"Ciudaţii" din Munţii Poiana Ruscăi
"Iahtul s-a zdrobit de stânci ca şi cum ar fi fost făcut din chibrituri. Ancorasem într-un mic golf de lângă Monaco şi coborâsem cu soţia şi copiii ca să ne plimbăm un pic pe faleză. Nici nu ştiu când s-a pornit furtuna. Am văzut doar cum vasul se face ţăndări, cu ancora târâtă prin nisip. Eram împreună pe mal, ne ţineam de mână şi nu ne venea să credem. Brusc, am realizat că dacă sar, totuşi, în apă, am timp să ajung la ambarcaţiune şi s-o salvez. N-am făcut-o. Ceva m-a oprit...
Citeste tot articolul
Curăţarea sângelui după sărbătorile iernii
S-au dus sărbătorile cu mesele lor copioase şi cu datul paharelor peste cap. Mahmureala s-a întins peste România ca ceaţa. E vremea mustrărilor şi a jurămintelor că nu se va mai repeta niciodată. Organismul ne clocoteşte de deşeuri pe care se străduieşte, gâfâind, să le lepede. E cazul să facem ceva. O curăţenie mare, la fel ca în casă, pentru a dinamiza circulaţia sângelui şi a ne oxigena.
Citeste tot articolul
O nouă viziune asupra noului an (II) - 2014, ANUL MARILOR DECIZII
Acesta va fi un an cu totul special pentru dvs. Aveţi o enormă încredere în sine. Vă implicaţi pretutindeni. Când vi se pare că e nevoie, bateţi zdravăn cu pumnul în masă. Asta vă face bine, dar iscă pe de altă parte conflicte, ceilalţi fiind uimiţi de lipsa dvs. de menajamente. Ei vă cunoşteau doar în ipostaza de fiinţă aproape angelică, atentă să se exprime întotdeauna cu diplomaţie, pentru a nu tulbura cumva armonia.
Citeste tot articolul
Exemplul Occidentului
După "marţea neagră", în care Parlamentul trebuia să adopte o Lege a Amnistiei, şi anume - modificări ale Codului Penal (menite să confere "aleşilor neamului" şi altor demnitari o super-imunitate în faţa oricărei legi), declaraţiile premierului Ponta - cauzate de noua arestare a mentorului său, Adrian Năstase - privind implicarea politicului în Justiţie au provocat încă o reacţie dură a Occidentului faţă de România.
Citeste tot articolul
Aroganţa ca politică de stat
E oficial: aroganţa a devenit politică de stat în România. Ceea ce părea a fi acum un an şi ceva o simplă beţie de putere, venită după anii lungi de abstinenţă din opoziţie, se dovedeşte a fi, zi după zi, o mişcare sistematică.
Citeste tot articolul
Eminescu, un profet al actualităţii româneşti
Au trecut 164 de ani de când pronia cerească l-a adus printre pământeni pe Mihai Eminescu, poetul naţional al românilor. Dar pe cât de mare i-a fost harul poetic, la fel de mare i-a fost înzestrarea de jurnalist şi de vizionar al viitorului. Actualitatea operei publicistice a poetului nostru naţional este absolut incredibilă, datorită vizionarismului lui profetic, de mare cunoscător al... "eternităţii locale".
Citeste tot articolul
Conf. Dr. DRAGOŞ HURU - "Anul 2014 va fi, în mare, la fel ca 2013! Nu avem în momentul de faţă niciun proiect care să însemne că economia va fi orientată într-o anume dire
Potrivit Institutului Naţional de Statistică, România a încheiat anul 2013 cu un deficit bugetar mic de 2,5% din PIB, şi o creştere economică de 2,7%, mai mare decât cea prognozată (de 2,2%). În acest context optimist, ne aşteptăm ca 2014 să încununeze trendul crescător, singura şansă a creşterii nivelului de trai. Cu toate acestea, semnele de întrebare sunt multe, iar îndoielile, nenumărate.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru DAN SĂVULESCU, F.AS 1099 - "Există tratamente naturiste pentru epiteliom bazocelular?"
Dintre diversele tipuri de cancer cutanat, carcinomul bazocelular şi cel spinocelular reprezintă, din fericire, formele cu cel mai redus grad de malignitate, factorul de risc principal fiind radiaţia ultravioletă, fie naturală/ actinică, fie artificială (aparate de bronzat). În general, carcinomul bazocelular se prezintă sub aspectul unui nodul tumoral sau placă infiltrată ori ulcerată, care prezintă la periferie un chenar format din "perle epiteliomatoase".
Citeste tot articolul
"Cu argila ALGO, toate problemele mele digestive s-au rezolvat ca prin farmec"
Sunt inginer constructor, am 51 de ani şi locuiesc în Braşov. Munca stresantă şi - probabil - alimentaţia au fost cauza unor probleme digestive care mă deranjau aproape încontinuu. La controlul medical am fost diagnosticat cu enterocolită şi gastrită. Antibioticele foarte puternice care mi-au fost administrate, în paralel cu alte medicamente, pe lângă faptul că nu mi-au diminuat nici măcar simptomele bolilor, mi-au provocat o altă mare problemă: colon iritabil.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Două linguri de varză crudă, 1 ceapă tăiată mărunt, 2 mere rase, 10-15 măceşe zdrobite (exclus metalul) se pun în clocotul a 3 l apă şi se continuă fierberea 5 minute, după care se adaugă tot în clocot un amestec din câte 2-3 frunze de ţelină, urzică, păpădie, gutui, mentă şi câte o linguriţă de flori de coada-şoricelului, mătase de porumb şi soc...
Citeste tot articolul
Clinica de Îngrijire şi Asistenţă GERONTO LIFE MED
Un edificiu ce seamănă mai degrabă cu o vilă cochetă dintr-un cartier liniştit al Bucureştiului. Dacă pe unul dintre pereţii exteriori n-ar fi însemnele stabilimentului, iar prin curte nu ai vedea asistenţi medicali care însoţesc la plimbare persoane în vârstă, ai spune că este o casă obişnuită.
Citeste tot articolul
De pe flori, pe obraz: Mierea şi suratele ei
Este o adevărată comoară pentru frumuseţe şi sănătate, deoarece este unul dintre cele mai puternice concentrate biologice, cu uriaşe valori nutritive într-un volum foarte mic. Conţine proteine, glucide, lipide, minerale, vitaminele A, B1, B2, enzime, hormoni, precum şi alte substanţe active, care asigură menţinerea unui perfect echilibru biologic al pielii.
Citeste tot articolul
Dieta cu lapte bătut
Dacă v-aţi pricopsit cu câteva kilograme în plus şi vreţi să scăpaţi repede de ele, încercaţi dieta cu lapte bătut, care "spală” kilogramele şi totodată vă ajută să ţineţi sub control senzaţia de foame. Este sărac în calorii, dar bogat în substanţe nutritive necesare pentru sănătatea organismului: proteine, calciu, fosfor şi bacterii lactice. Deşi se găseşte şi în comerţ, cel mai eficient este laptele acru preparat în casă.
Citeste tot articolul
Iubiţi-vă inima!
Mai întâi, vestea proastă: între 80-90% din infarctele coronariene sunt cauzate de stilul de viaţă nesănătos. "Şi nu este vorba de factori de risc singulari, precum hipertensiunea arterială, nivelul ridicat al colesterolului sau surplusul de greutate, ci de stilul de viaţă - în totalitatea lui - al fiecărui om", spun specialiştii.
Citeste tot articolul
Cei pe lângă care trecem: Moş Toma Povestaşul
"Dumnezău să te păzască, ie, de nu ti-i şti păzî sângură...".
Aşa mă întâmpinase Moş Toma Vişa, bătrânul ca o grădină, plin de har nesfârşit. Nepoata lui, Mariana, era o femeie de toată isprava, bibliotecară în Boşorod. Orice îşi punea în gând să facă, negreşit biruia. Cu ea m-am întovărăşit, când am răzbit prima dată pe Platforma Luncanilor, în Munţii Orăştiei, unde se adunau, se îmbinau şi se desprindeau apoi Munţii Banatului, Olteniei şi Ardealului.
Citeste tot articolul
Rochia albastră
Se priveau tăcuţi, fără să clipească, beţi de-atâta dragoste, plutind graţios, în rotocoale largi, pe ritmul unui vals care îi înălţa la cer. O lumină caldă le mângâia uşor chipul, însufleţindu-le ochii cu o strălucire ireală. Trăiau un vis. Se simţeau cei mai frumoşi oameni din lume, aveau sentimentul că tot ce se întâmplă în jur le este dedicat numai lor, că toate privirile sunt aţintite spre ei, că toată lumea îi admiră şi le închină lor această noapte frumoasă ca dintr-un basm.
Citeste tot articolul
Despărţire de un mare poet: TRAIAN COŞOVEI
"Nu moartea mă sperie, ci amănuntele ei. Mi se termină de tot răbdarea, mă uit la ceas, mă uit şi în buletin. Cred că voi proceda radical. Mă voi trezi într-o dimineaţă şi voi refuza să-i mai văd" - mărturisea, în urmă cu doar patru ani, Traian T. Coşovei, într-un interviu antologic din "Formula AS". Şi iată că a venit şi dimineaţa aceea, care părea atât de departe.
Citeste tot articolul
SÂNZIANA NICULAE - "Nu mă simt şi nu mă văd făcând altceva decât muzică"
Nu sunt în niciun caz dezamăgită sau supărată. E foarte adevărat că mi-am dorit teribil să câştig "Vocea României", dar nu s-a terminat lumea pentru că n-am reuşit. Mai ales că diferenţa de puncte dintre mine şi câştigător (n. red. - Mihai Chiţu) a fost foarte mică. Ceea ce a contat şi contează cu adevărat este marea experienţă care a fost "Vocea României".
Citeste tot articolul
SELECŢIA "FORMULA AS"
Pentru cei pasionaţi de istorie - statisticile spun că ar fi mai numeroşi, cel puţin în rândul bărbaţilor, decât amatorii de beletristică - semnalez azi o carte scrisă pe baza unei minuţioase documentaţii, în jurul unui subiect readus şi mai abitir în atenţie anul trecut, când s-au comemorat 50 de ani de la asasinarea preşedintelui SUA, John Fitzgerald Kennedy.
Citeste tot articolul
MARIUS DRAGOMIR - "Credinţa în reuşită şi în Dumnezeu ţine loc de GENIU!"
Marius Dragomir este un artist polivalent, care pe la mijlocul anilor '90 a revoluţionat muzica, aducând pe piaţă un nou stil, foarte original, care s-a bucurat de un succes exploziv - stilul KASHAY MUSIC. Îmbinând ingenios folclorul, stilul dance, reggae şi techno, reţeta lui Marius Dragomir a fundamentat un nou gen muzical: etno-dance-ul, care i-a adus creatorului său "Discul de Aur" pentru albumul "Party in Transylvania".
Citeste tot articolul
LIVIU PRUNARU - "Simţeam că este păcat să cânt pe toate continentele şi să ajung aşa rar pe o scenă din România"
În cutia lunguiaţă şi elegantă, deschisă pe canapea, se află, încadrată cu grijă, între două cadrane pentru controlul umidităţii şi o fotografie color cu o femeie frumoasă, o vioară. De fapt, regina viorilor. Un Stradivarius ce a aparţinut, de-a lungul secolelor, unor mari interpreţi. "Am avut mai multe răspântii în viaţă şi fiecare dintre ele m-a trimis în altă direcţie", mărturiseşte actualul posesor al viorii.
Citeste tot articolul
IOV, sfântul român al ucrainenilor
O să vă istorisesc în aceste rânduri viaţa unui român născut şi crescut într-un ţinut răstignit: Ţara Maramureşului. O ştiţi cu toţii din cântecele ei repezite, cu chiote şi ţâpurituri, din straiele populare bogate şi din turlele bisericilor avântate spre cer. Din nefericire, doar o parte din acest tărâm magic este acum între graniţele noastre. Mare parte din el nu a fost alipit odată cu unirea cu Transilvania, ci a rămas în Cehoslovacia şi mai apoi a fost cedat Ucrainei.
Citeste tot articolul