Rodica Culcer despre... "Un paradis al penalilor"
"... de o gravitate maximă sunt prevederile care au eliminat din statutul magistraţilor garanţia de independenţă acordată procurorului, introducând posibilitatea cenzurării actelor procurorilor de către superiorii ierarhic. Practic, procurorii au fost puşi sub controlul ministrului Justiţiei, adică sub control politic."
Citeste tot articolul
Unde sunt banii dumneavoastră
Despre dezastrul atragerii fondurilor europene de către România s-au scris tomuri: e un caz atât de uimitor, întins pe o durată de timp atât de mare şi sub responsabilitatea unor guvernări de toate culorile, încât nu e deloc exclus să facă, pe viitor, obiectul unor ample studii de specialitate pe modelul: "Aşa nu!".
Incapacitatea statului român de a pune ordine în proiectele cu finanţare europeană a fost întoarsă, cum ziceam, pe toate părţile.
Citeste tot articolul
Scovergi aniversare
"Calendaristic, anul Centenarului României Mari a început de trei luni. Am citit că multe ţări europene se pregătesc de sărbătoarea naţională cu ani înainte. De multe ori, este votată chiar o lege a acestui centenar, cu cinci ani înainte! În acest fel, aşteptarea cinstirii măreţei sărbători vine încet dar sigur, pentru toate generaţiile, la fel."
Citeste tot articolul
Profesor Dr. DAN DUNGACIU - "Mâna pe care o întinde Chişinăul Bucureştiului nu este o mână de prietenie, ci o mână care are solicitări foarte precise, financiaro-politice&
"Principalul lucru pe care trebuie să-l facă politicienii de dincolo şi de dincoace de Prut este să vrea. Nu doar să facă declaraţii la festivităţi. Atunci când spui că unul dintre proiectele mele este reunirea celor două jumătăţi de ţară, trebuie să fi capabil să transmiţi partenerilor tăi că tu eşti capabil, instituţional şi politic, să susţii Republica Moldova, inclusiv prin reintegrare."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru EMILIA - Brăila, F. AS nr. 1306 - "Ce înseamnă boala Alzheimer şi cum se tratează?"
"Deşi studierea modificărilor morfologice care stau la baza procesului de moarte neuronală lentă este în plină desfăşurare, până în prezent nu s-a descoperit un tratament curativ pentru maladia Alzheimer. Din păcate, nici medicamentele folosite în mod obişnuit pentru Alzheimer nu pot opri evoluţia bolii, chiar dacă sunt capabile să amelioreze simptomatologia."
Citeste tot articolul
"Cu ceaiul d-lui RUSALIN TODOR m-am vindecat de bronşită şi polipoză nazală"
Mă numesc Badea Elena, am 64 de ani, sunt din com. Comişani, jud. Dâmboviţa. Sunt abonată la revista "Formula AS" de foarte mulţi ani şi aş dori ca prin intermediul dvs. să-mi îngăduiţi să-i mulţumesc d-lui Rusalin Todor, care, cu preparatele dumnealui, m-a ajutat să mă vindec de bronşită astmatică şi polipoză nazală.
Citeste tot articolul
Farmacia din cămară
Aveţi migrene, dureri articulare sau crampe intestinale? Nu vă repeziţi la sertarele cu medicamente! Hrana vie, pe care ne-o oferă natura, n-are numai savoare, ci şi putere de-a vindeca. Asta nu înseamnă că medicul trebuie să fie exclus din program. În principiu, dacă după două zile de tratament cu alimente sănătatea întârzie să apară, apelaţi la un medic.
Citeste tot articolul
Bolile cronice şi tratamentul lor naturist (III)
"Cam 85% dintre europeni se confruntă, cel puţin o dată în viaţă, cu dureri de spate persistente. 34% se plâng de dureri recidivante sau cronice. În fiecare an, zeci de milioane de oameni se prezintă la un cabinet medical din pricina durerilor de spate. La 81% dintre pacienţi, cărora tratamentul prescris le-a ajutat iniţial, durerile revin."
Citeste tot articolul
Ceasul biologic al primăverii
"Începe primăvara, zilele se luminează şi sunt mai calde, iar noi ne simţim obosiţi şi storşi de vlagă. Temperatura corpului creşte, vasele de sânge se dilată şi tensiunea arterială scade. La toate acestea se adaugă şi faptul că în lunile de iarnă, lipsite de soare, organismul produce o cantitate mai mare de melatonină, "hormonul somnului"."
Citeste tot articolul
ABECEDARUL MEDICAMENTELOR
Administrarea corectă a pastilelor, siropurilor şi pulberilor pe care le înghiţim joacă un rol decisiv în efectul acestora. Pentru că prospectele medicamentelor nu conţin totdeauna asemenea amănunte, ne-am gândit că un mic îndreptar de bună folosire a lor vă va ajuta să obţineţi un beneficiu maxim din substanţele active conţinute în diverse preparate farmaceutice.
Citeste tot articolul
Reţete de primăvară
Faceţi o infuzie din apă clocotită, turnată peste florile de panseluţe şi de cimbru. Lăsaţi-le să se răcească 20 de minute. Strecuraţi printr-un tifon, adăugaţi picăturile de ulei de grepfruit şi scuturaţi bine recipientul. Se şterge faţa zilnic, dimineaţa şi seara, cu un tampon de vată bine umezit. Se lasă să se usuce obrazul, apoi se aplică crema obişnuită.
Citeste tot articolul
Dieta cu apă infuzată
"În lupta contra kilogramelor în plus, un mare ajutor îl reprezintă apa infuzată. Ea se obţine din fructe, legume sau ierburi (condimente, plante medicinale) cufundate în apă rece sau caldă, din care rezultă o apă aromatizată, cu aproape zero calorii, care se consumă de-a lungul zilei. Cheia slăbitului este chiar... apa!"
Citeste tot articolul
Mama cu zece copii
Satul Cândeşti, comuna Dumbrăveni, la vreo 20 de kilometri de Focşani. Un cătun liniştit, cu câteva zeci de case modeste, ascunse printre dealurile blajine, înţesate cu viţă-de-vie, ale Vrancei. E duminică dimineaţa, în mijloc de martie, şi chiar dacă zăpada încă nu s-a topit, miroase deja a primăvară.
Citeste tot articolul
Acad. prof. dr. CONSTANTIN PÂRVU: "Cine cunoaşte natura n-are de ce să se teamă"
"Am dus-o însă foarte greu în perioada aceea. Şi pentru că eu eram cel mai mare dintre copii, mama m-a luat într-o zi cu ea pe câmp şi mi-a arătat o plantă. I-a zis dermotin şi mi-a spus...
Citeste tot articolul
Când cei trădaţi sunt bărbaţii - "De ce a plecat, n-o să ştiu niciodată"
"N-am crezut că voi trăi înjosirea să-mi scriu suferinţa într-un ziar. Citesc ocazional "Formula AS", la care era abonată soţia mea. Din întâmplare, am pus mâna pe numărul în care aţi publicat scrisoarea lui Adrian din Braşov, şi mărturisirile sale m-au şocat. Povestea lui seamănă izbitor cu a mea. Deşi e chinuitor să afirm, şi eu sunt un bărbat înşelat de soţie, aruncat la gunoi. De ce? Habar n-am, şi de aceea m-aş bucura dacă vreun cititor al revistei s-ar apleca şi peste povestea mea."
Citeste tot articolul
Cum se împacă femeile cu bărbaţii, în ziua de azi?
"În mod normal, e vorba de o tentativă sau chiar de un act împlinit, de a forţa o femeie, prin agresiune, să se supună unui act sexual. Dar în cazul mişcării feministe la care vă referiţi, definiţiile sunt mult mai vagi. "Agresiunea sexuală" înseamnă, de pildă, ca un bărbat să te ajute să cobori din tramvai, fără ca tu să i-o ceri, să vrea să-ţi urce bagajele grele în tren, fiindcă te lupţi greu cu ele, să te apuce de mână când îţi vorbeşte, sau să te mângâie, spontan, pe obraz sau pe cap."
Citeste tot articolul
IULIANA MARCIUC - "Sunt o privilegiată. Fac o meserie pe care o iubesc"
"Cred că sunt o privilegiată, pentru că fac ceea ce iubesc. E foarte important să nu te duci "la scârbici", cum le spun unii oameni locurilor în care muncesc. Eu vin în TVR cu mare drag şi-mi fac treaba cu mare drag. Chiar mă "înspăimânt" câteodată, când dau să socotesc de câţi ani lucrez aici. (râde)"
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Albert Camus (1913-1960) e un scriitor-cult nu doar în Franţa. La noi, încă din perioada de relativă relaxare ideologică din a doua jumătate a anilor '60 au fost traduse "Ciuma", "Străinul", "Exilul şi împărăţia", "Mitul lui Sisif", "Teatrul" şi o selecţie de eseuri trecute prin sita cenzurii. Le-am citit cu fascinaţie în studenţie şi de atunci Camus a intrat în panteonul meu personal."
Citeste tot articolul
CARMEN LIDIA VIDU - Artist multimedia: "Am poftă de viaţă. Cred că asta e definiţia mea cea mai bună"
""Jurnal de România" este momentul meu de maturitate. După cum ţi-am spus, am fost primul regizor multimedia al României. Apoi s-a întâmplat să nu mai cred în multimedia. M-am oprit. România trecea şi trece prin momente de criză. Mi-am schimbat prietenii, căutam să discut sociologie, antropologie, să cercetez starea ţării şi a mea. Am pus multe întrebări şi aşa s-a născut proiectul documentar "Jurnal de România". Este o invitaţie la dialog."
Citeste tot articolul
Maica HRISOSTOMA CRUŞOVEANU - stareţa Mânăstirii Buneşti, jud. Braşov - "Ar fi bine ca preoţii să le explice oamenilor, când vin îngerii să cânte cu ei în biserică&q
"Important este să-i faci pe oameni să se apropie de cele sfinte, ca de nişte realităţi palpabile. De exemplu, mulţi dintre cei care intră în biserici nu ştiu ce se petrece în timpul Sfintei Liturghii şi asistă ca la un spectacol, fără folos duhovnicesc. Ar fi bine ca preoţii să insiste mai mult pe cateheză, să le explice oamenilor când vin îngerii să cânte dimpreună cu noi, când apare Maica Domnului, când se pogoară Duhul Sfânt..."
Citeste tot articolul
România premiantă
Nimic nu le stă în cale românilor când vor să demonstreze că sunt cei mai buni! Într-un moment în care lumea întreagă a aplaudat performanţa incredibilă a lui Tiberiu Uşeriu, care a câştigat, încă o dată, cel mai dur ultramaraton polar din lume, alte performanţe "made in România" vin să ne bucure şi să ne arate tuturor că reuşita lui Tibi nu e câtuşi de puţin o excepţie.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII APRILIE
La începutul lunii aprilie, se poate ca anumite lucruri pe care nu le-am dus la bun sfârşit în decembrie, anul trecut, să devină urgente şi să rezulte penalităţi din partea autorităţilor. Asta, cu atât mai mult cu cât cei doi malefici ai astrologiei tradiţionale, Marte şi Saturn, nu au niciun strop de răbdare faţă de abaterile de la reguli. Este un moment nepotrivit pentru lansarea unor proiecte noi, iar izbucnirile nervoase vor fi taxate.
Citeste tot articolul
Muzici de primăvară - PROCONSUL şi BOSQUITO
De 19 ani, trupa Proconsul ne încântă cu melodiile ei. Foştii câştigători ai "Cerbului de aur" din 2000 au rezistat trecerii timpului, menţinându-se în topuri graţie muzicii "de suflet" pe care o cântă. "Muzica noastră vă spune despre noi mai mult decât o vom putea face noi vreodată!", se confesau ei.
Citeste tot articolul