În lupta contra kilogramelor în plus, un mare ajutor îl reprezintă apa infuzată. Ea se obţine din fructe, legume sau ierburi (condimente, plante medicinale) cufundate în apă rece sau caldă, din care rezultă o apă aromatizată, cu aproape zero calorii, care se consumă de-a lungul zilei. Cheia slăbitului este chiar... apa! Ea "spală" întreg organismul şi creşte în mod natural arderile metabolice. Legumele, fructele şi plantele contribuie, şi ele, în mod "preţios", prin substanţele conţinute în ele, care sunt dizolvate în apă. Într-o cură cu apă infuzată, procesul de slăbire şi întărirea sănătăţii se completează reciproc.
Prepararea apei infuzate
Pentru prepararea apei infuzate, aveţi nevoie de o carafă de sticlă de un litru şi jumătate - doi litri, apă plată, plus ingredientele pentru care vă hotărâţi. Puneţi-le pe fundul vasului, apoi turnaţi apă până la umplere. Se lasă la infuzat minimum trei ore, cu capac, într-un loc cald, la lumină. Din când în când, amestecaţi preparatul cu o lingură, apoi strecuraţi lichidul. După gust, puteţi adăuga câteva cuburi de gheaţă. Se bea pe parcursul unei zile (nu se păstrează de pe o zi pe alta). Se fac cure de cel puţin trei săptămâni.
Reţetele care urmează sunt arzătoare de grăsime:
Mere, scorţişoară
Două mere tăiate felii subţiri, curăţate de seminţe şi trei linguri de pudră de scorţişoară se pun în vas şi se toarnă deasupra apă. Se lasă 4-5 ore la infuzat, apoi se strecoară. Scorţişoara şi merele conţin adevăraţi combustibili pentru arderea grăsimilor, în plus, substanţele pe care le conţin ajută la reducerea riscului de apariţie a cancerului, bolilor de inimă, hipertensiunii, diabetului.
Ananas, mentă
O ceaşcă de felii subţiri de ananas şi o mână de frunze tocate de mentă proaspătă se pun într-un litru de apă. Se lasă 4-5 ore, apoi se strecoară. Ajută la detoxifierea organismului şi declanşează slăbitul, datorită bromelainei, o enzimă ce se găseşte în ananas. Menta accelerează metabolismul şi ajută la eliminarea grăsimilor din organism.
Mere, ţelină
Două mere tăiate felii subţiri şi două mâini de frunze de ţelină tocate mărunt se pun într-un litru de apă.
Urzici, lobodă
Două mâini de urzici proaspete, două mâini de lobodă proaspătă, toate tocate mărunt, plus un litru de apă.
Rezultă un cocktail care curăţă sângele şi pune în mişcare metabolismul adormit. De asemenea, combate constipaţia, digestia lentă şi are efect energizant.
Pătrunjel, păpădie
Două mâini de frunze de păpădie proaspete, două mâini de pătrunjel proaspăt, tocate fin. Este una dintre cele mai eficiente combinaţii în combaterea obezităţii. În plus, este puternic detoxifiantă şi diuretică, reface ficatul şi "spală" rinichii.
Pere, ghimbir
Două pere tăiate felii subţiri, două linguri de rădăcină de ghimbir rasă şi un litru de apă.
Se obţine o infuzie aromată şi în acelaşi timp foarte activă în domeniul arderii grăsimii.