neadecvată, pentru că, deşi arderile sunt mai intense datorită termoreglării induse de frig, aportul celorlalţi nutrienţi - glucide şi proteine - nu trebuie nici el neglijat.
Citeste tot articolul
Cum scăpăm de grăsime?
Din doi europeni, unul şi-ar dori să slăbească. Cei ce se ambiţionează să ardă depozitele de grăsime din anumite zone ale corpului au nevoie de o strategie specifică. Vreţi să ştiţi ce cunosc în prezent specialiştii despre nutriţia corectă şi doza optimă de mişcare? Citiţi mai jos şi veţi afla...
Citeste tot articolul
Leacuri de iarnă - Bunicile doftoroaie
Cine n-are bătrâni să şi-i cumpere!" zice, cu mult adevăr, un proverb. Şi mai bine ar fi ca, odată cu ei, să le cumpere şi înţelepciunea cu care au ştiut să trăiască cumpătat şi curat şi, mai ales, să le cumpere leacurile de sănătate pe care le-au lăsat moştenire din neam în neam. Patru colegi de redacţie vă spun patru poveşti, cu patru bunici fermecate, care le-au ocrotit anii copilăriei, ferindu-i de primejdii şi boli.
Citeste tot articolul
Ajutor pentru sărbători - Măştile
Dacă există, într-adevăr, o metodă rapidă de înfrumuseţare a tenului, ea se obţine prin măşti. Avantajul lor este că pot fi uşor fabricate acasă, din produse aflate la îndemână. Un motiv să le folosiţi cu succes acum, în preajma sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou.
Citeste tot articolul
Condimente împotriva grăsimii şi frigului
Următoarele condimente au în comun două proprietăţi aflate acum, pe vreme mohorâtă şi friguroasă de iarnă, la mare preţ: ne feresc de frig, dar în acelaşi timp ne ajută să fim trase prin inel. Cum se întâmplă minunea aceasta?
Citeste tot articolul
Torturi, cozonaci, prăjituri
Aluatul foitaj vă reuşeşte perfect, dacă... untul folosit este de bună calitate (să nu conţină apă, să nu fie nici prea rece, dar nici înmuiat); ...nu uitaţi să împachetaţi aluatul de şase ori...
Citeste tot articolul
Torturi festive
Tort cu ciocolată şi rom. Se-ncinge cuptorul la 180°. Se ung şi se tapetează cu hârtie pentru copt 3 forme rotunde (diametrul: 18 cm). Se topeşte ciocolata în lapte, la foc mic, fără să clocotească, se amestecă bine, ca să devină netedă, şi se pune deoparte.
Citeste tot articolul
Dar din dar se face Rai
Duminică, 18 decembrie 2016, cu o săptămână înaintea prăznuirii Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. La ora 10, biserica Grădina Icoanei din centrul Bucureştiului, este neîncăpătoare. Brăduţul împodobit cu globuri şi ghirlande luminoase, aşezat în faţa altarului, anunţă Marea Sărbătoare a Crăciunului.
Citeste tot articolul
Iernile dintr-un munte
La prima neauă, după ce se înnopta, mergeam numai eu cu el la un loc de-i ziceam părculete. Era spre creasta muntelui, pe o coastă unde ţineam noi fânul făcut căpiţe. Mergeam după el, călcam numa în urma lui şi nu vorbeam. Părea că eram Avraam din Biblie şi băiatul lui.
Citeste tot articolul
Dr. RAREŞ SIMU - "Dacă persistă în viaţa omului, conflictele pot să producă efecte devastatoare la nivel fizic, indiferent câte fructe, legume sau apă de izvor se consumă"
Dacă acum zece ani se vorbea prea puţin despre alimentaţia sănătoasă, acum, majoritatea medicilor şi terapeuţilor pun un accent deosebit pe alimentaţie, scăpând din vedere celelalte aspecte legate de planul psihic, ca să nu mai vorbesc de aspectele legate de planul emoţional şi mental, de care nu pomeneşte aproape nimeni.
Citeste tot articolul
Îngerul iernii
Mai demult ştiam când vine iarna după cum se opreau norii peste pădure. Cam cu două-trei zile înainte să cadă primele zăpezi, se lăsau grei, vineţii, jos de tot, peste copaci. Erau aşa de grei, că se auzea până în casă trosnetul crengilor apăsate. Iară când se făcea linişte-linişte, când nu se mai auzea nimic, atunci ştiam că nu mai am mult de aşteptat.
Citeste tot articolul
RONA HARTNER - "Sunt foarte fericită şi liniştită"
Sunt acasă, dar nu la Paris. Tocmai m-am mutat definitiv din capitală. Anul acesta ne-am adunat un grup de artişti şi ne-am propus să creăm un loc cu ateliere de pictură, sculptură, muzică şi dans. Ceva pentru noi, pentru inimile şi pasiunile noastre, ceva special. Locul ales a fost sudul Franţei...
Citeste tot articolul
DAN MOHANU - "Ca pictor restaurator trebuie să ai credinţă şi să fii trăitor al vieţii bisericeşti"
Profesorul universitar Dan Mohanu este un erudit. Limba în care îţi vorbeşte musteşte de migala şi rafinamentul formulărilor pline de miez, în cuvinte rare, unele aproape pierdute azi. Cu aceeaşi calmă şi rafinată migală, Dan Mohanu a făcut să reînvie frescele Basarabilor de la Biserica Domnească din Curtea de Argeş, una dintre cele mai frumoase picturi murale din România.
Citeste tot articolul
Pr. GHEORGHE COLŢEA - protopop de Bran-Zărneşti - "Păzeam câte un cârd de oi şi vorbeam cu Dumnezeu stând pe câte o buturugă"
Şi acum, după 25 de ani de preoţie, simt în nări mirosul busuiocului de la Crăciun şi Bobotează. Abia aşteptam să vină preotul, era mare sărbătoare în casa noastră. Aveam respect unul faţă de celălalt şi ne aşezam, când sărutam crucea sau icoana Naşterii de la Stea, în ordinea în care ne-am născut - nimeni nu se punea înaintea celui mai mare.
Citeste tot articolul
VOCEA ROMÂNIEI, ediţia 2016 - TEODORA BUCIU: "Nu m-am confruntat niciodată cu o asemenea bucurie imensă"
În prima clipă am îngheţat. Nu mai eram sigură că am auzit realmente numele meu sau că doar mi s-a părut! Apoi, în următoarea fracţiune de secundă, când am realizat că, totuşi, eu am câştigat, am avut senzaţia că s-a oprit lumea în loc. Parcă eram într-un stop-cadru dintr-un film! Nu ştiam cum să reacţionez: să mă mişc din loc sau nu, ce să fac... Nu m-am confruntat niciodată cu o asemenea bucurie imensă.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII IANUARIE
Energia Soarelui, cel care vine să-şi pună amprenta pe anul 2017, se face deja simţită, deşi până la echinocţiul de primăvară (21 martie) Soarele e secondat de Marte. Începem deci anul, sub imperiul celor două planete ale masculinităţii, iar din 28, nevoia de-a acţiona se va face puternic simţită. Dar până atunci, Marte este în Peşti, unde focul său este grav afectat de oceanul neptunian în care înoată.
Citeste tot articolul