Capul lui Moţoc a căzut degeaba
Capul lui Titus Corlăţean a fost aruncat opiniei publice inflamate de sabotarea votului diasporei, ca pe vremuri, "capul lui Moţoc". Ministrul de Externe era cel mai potrivit ţap ispăşitor pentru acest scandal care poate periclita şansele lui Victor Ponta în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 21-27 NOIEMBRIE
Sâmbătă avem parte de o Lună nouă în Săgetător, care ne face îndrăzneţi, dornici să evadăm din rutina cotidianului, fie plecând într-o excursie, fie adâncindu-ne într-o carte bună. Apetitul ne creşte (mai ales că şi Venus cea iubitoare de plăceri se găseşte tot în Săgetător) şi ar trebui să ne abţinem de la excese, mai ales aceia dintre noi care ştiu că au un ficat sensibil.
Citeste tot articolul
Ortodoxia scoasă la mezat
Înainte să scriu acest articol, m-am uitat minute în şir la o predică rostită de ieromonahul Sebastian, duhovnicul Mânăstirii Teghea din Satu Mare. O predică politică, aşa cum nu cred să se mai fi rostit decât pe vremea dictaturii ceauşiste. Măcar, atunci ştiam toţi că laudele la adresa partidului şi a conducătorului său genial erau false.
Citeste tot articolul
Mult zgomot pentru nimic
În data de 10 noiembrie, la o televiziune de ştiri, premierul Victor Ponta a făcut o dezvăluire-şoc: "... Se pare că nu avem gaze de şist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred că ne-am bătut pe ceva care există". Vasăzică, primul ministru a ajuns la vorba ţăranilor din Pungeşti şi a ecologiştilor!
Citeste tot articolul
SORIN PÂSLARU - "O ţară ca România nu are voie să aibă recesiune, şi iată că am intrat din nou în ea"
Ziarul Financiar este cotat de specialişti drept cea mai importantă publicaţie economică din România. Un cotidian care a reuşit să rămână echidistant şi să le livreze cititorilor săi o radiografie zilnică şi amănunţită a situaţiei afacerilor din ţara noastră. În calitatea sa de redactor-şef al ziarului, l-am rugat pe Sorin Pâslaru să ne facă o analiză la rece a stării economiei naţionale, o economie despre care statisticile spun că este în creştere, în vreme ce buzunarele noastre pot fi întoarse pe dos. Deci, care e adevărul?
Citeste tot articolul
Răspuns pentru GHEORGHE O. - Baia de Aramă, F. AS nr. 1139 - "Verişorul meu are cancer la stomac?"
Într-adevăr, în cazul verişorului dvs., simptome precum durerea de stomac persistentă, scaune şi vomă cu sânge etc. ar putea crea suspiciunea de cancer gastric, chiar dacă, deocamdată, nu a fost precizat un diagnostic de certitudine, probabil şi din cauza faptului că sângerările tractului gastro-intestinal pot avea o mare varietate de cauze, cum sunt ulcerul peptic, gastritele, varicele esofagiene, colitele ulcerative, diverticulii şi hemoroizii.
Citeste tot articolul
"Mulţumesc, d-le doctor Rareş Simu, mulţumesc «Formula AS»!"
Am 45 de ani, sunt din Bucureşti şi doresc să mulţumesc pe această cale d-lui dr. Rareş Simu - specialist în alergologie şi imunologie clinică, pentru ajutorul oferit în tratarea afecţiunilor mele. În 2012, am început tratamentul dumnealui pentru depresie şi hepatita C.
Citeste tot articolul
Ciupercile vindecătoare: KEFIRUL
Legenda spune că în urmă cu sute de ani, la poalele Muntelui Elbrus, trăia un popor de oameni cu sufletele neîntinate. Atât erau de altruişti şi generoşi, de iubitori aceşti oameni, încât Mahomed, mesagerul lui Allah, a hotărât să îi răsplătească cu un dar divin, nepreţuit: le-a trimis din cer o băutură care le vindeca rănile şi le readucea tinereţea în trupurile vlăguite de ani.
Citeste tot articolul
Sănătate la pahar: SUCURILE DE RĂDĂCINI
În urmă cu ceva vreme, am cunoscut un caz care m-a tulburat profund: un bolnav de cancer hepatic în fază avansată a izbutit ca după un tratament de doar două luni să aibă o remisie atât de puternică a tumorii, încât operaţia pentru care fusese programat a fost anulată. "Cum a fost posibil?", am întrebat. Răspunsul a fost clar şi convingător.
Citeste tot articolul
Doctorul "FAŢĂ" (1)
Fiecare zonă a feţei se află în legătură cu anumite organe. Modificările apărute în structura, culoarea şi fermitatea pielii din regiunile respective ne furnizează indicii importante, referitoare la modul cum funcţionează organele localizate acolo. O privire atentă în oglindă poate însemna un aport însemnat la menţinerea sănătăţii.
Citeste tot articolul
Înlocuitori naturali ai zahărului
Adevărată bombă calorică, zahărul este prezent, mai mult sau mai puţin, în alimentaţia zilnică a fiecăruia dintre noi. Sigur, zahărul e o sursă bună de energie şi, consumat ocazional şi în cantităţi mici, el nu este un pericol. Însă efectele excesului de zahăr, mai ales în combinaţii "infernale", cum ar fi cele cu grăsimi, sunt devastatoare. Studiile au arătat că este principalul "vinovat" de ţesutul adipos în exces, precum şi de apariţia multor boli, în special metabolice şi digestive.
Citeste tot articolul
Tratamente cosmetice cu kefir
Tratamentul este recomandat pentru prevenirea şi echilibrarea excesului de sebum. Cu un tampon îmbibat în kefir se freacă rădăcina părului şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi se spală părul cu şampon. Masca se aplică de două ori pe săptămână, timp de cinci săptămâni.
Citeste tot articolul
Frumuseţe cu POMELO
Aliment relativ nou pe piaţa românească, deşi e văr primar cu lămâia şi portocala, importanţa lui pentru sănătate şi frumuseţe nu este apreciată pe cât merită. Pomelo poate fi folosit în compoziţia măştilor pentru faţă, deoarece sucul lui întinereşte, hidratează şi hrăneşte tenul cu vitamine.
Citeste tot articolul
Reţeta de 3 zile
Stimată redacţie, Mă numesc Daniela Pariş şi sunt o abonată a revistei "Formula AS". Vreau să vă propun şi eu o interesantă dietă de slăbit. Se ţine numai 3 zile (la rând), în cursul unei luni. Se slăbesc 2-3 kg.
Citeste tot articolul
Urme româneşti în sudul Franţei - Fraţii noştri occitani
A fost o întâmplare magică. Mulţi ar spune că a fost un eveniment istoric, dar nu, ar fi prea puţin să-i spunem aşa. A fost la mijloc un soi de miracol. A fost un vis care nu ştim când şi dacă se va mai repeta vreodată aievea. Şi eu sunt chiar aici, în acest loc fabulos unde s-a întâmplat: Esplanada Peyron-ului, deasupra oraşului Montpellier din sudul Franţei.
Citeste tot articolul
Festivalul Naţional de Teatru
...Un eveniment de anvergură naţională, menit să aducă în atenţia marelui public valorile de primă mână ale Teatrului românesc. El a cuprins spectacole - selecţionate din toată ţara -, expoziţii, lansări de carte, teatru radiofonic, conferinţe, Atelier, teatru naţional de televiziune, vernisaje, un recital excepţional susţinut de Ion Caramitru şi Adrian Naidin.
Citeste tot articolul
MONICA ANGHEL - "Sunt un om solar!"
În ordinea importanţei, familia este mereu pe locul întâi, iar Aviv e vârful de lance. Nimic nu este mai important în lumea aceasta decât copiii, lucru de care nu-ţi dai cu adevărat seama decât în momentul în care devii părinte. Cel puţin eu, ca mamă, trăiesc un sentiment aproape dureros de iubire faţă de copilul meu. Mi-e dor de el şi când e în camera alăturată, ceva foarte greu de descris.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Nora Iuga este în primul rând şi în tot ce face poetă. Aparţine unei generaţii de poeţi în care, până în 1989, alte nume ocupau prim-planul, erau mai vizibile în ochii criticii şi ai cititorilor de poezie, numeroşi pe atunci. Poezia ei modernă, cu surse în expresionism, suprarealism şi onirism, cu o intensitate a trăirii tradusă în metafore insolite, îşi păstrează în timp capacitatea de a emoţiona, de a naşte sensuri inepuizabile, pornind de la banalul cotidian, derizoriu, încărcat cu sentimente şi senzaţii ce-l înalţă ca pe un balon deasupra contingentului, în aerul rarefiat al ideilor-imagini.
Citeste tot articolul
Paradisul pierdut - HANNI şi FRITZ
La primul dangăt al clopotului din turnul bisericii, duminica dimineaţa, saşii din satul Şoala ştiau că trebuie să plece de acasă. Uliţa principală se umplea de oameni îmbrăcaţi în straie de sărbătoare. Cu spatele drept, cu pieptul în faţă şi bărbia un pic ridicată, tinerii se măsurau pieziş din priviri. Saşii nu se căsătoreau decât cu saşi, aşa că alegerea trebuia începută devreme.
Citeste tot articolul
Dialog cu sculptorul AUREL VLAD - "Am o bucurie, seara, când plec din atelier. Să merg cu spatele şi să-mi iau rămas bun de la statuile mele"
La cei 60 de ani ai săi, care au trecut foarte departe de el, sculptorul Aurel Vlad este un ucenic vrăjitor al formelor. Lucrează cu nestinsă febrilitate statui uriaşe ori altele mici, toate ieşite din tolba unei imaginaţii fără sfârşit. Lucrează dezlănţuit în lemn, piatră, tablă ori metal. A făcut şi decoruri fastuoase, la trei piese de teatru ale regizorului Mihai Măniuţiu.
Citeste tot articolul
Dialoguri în pridvor: CRISTIAN FILIP - "Dumnezeu a vrut să mă smerească, nu să mă piardă"
Din spirit de aventură şi din dorinţa de a cunoaşte lumea. Desigur, fiind sportiv de performanţă, mai puteam ieşi din ţară pe ici, pe colo, dar aveam ambiţii mai mari de atât. Voiam să călătoresc, să cunosc oameni, să văd diferite locuri, iar meseria aceasta mi-a dat prilejul să o fac. Am fost inginer de marină. Lucram sub punte, în maşină, acolo unde sunt temperaturi înalte şi un permanent pericol de accident.
Citeste tot articolul
PANCRAS DIJK - "Ritmul domol al vieţii din Maramureş e foarte apropiat de bătăile inimii mele. Acolo m-am simţit acasă"
După ce a bătut ani de zile România în lung şi-n lat şi s-a bucurat de aprecieri pentru articolele scrise despre ţara noastră, jurnalistul olandez Pancras Dijk, de la cunoscuta publicaţie "National Geographic", a reuşit, recent, să impună Maramureşul în faimosul top al celor 20 de destinaţii obligatoriu de vizitat în 2015 al revistei "National Geographic Traveler".
Citeste tot articolul
Amintiri din alte vieţi
În toate timpurile şi culturile lumii au existat relatări despre oameni care afirmau că îşi amintesc întâmplări dintr-o altă viaţă. Diferenţa dintre şarlatanie şi adevăr consta în faptul că relatările lor puteau fi dovedite istoric, furnizând, adesea, amănunte halucinante. Cele mai convingătoare poveşti le aparţin copiilor de vârste mici, care nu au apucat să citească, să se uite la televizor şi nu au învăţat despre istoria omenirii la şcoală.
Citeste tot articolul
INDILA - "În inima mea se zbat mai multe melodii"
Miracol! Deşi Indila nu provine dintr-o ţară de limbă engleză, deci nu are parte de o promovare la nivel mondial şi are trecut în CV doar un singur album - "Mini world", tânăra interpretă de R&B este extrem de cunoscută la noi. O popularitate dobândită prin radio şi internet.
Citeste tot articolul