Enigma Iohannis
Klaus Iohannis a ieşit din aparenta stare de aşteptare (normală, în toate cazurile de schimbare a conducerii oricărei structuri sociale), propunându-l pe europarlamentarul PNL, Eduard Hellvig, ca viitor şef al SRI. Nominalizarea a stârnit, imediat, reacţii adverse.
Citeste tot articolul
Săptămâna 6-13 MARTIE
Cu cât suntem mai relaxaţi, cu atât devenim mai inventivi. Putem reuşi să ne schimbăm punctul de vedere asupra unor probleme persistente, iar noua perspectivă ne poate ajuta să găsim soluţii originale. Unele idei ne pot veni în urma discuţiilor cu prietenii. Duminică ar trebui să ne ferim de situaţii cu încărcătură emoţională, deoarece suntem mai vulnerabili ca de obicei şi asta poate să deschidă vechi răni afective. Tot compania prietenilor ne scoate din această stare. Miercuri poate fi o zi deosebit de plăcută, cu surprize sau revelaţii.
Citeste tot articolul
Proiectul Noului Cod fiscal - şah la buget, mat la PNL
Citesc şi nu îmi vine să cred - guvernul va reduce cota TVA, de la 24% la 20%, din 2016, şi la 18%, din 2018. Impozitul pe dividende va fi eliminat! Accizele la motorină şi benzină (care umflă mult preţul combustibililor) scad şi ele considerabil. În plus, din 2017, scade şi CAS-ul, atât la angajat cât şi la angajator.
Citeste tot articolul
O comemorare tragică
La 28 februarie se împlinesc 230 de ani de la tragerea pe roată, în Dealul Furcilor din Alba Iulia, a conducătorilor Răscoalei iobagilor români din Transilvania, din 1784-1785, Horea, Cloşca şi Crişan (deşi mort prin sinucidere, trupul lui a fost despicat cu barda şi împărţit în cele patru zări, la ordinul barbar al împăratului din Viena). Recitind paginile de istorie, am înţeles cât de simplist sunt povestite uneori, în posteritate, evenimentele care au schimbat cursul istoriei.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Deocamdată, schimbarea se-amână şi rămânem în România lucrului prost făcut"
Începutul acestui an politic a fost marcat de aşteptarea unei schimbări semnificative, promise de alegerea noului preşedinte al statului. O schimbare la nivelul persoanelor aflate în funcţii înalte, a atitudinii generale a structurilor de putere şi a majorităţii parlamentare. Deocamdată, această schimbare este suspendată, căci întreaga viaţă politică pare că s-a mutat pe trotuarul din faţa sediului DNA, de unde televiziunile transmit non-stop reportaje despre politicieni acuzaţi de corupţie.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru VIORICA MARINESCU - Câmpulung, F. AS nr. 1142 - "Fetiţa mea are colită focală acută şi hemoragie digestivă"
Pentru început, veţi respecta regimul alimentar pentru hemoragie digestivă. Fetiţa va consuma doar următoarele alimente: orez, fasole boabe mari, linte, portocale, lapte (în special cel de capră), leguminoase fierte, supă de porumbel, de iepure, fructe zemoase dulci, pepene, struguri, ouă crude, sucuri de fructe reci, apă rece cu zahăr.
Citeste tot articolul
"Am îndepărtat stresul în mod natural"
Mă numesc Andreea Varnovici şi aş vrea să împărtăşesc experienţa mea prin intermediul acestei scrisori. Ca fiecare dintre noi, viaţa ne încearcă pe tot parcursul ei, cu bune şi cu rele. În primăvara anului 2012, am trecut printr-o experienţă care m-a marcat câteva luni bune. Nu îmi venea să cred că la cei 35 de ani ai mei, lucrurile pot lua o întorsătură atât de puternică, într-un timp atât de scurt.
Citeste tot articolul
Cura cu grâu încolţit
Germenii de grâu (grâul încolţit) sunt seminţe care trec din starea de viaţă latentă în stare activă, proces care determină o serie de transformări biochimice şi de structură. În acest moment, sămânţa încolţită conţine maximum de substanţe folositoare organismului uman. Iată câteva cantităţi de minerale uşor de asimilat de către organism, conţinute de 100 grame germeni de grâu: fosfor (1050 mg%), magneziu (342 mg%), calciu (71 mg%).
Citeste tot articolul
Băuturi de aşteptat primăvara
Ceai de zahăr ars cu vanilie. Ingrediente: 4-5 linguri de zahăr, o jumătate baton vanilie, apă. Se pune zahărul la ars într-o cratiţă. Când începe să se caramelizeze, se adaugă apă, puţin câte puţin, până se ajunge la gustul dorit. Se lasă apoi să mai dea în 2-3 clocote, se ia de pe foc şi se adaugă jumătatea de baton de vanilie. Se serveşte fierbinte.
Citeste tot articolul
FLORICA MUNTEANU - "Biorezonanţa a fost dragoste la prima vedere"
Doamna Florica Munteanu a plecat din România cu 32 de ani în urmă, stabilindu-se în Germania, împreună cu soţul ei, medic dermatolog. Acolo a absolvit Institutul de terapii alternative "Erhardt", din Bavaria, pentru ca ulterior să se specializeze în nutriţie, homeopatie şi biorezonanţă. Pe aceasta din urmă, care i-a trezit interesul în mod deosebit, a aprofundat-o şi a practicat-o vreme de 17 ani în Germania.
Citeste tot articolul
"CARNEA"
Ideea acestui articol mi-a dat-o un prieten, mare amator de carne, care, de câteva săptămâni, s-a hotărât să renunţe la consumul de... zahăr. Mă veţi întreba: ce legătură are zahărul, un produs 100% vegetal, cu carnea? Una cât se poate de directă - încercând să nu mai mănânce deloc zahăr, omul nostru a ajuns să elimine din alimentaţie felul lui favorit, numit kaizer, din cauza conţinutului acestuia de zaharuri modificate.
Citeste tot articolul
Înlocuitorii vegetali ai cărnii
Am intrat în Postul Mare, considerat cel mai important, dar şi cel mai aspru de peste an. Este, în primul rând, un mijloc de curăţare morală şi de înălţare spirituală, dar şi un excelent prilej de detoxifiere a organismului. Cu o condiţie...
Citeste tot articolul
Calendarul frumuseţii
Toamna şi primăvara, pentru ca noua culoare să se potrivească cu tenul. Culorile deschise se potrivesc mai bine cu tenul uşor bronzat, în vreme ce culorile închise "merg" cu un ten mai palid. Dacă aveţi pielea capului sensibilă, vopsiţi-vă la o săptămână după schimbarea anotimpului, când glandele sebacee sunt mai active şi ocrotesc epiderma de chimicalele conţinute în vopsea.
Citeste tot articolul
Apă fierbinte
Vă propunem un sfat inspirat din medicina ayurvedică: începeţi-vă ziua cu un pahar de apă preparată într-un mod special. Fierbeţi un litru de apă, minimum 10 minute. În felul acesta, va putea să pătrundă mai uşor în celule, pentru a le spăla de toxine. Mai ales când ţineţi diete de slăbit, metoda dă rezultate rapide, pentru că apa fierbinte "spală" şi grăsimile de prisos.
Citeste tot articolul
Regatul de ceaţă
Dai la o parte poarta de abur şi intri. Îţi tragi pe tine haina de ceaţă, te înveleşti în ea până la oase, devii străveziu şi umbli. Păşeşti încet pe poteca de pământ, spre vârful falezei stâncoase. Pământul de sub tălpile tale freamătă, sunt mii de ani de istorie înăuntru, care se cer scoşi afară. Dar nu, n-o să fii tu acela care să dezgroape tainele unui pământ ...
Citeste tot articolul
Oscar 2015 - Zborul victorios al Omului Pasăre
Cea de-a 87-a ediţie a Premiilor Oscar a fost mai puţin strălucitoare ca altădată, însă filmele premiate au fost mai bine alese. Până şi vedetele au fost mai rafinat îmbrăcate, în culori pastel şi cu mai puţine dezgolituri. O ediţie plină de surprize, în care nu de puţine ori scena a devenit tribună pentru militanţii diferitelor cauze. Deasupra tuturor a planat victorios Omul Pasăre, marele câştigător.
Citeste tot articolul
Anchetă "Formula AS" - Cu reportofonul printre ACTORI: Încotro cu primăvara?
FLORINA CERCEL: Pentru mine, speranţa înseamnă linişte, pace, sănătate şi înţelegere între oameni, un Bine în formă de normalitate pentru întreaga planetă şi, în special, pentru România. În ceea ce priveşte proiectele, e foarte greu să vorbeşti despre ele atunci când, practic, te afli la apus de carieră (deşi cuvântul sună cam dur, având în vedere că în cei 50 de ani de actorie am dat măsura puterii mele de exprimare, atât pe scenă, cât şi în televiziune sau în film).
Citeste tot articolul
Descântec de primăvară - IOANA MARIA ARDELEAN: "Mi-aş dori să-i spun bunicii mele din ceruri că «rânduţu'» mi-e bun"
În copilărie şi adolescenţă, până am venit la Bucureşti la facultate, am locuit cu părinţii şi cu sora mea într-un apartament de bloc, în Bistriţa. Nu departe de oraş, într-un sătuc aşezat pe o coastă, şedeau bunica şi străbunica din partea mamei. De cum se zvânta puţin pământul, în fiecare sfârşit de săptămână dădeam fuga acolo, ca să săpăm grădina şi să punem straturile de martie: ceapă, usturoi, salată, ridichi.
Citeste tot articolul
CALENDAR POPULAR: MARTIE
În Maramureş, cea mai importantă acţiune magică de 1 Martie era alungarea iernii prin "baterea uşilor". Se închideau şi se deschideau cu putere uşile caselor de trei ori, zicându-se: "Să intre primăvara în casă şi să iasă iarna afară". Mărţişorul se purta la încheietura mâinii stângi şi era făcut, cel mai adesea, din fire în două culori: alb şi roşu, dar şi din toate culorile curcubeului... Îl purtau mai ales copiii şi tinerii.
Citeste tot articolul
PAULA SELING - "Ador parfumul primăverii"
În primul rând, aprofundez arta compoziţiei, în al doilea rând, învăţ să-i învăţ pe alţii. Sunt studentă la Conservator, la UNMB, anul doi, la compoziţie jazz-muzică uşoară. Asta îmi ocupă destul de mult timp pentru că, pe lângă orarul încărcat, am extrem de mult de studiat. În paralel, Radu, soţul meu, lucrează la finisarea clădirii în care urmează să dăm startul cursurilor la noua noastră şcoală de muzică...
Citeste tot articolul
OVIDIU BOJOR - "Cred în tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte"
A ştiut ca nimeni altul să dezlege tainele plantelor, ca să aleagă din ele ierburi de leac. Farmacist din spiţa marilor botanişti, a vindecat boli şi a salvat vieţi, cu doctoriile lui. În munţii înalţi ai Tibetului, printre pietre şi ierburi, a găsit şi secretul ...
Citeste tot articolul
PUTEREA RUGĂCIUNII
Cum a intrat Sfântul Nectarie în viaţa mea? Ca la majoritatea oamenilor, din păcate, odată cu venirea necazurilor. De ce din păcate? Pentru că, aşa cum spunea părintele Arsenie Boca, cine se roagă numai la necaz nu se roagă. Ar fi multe de spus, dar în mărturisirea mea aş vrea să mă opresc la ajutorul minunat al sfântului, sau mai bine zis, al sfinţilor, la venirea pe lume a unor copii.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII MARTIE
O avalanşă de evenimente astrologice se năpusteşte asupra noastră în martie. Ne cresc dorinţa şi puterea de acţiune, precum şi încrederea în propria forţă. Aspectele pozitive se succed până pe 11, favorizând în primul rând semnele de foc (Berbec, Leu şi Săgetător). Mijlocul lunii poartă însă o energie diferită, căci acum se joacă runda a şaptea şi ultima, din "meciul greilor", Uranus şi Saturn. Gongul sună pe 17, cu reverberaţii majore în politica internaţională, implicând instituţiile financiare, resursele, societăţile şi serviciile secrete, pe care Pluton încearcă să le protejeze cu orice preţ.
Citeste tot articolul