MUNŢII IELELOR: Poveşti adevărate din Codru Moma
Aproape necunoscut, rar bătut de picior omenesc, ţinutul munţilor Codru Moma este neschimbat de la facerea lumii. Peste "drum” de Munţii Apuseni, în vestul extrem al ţării, frumuseţea lui stoarce lacrimi, iar trecutul e neclintit.
Citeste tot articolul
Pustnicul de la Locurele: Părintele Adrian Făgeţeanu
Dacă ar mai fi avut un an răbdare şi un strop de sănătate în plus, părintele Adrian Făgeţeanu putea împlini în această toamnă 100 de ani! Nu ştiu exact ce-ar fi făcut de ziua lui, pe 16 noiembrie. Bănuiesc, doar, că această zi l-ar fi găsit la chilie, cu genunchii plecaţi cuminte la rugăciune, şi tot aşa ştiu că, de ziua lui, părintele nu s-ar fi încurcat în comemorări, elogii sau alte fleacuri biografice.
Citeste tot articolul
ŢELINA - SUPER-LEGUMA
Miracolul sănătăţii, al vindecării bolilor, se găseşte chiar lângă noi. De fapt, pretutindeni în jurul nostru: în aerul pe care-l inspirăm, în lumina blândă a soarelui, în plantele de la marginea pădurilor, în hrana cea de toate zilele.
Citeste tot articolul
DOSARUL SINGURĂTĂŢII: ADINA ROSETTI - Doar tu şi atât
Nu-mi amintesc exact, probabil aveam vreo patru sau cinci ani, iar grădina era uriaşă, nemărginită, mereu scăldată într-o lumină aurie. La prima vedere, totul părea nemişcat, dar apoi, dacă-ţi ţineai răsuflarea şi aşteptai cuminte, începea să prindă viaţă.
Citeste tot articolul
Butaforia ARD şi retorica UDMR
Cred că putem vorbi de delicateţe intelectuală doar în cazul lui Mihai Răzvan Ungureanu personal. În partidul său, Forţa Civică, nu am remarcat nici delicateţe, nici calităţi intelectuale deosebite. Unde le-aş fi putut observa? La foştii miniştri PSD, Ionuţ Bazac şi Marian Săniuţă?
Citeste tot articolul
În România sunt tăiate trei hectare de pădure pe oră!
Harta suprafeţelor împădurite ale ţării noastre, lansată anul acesta de Greenpeace România, este tragică: în fiecare oră, în Carpaţi sunt tăiate 3 hectare de pădure! Aşa a ajuns ţara noastră să aibă doar 29 la sută din suprafaţă acoperită cu păduri, în timp ce media europeană este de 42 la sută!
Citeste tot articolul
Prin noi înşine
Marţi, pe 2 octombrie 2012, Clujul a fost gazda celui mai prestigios meci oficial de fotbal al anului pentru o echipă românească. Manchester United, una dintre cele mai iubite şi mai titrate echipe din fotbalul mondial, a venit în Ardeal pentru a lupta împotriva lui CFR Cluj, pentru o nouă calificare în elita europeană, acolo unde s-a obişnuit să se dueleze an de an cu Bayern Munchen, Real Madrid, Barcelona sau Chelsea.
Citeste tot articolul
Analiza politică a lunii SEPTEMBRIE - Tia Şerbănescu - "Nu ne rămâne decât să sperăm că ARD va putea să împiedice uniformizarea societăţii după tiparele stângii antirefor
Probabil că Dan Diaconescu şi-a făcut socoteala că va câştiga capital electoral, indiferent de deznodământul iniţiativei sale. Dacă ar fi semnat contractul de privatizare, rezulta că salvează Oltchimul şi câteva mii de muncitori, în dauna "ciocoilor şi a mafioţilor”.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru DIANA HOTINCEANU - Craiova, F. AS nr. 1034 - "Mă puteţi ajuta cu un tratament naturist pentru leucemie limfoblastică?”
Ţinând cont de faptul că leucemia limfoblastică de fază acută este o patologie cu potenţial letal, care fără tratament alopat poate duce la deces în câteva luni, sfatul meu este să se continue, atât cât este necesar, protocolul terapeutic medicamentos iniţial, urmând ca pe parcurs să se asocieze şi un tratament naturist complementar.
Citeste tot articolul
"Ca urmare a tratamentului recomandat de medicii de la «Energy Plus», viremia a scăzut considerabil”
La începutul anilor '90, în urma analizelor efectuate pentru a stabili tratamentul diabetului tip II care îmi fusese diagnosticat anterior, am aflat că mai am încă o "frumuseţe de boală”: hepatită cronică.
Citeste tot articolul
EVA LÜBKE - Cum să îmbătrânim sănătos (II)
Un lucru este cert: hipertensiunea arterială poate fi redusă printr-un stil de viaţă mai liniştit. Învăţaţi ce-nseamnă să fiţi calmi şi fiţi mulţumiţi cu propria dvs. viaţă. Pentru tensiune, cel mai eficient remediu este leurda.
Citeste tot articolul
Doi pe o bicicletă, la Olimpiada din Londra
Două mii de kilometri, pedalând prin arşiţa verii şi prin rafale de ploaie pentru a-ţi îndeplini un vis, acela de a ajunge, chiar şi pentru o zi, la Olimpiadă. Olimpiada de la Londra, un fastuos eveniment planetar, o mare reuşită organizatorică şi financiară. Într-o eră în care spiritul olimpic, cu aerul său romantic, păleşte din ce în ce mai mult în faţa cultului pentru aur şi pentru glorie, din România a pornit spre Londra o cursă care aminteşte de vechii eroi ai Olimpiadei.
Citeste tot articolul
ANCHETĂ: Singurătatea, povară sau fericire?
Există din ce în ce mai mulţi oameni singuri. O realitate explicată prin schimbările sociale din ultimul timp. Dar şi prin schimbări sufleteşti. Văzută din afară, singurătatea pare o povară. Dar cei care o trăiesc se declară, adeseori, fericiţi.
Citeste tot articolul
VERA LUNGU: Asta e exilul adevarat. Ca nu mai visez romaneste
Există oameni risipitori din fire, veşnic călători, ce strălucesc fulgerător în fiecare loc în care se opresc. Vera Lungu face parte dintre ei. Plecată din România la începutul anilor '70, a ştiut să-i cucerească, prin talentul, farmecul şi pofta ei de viaţă, pe toţi cei care au găzduit-o.
Citeste tot articolul
SELECŢIA "FORMULA AS”
De la televizor îl ştiu pe d-l Neagu Djuvara şi taximetriştii, şi frizerii, şi precupeţele din piaţă. E la fel de cunoscut şi admirat ca şi fotbaliştii, cântăreţii de muzică pop sau actorii din seriale, deşi e un boier nu doar prin genealogie, ci şi "al minţii”.
Citeste tot articolul
NICOLA: "Îmi place viaţa. O trăiesc cu dragoste şi plăcere”
Am făcut ce ştiu eu să fac mai bine: am cântat, am compus, am călătorit, am promovat piese noi. Despre ultima melodie, aş dori să vorbesc ceva mai pe larg. Precum destul de multe în ultima vreme, este sută la sută compoziţia mea, şi acum parcă mai mult ca niciodată sunt chiar mulţumită şi mândră de ceea ce a ieşit.
Citeste tot articolul
RAMONA BĂDESCU - "Sono Ramona, sono romena, sono romana”
România este în ADN-ul meu. Nu cred că m-am născut întâmplător aici. Filozofând puţin, locul în care te naşti este singura certitudine din viaţă. Pe unde te poartă paşii mai târziu e mereu o necunoscută. Nici nu ştiu dacă Italia va fi ţara finalului meu în această viaţă. Acum trăiesc acolo, dar ancora mea sufletească e aici. Cine ştie ce surprize, ce noi rocade îmi va rezerva viitorul...
Citeste tot articolul
ROMÂNI ÎN LUME - SANDA MOLDOVAN
Odiseea Sandei Moldovan în Lumea Nouă a început la vârsta de 14 ani, când a aterizat la Portland, în Statul Oregon. Acum îşi trăieşte cu intensitate visul american în Pacific Palisades, zona Los Angeles, o oază feerică la care mulţi doar... visează. Sanda Moldovan visează însă cu ochii deschişi. Nu i-a fost uşor, dar a învins.
Citeste tot articolul
PUTEREA RUGĂCIUNII
Mama mea a fost un om a cărui blândeţe, bunătate, înţelepciune şi credinţă ne-au fost şi ne vor fi nouă, cele două fiice ale ei, veşnică povaţă. Era profesoară de limba română. În toată viaţa ei a învăţat şi a luminat generaţii întregi de elevi, şi aceeaşi iubire şi dăruire le-a oferit şi celor două fiice ale ei, pe care le-a crescut singură, după ce tatăl lor a murit.
Citeste tot articolul
Un ajutor de excepţie pentru bolile de ficat - INTERFERONAT
Stresul, alimentaţia modernă (impregnată de aditivi, coloranţi şi conservanţi), fumatul şi alcoolul în exces îşi spun cuvântul atunci când vine vorba de sănătatea ficatului. Ca să nu mai vorbim despre hepatitele care îl vizează în mod direct. Bine aprovizionată cu preparate dedicate afecţiunilor hepatice, piaţa medicamentelor naturiste din România s-a îmbogăţit cu un produs de excepţie...
Citeste tot articolul
Octombrie în fel şi chip
Profitând de vremea încă frumoasă, organizatorii de evenimente din două mari oraşe ale ţării, Clujul şi Bucureştiul, intră în competiţie. Şi pentru că octombrie e şi luna recoltei, sunetele chitarelor vor fi însoţite şi de un festin... culinar
Citeste tot articolul