O istorie scrisă cu inima: ÎNTOARCEREA VLAHILOR
Lumina proiectoarelor străbate prin geamurile vitrinelor şi luminează gălbui obiectele vechi. Sau poate că ele însele radiază această lumină păstrată din vremuri neştiute, în care aveau alt înţeles şi alt rost.
Citeste tot articolul
Medicamente necunoscute - COAJA FRUCTELOR DE TOAMNĂ
Dacă obişnuiţi să curăţaţi merele înainte de a le mânca, păstraţi coaja pentru consum. La fel procedaţi şi în ceea ce priveşte coaja perelor, gutuilor sau a strugurilor. În coaja fructelor de toamnă sunt stocate peste 60% dintre mineralele şi vitaminele pe care acestea le conţin, dar şi substanţe cum ar fi pigmenţi, resveratrol, enzime şi alte asemenea elixiruri vindecătoare.
Citeste tot articolul
Pr. CĂTĂLIN DUMITREAN - "Viaţa bazată pe false modele le-a slăbit tinerilor încrederea în ei înşişi şi, implicit, forţa sufletească”
Preot misionar, realizator de emisiuni de televiziune, colaborator la numeroase publicaţii scrise, redactor-şef al redacţiei din Sibiu a postului de radio "Trinitas” şi consilier de presă al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Cătălin Dumitrean este cunoscut în Ardeal nu numai pentru activitatea lui în mass-media, ci şi pentru ctitoriile sale bisericeşti.
Citeste tot articolul
FLORICA
Urca sprintenă pe cărarea ascunsă de brazi. Acolo sus, după ce trecea de nişte stânci albite de ploi, era o odaie, un adăpost de vară pentru vaci. Acolo o aştepta Mitru, de câte ori putea să scape de acasă, de lângă nevasta care-i fusese dată, cu de-a sila, de părinţi. Se iubeau mereu pe fugă, mereu cu grija de a nu fi văzuţi de cineva.
Citeste tot articolul
Cele două direcţii
Miercuri, 17 octombrie a.c., la Bucureşti au avut loc paralel două evenimente importante. Pe de o parte, la Palatul Parlamentului s-a deschis Congresul Partidului Popular European (PPE) şi, pe de altă parte, la Arena Naţională s-a desfăşurat mitingul USL, pentru lansarea candidaţilor formaţiunii la alegerile parlamentare din decembrie.
Citeste tot articolul
"O diversiune? Referendum judeţean pentru aurul Roşiei Montane”
În urmă cu câteva zile, Consiliul Judeţean Alba, condus de baronul goldist Ion Dumitrel, a dezbătut propunerea de organizare, în ziua alegerilor pentru Parlament, a unui referendum judeţean pe subiectul Roşia Montană.
Citeste tot articolul
O ştire de pagina întâi
Înveţi asta la prima lecţie de jurnalism sau prima oară când intri într-o redacţie profesionistă: ştire nu e când un om e muşcat de un câine, ci când un om muşcă un câine. Definiţia e veche de tot, de pe vremea când presa nu devenise sinonim al senzaţionalismului, şi ne vine dintr-un loc în care, spre deosebire de România, un om muşcat de câine e, oricum, un fapt rarisim.
Citeste tot articolul
Problemele UE, la noi acasă - MARTIN CALLANAN
În mod surprinzător, Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat, în urmă cu două săptămâni, Uniunii Europene! Reacţiile au fost diferite, de la bucuria oficialilor UE, la scepticismul unor ziare influente. Iată ce scrie prestigiosul cotidian german "Süddeutsche Zeitung”...
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MARIN CURCULESCU - Bucureşti, F. AS nr. 1038 - "Sufăr de sindrom Ménière şi nu găsesc nici o ameliorare”
Chiar dacă simptomele sindromului Ménière au fost descrise cu mai mult de un secol în urmă, cauza acestei patologii rămâne, deocamdată, necunoscută. Totuşi ea pare să fie asociată cu o creştere a presiunii lichidului din urechea internă, mai exact a lichidului de la nivelul labirintului, camera din urechea internă care controlează echilibrul şi auzul.
Citeste tot articolul
"Îi mulţumesc, şi eu, d-lui MIRCEA PEIA”
Cu bucurie în suflet vă spun că şi eu mă număr printre cei are au fost ajutaţi de d-l dr. Mircea Peia. Ceea ce mi se pare cu totul deosebit în cazul dumnealui este că începe prin a trata psihicul pacientului, adică te face să crezi că prin gândirea pozitivă creşte şansa de vindecare.
Citeste tot articolul
Leacuri din Alpi
Localităţile montane din Alpii italieni îşi mai păstrează şi azi tradiţia populară, atât în creşterea vitelor, cât şi în perpetuarea unui veritabil tezaur de leacuri străvechi.
Citeste tot articolul
Medicamente din flori
Pare straniu, însă florile ornamentale au uneori efecte de-a dreptul miraculoase asupra sănătăţii oamenilor. Ele ne simt prezenţa şi ne influenţează existenţa, ne schimbă starea de spirit.
Citeste tot articolul
"Am scăpat de balonări şi de coşuri, cu ajutorul ColonHelp”
Mă numesc Gabriela Chira şi mă număr printre oamenii pe care produsul ColonHelp i-a făcut fericiţi. Eram apatică, aproape tot timpul balonată, şi nu aveam energie deloc.
Citeste tot articolul
FITOTERAPIE - Vindecătorii din adâncurile istoriei
Chiar aflat în stare de descompunere, un schelet are multe de spus despre vârsta sau starea de sănătate a omului, în momentul morţii. Oricât de mici, bucăţile de maxilar ale unui om preistoric spun adevărate poveşti despre hrana şi modul său de viaţă.
Citeste tot articolul
Arderi
Am 36 de ani şi sunt mama unui adolescent cu vocea în schimbare. În fiecare dimineaţă traversez oraşul de la o margine sudică până în centru. Singurul tovarăş de drum este matizul meu alb. De ce Matiz? Simplu - e criză.
Citeste tot articolul
Scrisori care aşteaptă răspuns
Trebuie să vă mărturisesc şi eu povestea mea de viaţă; n-o pot numi nici de iubire şi nici de dragoste, pentru că acestea sunt cuvinte pe care nu le-am auzit niciodată, într-o căsnicie care a durat cât o viaţă.
Citeste tot articolul
Toamnă pe clape de clavecin - RALUCA ENEA
Festivalul Internaţional de Muzică Veche, care este în desfăşurare la Bucureşti (24-28 octombrie), un eveniment de prestigiu ce a ajuns anul acesta la a şaptea ediţie, ne-a prilejuit întâlnirea cu Raluca Enea, director artistic al festivalului şi una dintre puţinele interprete din România la un instrument foarte "aristocratic”: clavecinul!
Citeste tot articolul
SELECŢIA "FORMULA AS”
Dacă numele lui Salman Rushdie e cunoscut de multe milioane de oameni, asta nu se datorează în primul rând faptului că e un scriitor bun. Sunt destui scriitori cel puţin la fel de valoroşi ca el azi în lume. Uriaşa lui faimă internaţională are şi o cauză extraliterară: la 14 februarie 1989, bătrânul ayatollah Khomeini, şeful religios al Iranului, a dat un edict de condamnare...
Citeste tot articolul
PUTEREA RUGĂCIUNII
Am 57 de ani şi, pentru a înţelege miracolul care s-a produs cu mine, trebuie să vă destăinui o parte din viaţa mea. Am fost crescută într-o familie foarte iubitoare, în care am învăţat să primesc, dar şi să dăruiesc iubire.
Citeste tot articolul
T. O. BOBE - "Cred că am găsit în literatură zona mea de confort şi de joc”
Poet, prozator şi autor de scenarii de film, T. O. Bobe face parte dintre acei scriitori care trăiesc discret, dar lasă urme. Volumul său de debut, "Bucla”, a primit Premiul Naţional de Poezie "Mihai Eminescu” şi a fost tradus, cinci ani mai târziu, în limba germană. Anul trecut, editura "Humanitas” i-a publicat cea de-a cincea carte, "Contorsionista”.
Citeste tot articolul
Insule misterioase
În Asia Centrală, între Kazahstan şi Uzbekistan, se întinde Marea Aral sau Marea Ostroavelor, ce odată adăpostea peste 1500 de insuliţe. Cea mai mare dintre ele, insula Barsa-Kelmes, este şi cea mai enigmatică, o insulă care de multă vreme nu mai este locuită de nimeni.
Citeste tot articolul
"Viaţa e frumoasă!”
În perioada 8-18 noiembrie, se desfăşoară în Bucureşti cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă!”, organizat de Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian”
Citeste tot articolul