Aliment relativ nou pe piaţa românească, deşi e văr primar cu lămâia şi portocala, importanţa lui pentru sănătate şi frumuseţe nu este apreciată pe cât merită. Pomelo poate fi folosit în compoziţia măştilor pentru faţă, deoarece sucul lui întinereşte, hidratează şi hrăneşte tenul cu vitamine. În timpul iernii pielea capătă un aspect mai tânăr şi mai strălucitor, prin simpla ştergere cu suc de pomelo. Tenul gras se şterge cu suc curat, iar cel normal şi uscat - cu sucul diluat cu apă fiartă, în raport de 1:1.
Mască hidratantă
O lingură de piure din pulpă de pomelo se amestecă cu o lingură de brânză de vaci şi o linguriţă de miere de albine. Pasta obţinută se aplică pe faţă, pentru 15-20 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă, după care se freacă tenul, uşurel, cu cuburi de gheaţă făcute din apă minerală.
Loţiune pentru tenul gras
Se zdrobesc 3-4 felii de pomelo şi se pun într-un borcănel de sticlă. Deasupra se toarnă ţuică, astfel încât pulpa să fie acoperită cu 2 cm de lichid. Se lasă la macerat două săptămâni, agitându-se de două ori pe zi. Se strecoară şi se foloseşte pentru curăţarea tenului, diluată cu apă fiartă 1:1.
Mască nutritivă universală
Se amestecă o felie de pomelo tocată, cu o linguriţă suc de lămâie şi puţin ulei de măsline. Se aplică pe faţă, timp de 15 minute. Se clăteşte cu apă caldă, apoi se spală obrazul cu apă rece şi se unge cu cremă hidratantă.
Mască de pomelo cu sare
Se amestecă bine o linguriţă de miere de albine (de preferat lichidă) cu o linguriţă de amidon şi o linguriţă de sare iodată sau sare de mare. Se adaugă, treptat, o lingură de pulpă de pomelo tocat şi, dacă pielea este hipersensibilă sau foarte uscată, o linguriţă de lapte cald. Masca se aplică pe faţă în mai multe straturi, rând pe rând, până când se consumă tot amestecul. Se ţine pe faţă 25 de minute. Dacă apare o senzaţie de usturime, se spală după 10-15 minute, sau atunci când apare disconfortul. Cele mai bune rezultate se obţin dacă se fac 10 proceduri, în 20 de zile, cu pauză de o zi între aplicări.