* Răceală la plămâni. Beţi ceai cald de tărie medie, combinat cu lapte. Are efect diuretic şi sudorific.
* Pleoape inflamate, conjunctivite. Atunci când pătrund corpuri străine în ochi, spălaţi-i cu infuzie răcită de ceai verde, în amestec cu ceai negru.
* Rău de automobil, rău de mare, greţuri la femei însărcinate - ajută mestecatul frunzelor de ceai verde.
* Intoxicări cu băuturi alcoolice, stupefiante şi medicamente. Se bea ceai foarte concentrat şi dulce, amestecat cu lapte.
* Deranjamente intestinale. Luaţi jumătate de linguriţă de frunze uscate de ceai negru sau verde, mestecaţi-le mult timp, apoi înghiţiţi-le cu puţină apă. După 1-2 astfel de procedee, diareea va trece.
* Dureri de cap. Este suficient să beţi o ceaşcă de ceai tare şi dulce. Ea conţine 0,05 g de cofeină, exact atât cât se află într-o pastilă antinevralgică.
* Inflamaţie la ochi. Faceţi o infuzie tare de ceai negru şi verde şi adăugaţi o linguriţă de vin sec. Infuzia răcită se toarnă într-un vas, se apleacă capul deasupra lui, astfel încât ochiul să atingă lichidul, se clipeşte de cel puţin 10 ori, apoi se roteşte globul ocular, pentru ca infuzia să-l spele bine.
* Întărirea dinţilor şi gingiilor. Acţiunea ceaiului este asemănătoare cu aceea a gumei de mestecat, dar el este mult mai folositor, deoarece este un produs natural.
* Dezinfectarea amigdalelor. Se clăteşte gura cu infuzie tare de ceai, după fiecare masă. Persoanele care consumă ceai verde suportă mai bine tot felul de iradieri.
* Dacă aveţi febră, nu se recomandă să beţi ceai fierbinte, deoarece temperatura poate să crească. De asemenea, nu se recomandă să luaţi medicamente cu ceai, deoarece acesta le scade eficacitatea. Ceaiul trebuie preparat proaspăt, în fiecare zi. Păstrat prea mult, în ceai se formează substanţe ce pot duce la dereglarea stomacului.
* Dizenterie şi boli gastro-intestinale: într-un pahar se toarnă 60 ml infuzie de ceai negru, în care se dizolvă 40 g zahăr şi se adaugă 100 ml suc de aguridă (struguri verzi). Se bea un pahar. După două ore se văd deja rezultatele. Dar să se folosească doar aguridă, nu struguri copţi. Acest leac ajută şi contra durerilor de articulaţii.
* Hipertonie. Dimineaţa, pe nemâncate, beţi o cană de ceai fierbinte cu lămâie şi o lingură de miere de albine.
* Dacă v-aţi fript limba gustând din mâncarea prea fierbinte, luaţi în gură infuzie rece de ceai şi ţineţi-o pe limbă. Când se va încălzi, luaţi din nou o gură de infuzie rece, procedând astfel până când vă trece durerea.
* Dacă vă dor dinţii, luaţi în gură infuzie tare de ceai verde, în care adăugaţi câţiva căţei de usturoi pisaţi. Se ţine în gură câteva minute.
* Bătrânii au capilarele fragile, şi pentru întărirea lor trebuie să bea ceai verde.