Ţineţi dietă, nu mâncaţi decât alimente permise şi totuşi acul cântarului nu vrea deloc să coboare? Explicaţia constă în faptul că metabolismul (arderile din organism) este prea lent şi trebuie să fie "aţâţat" (la fel ca focul de lemne). Poate că, folosind "chibriturile" pe care vi le punem la îndemână, veţi izbuti să declanşaţi evacuarea grăsimilor.
Apa rece arde caloriile
Preotul Kneipp (1821-1897) a fost primul cercetător al naturii care a demonstrat că apa poate ajuta sănătatea. Una dintre virtuţile ei este faptul că accelerează metabolismul şi ajută la arderea mai rapidă a caloriilor. Practicaţi duşurile alternative: la început mai cald (durează mai mult), apoi un duş scurt cu apă călâie. Respectaţi şi sistemul lui Kneipp: mai întâi băgaţi sub apă rece picioarele (pe rând), apoi braţele (tot pe rând), pe urmă pântecul, pieptul şi spatele. Bună pentru slăbit este şi spălarea zilnică, dimineaţa, cu apă rece până la brâu.
Oţet de mere înainte de micul dejun
Şi oţetul de mere aţâţă metabolismul, dar un oţet bun şi curat, preparat în casă sau cumpărat de la apicultori. Dimineaţa, pe stomacul gol, amestecaţi două linguri de oţet într-un pahar cu apă lăsată să stea peste noapte, adăugaţi două linguriţe de miere şi beţi întreaga cantitate înainte de micul dejun.
Urzica "pişcă" metabolismul
Nesuferita urzică este în realitate o plantă minune, de mare folos organismului omenesc. Dincolo de toate virtuţile curative cunoscute până acum, s-a descoperit recent că ea stimulează puternic metabolismul. Dacă vreţi efectiv să slăbiţi, beţi zilnic 1-2 căni de ceai preparat din frunze uscate opărite cu 1/4 litru de apă în clocot, lăsat să se infuzeze un minut. Fierbinte e mai uşor de băut decât rece, când gustul ei devine leşios.
Zerul de lapte curăţă intestinele
Consumarea zilnică a unui pahar de "zeamă de lapte" pune metabolismul în mişcare şi curăţă intestinele.