RODICA CULCER despre... Kleptocraţie şi agonie
Judecând după atitudinea sa în cazul ministrului de finanţe Vâlcov, înţelegem că Victor Ponta ar guverna liniştit cu toţi penalii în echipă. Corupţia pare să facă parte din esenţa acestui partid, pe care nu l-aş numi social-democrat, ci kleptocrat, iar Victor Ponta nu are de unde să ia înlocuitori necompromişi pentru miniştrii care ajung în vizorul DNA, căci PSD nu a promovat oameni cinstiţi şi competenţi, şi nici un tehnocrat care se respectă nu se va asocia cu o echipă compromisă.
Citeste tot articolul
Câţi bani s-au furat în România, CU ADEVĂRAT?
În zilele acestea arestările făcute de DNA sunt atât de dese, încât au intrat în cotidian. Când lipsesc, ţi se pare ciudat. Recent, Radu Mazăre, circarul litoralului, şi Darius Vâlcov, ministrul de finanţe, au fost acuzaţi că au luat şpăgi de milioane de euro. Sumele pentru care sunt anchetaţi reprezintă, mai mult ca sigur, doar vârful aisbergului.
Citeste tot articolul
Roşia Montană: RMGC încearcă să muşte
Sub titlul "Noua strategie de distrugere a Roşiei Montane. Direcţiile Ministerului Culturii fac jocurile avocaţilor RMGC", jurnalistul Mihai Goţiu, editorialist la site-ul "România Curată", dezvăluie strategia corporaţiei aurului de la Roşia Montană, RMGC, prin care avocaţii şi susţinătorii proiectului minier încearcă să resusciteze acest proiect sau, cel puţin, să obţină importante avantaje în cazul unui posibil arbitraj internaţional.
Citeste tot articolul
Salvaţi Institutul Cantacuzino! Cel mai mare institut de vaccinuri din Europa de Sud-Est este pe cale să moară
La 1 aprilie 1921, la iniţiativa profesorului Ion Cantacuzino, Regele Ferdinand I a semnat decretul de înfiinţare a Institutului ce poartă numele marelui microbiolog. Scopul său precis era imunizarea populaţiei contra pandemiilor şi epidemiilor. Cercetarea de la "Cantacuzino" era sponsorizată de Loteria Română. De-a lungul existenţei lui, Institutul a ferit românii de tuberculoză, tetanos, difterie, dizenterie, scarlatină, rabie, rujeolă, tifos, poliomielită, febră tifoidă.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MONICA V. - Piteşti, F. AS nr. 1152 - "Există vreun leac naturist pentru dishidroză?"
Afecţiune caracterizată printr-o erupţie veziculoasă, localizată în general la palme şi feţele laterale ale degetelor, dishidroza apare brusc, însoţită de prurit accentuat, având etiologie neclarificată pe deplin. Cei mai afectaţi sunt adolescenţii şi adulţii tineri, care prezintă iritabilitate psihică accentuată, hipersensibilitate la anumite substanţe cu care intră în contact, stres cotidian etc.
Citeste tot articolul
"Ne-am dori să avem şi noi un doctor SIMU, la Montreal"
Locuiesc în Montreal, Canada, şi doresc să mulţumesc pe această cale d-lui dr. Rareş Simu, specialist în alergologie, imunologie clinică şi homeopatie, pentru reuşita tratamentului pe care mi l-a recomandat. După două luni de administrare a remediilor homeopate, soluţii magistrale, făcute după formulele dumnealui, am învins atacurile de panică şi anxietatea.
Citeste tot articolul
SPECIALIŞTII RĂSPUND: Dr. RAREŞ SIMU - Adenomul de prostată
Adenomul de prostată sau hipertrofia benignă de prostată este o afecţiune benignă a prostatei. Ea se manifestă prin creşterea în dimensiuni a prostatei, o glandă care se află sub vezica urinară şi care înconjoară uretra. Se consideră că o creştere peste 30 cm3 a volumului prostatei înseamnă că prostata este hipertrofiată. Prostata este alcătuită din glande care secretă lichidul prostatic, ce intră în componenţa spermei, din fibre musculare şi fibre conjunctive.
Citeste tot articolul
Primăvara, pielea şi frumuseţea - Dr. LUCIAN RUSSU - medic specialist dermato-venerolog
Pielea este prima barieră de apărare a organismului care vine în contact cu modificările atmosferice şi cu intemperiile. Pielea suferă mai ales primăvara şi toamna, atunci când variaţiile de temperatură sunt însemnate şi ea este constrânsă să facă un efort mare de adaptare. La finalul sezonului rece tenul devine tern şi lipsit de vitalitate şi din cauză că nu a fost hrănit şi hidratat corespunzător. Aici intră în discuţie şi felul în care ne alimentăm.
Citeste tot articolul
Atenţie la aluminiu!
În mod normal, metalul pătrunde în corp prin intermediul alimentelor şi al apei de băut, în cantităţi inofensive. E prezent în multe legume, ca de pildă spanacul, salata verde şi ridichile. Există însă şi situaţia când el este eliberat din ambalaje sau vase de gătit şi trece în alimente, ceea ce se întâmplă ori de câte ori vine în contact cu mâncăruri sărate sau acre.
Citeste tot articolul
Energie de primăvară
Efectul benefic al fructelor şi legumelor li se datorează enzimelor. Variantele de opţiuni sunt inepuizabile - şi cu atât mai eficiente, cu cât se amestecă mai multe culori, deoarece fiecare aliment vegetal posedă spectrul său inconfundabil de nutrienţi. De aceea, salatele mixte şi supele reprezintă o alegere optimă.
Citeste tot articolul
Aperitive şi digestive
Vine primăvara şi vreţi să vă puneţi "în mişcare" digestia şi metabolismul? Sosul de plante de mai jos este uşor de preparat şi are un gust delicios, combinat cu spaghete, sparanghel sau morcovi. Ingrediente (pentru 2-4 porţii): 3-4 pumni de plante sălbatice proaspăt culese, amestec compus din frunze şi mlădiţe de urzică, leurdă, piciorul-caprei , răcovină, drăgaică de câmp, usturoiţă, plus cantităţi mici de peliniţă, coada-şoricelului şi iederă...
Citeste tot articolul
Untul de cacao
Unul dintre secretele cremelor "bune" este acela că printre ingredientele lor de bază se află untul de cacao. Pe lângă faptul că poartă parfumul şi aroma irezistibilă a ciocolatei, el este şi un produs pe care pielea îl "iubeşte". De aceea nu ar trebui să lipsească de pe raftul cu cosmetice de acasă. Se obţine din prelucrarea mecanică a boabelor de cacao, are culoarea crem, este solid la temperatura camerei, dar odată întins pe piele, se topeşte.
Citeste tot articolul
Mizaţi pe fructe!
Pentru doamnele şi domnişoarele care vor să scape repede de kilogramele acumulate peste iarnă, de mare ajutor sunt dietele cu fructe. Pe lângă faptul că "mătură" grăsimea, apa în exces şi toxinele din organism, ele stimulează digestia şi sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale. Iată cele mai eficiente diete cu fructe...
Citeste tot articolul
Zodiile şi dragostea - Îndreptar pentru cei care dau greş în iubire
BERBEC: Vă îndrăgostiţi nebuneşte. Daţi buzna. Vă aprindeţi. Sunteţi capabili de orice pentru a plăcea. Dar, deşi sunteţi convinşi că va dura toată viaţa, relaţia se rupe şi vă treziţi din nou singuri. Credeţi că norocul vă ocoleşte, că sunteţi, pur şi simplu, blestemaţi. Dar este foarte posibil ca totul să fie din cauza dvs. Când vă îndrăgostiţi, vă inflamaţi nebuneşte, sunteţi mult prea direcţi şi unora nu le prea place.
Citeste tot articolul
Argedava lui Burebista
Argedava... Un nume care îmi bântuie gândurile. O comoară imensă, părăsită în mijlocul câmpiei, la cheremul prădătorilor şi al uitării omeneşti. Cum nu face nimeni nimic? Am fost şi-am văzut: un dâmb, acoperit de mărăcini cât un stat de om, ţâşnind din întinderea Bărăganului. Cetatea unde s-a născut Burebista. Locul de unde i-a condus pe geţi, pe daci şi pe traci, cel mai numeros popor al Europei, în antichitate.
Citeste tot articolul
A.G. WEINBERGER - "Trăiesc decent şi demn"
Da, trăiesc, şi n-o duc chiar rău. Continuu seria Gringo, cea a concertelor solo, care, spre mirarea mea, ia amploare. Fusese un proiect conceput pentru locaţii mici, cluburi în care încap câteva zeci de oameni, dar iată că vin dintr-un turneu care s-a încheiat la Teatrul Naţional din Târgu Mureş, cu sala arhiplină: peste cinci sute de locuri.
Citeste tot articolul
TRIGON
Desfăşurat în prima parte a verii, cu un succes tot mai mare de la an la an, "Bucharest Jazz Festival" îşi propune să devină un important eveniment al jazz-ului european. Şi pentru ca amatorii de jazz să aştepte cu nerăbdare desfăşurarea de forţe ce va urma, sâmbătă, 14 martie, spectatorii ce au asistat în sala ARCUB la primul concert al primăverii, sub genericul Jazzaj, au aplaudat în picioare prestaţia entuziasmantă a formaţiei moldoveneşti Trigon, la una din rarele sale apariţii pe o scenă bucureşteană.
Citeste tot articolul
Amintiri despre MARIA TĂNASE
Purta o rochie de mătase vernil, iar pe cap avea o pălărie albă, cu nişte flori liliachii superbe. Doamne, câtă graţie avea, ce distinsă era! Când m-a întrebat cine sunt, nici n-am avut curaj să mă uit în ochii ei, iar când m-am prezentat ca la şcoală, cu nume şi prenume, "Voican Marin", a râs, m-a făcut "pui de oltean" şi m-a întrebat dacă îmi place cântecul "Marine, la nunta ta". Cum să nu-mi placă, dacă aşa mă cheamă?! "Îi fi şi logodit", a glumit ea mai departe cu mine, căci eram deja de cincisprezece ani...
Citeste tot articolul
Călugărul neamţ, de la Mânăstirea Radu Vodă din Bucureşti
Părintele Chiril Karthaus e neamţ, născut şi crescut în Germania, dar trăieşte de ani buni la Mânăstirea Radu Vodă din Bucureşti. S-a îndrăgostit de ortodoxie şi de ţara noastră, aşa că a ales să rămână pentru totdeauna în România. Dar nu oricum, ci ca monah, într-una din cele mai faimoase mânăstiri din Capitală.
Citeste tot articolul
Asară ţi-am luat inel...
Vă amintiţi, desigur, scene din îndepărtata dvs. copilărie, când unele jocuri nevinovate aveau în ele un mister care vă tulbura. Printre ele se număra şi dăruirea de ineluşe din fire de iarbă legate pe deget, care semnificau un mic jurământ de fidelitate. Fără să pătrundă semnificaţia majoră a gestului lor, copiii intuiau că darul legat pe deget are în el un substrat de magie. Aşa şi este.
Citeste tot articolul
GAROU - "Îmi place să aduc bucurie oamenilor!"
Poate că numele lui nu vă spune mare lucru, dar Garou (42 de ani) este unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi canadieni ai zilelor noastre. Înzestrat cu o voce greu de uitat, s-a făcut remarcat la finalul anilor '90, în rolul Quasimodo, din muzicalul "Notre Dame de Paris", apoi a cântat alături de Céline Dion şi Bryan Adams, înainte de a prinde curaj să-şi lanseze primul disc.
Citeste tot articolul