România în primejdie
Şocul psihologic provocat de rezultatele alegerilor din SUA, Moldova şi Bulgaria a dat aripi grupării autointitulate de centru-stânga, realizată de PSD, ALDE şi alte formaţiuni politice satelitare, în dezvăluirea adevăratelor ei obiective dacă, după votul din 11 decembrie, va prelua frâiele administraţiei româneşti.
Citeste tot articolul
10 ani în UE: de la emoţie la raţiune
Acum exact 10 ani, în noiembrie 2006, aşteptam cu toţii, cu sufletul la gură, intrarea României în Uniunea Europeană. De-abia ce aderaserăm la NATO, cu întârziere, ce-i drept (şi vedem bine azi ce moment istoric a fost acela), că, la fel, tot cu întârziere, ni se deschideau şi porţile Europei Occidentale.
Citeste tot articolul
Trump de... Alexandria
Toată lumea are încă în urechi strigătele şi ameninţările de campanie ale miliardarului Trump. Dar am fost surprinşi să le auzim din nou, zilele trecute, chiar pe plaiurile mioritice, din partea liderului PSD, Liviu Dragnea. Inspirat şi de noua tendinţă autocrată a naţionaliştilor Putin, Erdogan, Dodon şi Radev, pesedistul nostru a ameninţat, în stânga şi-n dreapta, partide şi personalităţi politice.
Citeste tot articolul
Prof. dr. RADU CARP - "Alegerile din România vor fi diferite de cele din Moldova şi Bulgaria"
Încă nu ştim în ce măsură Donald Trump va dori să colaboreze cu Europa în general. În ce priveşte România, ea e ultima problemă care-l preocupă. Marele pericol pe care îl sesizez este că asistăm la o axă Londra-Washington, în afara intereselor europene. Aici văd o dificultate pentru UE şi pentru România.
Citeste tot articolul
"Fiul meu are deviaţie de sept" - Răspuns pentru ANCA - Sibiu, F. AS nr. 1239
Deviaţia de sept nazal este frecvent asociată cu: dificultatea de a respira normal pe nas (înfundarea nasului), cu sforăitul nocturn, diminuarea mirosului (hiposmie), durerea de cap (cefalee), infecţia sinusurilor (sinuzită), sângerarea (epistaxis), hipersecreţia sero-mucoasă (rinoreea), diminuarea auzului (hipoacuzia), tuse şi hemaj matinal.
Citeste tot articolul
"Încercând să îl tratez pe soţul meu de diabet, l-am salvat de Alzheimer"
Numele meu este Andreea Mardare, sunt din Cluj şi vreau să mulţumesc din suflet revistei "Formula AS", prin intermediul căreia soţul meu şi-a găsit rezolvarea unor suferinţe care îl chinuiau demult. Acum aproximativ 2 ani, am citit în revista dvs. despre un tratament de diabet, numit Gluconature.
Citeste tot articolul
Din nou, despre o plantă "minune": GINKGO BILOBA
Înaintarea în vârstă este un proces natural, însă nu înseamnă neapărat că, odată ce îmbătrânim, trebuie să ne îmbolnăvim sau calitatea vieţii trebuie să scadă. Acest proces implică tot felul de schimbări - atât pozitive, cât şi negative. Alevia a conceput suplimentul alimentar Ginkana Ginkgo Biloba, special pentru persoanele de vârsta a doua şi a treia, pentru a le ajuta să se bucure, în continuare, de viaţă.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: FICATUL ŞI BILA
Principalele plante folosite în bolile hepatice sunt: anghinarea, sunătoarea, gălbenelele, cicoarea, armurariul, nucul, coada-şoricelului, pirul, urzica, rostopasca, tescovina şi iedera. Plantele aromatice bogate în uleiuri volatile (mentă, roiniţă, cimbru, busuioc, salvie) se folosesc frecvent în afecţiunile bilei.
Citeste tot articolul
AUTOVINDECAREA
Organismul nostru a fost creat pentru a se menţine sănătos de la sine, cu propriile-i puteri. În fiecare dintre noi există un doctor care ne tratează cu aceeaşi grijă şi bunăvoinţă, indiferent dacă avem sau nu card de sănătate. Şi care este gata să ne sară în ajutor zi şi noapte, la sfârşit de săptămână ori în zilele de sărbătoare.
Citeste tot articolul
Sfaturi de înfruntat vremea rea - Ceaiul cel de toate zilele
Băutul ceaiului este o tradiţie nelipsită în Orientul îndepărtat şi se bucură de o trecere tot mai mare şi în Occident. Lichidul fierbinte şi aromat, servit în ceşcuţe de porţelan, reprezintă o desfătare. Dar ceaiurile nu trebuie băute doar de plăcere, ci şi la nevoie, căci cele preparate din plante medicinale conţin substanţe vegetale extrem de eficiente.
Citeste tot articolul
CEAIURILE CHINEZEŞTI
Folosite în China de mii de ani, ceaiul negru şi verde sunt, astăzi, cele mai băute de pe întreg pământul. Dar pe lângă calităţile lor gustative, ele au şi însuşiri curative remarcabile, într-o mulţime de boli.
Citeste tot articolul
Lecţia de cosmetică - FONDUL DE TEN
Pielea perfectă este o raritate a naturii. Dar neplăcutele riduri, excesul lucios de grăsime, porii deschişi şi vinişoarele roşii se pot estompa cu ajutorul unui machiaj corect. Bine folosit, fondul de ten vă scoate din orice încurcătură.
Citeste tot articolul
Clubul dietelor de slăbit
Ţineţi dietă, nu mâncaţi decât alimente permise şi totuşi acul cântarului nu vrea deloc să coboare? Explicaţia constă în faptul că metabolismul (arderile din organism) este prea lent şi trebuie să fie "aţâţat" (la fel ca focul de lemne). Poate că, folosind "chibriturile" pe care vi le punem la îndemână, veţi izbuti să declanşaţi evacuarea grăsimilor.
Citeste tot articolul
Noiembrie, luna lupilor dintre lumi
E luna Sfântului Andrei. Luna vântului, a copacilor desfrunziţi. Luna pustiului, a albastrului care se strânge în el însuşi, până devine gri, a luminii care se ascunde. Luna de dinaintea iernii, luna în care lupii coboară printre noi.
Citeste tot articolul
O poveste în doi - ION şi MARIA
Într-o zi am simţit că lucrurile care mă înconjoară nu mai sunt "locul meu". Că întâmplările sunt străine, sunt false, din altă parte. E ca şi cum aş umbla îmbrăcat într-o haină străină, având ciudata şi neplăcuta senzaţie că, de undeva, din umbră, stăpânul ei îmi urmăreşte fiecare mişcare. Aşa mă simt eu acum, în propria mea casă, în propria mea familie, la optsprezece ani de la căsătorie. Singur şi al nimănui.
Citeste tot articolul
Cele 9 trepte ale iubirii
Trăim vremuri stăpânite de nerăbdare. Maşinile de spălat nu mai ţin, ca înainte, douăzeci de ani. Automobilele se strică şi ele mai repede. Nici căsniciile nu mai sunt cum erau. Din trei perechi "unite pe viaţă", una divorţează, ba chiar, în marile oraşe, una din două. Iar dintre cuplurile ce rămân căsătorite, nu toate sunt fericite împreună.
Citeste tot articolul
30 de ani de carieră: MONICA ANGHEL - "Personal, sunt foarte bine!"
Îţi mulţumesc foarte frumos, şi ţie, şi "Formulei AS". Şi eu vă iubesc şi vă apreciez foarte mult, pentru că nu vă lăsaţi. Pur şi simplu, nu abandonaţi "lupta" împotriva compromisului şi a non-valorii. În felul meu, şi eu mă zbat pentru aceleaşi lucruri. E adevărat, pe 28 mai am împlinit treizeci de ani de carieră, eveniment pe care l-am sărbătorit printr-un concert ce a avut mai bine de douăzeci şi două de mii de spectatori.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
O cunoaşteţi pe Tia Şerbănescu din observaţiile ei lunare despre actualitatea politică, din pagina 3 a revistei noastre. I-aţi putut remarca obiectivitatea, bunul simţ şi umorul sec, talentul expresiei memorabile - calităţi cu atât mai preţioase cu cât în mass-media de la noi au rămas foarte puţini jurnalişti independenţi (majoritatea îşi vând fără ruşine, ca mercenari, numele şi abilităţile).
Citeste tot articolul
CRISTI IACOB - "Nu ştiu cine sunt şi ce vreau, dar e mai bine aşa"
Trebuie să mai tragi şi câte-un loz, ca să poţi câştiga. Dar totul e să ştii să nu ceri prea mult. Uită-te în jur, suntem bombardaţi din toate părţile de oferte de viaţă perfectă, fericire în trei paşi. Lucruri care ne spală pe creier, când noi nici măcar nu ştim cu adevărat ce vrem. Ni se pare că, dacă celălalt are un yacht e fericit. Şi ne zbatem ca boii o viaţă pentru un yacht, când, de fapt, tot ce ne trebuie e o barcă de salvare.
Citeste tot articolul
Părintele ARSENIE BOCA în evocări
În satul Silvaşul de Sus mai trăiesc şi astăzi ţărani care l-au prins pe părintele Arsenie Boca pe vremea când era călugăr la Mânăstirea Prislop. Erau copii, pe vremea aceea, şi poate de-aceea imaginea care li s-a întipărit în minte seamănă, cumva, cu o poveste a unui părinte frumos şi blând, plimbându-se singur prin pădurile de pe dealuri, să le vorbească puilor de ţărani, când îi ieşeau, câteodată, în drum...
Citeste tot articolul
Vestitorii Crăciunului - ŞTEFAN BĂNICĂ şi FUEGO
Decembrie e aproape şi intrăm în linie dreaptă, în febra pregătirilor de Crăciun. Vitrinele magazinelor au fost decorate deja cu beteală şi steluţe argintii, rafturile sunt pline de daruri, oraşele s-au îmbrăcat în straie de sărbătoare, iar la Sibiu s-a dat startul Târgului de Crăciun. Ce mai lipseşte pentru ca povestea să fie completă? Cântecele, desigur, colindele şi concertele de Crăciun. Aşa că primii urători îşi anunţă, deja, prezenţa.
Citeste tot articolul