Joaca de-a statul
După ce şi-a doborât propriul guvern - o "premieră mondială" în istoria jocurilor politice - Liviu Dragnea, stăpânul PSD-ului, a instalat, practic, aceeaşi echipă ministerială la vârful administraţiei dar, după cum speră el, cu un premier, Mihai Tudose, şi mai obedient decât cel dinainte.
Citeste tot articolul
Săptămâna 14-20 iulie
Venus şi Jupiter îşi zâmbesc din semnele de aer ale Gemenilor şi Balanţei, anunţând o atmosferă veselă de vacanţă, cu petreceri, flirturi şi un spirit aventuros. Iar ca şi când asta n-ar fi de-ajuns, unii dintre noi se vor trezi cu buzunarele pline, căci acestea sunt şi planetele prosperităţii. Singurul neajuns este că cei doi benefici sunt leneşi şi nu ne vine deloc să punem osul la treabă
Citeste tot articolul
Ţopăiala
După ce au făcut paradă cu programul lor de guvernare, de un populism strigător la cer, PSD-iştii şi acoliţii lor s-au trezit că nu au bani să crească şi salariul minim, să salte şi lefurile din mediul public şi să-şi finanţeze şi alte programe de acest gen. Specialişti cu reputaţie, dar şi foştii guvernanţi tehnocraţi, le-au atras de nenumărate ori atenţia că ce vor ei e imposibil.
Citeste tot articolul
Prof. Dr. NICOLAE ISTUDOR, Rectorul Academiei de Studii Economice: "În 2017, este posibil să fim pe locul unu în Europa, la grâu"
" În 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, balanţa comercială la grâu era negativă. După 10 ani de la aderare, soldul balanţei este pozitiv şi în continuă creştere. În anul 2013, România se afla pe locul trei, după Franţa şi Germania, la cantitatea de grâu exportată. În 2017, este posibil să fim pe locul unu."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ELENA - Bucureşti, F. AS nr. 1269: "Nu mai suport tulburările date de menopauză"
De cele mai multe ori, menopauza este un stadiu de viaţă care se instalează treptat, printr-o stare de tranziţie care presupune un întreg ansamblu simptomatic, cu reverberaţii de ordin fizic, dar şi psihic. Însă atunci când ea se produce forţat şi artificial, în urma unei histerectomii (cazul dvs.) sau a unei ablaţii de ovare, fluctuaţiile hormonale se produc mai mult brusc decât progresiv...
Citeste tot articolul
"După un tratament homeopat şi cu plante, nu mai aveam nici urmă de nodul"
Dragă "Formula AS", vreau să vă mulţumesc că existaţi şi că prin intermediul dvs. găsim soluţii bune pentru sănătatea noastră. Numele meu este Georgeta Grigore, am 65 ani, şi sunt din Bucureşti. În 2005 am suferit o intervenţie pentru cancer la sân. Până anul trecut, lucrurile au decurs bine, am făcut intervenţia chirurgicală şi am urmat tot tratamentul prescris de medici.
Citeste tot articolul
Luptaţi cu osteoporoza!
În ţările dezvoltate, osteoporoza începe să se plaseze tot mai mult în vârful tuturor "bolilor civilizaţiei". Ea afectează în mod egal bărbaţii şi femeile. Osteoporoza înseamnă deficit de calciu în oase. Odată cu îmbătrânirea, oasele noastre devin poroase şi încep să semene cu şvaiţerul. Cel mai bun lucru este să opreşti înaintarea bolii.
Citeste tot articolul
13 remedii împotriva îmbătrânirii
Elixirul vieţii veşnice nu există decât în poveşti. Cu toate acestea, putem să adoptăm strategii înţelepte care să ne ajute să nu ne golim prea repede capitalul de tinereţe şi sănătate. Soluţiile ne sunt la îndemână. Hipocrate spunea "Alimentele voastre să vă fie medicamente".
Citeste tot articolul
Infecţiile stafilococice - Dr. LUCICA SIMA: "Am tratat cu succes sute de pacienţi cu infecţii stafilococice rezistente la tratamentele clasice"
"Într-adevăr, în cadrul Laboratorului de Cercetare-Dezvoltare al Companiei ROMVAC, aplicăm protocoale terapeutice cu produse pe bază de Imunoglobulină Y, pentru majoritatea infecţiilor bacteriene cunoscute, inclusiv pentru infecţiile stafilococice rezistente la antibioticele utilizate în mod uzual pentru tratarea lor (meticilina şi oxacilina), cunoscute sub denumirea MRSA (Staphylococcus aureus meticilino-rezistent)."
Citeste tot articolul
Puterea vindecătoare a copacilor - PINUL (Pinus)
Copacul apare cu numele de "pinus" în scrierile autorilor latini, începând din secolul întâi înainte de Hristos. În antichitate, el a servit unor scopuri diverse. Din răşina lui se prepara unsoarea vâscoasă...
Citeste tot articolul
HOMEOPATIE - Cele mai bune remedii prezente în farmacii
Deşi e practicată cu rezultate de excepţie de peste 200 de ani, homeopatia nu se bucură, în România, de atenţia pe care o merită. Tratament de bază la curtea regală a Angliei, cu mare trecere în Austria şi Germania, ea aşteaptă să-şi dovedească virtuţile şi la noi. În paginile care urmează, am selectat zece remedii homeopatice cu aplicaţiile lor concrete pe boli.
Citeste tot articolul
Balul fructelor
Unde-s doi puterea creşte. Aşa se întâmplă şi când leacurile de frumuseţe au la bază o combinaţie de fructe proaspete, cărora li se sporeşte puterea cu ajutoare din cămară şi frigider.
Citeste tot articolul
Anotimpul caiselor
Profitaţi de sezonul caiselor, pentru a urma o cură de slăbit şi de frumuseţe. Este vorba despre o dietă uşoară, de vară, în urma căreia câştigul va fi o siluetă de invidiat, dar şi un ten de catifea. Caisele au puţine calorii, dar o mare bogăţie de vitamine, minerale şi fibre, ceea ce le face nutritive, tonifiante şi uşor de digerat.
Citeste tot articolul
Doamna Polidin
O cheamă Sylvia Hoişie şi a lucrat la Institutul Cantacuzino, filiala Iaşi, timp de 51 de ani. Lumea îi mai spune şi "doamna Polidin", pentru că ea este cea care în anii 60 a făcut parte din echipa de cercetători care a inventat celebrul medicament.
Citeste tot articolul
TORA VASILESCU - "Îmi place să fiu la maîtresse de maison!"
"După-amiaza vieţii m-a făcut ceva mai detaşată, să ştii. Sigur că mă bucur, e o mândrie să fii alături de toţi ceilalţi care au luat înainte premiul ăsta. Numai că am învăţat să mă feresc de mândrie, te face să te simţi deasupra, separat de ceilalţi şi de Dumnezeu. Atâţia mari actori, foarte iubiţi de public, trăiesc în pielea actorului 24 de ore din 24. Eu încerc să nu uit cine sunt."
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu... IOANA BÂLDEA CONSTANTINESCU - "Toţi suntem foarte singuri pe dinăuntru "
"Dimineţile mele încep foarte devreme, includ pregătirea celor două ore de emisie zilnică, dar au şi două momente din care îmi compun, cumva, starea fiecărei zile: porţiunea infimă de drum pe care o facem toţi trei, eu, soţul meu, Marius (Constantinescu, realizator şi prezentator TVR n.r.) şi fetiţa noastră, şi momentul dilatat la vreo zece minute în care, în drum spre radio, trec pe lângă Cişmigiu."
Citeste tot articolul
Iubire interzisă
Împlinisem 17 ani şi fusesem primită în "jocul mare", cum i se spune horei în satele din Ardeal. Doi copii avea mama, un lucru de neînţeles în vremea aceea, când aproape toate familiile aveau de la cinci odrasle în sus. Părinţii mei fiind înstăriţi, nu ne-a lipsit niciodată nimic, dar nu eram răsfăţaţi.
Citeste tot articolul
Tata
În afară de tata, acasă nu s-a schimbat nimic. Când trec să-i văd pe-ai mei, de două ori pe an, împing încetişor uşa, întotdeauna descuiată, ştiind dinainte că-n prag o să apară mama. Mă-ntâmpină mereu la fel: cu un zâmbet larg şi o îmbrăţişare. Cu aceeaşi seninătate pe care nimic nu pare s-o fi tulburat de când eram copil. Şi cu aceeaşi întrebare: "Ce vrei să mănânci?".
Citeste tot articolul
"Iubirea mea nu poate fi vindecată de doctori"
".Trec printr-o situaţie disperată şi m-am gândit că pot să vă cer ajutor. E vorba de un sprijin moral, nu de unul material, fiindcă sunt profesoară şi mă descurc cât de cât. Am 24 de ani şi doar după şase luni de căsătorie, soţul meu a murit. Era mai mare ca mine cu un an, pe punctul de a termina facultatea de arhitectură. Un om minunat! Cu un suflet la fel de frumos pe cât chipul. Moartea a venit ca un trăsnet."
Citeste tot articolul
Vara caselor pustii
Uliţa, gardul, o poartă pe care o deschizi. Grădina cu zarzavaturi, cu păsări, cu pomi înfloriţi. Bolta de viţă de vie. Câinele care te recunoaşte şi latră. Cocoşul care cântă. Prispa, geamlâcurile, lăsătoarea, şandramaua, polata. Toate sunt la locurile lor. Ca întotdeauna. Te simt şi copiii, te întâmpină, îţi sar în braţe. Îi mângâi, scoţi apă din fântână, te speli cu ea pe faţă. Îţi tragi sufletul. Zâmbeşti.
Citeste tot articolul
NICOLAE FERARU: "Sunt un ţigan din aceia care fac cinste ţării în lume"
"Am avut şansa să cânt alături de mari muzicanţi, Ion Drăgoi, George Carabulea, Radu Simion, şi am avut multe de învăţat de la ei. Aveam 22 de ani şi a venit la Caru' cu Bere, unde cântam, maestru' Gică Petrescu, care eram mult mai mare ca mine. Zice, «Vreau să-l ascult pe băiatu' cu ţambalu'». După asta, vine şi mă întreabă: «Vrei să mergi cu mine-n turneu în Canada?»."
Citeste tot articolul
GEORGE CRASNEAN - "Când am ajuns prima dată pe Athos, am sărutat pământul"
"Aş putea zice că a fost o vizită în primul rând de nevoie, decât de voie. Nu mă gândisem până atunci să merg la Athos. Soţia mea era însă bolnavă tare şi nu voia să meargă la doctori. ..."
Citeste tot articolul
Cititorii destinului
Încă de la apariţia sa pe Pământ, ziua de mâine i s-a părut omului o enigmă. Va reuşi să-şi facă rost de mâncare, să supravieţuiască intemperiilor, să se apere de ameninţările naturii dezlănţuite şi ale semenilor săi agresivi? Plin de mistere, de ameninţări şi de promisiuni, viitorul trebuia dezlegat înainte de a se împlini. Aşa au apărut oracolele şi vrăjitorii, marii preoţi din templele egiptene şi şamanii extremului nord: cititorii destinului.
Citeste tot articolul
Akua Naru - "Accesul femeilor este limitat pe scena hip hop. Încerc să umplu vidul"
Ce-aţi spune dacă aţi afla că sâmbăta aceasta, puteţi admira plantele din Grădina Botanică, în ritmuri hip-hop? Nu este o simplă ademenire! Evenimentul chiar se va întâmpla! Se numeşte "The Fresh in The Garden" şi va aduna pe o pajişte înconjurată de copaci seculari, artişti cărora le place să cânte pe iarbă verde: Akua Naru, DeliricxSilent Strike feat. Muse Quartet, Robin and the Backstabbers, Laurel Live, Boca 45 şi Dimitris Bats. Ceva mai exotic, nici că se putea!
Citeste tot articolul