Mari poveşti de iubire: Doamna Elena Cuza
Modestă şi generoasă, cu o putere de sacrificiu nemărginită, a rămas lângă soţul ei, Alexandru Ioan Cuza, în ciuda alunecărilor sentimentale şi a vieţii duble pe care "Domnul Unirii" a dus-o, alături de frumoasa Maria Obrenovici. "Sfânta" - cum îi spuneau oamenii simpli Elenei Cuza - a fost una dintre cele mai iubite doamne din istoria noastră. Un model de devoţiune şi sacrificiu, pe măsura măreţiei politice a celui pe care l-a iubit cu atâta statornicie.
Citeste tot articolul
PARODONTOZA
Placa bacteriană este factorul principal în apariţia bolii parodontale şi constă în depunerea unei pelicule pe suprafeţele dinţilor, la aproximativ o oră de la spălare. Această peliculă este compusă din bacterii care se acumulează pe dinţi. Chiar dacă periajul dinţilor îndepărtează placa, aceasta se reface foarte repede.
Citeste tot articolul
PĂPUŞA MEA DE LUMINĂ
Toată viaţa am iubit şi-am fost iubit cu frenezie şi generozitate. Câteva femei pasionale şi puternice mi-au tăiat destinul, grăbite să-mi dăruiască prinosul lor de tandreţe, ca pe o cuminecătură. Cele mai multe m-au părăsit apoi, mutându-se, cu vieţile lor cu tot, în vieţile altora. Au plecat înstrăinate, ca şi cum nici n-ar fi trecut vreodată prin viaţa mea.
Citeste tot articolul
ANVELOPE REŞAPATE
- În viaţa noastră politică am asistat la facerea şi desfacerea celor mai fantasmagorice alianţe şi coaliţii de guvernare. Singurul lor punct comun este că nu au rezistat; mai mult, au lăsat pământ pârjolit în urma lor. De ce ar fi deci o soluţie refacerea Alianţei D.A., care, după ce a mobilizat toate speranţele electoratului civilizat, s-a prăbuşit atât de nefast, PNL preferând să guverneze...
Citeste tot articolul
"Anatomia lui Grey" la... Bucureşti
Din peste 20.000 de medici români plecaţi în străinătate în ultimii ani, circa 500 s-au întors să lucreze acasă, iar tendinţa este în creştere. Şi cum n-ar fi, când există tot mai multe spitale, precum cel de care voi vorbi mai jos...
Citeste tot articolul
LUKE DALE-HARRIS (Editorialist britanic): "Ungurii şi bulgarii şi-au salvat ţăranii, România, nu!"
De la 1 ianuarie 2014, pământul ţărănesc şi pământul comunal sunt în pericol. Guvernanţii se află sub talpa "noroioasă" a latifundiarilor, dirijând subvenţiile europene exclusiv către terenurile întinse, şi nu către micii proprietari. A apărut fenomenul numit, ca un scârţâit de şenilă de tanc, "land grabbing" (apucătorii de pământ). Ţăranii sunt confuzi, obosiţi, bătrâni. România rurală este scoasă la mezat.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru IOAN ROŞCA - Braşov, F. AS nr. 1056 - "Caut tratament naturist pentru steatoză hepatică, hemangiom hepatic, bradicardie sinusal?"
În cazul steatozei hepatice se recomandă: * Nu fumaţi, nu consumaţi alcool. * Evitaţi prăjelile, iar alimente precum carnea sau produsele făinoase trebuie consumate în cantităţi mici. * Seara, înainte de ora 6, mâncaţi uşor: o supă, o salată sau un fruct.
Citeste tot articolul
"M-am vindecat de hepatită cu un produs românesc: Hepatosinergic"
Povestea mea este ca a altor două milioane de români care au infecţie cu virus hepatitic. Eu, din păcate, am aflat foarte târziu acest diagnostic, când deja aveam dureri puternice în abdomen, ficatul mărit, iar ochii şi pielea căpătaseră o culoare galbenă nesănătoasă. La spital mi s-a spus că ficatul meu este aproape distrus de infecţia cu virus C şi că am început de ciroză.
Citeste tot articolul
Leacuri de frumuseţe: Vine primăvara!
Întăritor pentru păr. Acest tonic întăreşte rădăcina părului şi-i stimulează creşterea. Este simplu de preparat. Se foloseşte ca loţiune sau pentru clătitul părului, după spălat. Face părul lucios şi catifelat.
Citeste tot articolul
Dinţi şi gingii sensibile
Amestecaţi în cantităţi egale oţet de mere şi apă şi puneţi-le la fiert cu sare, piper, o cuişoară aromată şi puţină ţuică. Lăsaţi să se răcească puţin şi clătiţi-vă gura de mai multe ori pe zi.
Citeste tot articolul
METABOLISMUL - Mai bun decât orice dietă de slăbit
E frustrant. Te chinui să-ţi impui mereu alte şi alte diete, îţi interzici cu stricteţe să ronţăi câte ceva între mese, iar seara plimbi fără chef furculiţa printr-o salată. Şi pentru ce toate astea? Numai ca să constaţi, după un promiţător succes iniţial, că acum cântăreşti chiar mai mult decât înainte: faimosul efect yo-yo a lovit din nou!
Citeste tot articolul
Albăstrelele
Cunoscute ca plante medicinale, Albăstrelele sunt ideale pentru îngrijirea frumuseţii. Au un efect antiinflamator, calmant, tonifiant, hidratant, uşor antiseptic şi astringent. După nopţi nedormite sau perioade stresante, albăstrelele au darul de a reda ochilor şi pielii luminozitatea şi aspectul sănătos.
Citeste tot articolul
Silueta subţire cu... muştar se ţine
Cunoscut drept "condimentul regilor", de mii de ani muştarul a fost folosit în aproape toate colţurile lumii, adăugat în diverse preparate culinare, dar şi apreciat pentru calităţile sale vindecătoare. În urma unor studii recente, cercetători în domeniul nutriţiei au arătat că dacă adăugaţi puţin muştar la orice masă, câteva ore mai târziu, arderea grăsimilor va creşte cu 25%.
Citeste tot articolul
"Îi mulţumesc d-nei avocat din Arad"
Stimată şi dragă redacţie a "Formulei AS", Sunt o cititoare constantă a ta, am şi abonament pentru a nu pierde vreun număr. Mă înclin în faţa redacţiei şi a colaboratorilor revistei şi vă rog să primiţi din partea mea calde şi sincere felicitări.
Citeste tot articolul
PORTRETE ÎN CREION
De câţiva ani, Remus trăia absolut la întâmplare. Nu dormea zile şi nopţi la rând, îşi toca banii în jocuri de noroc, începuse să fumeze şi fuma ca un turc, bea ca un sinucigaş şi îşi schimba iubitele mai rapid decât rulează reclamele pe un panou stradal. Cu toate acestea, părea mulţumit, zâmbea mereu ca un învingător şi era sarcastic de fiecare dată când venea vorba de dragoste.
Citeste tot articolul
LOUIS GUERMOND - "După patru zile la Paris, vreau acasă, mi se face dor de Sibiu!"
Louis şi-a pus ochelarii pe vârful nasului, priveşte cu atenţie nuanţele mierii, citeşte eticheta de pe borcan şi exclamă într-o română împănată cu expresii franţuzeşti. "Aur curat! Unde mai găseşti aşa ceva, şi la câţiva euro!". Ieşim din ceainăria în care am stat la povestit şi tragem în piept aerul rece. Imediat, sub arcade, se zăreşte Piaţa Mare a Sibiului, oraşul său îndrăgit, în care a decis să se mute în urmă cu mai bine de zece ani.
Citeste tot articolul
CÂNTEC DE LEAGĂN
Mai întâi a fost visul. Visul ciudat şi repetat până în cele mai mici detalii. Repetat de-a lungul unei ierni întregi, ca un refren al zilelor scurte şi cenuşii. Nu l-am înţeles decât foarte târziu, atunci când înţelegerea lui deja nu mă mai putea ajuta să schimb ceva din ceea ce s-a întâmplat în viaţa mea. De fapt, nici nu m-am gândit atunci că ar trebui să-l înţeleg sau să descifrez mesajele pe care le-ar putea avea, venite dintr-o lume ce rămâne mereu a misterelor şi-a nopţii.
Citeste tot articolul
PAULA SELING - "Sunt un om care gândeşte cu inima"
Cred că pentru oricare dintre noi, spaţiul unde ne-am născut şi am crescut, unde am învăţat să fim oameni, are un loc aparte în inimă. Pentru mine, acasă este foarte aproape de Cer. Locul în care vii în lume şi, uneori, şi pleci din ea. Timpul copilăriei şi-al inocenţei, când visele şi minunile sunt acelaşi lucru. Apoi mai cred că acasă are, cu siguranţă, legătură cu regăsirea paşilor parcurşi de la vârsta inocenţei până la desprinderea de casă...
Citeste tot articolul
Selecţia Formula As - Vera Molea, "Marietta Sadova sau Arta de a trăi prin teatru"
Îi admir pe cei care, din pasiune pentru un domeniu, devin cercetători - o muncă prost plătită, nenormată, care implică răbdare şi studiu permanent. Vera Molea este cercetător doctor în Istoria Teatrului şi a mai publicat în ultimii ani două volume: "Teatrele din grădinile de vară ale Bucureştilor de altădată" (2011) şi "Un regizor uitat - Ion Aurel Maican"...
Citeste tot articolul
O poveste de dragoste cu sfinţi - BONIFACIU şi AGLAIDA
Vila Aglaidei fusese ridicată pe malul Tibrului, aproape de Colloseum, între Forum Boarium şi teatrul lui Marcellus. Mai toate ferestrele dădeau spre râu, aşa că, din primăvară până în toamnă, Aglaida stătea în faţa lor, legănându-se în răcoarea pe care o aducea apa sau privind cum razele soarelui se scaldă, la apus, în unde.
Citeste tot articolul
MIREILLE MATHIEU - "Îi mulţumesc zilnic lui Dumnezeu pentru vocea pe care mi-a dat-o"
Iată o idee de mărţişor care ar face fericită aproape orice femeie - un bilet la concertul celebrei Mireille Mathieu. Marea voce a Franţei va cânta în premieră în ţara noastră, pe 24 martie, la Sala Palatului din Bucureşti. Va fi un concert extraordinar, pentru că anul acesta Mireille serbează 50 de ani de carieră. (Când or fi trecut?)
Citeste tot articolul