Comunismul rezidual
"Europarlamentarele din 26 mai a.c. au generat o creştere exponenţială a bătăliei propagandistice. Mediile au analizat pe larg semnificaţia lor pentru reconfigurarea tabloului politic intern. Se ştie că rezultatele, importante şi pentru Europa, vor avea un impact major asupra strategiei politice alese de fiecare partid, mai ales datorită faptului că aceste alegeri deschid un şir de evenimente electorale ce vor marca soarta României."
Citeste tot articolul
Legea, preş pentru PSD
"Aflată în campanie electorală la Suceava - şi nu în Hunedoara, cum crezuse pentru câteva momente - Viorica Dăncilă a promis că Guvernul va elimina autorizaţia de construire, pentru ca primarii să poată accesa mai uşor bani din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Creat recent şi alimentat imediat cu 5 miliarde de lei, Fondul de Dezvoltare şi Investiţii nu este, în ciuda numelui pompos, decât un instrument gândit să-i ţină pe primari dependenţi de banii de la Guvern."
Citeste tot articolul
Ridicaţi buletinele la referendum!
"Preşedintele Senatului României, inginerul constructor Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, şeful unui partid (ALDE) exclus de partidul mamă (ALDE Europa) din grupul liberal al Parlamentului European; căsătorit cu a patra soţie la Budapesta (totuşi, cu a cincea s-a căsătorit la Bucureşti!), a fost dornic să ofere Ungariei, pe nimic, toate gazele din Marea Neagră."
Citeste tot articolul
SEVER OLIMPIU RUSU - "În România mai există o spiritualitate care nu se mai păstrează în nicio parte a Europei"
"În momentul de faţă există o tendinţă paseistă, o reîntoarcere la trecut, la bunici, ceea ce mă face să cred că nu se va pierde toată această spiritualitate românească, tot acest suflu, căci e prea adânc. Tot mai mulţi străini vin în România şi se stabilesc nu la oraş, ci la ţară. Numai în revista dvs. câte reportaje au fost pe această temă... Dar ei sunt un imbold şi pentru mulţi români."
Citeste tot articolul
"Cine ştie un tratament eficient pentru limbă neagră veroasă?"
"Sunt un vechi cititor al revistei "Formula AS" şi mi-a venit rândul să apelez la rubrica "Cititorii întreabă". De un an de zile mi-a apărut pe limbă o depunere de culoare galbenă, peste care, de vreo trei luni, a apărut o depunere de culoare neagră. Afecţiunea se numeşte limbă neagră veroasă (pieloasă)."
Citeste tot articolul
"Sufăr de acnee"
"Acneea este o boală a pubertăţii. Pielea dumneavoastră produce prea mult sebum. Acesta este un lubrifiant uleios natural care, în exces, astupă porii pielii. Acneea se localizează pe faţă, umeri, torace sau pe spate, şi are aspect de coşuri, puncte negre, albe sau pete roşii. Această boală însă nu apare numai la pubertate."
Citeste tot articolul
Sănătate cu flori de vară - Teiul, salcâmul şi trandafirul
"Se culeg florile de tei împreună cu frunza de la baza florii (bractee), la începutul înfloririi, când printre flori există şi boboci. Un ceai călduţ din flori de tei, băut după masă, este util în afecţiuni hepatobiliare şi are darul de a uşura digestia dificilă. Efectele teiului sunt sporite în amestec cu muşeţel şi mentă."
Citeste tot articolul
Aveţi probleme dentare?
"Puţine lucruri se pot dovedi mai supărătoare pe lumea astea decât problemele dentare, mai ales atunci când situaţia degenerează şi ne trezim cu o durere înnebunitoare, care ne dă viaţa complet peste cap. În afară de cariile netratate la timp, mari neplăceri ne provoacă şi gingivita, parodontoza, lipsa unor dinţi ori unele probleme de ordin estetic, precum dantura îngălbenită."
Citeste tot articolul
Leacuri de primăvară cu BRAD
"În luna Mai, pădurile de brad încep, şi ele, să înverzească, devenind rezervoare de remedii de-a dreptul miraculoase pentru suferinţele omeneşti. Cel mai mult sunt folosiţi mugurii de brad, care se formează primăvara, în vârful crenguţelor, având o culoare frumoasă, verde crud, spre bucuria iubitorilor de natură, care le apreciază atât gingăşia cât şi mireasma pe care o radiază în jur. Ciobanii culeg mugurii cu lungimea de două degete şi îi mestecă în timpul lungilor deplasări prin munţi, ca să le potolească setea şi să-i ferească de bolile pulmonare, ba chiar şi de spiritele rele."
Citeste tot articolul
DRENAJUL LIMFATIC şi DETOXIFIEREA
"Considerată de adepţii naturismului o condiţie a sănătăţii, contestată, în mare parte, de medicina oficială, detoxifierea a devenit o temă care naşte dezbateri între medici şi practicanţi. Pentru că ea a devenit o practică medicală ..."
Citeste tot articolul
Mirajul florilor de tei
"Apă de frumuseţe cu flori de tei. Aplicată pe piele, apa din flori tei are efect de tonifiere, de iluminare şi de calmare. Pulverizată pe păr, îi înlătură uscăciunea şi îi îmbunătăţeşte capacitatea de a reţine umiditatea şi de a-şi păstra strălucirea. Pulverizată pe faţă, o face netedă ca mătasea."
Citeste tot articolul
Slăbiţi cu acid linoleic conjugat
"Acidul linoleic conjugat, sau CLA, este un acid gras polinesaturat esenţial cu proprietăţi speciale, care s-a dovedit eficient în remodelare corporală şi slăbire, prin reducerea ţesutului adipos, în special a grăsimii abdominale, şi prin creşterea masei musculare. Mai multe studii şi cercetări au arătat şi confirmat eficacitatea lui în pierderea în greutate."
Citeste tot articolul
Costică
"Cunoaşteţi specificul oraşelor aflate la malul mării? Nu mă refer la datele geografice: relief, climă... sau la obiectivele turistice. Eu vă întreb care este primul lucru pe care îl observi ca simplu "musafir", fie că vii pentru prima dată, fie că revii. Vă spun eu: pescăruşii! Despre unul din reprezentanţii acestei "etnii" dobrogene vreau să vă povestesc. Noi i-am spus Costică."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Solicităm de urgenţă un puişor de pisică, în vârstă de aproximativ 3-4 luni, dacă este posibil din tată - Persan şi mamă - Birmaneză. Dorim ca pisoiaşul să aibă blăniţa neagră şi să semene cu cel din poză!"
Citeste tot articolul
Fundaţia "Formula AS" - Distribuţia ajutoarelor pe luna APRILIE 2019
Distribuţia ajutoarelor pe luna APRILIE 2019
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Stimată doamnă Sânziana şi dragi cititori, Numele meu este Pintilie Garofina, am 80 de ani, sunt bolnavă de coxartroză şi osteonecroză de cap femural, mă mişc foarte greu, cu dureri groaznice, trăiesc într-un corp neputincios. Sunt singură, fără sprijin, am o pensie mică. Am mai fost ajutată de dumneavoastră, dar îndrăznesc să vă scriu încă o dată, fiindcă sunt captivă în suferinţă şi ultimele mele speranţe au murit."
Citeste tot articolul
Cititorii mulţumesc pentru ajutor
"Stimată redacţie şi dragi cititori cu suflet mare, Ne-aţi ajutat să trecem peste încercarea grea la care am fost supuşi. Vă mulţumim că ne-aţi dat puterea de a merge mai departe. Ne rugăm pentru dumneavoastră ca bunul şi milostivul Dumnezeu să vă dea multă sănătate şi tot ceea ce vă doriţi în viaţă. În mod special, mulţumim Fundaţiei "Formula AS" pentru suma acordată."
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii APRILIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Sfântul cu miros de flori
"Stau aplecat deasupra unui sicriu cu laturi sculptate-n lemn aurit, în care se află un sfânt. Flori de hârtie albă sunt aşternute pe capacul de sticlă. Mă uit în jur, şi îmi spun că aş vrea să-l sărut, aşa cum fac cu o icoană. Auzisem că e grabnic ajutător şi împlineşte dorinţe."
Citeste tot articolul
Joia cenuşii
"În primele zile după ce s-a întors din acea călătorie, făcută la vreo cincisprezece ani de la căsătoria noastră, s-a purtat extrem de atent cu mine. Micile drăgălăşenii zilnice nu-i erau însă în obicei, bărbatul meu era un om sobru şi cam serios, prea serios de multe ori, dezmierdările şi alintările nu făceau parte din felul lui obişnuit de-a fi, aşa că am rămas pe gânduri, fără să dau însă prea mare importanţă la început."
Citeste tot articolul
"Iubirea târzie nu este incriminată în Codul Penal"
"Sunt un moş de 66 de ani, de la capătul ţării, de unde soarele, înainte de a porni spre drumul său spre apus, se scaldă în apa rece a mării. Sunt un neica-nimeni, din mulţimea asta mare de oameni, de pe stradă, din mijloacele de transport, din mall-uri, un om a cărui existenţă nu deranjează pe nimeni (vreau să cred), nici pe cei cu căştile şi cu mobilele la urechi, pe lângă care ne strecurăm, fără să ne vedem şi fără să ne auzim."
Citeste tot articolul
"Prieten drag, cu nume de revistă"
"Îmi stăruie în minte această poezie a d-nei Maria Panţuroiu din Pucioasa-Dâmboviţa, publicată într-un număr mai vechi al "Formulei AS": "Ne-a însoţit pe drumul vieţii greu/ Prieten drag, cu nume de revistă/ A plâns cu noi, apoi s-a bucurat/ Când a putut s-ajute pe cei în suferinţă/ Şi prin lăcaşuri sfinte, cu ea ne-am închinat/ Şi ne-am spălat cu lacrimi de căinţă". Doamne, cât adevăr!"
Citeste tot articolul
ERLEND KRAUSER - "Cred în Marea Forţă care mă ghidează spre locul potrivit, la momentul potrivit"
"În primul rând, iubesc creaţia şi lucrurile ce se pot inventa în muzică. Eu altceva în afară de muzică nu ştiu să fac, de dimineaţă până seară la asta mă gândesc. Nu-s un muzician care vrea doar să facă bine un instrument ..."
Citeste tot articolul
CATRINEL MENGHIA - "Am, în sfârşit, viaţa pe care mi-am dorit-o dintotdeauna!"
"Am muncit foarte mult, dar am avut şi noroc, pentru că fete frumoase erau din plin. Aproape toate castingurile din Italia le luam eu. Prin Europa, pe unde mergeam, la fel. Până am ajuns în New York. Acolo m-am speriat cu adevărat de ce se întâmplă, de ce posibilităţi apăreau, dacă acceptai anumite compromisuri. În anii 90 era relativ simplu, existau 5, 6 supermodele. Azi, sunt sute de mii de fete frumoase. E foarte greu să mai ieşi în faţă, să faci diferenţa."
Citeste tot articolul
Părintele CORNEL PIŢIGOI - Mediaş, jud. Sibiu - "Dacă-i facem pe bătrâni să simtă că aici e acasă, înseamnă că ne-am împlinit rostul"
""Nu-mi place să vorbesc despre mine!", îmi spune dintru început. E preot de 25 de ani deja, dintre care primii 13 a slujit în comuna-staţiune Bazna. De 12 ani slujeşte la biserica "Sfânta Treime" din Mediaş, considerată de mulţi a fi cea mai frumoasă dintre cele cinci biserici ortodoxe din oraş. Vorbeşte şoptit, ca şi când s-ar teme să nu strice, cu tonalitatea vocii, echilibrul poveştii ce va să urmeze."
Citeste tot articolul
VLADIMIR PUTIN - Faţetele unui ţar modern
"Nu există în Europa un lider mai agăţat de putere şi mai versat decât Vladimir Putin. Au trecut exact două decenii de când a ajuns la putere în Rusia, ba făcând pe premierul, ba asumându-şi oficial funcţia prezidenţială. Este considerat, după caz, odios, agil, cinic, atletic, viclean, dur, imprevizibil, autoritar ori, de ce nu, un cocktail Molotov din toate astea. De ştiut ştim totuşi relativ puţin despre acest fost agent KGB, care, ca orice spion care se respectă, a ştiut să-şi păstreze aproape intactă aura de mister."
Citeste tot articolul
Serenadă la trompetă - Americanul CHRIS BOTTI în premieră la Bucureşti
"Chris Botti, cunoscutul trompetist şi compozitor american, cântă de peste 40 de ani, şi în lunga sa carieră a vândut peste patru milioane de discuri. Un succes care se datorează şi formulei câştigătoare pe care a găsit-o, îmbinând jazzul cu muzica pop. A obţinut până acum cinci nominalizări la premiile Grammy şi a şi câştigat o mult râvnită statuetă în 2013, pentru "Cel mai bun album pop instrumental", cu discul lui de studio numărul zece - "Impressions", lansat în 2012."
Citeste tot articolul