"Reviriment" pe Calea Victoriei!
"Iluminatul festiv, incluzând aici beculeţele - în jur de 1.300, manopera şi energia electrică vor costa 175.000 de euro", a dezvăluit, zilele trecute, plină de entuziasm, primăriţa Bucureştiului, Gabriela Firea, planurile sale pentru înfrumuseţarea Căii Victoriei, cu ocazia sărbătorilor de Paşte. A rostit suma ca pe o bagatelă şi, probabil, aşa şi este, faţă de Festivalul "Pasărea Măiastră" şi alte proiecte aşa-numite culturale, din programul său.
Citeste tot articolul
Săptămâna 24-30 martie
Pe lângă Soare, Mercur, Venus (în mişcare retrogradă) şi Uranus, toate aliniate în ograda Berbecilor, Luna nouă din noaptea de marţi se petrece tot în Berbec. Vechiul se amestecă cu noul, pe de o parte, trecutul se întoarce în viaţa noastră - sub forma dragostei sau creativităţii, în anumite cazuri chiar a banilor câştigaţi cu plăcere, dar trebuie să ne hotărâm în ce direcţii mergem înainte şi unde ar fi mai bine să punem punct.
Citeste tot articolul
Alte măşti, aceeaşi comedie
Au trecut câteva zile de când pesedistul "de epocă" Şerban Nicolae a încercat să suspende întregul Cod Penal! Sub cohorta de obiceiuri ale anilor 1990-2000, când legile şi corupţia nu aveau nimic în comun, iar partidul tăia şi spânzura în amărâta ţară scoasă ruinată din dictatură, senatorul, care nu-şi dă seama de câtă antipatie se bucură, a făcut mişcarea!
Citeste tot articolul
Asediul justiţiei
Cine face bilanţul primelor trei luni de guvernare PSD+ALDE este şocat să constate că principala preocupare a grupării aflate la putere a fost stoparea luptei anticorupţie şi emascularea instituţiilor specializate în purtarea ei, DNA, ANI, DIICOT.
Citeste tot articolul
CRISTIANA PAŞCA PALMER - "Mă mândresc că sunt primul ministru al Mediului de după '90 care a adoptat o poziţie clară şi tranşantă în chestiunea folosirii cianurilor în mine
Am primit cu mare bucurie şi onoare vestea că Secretarul General al ONU, domnul Ban Ki-moon, în consultare cu noul Secretar General, domnul Antonio Guterres, au decis, la finalul unei competiţii foarte strânse, să-mi ofere această poziţie. Când am decis să intru în competiţia pentru acest post, am făcut-o nu din dorinţa de a-mi mai adăuga ceva interesant la CV, ci pentru că protecţia biodiversităţii şi conservarea naturii sunt domenii de care sunt profund pasionată...
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LORELEI, F. AS nr. 1256 - "Ce pot face să-mi crească nivelul de serotonină?"
Pentru a putea creşte nivelul de serotonină, trebuie, mai întâi, să înţelegeţi ce este şi ce rol are în organism acest neuromediator chimic. Serotonina este extrem de importantă pentru buna funcţionare fizică şi psihică a organismului. Deşi acţiunea ei importantă se petrece la nivel cerebral, aproximativ 80-90% din cantitatea totală este produsă la nivelul tractului intestinal...
Citeste tot articolul
Tratamentul cu plante al bolilor primăverii (1) - AFECŢIUNILE RESPIRATORII şi ASTENIA
Fiecare sezon are bolile lui. Primăvara, după perioada aspră din iarnă, când organismul a epuizat rezerva energetică şi imunitatea este scăzută, exact când natura înverzeşte şi îşi regăseşte vigoarea, milioane de oameni ...
Citeste tot articolul
O speranţă uriaşă pentru infecţiile urinare - BIOMICIN URINAR A20
Încrederea lumii medicale în noile antibiotice de sinteză era atât de mare încât, în urmă cu circa 50 de ani, se anticipa că datorită noilor antibiotice, într-un interval de timp nu prea îndelungat, majoritatea infecţiilor vor dispărea. Acum, însă, se întâmplă exact pe dos: antibioticele îşi pierd eficacitatea, din cauza instalării şi răspândirii rezistenţei în rândul agenţilor patogeni.
Citeste tot articolul
Postul de sănătate
Începutul primăverii este exact momentul când multă lume îşi propune să postească. Renunţarea voluntară la alimentele solide şi la delicatese (carne, cafea, alcool) elimină kilogramele de prisos şi, totodată, curăţă organele şi ţesuturile. Pe drept cuvânt, această terapie la îndemâna oricui este privită în zilele noastre ca un panaceu pentru numeroase boli născute de civilizaţia contemporană.
Citeste tot articolul
Primăvara şi tenul
Nu degeaba se spune că primăvara e anotimpul tuturor înnoirilor. Chiar este! La fel ca seminţele şi ca pomii, organismul nostru germinează şi înmugureşte, datorită accelerării metabolismului. Arderile sunt mai rapide şi mai complete, deşeurile sunt eliminate mai eficient.
Citeste tot articolul
5 trucuri fulger
De multe ori mâncăm doar pentru că de fapt ne este sete. Puteţi evita această greşeală, respectând principiul: întotdeauna beţi întâi, aşteptaţi 10 minute şi apoi mâncaţi.
Citeste tot articolul
"Formula AS" în Munţii Poiana Ruscă: Un corcoduş înflorit
Am pornit în căutarea primăverii, pe culmile domoale ale unora dintre cei mai frumoşi şi misterioşi munţi din România: Munţii Poiana Ruscă. Primăvara ne aştepta, aşezată în lucruri mărunte şi peste oameni cu un trai simplu şi curat, cum în puţine locuri mai găseşti.
Citeste tot articolul
Fata care şi-a regăsit zâmbetul
Pe Gabriela am întâlnit-o în iarna aceasta, la o şcoală de yoga din Bucureşti. Mi-a atras atenţia felul în care vorbea şi profunzimea cu care m-a fixat cu privirea preţ de o clipă. Un chip oval, luminos, în contrast cu părul brun, prins în coadă de cal, şi un zâmbet abia ghicit în colţul buzelor.
Citeste tot articolul
Doamnele cititoare ne scriu poveşti
Eram la un moment de răscruce din viaţa mea conjugală. Ceva intervenise între mine şi soţul meu. Mi-aş fi dorit enorm şi aş fi dat orice să se repare lucrurile, să se reţeasă vraja de la început! Am crezut întotdeauna în minuni. Şi, pentru că pentru mine iarna este anotimpul copilăriei, cu iluziile create din jocul dantelei ţurţurilor atârnând sub acoperişuri, tocmai într-o zi de iarnă s-a întâmplat acel miraj mult aşteptat.
Citeste tot articolul
ALEXANDRA UNGUREANU - "Dacă mă întreabă cineva câţi ani am, trebuie să mă gândesc"
Mă străduiesc ca în fiecare an să apar cu ceva nou, să fiu vizibilă. Anul trecut, de exemplu, a fost acel clip filmat în Malibu, pentru "Nopţi şi zile". De ce spun "vizibil"? Pentru că problema este că doar clipurile lansate pe TV sau Internet par a fi singura noastră activitate. O parte din presă lasă doar acest lucru să se înţeleagă. Nu este deloc aşa. Avem concerte, suntem implicaţi în multe acţiuni şi proiecte.
Citeste tot articolul
GHEORGHE ILEA - "Totul se reduce la felul în care ştim să jucăm şotronul vieţii, între dragoste şi moarte"
Încăpăţânarea mea vine din dorinţa de a transpune sincer şi adevărat tot ceea ce alcătuieşte lumea în care m-am născut. Încerc ca pictura pe care o fac să fie vie. Asta presupune o participare totală din partea mea. Eu nu mă simt plecat deloc din Bucea natală, satul meu din Apuseni, chiar dacă stau de zeci de ani la Zalău. Satul acesta este pentru mine un fel de Macondo, un loc magic de unde îmi trag seva.
Citeste tot articolul
"Formula AS" în Munţii Poiana Ruscă: Preaminunatele biserici de lemn din Ţara Făgetului
În satele de pe partea bănăţeană a Munţilor Poiana Ruscă se află 16 biserici de lemn, monumente istorice. Vechi de sute de ani, în cele mai multe dintre ele nu se mai slujeşte. Au rămas doar ca embleme ale unui trecut care a ars de credinţă în Dumnezeu.
Citeste tot articolul
Când animalele visează
Fenomenul paranormal aparţine întregii naturi. Greu de acceptat de ştiinţă, afirmaţia aceasta e dovedită de mii de întâmplări fascinante, adunate între coperte de cărţi. Mai ales când e vorba de animale, se pare că percepţia extrasenzorială reprezintă o regulă. În special animalele de companie, câinii, pisicile şi păsările pe care le ţinem pe lângă noi, pot deveni protagonişti ai unor scenarii fantastice.
Citeste tot articolul
JO KANAMORI şi trupa NOISM, în premieră europeană la Bucureşti şi Sibiu
Cea mai importantă companie japoneză de dans contemporan, Noism, a fost înfiinţată în 2004, de balerinul şi coregraful Jo Kanamori, după modelul marilor trupe de dans contemporan din Europa. Începând cu 2007, compania a avut reprezentaţii în unsprezece oraşe din opt ţări şi a fost onorată cu prestigiosul Premiu "Asashi Performing Arts", în 2008, pentru spectacolul "Nameless Hands - House of Dolls".
Citeste tot articolul