"Parlamentul sunt eu!"
Praful şi pulberea s-au ales din programul de guvernare al PSD. Doar naivii şi fanaticii mai cred că raiul promis de Dragnea şi ai lui se va instala pe pământul României. Cei mai mulţi dintre cei care, în urmă cu un an, au votat cu entuziasm listele electorale PSD-iste au început, în sfârşit, să înţeleagă că promisiunile minunate erau atât de umflate, încât nici măcar emitentul lor, liderul maxim, "tăticul", nu credea în ele.
Citeste tot articolul
Săptămâna 10-16 noiembrie
Sâmbătă, problemele privitoare la carieră sau afaceri pot fi puse la punct mai bine decât în restul săptămânii, deci, dacă dorim să ne facem planuri de perspectivă, e timpul potrivit. Scorpionii sunt de departe răsfăţaţii acestui interval, cu Soarele, marele benefic Jupiter şi micul benefic Venus la ei acasă.
Citeste tot articolul
După 2 ani
Au trecut 2 ani de la catastrofa din clubul Colectiv, iar senzaţia e că până şi lucrurile care s-au schimbat în bine s-au schimbat înapoi în rău, între timp. Şi nu e vorba aici de politică, de rocada PSD - tehnocraţi - PSD, şi nici de schimbarea radicală a principiilor şi valorilor de guvernare, după ce premierul Cioloş a plecat de la Palatul Victoria.
Citeste tot articolul
Din amintirile unui navetist
Am făcut liceul ca navetist. Recent, la întâlnirea de 50 de ani de la terminarea şcolii, ne-am întâlnit pe puţin 100 de foşti colegi. Lume multă, dar aproape necunoscută. Câte un nume, rostit în grupuri vesele, îmi aducea, ca prin ceaţă, aminte, de trecutul scurs prin clepsidra timpului.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Îi suspectez pe liderii PSD-ALDE că vor să scoată România din zona euro-atlantică şi s-o ataşeze la carul imperialismului rus"
"PSD şi ALDE şi-au asumat un program ambiţios dar utopic, menit mai degrabă să aducă voturi decât rezultate. Şi, fireşte, s-au împotmolit. Nu vezi nici urmă de coerenţă în ce fac. S-au apucat să schimbe tot, stricând tot. Nu se mulţumesc să amendeze legile acolo unde cred necesar, ci vor să refacă totul de la zero, după o gândire evident greşită."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru IRINA LUCA - Piatra Neamţ, F. AS nr. 1287 - "Caut tratament pentru tremor esenţial pe bază nervoasă"
"În primul rând, trebuie spus că tremorul esenţial este o condiţie întâlnită destul de frecvent la mijlocul sau spre partea mai avansată a vieţii, cu evoluţie lent-progresivă şi simptome care pot afecta, de la caz la caz, mâinile, capul sau vocea. Spre deosebire de boala Parkinson, în care tremorul este o manifestare de repaus şi se ameliorează odată cu mişcările voluntare..."
Citeste tot articolul
"D-na dr. Himovith m-a scăpat de cuţit"
Stimată doamnă Sânziana Pop, Sunt unul dintre cei mai vechi cititori ai revistei dumneavoastră, şi cred că asta nu a fost întâmplător, întrucât mi-a venit şi mie rândul să folosesc leacurile naturii.
Citeste tot articolul
Campionii energiei - SEMINŢELE şi SÂMBURII
În nicio altă formă de manifestare a vieţii nu există atâta energie şi forţă ca în seminţe şi sâmburi. Dacă luăm o micuţă şi gingaşă sămânţă de măr...
Citeste tot articolul
Ucigaşii răcelilor (1)
Din noiembrie şi până în aprilie, o grămadă de lume suferă de o formă sau alta de răceală. De aceea, perioada respectivă a şi fost supranumită "sezonul răcelilor". Persoanele adulte au de obicei între două şi patru episoade de acest fel într-un an. Prin urmare, în decursul unei vieţi, noi contabilizăm, în medie, 200 de viroze respiratorii şi gripe. Sau, altfel spus: petrecem trei ani din viaţa noastră, chinuindu-ne cu tusea, răguşeala şi guturaiul.
Citeste tot articolul
Puterea vindecătoare a copacilor: GUTUIUL (Cydonia oblonga)
Este un arbore fructifer din familia Rosaceae. Creşte până la înălţimea de 8 metri, fiind cultivat şi în scopuri ornamentale, dar mai ales pentru fructele lui de formă oarecum ovală, semănând cu nişte pere mari, galben-aurii şi frumos mirositoare. Parfumul lor înmiresmează grădinile spre sfârşitul toamnei. Sunt recoltate târziu şi se pot păstra mult timp.
Citeste tot articolul
Putem scăpa de dureri?
Când ne strâng pantofii, ne descălţăm. Alegem salteaua potrivită, ca să nu ne doară spatele noaptea. Ne spălăm atent pe dinţi, pentru a scăpa de bormaşina dentistului. Întreaga noastră viaţă este o evitare a durerilor, pentru că ele ne chinuie, ne îmbătrânesc şi ne fac depresivi. Fericirea noastră depinde în mare măsură de dureri.
Citeste tot articolul
Leacuri băbeşti pentru o piele... tânără
Cercetările din domeniul frumuseţii ajung, toate, la aceeaşi concluzie: în zilele noastre, împovărate nu doar de stres, ci şi de poluarea bezmetică, pe care nimeni nu pare să o poată opri, pielea îmbătrâneşte mai repede ca altădată. Şi odată cu ea şi obrazul femeilor, care se umple de riduri şi se ofileşte ca frunza de toamnă.
Citeste tot articolul
Un truc pe săptămână
Pentru a avea o piele catifelată şi proaspătă, ştergeţi-o zilnic cu un amestec din părţi egale de suc de lămâie, glicerină şi apă de colonie. Petele de pe piele şi pistruii dispar dacă sunt frecate zilnic cu suc de lămâie uşor sărat.
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii SEPTEMBRIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Elisabeta, prinţesa pădurii
De numele Reginei Elisabeta a României dai vrând-nevrând, ieşind, pur şi simplu, într-o vacanţă prin lumea largă. Uriaşă personalitate a timpului ei, talentata şi extravaganta regină a României umplea pagini întregi în ziarele de limbă franceză, italiană, germană sau engleză, din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.
Citeste tot articolul
La moara lui Mecleş
Rămâi uimit de mărimea şi stilul noilor case, adevărate vile rezidenţiale, pe care le descoperi de cum intri în satul maramureşean Săcel. Cărămida, ţigla metalică, inoxul, vopseaua, etajul şi balcoanele au înlocuit aproape pretutindeni arhitectura veche, atât de specială a Maramureşului. Rar mai vezi o casă tradiţională din bârne. Undeva, pe un pârâu curgând voios dinspre munte, o moară străveche a supravieţuit însă tuturor schimbărilor şi modelor, oprind, parcă, cu roata ei, mersul timpului.
Citeste tot articolul
"Mama, când vii să mă iei de la şcoală, te rog să-ţi pui peruca"
Ecaterina are o frumuseţe clasică. La 41 de ani arată ca o liceancă. Te surprinde însă, de la început, amărăciunea adâncă din ochii ei negri şi intenşi. O tristeţe ce pare să spună că au văzut ceva groaznic, ceva ce noi, ceilalţi, nici nu ne închipuim! Dacă o priveşti cu atenţie, observi că sprâncenele îi sunt doar desenate. Şi că poartă perucă - un păr brun şi bogat, întocmai cum era părul ei natural.
Citeste tot articolul
Nea Dudu de la Mârşa
"Tata era periculos, mare muzicant. Vancea îl chema, e demult dispărut. Tata avea pretenţii, să mă dea la şcoală de muzică, sau măcar să mă înveţe el să cânt. Cum zicea tata: "Hai mă, să te învâţ, ia de pune şi tu mâna pe vioara asta", eu fugeam de acasă. Fugeam, domnule! Nu că-mi era frică de el, că nu-mi făcea nimic. Da nu înţelegeam, n-aveam multă minte, cred că aveam io o lipsă, ceva."
Citeste tot articolul
DANILO CECCHIN - Fabricant de mobilă, în satul hunedorean Aurel Vlaicu
"Eu sunt producător de mobilă rară, de lux. Când am început să vin în România, era la modă lemnul de cireş. Aflasem că cireşul din România are o calitate superioară şi am venit să cumpărăm buşteni, să îi ducem apoi în Italia. În 1999, s-a oprit exportul de buşteni din România şi atunci ne-am gândit să facem scândură aici. Apoi am făcut semifabricatele şi tot aşa, până am zis: dar de ce să nu facem toată mobila aici?"
Citeste tot articolul
VIRGIL IANŢU - "Sincer, mie îmi place din ce în ce mai mult România"
"În sufletul şi-n mintea mea, n-am renunţat la visul "late night show"-ului, dar, între timp, s-a ivit acest proiect, "Câştigă România", care, din prima clipă, m-a stârnit. Formatul e creat de băieţii de la "Zucchero Media", cu care eu lucrez foarte bine, de mulţi ani. Dovadă: "Câştigă România" suferă în continuare modificări."
Citeste tot articolul
Călugărul dintre ape
La doi paşi de o întindere votată drept cea mai frumoasă plajă a Europei, pe o insulă franceză din Arhipelagul de Aur al Mediteranei, şi-a găsit lăcaş de rugăciune un călugăr ortodox. Locuieşte într-un vechi fort militar...
Citeste tot articolul
JULIETTE BINOCHE - "Când eram mică, am sunat la Ambasada României la Paris să cer adresa Nadiei Comăneci, ca să îi scriu o scrisoare"
"Ediţia din acest an a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) a fost una dintre cele mai dense. Au avut loc nu mai puţin de 91 de evenimente teatrale, spectacole ale celor mai mari regizori români, dar şi invitaţi de prestigiu din străinătate, lansări de carte, emisiuni de radio şi tv dedicate teatrului, proiecţii de filme, expoziţii de fotografie, dezbateri."
Citeste tot articolul
Festivalul de Teatru din Bucureşti - Zece zile de emoţie şi magie
Despre teatru ca artă şi ca spectacol nu pot vorbi decât ca despre un fenomen miraculos, imposibil de comparat. Un spaţiu magic care te soarbe cu totul, pentru ca mai apoi să te redea lumii vrăjit, cu sufletul scânteind magie. Aşa cum s-a întâmplat şi anul acesta la Festivalul Naţional de Teatru din Bucureşti.
Citeste tot articolul
Dragostea şi grupa sanguină
Spre 1900, biologul austriac Karl Landsteiner descoperea că există patru grupe sanguine principale. Cercetările sale au permis transfuziile sanguine, un progres de maximă importanţă în medicină, şi i-au adus premiul Nobel. Patruzeci de ani mai târziu, Rh. Leone Bourdel emite ipoteza conform căreia între sânge şi comportamentul psihologic al individului există o legătură.
Citeste tot articolul
Noiembrie, norocosul
Peste măsură de antipatică şi de rece, luna lui Brumar îşi recuperează capitalul de simpatie prin muzică. În Bucureşti, Loredana Groza va rupe din nou gura lumii la Sala Palatului, în vreme ce o solistă mai puţin cunoscută, ALEXANDRA UŞURELU, va umple cu vocea ei frumoasă şi clară, toamna Sibiului.
Citeste tot articolul