Timpuri grele pentru valorile democratice
Când renegarea democraţiei liberale vine din partea unui lider care a operat deja schimbări legislative menite să vicieze procesul electoral şi să ştirbească independenţa băncii centrale, a magistraţilor şi a mass media, ne gândim la o ameninţare reală, la adresa valorilor democratice, nicidecum la vorbe goale.
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 8-14 AUGUST
O creştere a energiei marchează sfârşitul de săptămână, creştere caracteristică apropierii Lunii pline, care are loc duminică, în zodia Vărsătorului. Emoţiile puternice care o preced pot culmina cu stări de insomnie, deci ar trebui să evităm, seara, activităţi ce ar putea să ne agite mintea.
Citeste tot articolul
Traian şi dreapta
Strofa a doua din Imnul României, cea care face referire la Împăratul Traian, a fost "sărită" de la intonările oficiale, puse la cale în cadrul congreselor de fuziune a Partidului Naţional Liberal (PNL) cu Partidul Democrat-Liberal (PD-L). Atât la congresul PNL, în care a fost votat proiectul de fuziune cu democrat-liberalii, cât şi la congresul de fuziune PNL-PDL, au fost intonate numai prima şi a patra strofă, deşi, în mod oficial, la evenimentele de acest gen se intonează strofele 1, 2, 4 şi 11 sau, în funcţie de timpul alocat evenimentului, numai primele două strofe.
Citeste tot articolul
NICULAE RĂDULESCU-DOBROGEA - Preşedintele organizaţiei "Eco-Civica"
Zilele trecute, plopul secular din curtea Secţiei 14 de poliţie din Bucureşti (sectorul 4) a fost "toaletat". A se citi "ciuntit, ciumpăvit", lăsat fără crengi şi fără frunze, în plină vegetaţie. Perfect sănătos, maiestuos ca un rege, acest arbore monumental era printre ultimii martori vii ai trecutului bucureştean.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru EUGEN - Cluj-Napoca, F. AS nr. 1124 - "Caut urgent un tratament pentru carcinom de vezică urinară"
Înainte de a lua o decizie definitivă asupra modului de abordare terapeutică, cred că v-ar fi de folos să cunoaşteţi câteva aspecte esenţiale despre cancerul de vezică urinară. În primul rând, este foarte important să se înţeleagă că tratamentul acestui tip de cancer variază în funcţie de extinderea lui.
Citeste tot articolul
"Cu produsele «Secret Herbs», tatăl meu s-a vindecat de cancer de colon"
În anul 2012, tatăl meu, simţindu-se rău a fost supus unor investigaţii amănunţite, iar diagnosticul a fost îngrozitor, tumoră de colon. I s-a recomandat operaţia, dar având mai multe afecţiuni cardiace, intervenţia a fost exclusă, următorul pas fiind, la recomandarea medicilor, şedinţele de chimioterapie.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Remedii externe pentru herpes genital. Eficiente în herpesul de orice natură, sunt mijloacele apiterapeutice, bitterul suedez, ceaiul de rădăcină de tătăneasă. Din proprie experienţă, vă propun tratamentele care urmează, cu care eu m-am vindecat.
Citeste tot articolul
Reţete vechi pentru neplăcerile verii
În fiecare an, aşteptăm cu nerăbdare venirea verii, concediul, plaja, marea, soarele, plimbările prin pădure, plecările la munte. Şi tot în fiecare an, bucuria ne e umbrită de aceleaşi probleme: arsuri solare, insolaţie, transpiraţie excesivă, picioare umflate, înţepături de insecte, intoxicaţii alimentare. Din fericire, toate necazurile pot fi înlăturate cu invincibilele remedii ale tradiţiei populare.
Citeste tot articolul
Oboseala cronică - ce-i de făcut?
Caracteristica principală este senzaţia de epuizare totală, o oboseală fizică şi mentală gravă. Cei în cauză nu mai pot munci şi, practic, nu mai sunt în stare să-şi poarte de grijă. Simptomele secundare frecvente sunt: lipsă de concentrare, sensibilitate la lumină şi zgomote, dureri ale membrelor, infecţii frecvente şi afecţiuni ale stomacului şi intestinului.
Citeste tot articolul
Miezul de pepene
În miezul lor suculent, pepenele verde şi cel galben ascund o adevărată comoară de enzime şi vitamine, cu efect excepţional pentru frumuseţea obrazului. Tratamentele cosmetice cu pepene ţin ridurile departe, fac pielea mai tânără şi mai proaspătă. Profitaţi de sezonul lubeniţelor, cu miezul ca purpura şi a turchestanilor parfumaţi, pentru a vă spori frumuseţea.
Citeste tot articolul
Culori naturale pentru păr (II)
Turnaţi o cană de apă clocotită peste o cană de flori uscate de albăstrele. Lăsaţi să se infuzeze 5-6 ore, acoperind vasul cu capac. Strecuraţi şi adăugaţi în infuzie o lingură de suc de lămâie proaspăt stors. În acest preparat înmuiaţi o bucată de vată şi tamponaţi părul, şuviţă cu şuviţă. Va căpăta reflexe argintii-albăstrui strălucitoare.
Citeste tot articolul
Cura cu pepeni
Dacă doriţi să slăbiţi într-un mod uşor şi plăcut, ţineţi o cură cu pepeni. Are efect de îndepărtare a kilogramelor în plus, de dezintoxicare, întărire a imunităţii şi reglare hormonală. O cură cu pepene verde sau galben "spală" organismul, îl rehidratează şi îl regenerează.
Citeste tot articolul
"Stratereştrii" din Bărăgan
"Oameni alergaţi prin porumb de marţieni, fenomene bizare, lumini inexplicabile şi întâlniri de gradul trei. Pe scurt, un sat terorizat de extratereştri", mi-a spus cineva. Adevărat sau nu, un subiect ca ăsta nu puteam să ratez, trebuia măcar să verific de unde a pornit povestea. Fără să mai pierd nicio clipă, mi-am făcut rapid un rucsac în care am pus ce-am crezut că mi-ar fi necesar: aparat foto, reportofon, lanterna pe leduri cu două baterii mici, un binoclu (găsit la reducere, în Obor), carnet de notiţe, briceag şi, pentru orice eventualitate, o cărticică de rugăciuni.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Fiindcă Cesare Pavese era cunoscut ca un om de stânga (frecventase mediile antifasciste din Torino şi în 1947 chiar se înscrisese în Partidul Comunist Italian), a fost tradus la noi, începând din anii '60, cu întreaga operă: poezii, romane, povestiri, eseuri şi extraordinarul jurnal publicat postum, în 1952, "Meseria de a trăi".
Citeste tot articolul
Nunta lui Roji
Nu se făcea încă de amiază şi Roji trecea prin faţa porţii noastre, se oprea în dreptul stâlpului care avea o teşitură şi o chema pe Buna la gard, la o poveste. Asta se întâmpla în fiecare zi, necurmat, fie ploaie, fie vreme bună, fie iarnă, fie vară, ca şi cum poveştile ei ar fi fost fără capăt şi ar fi avut un izvor secret, care nu seca niciodată.
Citeste tot articolul
Iţa şi Onu, şopârliţa şi tritonul
Iţa Liţa era jună. O copilă. Abia ieşise la lume, viaţă să adune. Se foia pe sub frunziş, bântuind spre un luminiş. Şopârliţa de pădure, se ştie, hălăduie prin umezeală, dar când vremea e cu soare, se strecoară din răcoare. Şi n-o doare. Ba-i cuprinsă de torpoare. Se pune fix în vânt, şi-n vârf, doborâtă de lingoare... Pe bolovani, pe-o stâncă încălzită, arsă tare. Mângâioasă. Se încarcă, picoteşte, aromeşte. Doar c-un ochişor priveşte.
Citeste tot articolul
"Arhitecta Prinţului Charles" - SILVIA DEMETER-LOWE: "Dacă ne rupem de trecut, de tradiţie, nu mai ştim de unde venim şi încotro ne îndreptăm. Nu mai ştim cine suntem!"
După zece ani petrecuţi în Marea Britanie, s-a întors acasă pentru a-i ajuta pe români să îşi salveze "comorile". Aşa am aflat cu toţii că "arhitecta Prinţului Charles", mâna lui dreaptă, în proiectele de restaurare a proprietăţilor princiare din Transilvania, e româncă. O ardeleancă tenace şi ambiţioasă, pasionată de arhitectura tradiţională, care ne-a demonstrat că drumul spre Buckingham Palace trece, uneori, şi prin Scheii Braşovului.
Citeste tot articolul
Istoria de care avem nevoie: Sfânta Sofia din Constantinopol
Rândurile acestea au început să prindă chip în mintea mea pe malul Bosforului, într-o noapte cu lună plină, o lună atât de mare şi de limpede, cum numai în Orient poţi întâlni, o lună care spulberă bezna nopţii şi o preface în zi. Un vânt fierbinte, care sufla încet dinspre câmpiile arse de soare ale Anatoliei, aducea cu el, peste strâmtoare, miresmele grele ale Asiei, miresme de piatră încinsă, prinsă între ierburi pitice şi calcinate.
Citeste tot articolul
CAROLINE GOMBE - "Calitatea mea «exotică» mi-a dat întotdeauna de lucru"
Talentată, ambiţioasă, inteligentă şi foarte determinată, absolventă de UNATC, Caroline Gombe beneficiază în plus şi de un look exotic, care "dă bine" în lumea filmului. Cu atâtea avantaje la purtător, a decis în vara anului 2008 să-şi încerce norocul dincolo de Ocean, mai precis în New York, în speranţa de a birui în cariera de actriţă. S-a lovit, însă, de o mare... dilemă.
Citeste tot articolul
File noi în dosarul telepatiei
Telepatia, comunicarea directă de gânduri şi sentimente fără contactul prin cuvinte şi simţuri a făcut, de-a lungul vremii, obiectul unor cercetări ştiinţifice menite să tranşeze realitatea existenţei ei. Există sau nu există telepatie? Este o realitate sau numai o iluzie subiectivă? După mai bine de 100 de ani de experimente, realizate cu mijloace tot mai sofisticate, chestiunea rămâne în ceaţă.
Citeste tot articolul
Telepatia din vis
Telepatia poate să fie activă şi în timp ce visăm. Fazele de somn în care apar visele se caracterizează printr-o activitate electrică specifică a creierului şi prin mişcări rapide ale ochilor. În timpul experimentelor, aceste activităţi sunt măsurate prin fixarea unor electrozi pe capul persoanelor aflate în stare de somn.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII AUGUST
Jupiter străluceşte în Leu, zodie pe care o va însufleţi cu energia sa, de mare benefic, până în august, anul viitor. "Marelui zeu" i se alătură, pe rând, Soarele, Mercur şi Venus. În consecinţă, vom avea cu toţii o dorinţă mai pronunţată să ne facem remarcaţi, şi nu doar dorinţa, ci şi uneltele necesare, pentru că şi nivelul creativităţii noastre creşte.
Citeste tot articolul
Bucureştii lui Caragiale
Dacă paşii te poartă, din întâmplare, pe străduţele vechiul Bucureşti, pe Lipscani, Şelari, Franceză, pe Moşilor sau pe la Foişorul de Foc, cu puţină imaginaţie, îţi poţi închipui cum arăta vechea urbe a lui Bucur, în vremea lui Caragiale. Poţi vedea cu ochii minţii atât mahalalele colorate, cât şi locurile de promenadă de pe Calea Victoriei, domnii şi doamnele îmbrăcate în ultima modă de la Paris, magazinele pline de trufandale, cafenelele şi bodegile pline de muşterii.
Citeste tot articolul