Sub zodia rezultatelor
Nu s-a terminat încă Olimpiada de la Rio de Janeiro, România concurează încă în câteva discipline, fără mari şanse la podium, dar un prim rezultat al participării ţării noastre la cea mai importantă competiţie sportivă a lumii este cunoscut deja.
Citeste tot articolul
RODICA CULCER despre... Aur, pentru Justiţia românească
Cred că aplombul procurorilor DIICOT este rezultatul firesc al aprecierii de care justiţia românească, în frunte cu DNA, se bucură pe plan internaţional, de când a devenit independentă şi lipsită de inhibiţii faţă de clasa politică. Prestigiul magistraţilor români a crescut, mai ales pe plan european, mult peste nivelul penibil din timpul guvernului Năstase, când justiţia îi acoperea pe politicienii corupţi...
Citeste tot articolul
Bătălia pentru Bistra
Boala microhidrocentralelor a cuprins munţii României, profitând de corupţia generalizată a autorităţilor locale, judeţene şi centrale. Râurile de munte se împuţinează, fauna dispare, copacii pier pe limba... austriacă, vidrele şi peştii devin o amintire înscrisă în manualele şcolare, natura moare, cu toate reglementările formaliste ale UE.
Citeste tot articolul
Prof. univ. Dr. DAN DUNGACIU - "Unionismul inimii şi unionismul minţii pot aduce Basarabia acasă"
Prima concluzie a sondajului este că suntem în faţa unei crize fără precedent în stânga Prutului: 80% din populaţie crede că "direcţia este greşită". Nu criza în sine este problema; au mai fost multe crize din 1990 încoace. Problema de fond este că, pentru prima dată, populaţia din R. Moldova se confruntă cu criza soluţiilor la criză.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CORNELIA - Buzău, F. AS nr. 1228 - "Soţul meu pierde urină, după operaţia de prostată"
Incapacitatea de a ţine urina în vezică până în momentul actului micţional (incontinenţă urinară) poate avea mai multe cauze. Sistemul nervos şi muscular care controlează retenţia şi eliminarea urinei sunt complexe. Aceste sisteme pot fi afectate de boli, medicamente, infecţii de tract urinar, probleme ale prostatei (cazul soţului dvs.) sau complicaţii ale unor intervenţii chirurgicale.
Citeste tot articolul
Uleiurile esenţiale şi efectele lor minunate
Vedete ale terapiei alternative, folosite în delir, mai ales în lumea occidentală, la originea uleiurilor esenţiale se află geniul unor femei gospodine, care au combinat uleiul pentru mâncare cu o plantă aromată, ca să sporească savoarea alimentelor. Încet-încet, văzând că ce pun în farfurie face bine şi la stomac, au înmulţit plantele combinate cu uleiuri, folosindu-le şi ca leacuri de sănătate, şi ca pomezi pentru corp.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru:Remedii pentru insuficienţă circulatorie periferică - VARICE, ULCER VARICOS, HEMOROIZI
Afecţiunile vaselor circulatorii periferice au o frecvenţă mare în ultimul timp. Tot mai multă lume suferă de boli ale venelor membrelor inferioare (varicele şi ulcerul varicos) şi de afecţiuni ale venelor anusului şi rectului (hemoroizi).
Citeste tot articolul
Vinul - medicament sau otravă?
Se apropie toamna şi se vor dezlega, în curând, râuri de vin ghiurghiuliu. Unii zic că ar fi bun şi de leac pentru sănătate. Alţii că, dimpotrivă, provoacă boli. Informaţiile care urmează sunt fierbinţi, de ultimă oră, scoase direct de sub teascul cercetărilor de laborator.
Citeste tot articolul
Reţete de sănătate cu vin
Bronşită. Într-un litru de vin de casă şi un litru de tescovină se pun 30 de sâmburi de nuci verzi. Se lasă astfel timp de o lună, apoi se strecoară. Se consumă de trei ori zilnic câte un păhărel, cu 30 de minute înainte de masă.
Citeste tot articolul
Combinaţii periculoase
Specialiştii apreciază că cinci până la zece procente dintre pacienţii internaţi în spitale se află acolo din cauza interacţiunilor dăunătoare dintre medicamente. Ele pot apărea în momentul când o persoană îşi administrează concomitent două sau mai multe preparate farmaceutice. Atunci există posibilitatea ca diversele substanţe active să se influenţeze reciproc.
Citeste tot articolul
Reţete de vară cu vitamine
Ca toate organele noastre, şi pielea are nevoie de vitamine. Ele apără celulele de agresiunea radicalilor liberi, despre care se ştie că provoacă apariţia ridurilor. Iată câteva delicatese anume concepute pentru pielea dumneavoastră.
Citeste tot articolul
Mască revitalizantă cu varză
Este ideală la vreme de vară, când transpiraţia excesivă împreună cu praful din atmosferă trec peste barierele de protecţie ale pielii, umplând-o de coşuri şi puncte negre. Veritabil "detergent" natural, varza crudă curăţă tenul în profunzime, întăreşte ţesuturile şi împrospătează aspectul obrazului.
Citeste tot articolul
Super-siluetă cu frunze de zmeur
Fiind o adeptă a naturismului, m-am decis să vă scriu o reţetă pentru slăbit pe bază de plante şi care dă rezultate nesperate. Într-un articol publicat de o revistă de diete, un medic britanic, Martin Thoresby, scrie: "Frunzele de zmeur sunt printre cele mai eficace remedii care vă ajută să vă regăsiţi sau să vă păstraţi o siluetă frumoasă.
Citeste tot articolul
Doamna Maria Brâncoveanu
Povestea uneia dintre cele mai puternice şi mai încercate femei din istoria românilor, Maria Brâncoveanu, soţia Sfântului Constantin Brâncoveanu şi mama sfinţilor mucenici Constantin, Ştefan, Radu şi Matei.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
La şapte luni de la plecarea doamnei Antoaneta Ralian, cea care până în ultima ei săptămână şi-a onorat profesia de traducătoare lucrând câte 8-10 ore pe zi, Marius Chivu îi resuscită numele pe o carte, într-un gest de tandră reverenţă, rar la tinerii de azi. Apreciindu-i talentul de povestitoare, el a adunat între noile coperţi contribuţiile din volumele colective apărute la ART şi Humanitas, prefeţe, articole şi răspunsuri la anchetele din "Dilema", precum şi câteva dintre interviurile ce i-au fost solicitate d-nei Ralian între 2002 şi 2015.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Eco nu e doar celebrul romancier, semiotician, filosof şi eseist, ci şi o mare conştiinţă civică. Din anii '70 şi până la 19 februarie 2016, când vestea morţii lui a îndoliat lumea, s-a situat mereu printre cei mai lucizi şi echilibraţi gânditori ai epocii noastre. Mai mult decât admirat, a fost îndrăgit şi de cercurile academice, şi de masele cititoare de care ştia cum să se facă înţeles cu naturaleţe şi umor.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Nu e o întâmplare că proza universală de ficţiune consemnează printre autori un număr semnificativ de medici, iar dintre aceştia, începând din secolul trecut, se remarcă psihiatrii. Dintre contemporani, primii care îmi vin în minte acum sunt portughezul António Lobo Antunes, iar la noi - Augustin Buzura, Ion Vianu şi tânărul Augustin Cupşa, al cărui volum de proză scurtă "Marile bucurii şi marile tristeţi" (Ed. Trei) m-a entuziasmat.
Citeste tot articolul
Dragostea nu se împiedică în vârstă
Iubirea nu este altceva decât un produs al imaginaţiei noastre - gândeam eu, până nu demult. Un simplu şiretlic, prin care specia îşi asigură perpetuarea. Îţi pierzi capul, refuzi să asculţi îndoielile care încearcă să-ţi şoptească la ureche un ultim avertisment, te măriţi, devii mamă. Cu un asemenea happy-end se încheie, de obicei, filmele, dar în realitate, abia de aici începe drama, fiindcă romantismul s-a dus.
Citeste tot articolul
Dedicaţie la o floare
Era aproape. De la uşa blocului unde locuiesc, parcurgeam o stradă. După aceea, cotind la dreapta, încă una... Mă opream la celălalt capăt al ei şi împingeam o poartă metalică, înaltă, ce scârţâia oarecum nonşalant, pe un ton asemănându-se c-un salut. Şi pătrundeam "dincolo". Într-un paradis vegetal unde mă întâmpinau culori şi miresme, foşnete, frumuseţea anotimpurilor ce curgeau unul dintr-altul, ciripirile unor păsări mărunte, bâzâitul gâzelor de prin grădină...
Citeste tot articolul
ANA WAGNER - "Am încercat să fac din bijuterie o piesă de artă"
Am început să lucrez bijuterie în urmă cu vreo şapte ani. La început a fost doar bijuteria din porţelan. După ce am făcut un curs de bijuterie, am început să gândesc altfel: porţelanul dedicat bijuteriei l-am încastrat în metale şi am adus şi pietrele sau perlele în compoziţiile mele. Este un domeniu fascinant, pe care îl explorez în detaliu.
Citeste tot articolul
PAVEL ULICI - "Actorul adevărat trebuie să fie ca o poartă deschisă larg"
Cei care m-au susţinut, la nivel emoţional, au fost părinţii. Cu toate că nu prea înţelegeau exact ce fac eu la şcoală, erau fericiţi că eu sunt fericit şi asta era tot ceea ce conta, aşa că, de fiecare dată când le comunicam vreo bucurie de-a mea sau vreo nouă izbândă, mă lăudau şi-mi dădeam seama că erau foarte mândri de mine. Iar asta îmi tura şi mai tare motorul.
Citeste tot articolul
Pr. VASILE URECHE - Valea Mare, jud. Bistriţa-Năsăud - "A fost un gând de la Dumnezeu să mă implic în viaţa tinerilor"
A fost visul meu şi dorinţa mea dintotdeauna să ajung preot, nu mi-am dorit niciodată să devin altceva. Aşa am crescut. Părinţii, bunicii, au fost oameni de-o credinţă desăvârşită, pe care au transmis-o şi în familie. Şi bunul Dumnezeu mi-a împlinit acest vis îndrăzneţ de a-L sluji. În parohia Valea Mare, sunt peste o sută de familii care au nevoie de cineva care să le deschidă drumul spre Dumnezeu în biserică, să se unească ascultând evanghelia, să aibă certitudinea unei comunităţi creştine puternice.
Citeste tot articolul
Minunile uitate ale Maicii Domnului
Când ne gândim la miracole, cel mai adesea ne trec prin minte felurite vindecări de boli grele. Dar minunile Maicii Domnului sunt greu de cuprins. De-a lungul vremii, pe lângă tămăduiri, icoanele făcătoare de minuni ale Preacuratei ...
Citeste tot articolul
Calendar zodiacal - FECIOARA (23 august - 22 septembrie)
Prima impresie pe care o degajă o persoană născută sub semnul Fecioarei este cea de curăţenie. Este vorba despre un gen mai special de curăţenie. E drept că cele mai multe Fecioare sunt meticulos de atente în privinţa igienei personale, dar aici este vorba de mai mult decât atât. Există oameni îngrijiţi şi curaţi, care totuşi dau senzaţia de îngălare.
Citeste tot articolul
Mai pe sufletul omului...
Se apropie cu paşi repezi şi finalul verii acesteia, mai bogată în muzici ca niciodată. Iar din toate concertele, cele mai răsunătoare au fost cele din Bucureşti şi din Cluj, unde şi-au dat întâlnire şi mulţi artişti internaţionali de valoare. Succesul s-a numărat, cu siguranţă, şi în bani, dar şi în bucuria unui public ajuns la sute de mii de spectatori. Dar pofta vine mâncând. Cu atâtea trufandale oferite o vară întreagă, e greu să te pregăteşti pentru post...
Citeste tot articolul