Cum se întâmplă minunea aceasta? Cercetările au arătat că ingredientele termogenice (care cresc temporar termogeneza în corp), consumate în mod constant, au efecte benefice asupra metabolismului, cresc arderea grăsimilor şi împiedică depunerea lor. Astfel că spunem adio mâinilor şi picioarelor reci, dar şi pernelor de grăsime!
Ardeiul iute. Capsaicina, substanţa conţinută de ardei, "dă căldură" şi ajută şi la combaterea obezităţii. Asezonaţi ciorbele şi mâncărurile cu cât mai mult ardei iute. El este disponibil şi sub formă de tinctură sau extract, în farmacii şi plafare.
Scorţişoara. Şi ea face parte din condimentele care "încălzesc" şi în acelaşi timp reglează semnificativ nivelul zahărului din sânge, ceea ce o face un aliat important în lupta împotriva grăsimii. Turnaţi 500 ml de apă clocotită peste 2 linguriţe de scorţişoară pudră, amestecaţi şi lăsaţi o jumătate de oră vasul acoperit, apoi strecuraţi. Beţi din acest preparat o cană, dimineaţa, cu jumătate de oră înainte de micul dejun, şi o cană în cursul după-amiezii, între mese.
Ghimbirul. Se consumă înainte de fiecare masă o linguriţă de ghimbir proaspăt mărunţit (rădăcina de ghimbir se spală bine şi se dă pe răzătoarea mică) sau o jumătate de linguriţă de ghimbir uscat. Se poate consuma şi sub formă de ceai, care se prepară astfel: se taie o bucată de ghimbir proaspăt cam cât o nucă, se dă pe răzătoarea fină. Se pune la fiert o jumătate de litru de apă, când fierbe se adaugă ghimbirul. Se fierbe 1-2 minute, apoi se pune deoparte cu capac pentru 30 de minute. Se beau 3 căni pe zi, între mese.
Piperul. Piperul negru blochează formarea de noi celule de grăsime. Consumaţi piper negru adăugat la mâncăruri, dar şi sub formă de ceai.
Ceai de piper negru: puneţi pe foc două căni de apă. Când apa clocoteşte, adăugaţi 2 linguriţe de boabe de piper. Lăsaţi să dea în 2-3 clocote, apoi puneţi lichidul la infuzat 10 minute. Strecuraţi şi beţi pe parcursul zilei, cu înghiţituri mici.