RODICA CULCER despre... Găina cu capul tăiat
"PSD a intrat în vrie pentru că nu este capabil să gestioneze guvernarea unei ţări care a progresat, fie şi lent, dincolo de capacitatea sa de înţelegere. Succesor al PCR, PSD nu s-a transformat într-un partid social-democrat modern, ci a involuat, ajungând pe mâna grupării cvasi-mafiote a lui Liviu Dragnea."
Citeste tot articolul
Săptămâna 20-26 octombrie
În urma Lunii noi care s-a petrecut la începutul acestui interval, interesul multora dintre noi s-a îndreptat către promiţătoare relaţii de parteneriat, fie că e vorba despre cupluri ori de afaceri. E vorba despre afaceri în care părţile implicate să beneficieze de un statut de egalitate. Dacă este vorba despre asocieri cu caracter lucrativ, ne putem baza pe Mercur cel proaspăt intrat în Scorpion, care are un fler deosebit pentru investiţii şi căruia nu-i scapă nici un fel de chichiţe contractuale.
Citeste tot articolul
PSD contra PSD
A doua oară în mai puţin de un an, premierul pus de PSD în fruntea propriului guvern dă semne de independenţă, interpretate ca o rebeliune împotriva şefilor săi de partid şi de stat. Sigur că, într-o democraţie normală - dacă o mai fi existând aşa ceva prin Europa zilelor noastre, atât de încercată de crize - un premier chiar are autonomie faţă de şeful de partid.
Citeste tot articolul
Declinul albinelor europene şi prăpădul celor româneşti
"S-a mai scris despre moartea albinelor. Dar iată un nou raport al Greenpeace: "Declinul albinelor evidenţiază nevoia urgentă de a elimina pesticidele care le ucid". Potrivit studiului, interzicerea pesticidelor mortale ar reprezenta un prim pas, crucial şi eficient, pentru protejarea sănătăţii populaţiilor de albine, pentru a le ocroti abilitatea de a poleniza."
Citeste tot articolul
TRAIAN UNGUREANU, Europarlamentar - "De 30 de ani, în România funcţionează o mulgătoare de buget de stat, comandată de circuite politice"
"Fiecare guvernare PSD zdruncină ordinea de drept, înghesuie sectorul privat pentru a practica perversiuni fiscale mizere şi albeşte figuri de primi infractori. Asta e limpede pentru majoritatea parlamentarilor europeni din afara grupului socialist (tovarăş de luptă şi complice în minciună al PSD). Statul român are, deja, un palmares bogat şi trist în materie de dezbateri critice în faţa Parlamentului European."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru C. SANDU, F. AS nr. 1281 - "Soţul meu suferă de SLA"
Din nefericire, în prezent nu există un tratament curativ pentru scleroza laterală amiotrofică (SLA). Pe lângă faptul că este diagnosticată de cele mai multe ori în stadii avansate, ea poate avea la bază o componentă genetică, o "genă" defectă, răspunzătoare de declanşarea anumitor cazuri de boală moştenită. În esenţă, SLA constă într-o degenerare progresivă a celulelor nervoase de la nivelul creierului şi măduvei spinale care controlează musculatura striată.
Citeste tot articolul
"Îi mulţumesc d-nei dr. Cristina Pavel, pentru viaţa care mi-a fost redăruită"
Numele meu este Mihaela şi am 35 de ani. Locuiesc în Bucureşti. În urmă cu 4 ani, am descoperit că am o boală demielinizantă. După mult tratament cu cortizon şi imunosupresor, am ajuns, în 2016, cu deficit locomotor accentuat, şi singura metodă de a putea urina erau medicamentele.
Citeste tot articolul
Ajutoare pentru sistemul imunitar
Agresiunea frigului, lipsa de lumină dar şi contactarea unor viruşi şi bacterii ne slăbesc sistemul imunitar, ducând la oboseală, dureri de cap şi infecţii cronice. Mineralele esenţiale, pe care vi le prezentăm în continuare, declanşează reacţii enzimatice celulare, nişte mici scântei de energie care ajută corpul să reziste în faţa invadatorilor.
Citeste tot articolul
Afecţiunile toamnei: Dr. RAREŞ SIMU - "Medicina alternativă are un adevărat tezaur de remedii contra răcelii şi gripei"
"Frigul şi umezeala favorizează apariţia virozelor respiratorii, a răcelilor, gripei, bronşitelor, pneumoniei, sinuzitelor, cu manifestări majore asupra persoanelor cu teren alergic, unde orice virus..."
Citeste tot articolul
Afecţiunile toamnei - TRATAMENTE CU PLANTE
Se utilizează speciile de plante cu acţiune antitermică, sudorifică sau cu un conţinut bogat în principii amare (prin similitudine cu chinina), ca aspirina din tradiţionala coajă de salcie, din care se prepară un decoct dintr-o lingură la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi.
Citeste tot articolul
Afecţiunile toamnei - TRATAMENTE CU APĂ
Comprese cu apă rece şi puţin oţet de mere, puse pe frunte şi pe mâini şi schimbate la fiecare 20 de minute. Împachetări în cearceafuri înmuiate în apă rece şi stoarse, generale sau parţiale (jumătatea inferioară a corpului, membre), schimbate la fiecare jumătate de oră, de 2-3 ori dacă febra se menţine ridicată.
Citeste tot articolul
MEDICINĂ MAGICĂ: PLACEBO - vindecătorul miraculos dinlăuntrul nostru
Mult timp, ştiinţa a refuzat să admită ce forţă imensă reprezintă speranţa şi atitudinea pozitivă şi ce rol important deţin ele în procesul de vindecare. "Este numai un placebo", obişnuiau să spună medicii, grăbindu-se să minimalizeze efectul căruia îi aplicau eticheta de "produs al imaginaţiei". O aroganţă care n-a făcut bine nimănui.
Citeste tot articolul
Plante pentru anii "cărunţi"
Roata timpului nu poate fi oprită de nimeni. Adevărat! În schimb, mersul ei poate fi încetinit. Tot mai multe cercetări de ultimă oră dovedesc că un stil corect de viaţă poate duce la ani în plus. Hrana sănătoasă, mişcarea, oxigenarea, viaţa intelectuală şi socială, credinţa, asumate cu convingerea că fac bine, sunt prieteni de nădejde ai vârstei târzii.
Citeste tot articolul
Reţete de... crescut
Cine nu visează să fie ceva mai înalt? Să fie ceva mai vizibil şi să vadă lumea de... sus? Frumuseţea e totdeauna legată de înălţime. Ei bine, lucrul acesta este realizabil. "Niciun adult nu este atât de înalt pe cât ar putea să fie", ne asigură medicul american Augustus White, de la Harvard Medical School.
Citeste tot articolul
Un remediu de sezon: Sucul de struguri
Pentru că toamna şi-a intrat în drepturi iar pieţele sunt inundate de struguri (se culeg acum, în octombrie), m-am decis să vă recomand o reţetă americană, care pe mine m-a ajutat. Citez din cartea de unde am preluat-o: "Mâncaţi ce doriţi, în afară de cartofi şi de pâine albă, dar beţi 4 pahare de suc de struguri pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă şi seara, înainte de a vă culca.
Citeste tot articolul
"Murim puţin câte puţin, împreună cu copilul nostru"
"Suntem familia Chivu şi vă scriem cu mare durere în inimă povestea fiului nostru, Claudiu, care suferă de distrofie musculară progresivă Duchenne. Această boală nu are tratament nici la noi în ţară şi nici în altă parte din lume. Greu de crezut, dar acesta este adevărul crud."
Citeste tot articolul
DACII DIN NORMANDIA - Rollo, Lupul cel Vestit
După ce i-am găsit pe daci în Cehia, Polonia, Ţările Baltice, Suedia şi Danemarca, anul acesta am păşit pe urmele lor în Normandia şi Bretania. Filonul de aur al istoriei noastre, prea puţin cunoscute şi cercetate, continuă.
Citeste tot articolul
Norocul lui TAND
Când a fugit din ţară, acum două decenii, Nicolai Tand nu voia decât să vadă lumea. Habar n-avea că va ajunge managerul unuia dintre cele mai fiţoase restaurante din Paris. Azi, e patronul unui restaurant...
Citeste tot articolul
Premiul Nobel pentru Literatură 2017 - Kazuo Ishiguro
După o serie de opţiuni discutabile, în sfârşit anul acesta juriul Premiului Nobel pentru Literatură a ţinut cont în primul rând de specificitatea domeniului, recompensând un autor de ficţiune apreciat în (şi de) toată lumea. Deşi opera lui e mai restrânsă decât a altor candidaţi celebri - şapte romane şi un volum de proză scurtă, traduse la noi la Ed. Polirom - Kazuo Ishiguro îşi merită premiul (inclusiv cei 1,1 milioane de dolari aferenţi) pentru calitatea literară a cărţilor lui.
Citeste tot articolul
HORIA ANDREESCU, Directorul Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti
"Atracţia mea faţă de muzica şi personalitatea lui George Enescu. Primele ediţii ale Festivalului Enescu le-am ascultat alături de părinţii mei, la radio, acasă, în Braşov. Aveam un aparat într-o cameră, şi cum toată familia era interesată de muzică, concertele răsunau în toată casa. Mai târziu, au început transmisiile televizate, veneau mari artişti, dirijori, Oistrach, Menuhin, Filarmonica din Pittsburg."
Citeste tot articolul
JORDI SAVALL, muzician catalan - "M-a fascinat muzica lui Dimitrie Cantemir. Sunt chemat să i-o cânt în toată lumea"
"George Enescu face parte dintre marii compozitori care, asemeni lui Bela Bartok, au exploatat filonul artistic al folclorului ţării sale. Asta mi se pare extraordinar. Şi eu, prin munca mea, încerc să redau lumii acele muzici cu personalitate, multe din ele pierdute în prezent."
Citeste tot articolul
ANDREI ŞERBAN - "Am dorit să realizez în România ceva ce nu am mai făcut în altă parte a lumii"
"Noi jucăm integral opera, nu am tăiat absolut nimic, cântăm toate ariile, toate duetele şi epilogul, dar facem altceva decât alte montări au făcut-o. Adică, aducem în atenţia celor ce privesc spectacolul nostru ideea că Don Giovanni este un personaj misterios şi complex, care reprezintă o forţă vitală, o forţă a vieţii, care vrea să se bucure de libertate şi pretinde acest lucru şi de la societatea încorsetată de tabu-uri şi ipocrizie."
Citeste tot articolul
Ciobanul cel sfânt - Moş Gheorghe Lazăr din Şugag
Săptămâna trecută, pe 5 octombrie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe Moşul Gheorghe Lazăr, un cioban pelerin originar din Ardeal, care a sfârşit la Piatra-Neamţ şi se odihneşte în osuarul Mânăstirii Văratec. Un sfânt cu familie şi cinci copii, care a trăit ca un călugăr.
Citeste tot articolul
Hei, ia aflaţi cine cântă săptămâna viitoare în Herăstrău: SMILEY şi PASĂREA ROCK!
Trei clasici ai muzicii rock româneşti, Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, vă aşteaptă să le fiţi alături săptămâna viitoare, pe 18 octombrie, ca să dansaţi şi să cântaţi împreună, în clubul Hard Rock Café, de pe malul lacului Herăstrău.
Citeste tot articolul