Sărbătoare în vârful munţilor - GĂRÂNA
A fost primul an în care am mers la Festivalul de Jazz de la Gărâna. Ştiam de el, auzisem că este un loc special şi un eveniment extraordinar, dar primele impresii n-au fost grozave. Mergând prin munţi noaptea, pe un drum rupt, plin de gropi şi noroaie şi fără niciun indicator, mă întrebam dacă a fost totuşi o idee bună să vin. Iar când la radioul local, o voce solemnă anunţa că spectatorii de la Gărâna se află în siguranţă, pentru că patrule de voluntari au grijă să nu se apropie lupii de corturile turiştilor, m-am întrebat, în hurducăiala cumplită a drumului, de ce Dumnezeu merg în creierii Munţilor Semenicului, să ascult jazz, când puteam foarte bine să o fac şi acasă, liniştit, pe canapea?
Citeste tot articolul
A fost odată, în Micul Paris... Cronică de familie
La 83 de ani, mama mea este o fiinţă mică, micşorată. Contrasă în sine ca un pugilist înghesuit în corzi, dar care nu renunţă la luptă
Citeste tot articolul
Cete îngereşti la Mânăstirea Oaşa
Anul acesta, între 18 şi 27 iulie, a avut loc la Mânăstirea Oaşa "Tabăra naţională studenţească Părintele Teofil Părăian".
Citeste tot articolul
Noile patimi ale d-lui Preşedinte: turismul şi Basarabia
Deşi preşedintele Traian Băsescu nu poate candida la un nou mandat prezidenţial, nu cred că îi este indiferentă percepţia publică a mandatelor sale şi nici nu cred că poate să se împace cu pierderea simpatiei majorităţii românilor, în urma propagandei ostile a Antenelor, a Realităţii şi a RTV.
Citeste tot articolul
Farmecul României corupte
Nu mai departe de un an de zile, când Europa asista ultragiată la surprinzătoarea schimbare de putere din România şi la atacul concertat la adresa principiilor şi instituţiilor-cheie ale statului de drept, oficialităţi şi organizaţii importante din UE vorbeau despre cât de importantă e respectarea legii pentru bunul mers al unei ţări şi al unei democraţii.
Citeste tot articolul
La Roşia Montană, guvernul Ponta provoacă milă
Este de necrezut cât de jos a dus guvernul Ponta nivelul discuţiei despre proiectul Roşia Montană! O aşa-zisă "Notă", emisă de Ministerul Mediului, care vorbeşte cu ipocrizie de "consultarea publicului în vederea maximizării beneficiilor de mediu aduse de Proiectul Roşia Montană", a atras, prin caracterul ei manipulatoriu, mânia tuturor organizaţiilor de protecţie a mediului şi patrimoniului.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "În momentul de faţă, USL deţine toată puterea, dar continuă să se vaite, ca şi cum ar fi în opoziţie"
Privatizarea CFR Marfă se prefigurează, cel puţin până în momentul de faţă, ca un eşec, şi nu prea văd de unde ar putea să intervină o redresare a situaţiei pe ultima sută de metri. A întârziat prea mult, dincolo de faptul că şi aici sesizăm o diferenţă în atitudinea domnului Ponta, care a învăţat de la un eşec la altul. De unde, la OLTCHIM, îl soma pe Dan Diaconescu să dea banii în trei zile: "Scoate banii, că te execut!", şi l-a şi executat...
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MELANIA - Arad, F.AS nr.1078 - "Sufăr de diaree cronică şi am slăbit foarte mult"
Analizând simptomele descrise de dvs., se poate bănui că diareea şi pierderea ponderală importantă au drept cauză incapacitatea pancreasului de a secreta enzimele necesare pentru o digestie adecvată şi pentru absorbţia grăsimilor din dietă. Această stare se numeşte "insuficienţă pancreatică exocrină" şi se datorează, cel mai probabil, unei pancreatite cronice, instalate în decursul unei perioade mai mari de timp.
Citeste tot articolul
"Îi mulţumesc d-lui ANDREI LICIU, că m-a scăpat de chinul supozitoarelor"
Mă numesc Bălan Rodica, am vârsta de 64 de ani şi sunt pensionară. În anul 2000 am fost operată cu laser de hemoroizi, dar de atunci şi până acum câteva luni, m-am confruntat cu nişte dureri insuportabile la defecaţie, am rămas şi cu o fisură anală care mă deranja mereu, dar, deşi am încercat orice am auzit ca să mă pot vindeca, doar în revista mea de suflet, "Formula AS", mi-am aflat, leacul.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Toxiinfecţiile alimentare se manifestă prin febră până la 40° şi multe scaune (5-15 pe zi). Sunt urgenţe medicale care dacă nu sunt tratate imediat pot duce la deces. De aceea se cheamă salvarea şi eşti internat în spital, unde se fac perfuzii. Eu m-am tratat pe mine şi încă 4 persoane acasă, cu un tratament simplu şi am rezolvat problema în 2 zile (ieftin).
Citeste tot articolul
Terapia cu slănină
Când cercetările medicale au descoperit acţiunile negative ale produselor alimentare noi, care au încercat să înlocuiască grăsimile tradiţionale, specialiştii şi-au îndreptat atenţia către slănină, un aliment fără E-uri, coloranţi şi conservanţi. Şi au primit răspuns la întrebarea: de ce strămoşii noştri au fost sănătoşi şi puternici? Ei bine, s-a dovedit că slănina întăreşte sistemul imunitar.
Citeste tot articolul
Hepatita poate fi învinsă...
Ziua de 28 iulie a fost aleasă de către comunitatea ştiinţifică internaţională drept "Ziua Mondială a Hepatitei". În preajma acestei zile, au loc diferite conferinţe şi comunicări pe tema hepatitei, se fac publice statistici şi noi studii despre această afecţiune, care de la un an la altul afectează tot mai multe persoane şi produce o rată a deceselor tot mai ridicată. Iar această zi are o semnificaţie aparte pentru România - ţara europeană cu cel mai mare procent de bolnavi cu hepatită.
Citeste tot articolul
Terapia prin lectură
Aveţi nevoie de o carte sau de o revistă bună, de un fotoliu lângă fereastră şi de măcar o jumătate de oră liberă, cu telefonul pus pe silenţios. Apoi, trebuie doar să deschideţi paginile şi să vă lăsaţi cuprinşi de magia cuvintelor tipărite. Treptat. Mai întâi creierul şi sistemul nervos, apoi sistemul cardiovascular... întregul organism va ajunge, gradat, să vibreze, într-un anumit unison cu plăcerea de a citi.
Citeste tot articolul
Reţete de sănătate cu zicale
Fibrele rezistente din pulpa merelor (conţin pectină) stimulează digestia şi metabolismul. Iar substanţele vegetale secundare de tipul quercitinei micşorează riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare, aşa cum reiese dintr-un studiu efectuat la National Public Health Institute din Helsinki. Pe lângă aceasta, merele ţin insulina în şah, reglând astfel nivelul zahărului din sânge.
Citeste tot articolul
Înapoi la pământul-mamă
Să eliminăm stresul, să dormim mai bine şi să ne alimentăm cu mai multă energie: o nouă orientare din SUA încearcă să valorifice energia naturală a pământului, în beneficiul sănătăţii noastre. Pe lângă cheia unei sănătăţi mai bune, contactul direct cu pământul ar fi şi o terapie anti-vârstă, gratuită.
Citeste tot articolul
Pădurea de afini a doamnei Corina
"Afineeee, afineee! Afinee vindeeem!" Cuvintele, jumătate strigate, jumătate cântate, se sparg de case şi reverberează într-un ecou straniu. "Afineee, afineee!" Ţiganca are fustă înflorată şi basma pe cap, iar strigătul ei îmi trezeşte amintirea gustului dulce-acrişor al fructelor de pădure, din care mă înfruptam în copilărie. Erau anii aceia cenuşii ai comunismului, iar pentru noi, pentru săceleni, pădurea nu era doar un loc de plimbare şi reverie.
Citeste tot articolul
SELECŢIA FORMULA AS
Fiindcă e vremea vacanţelor, vă reamintesc ce vehicol extraordinar sunt cărţile pentru călătorii în spaţii şi timpuri mai mult sau mai puţin îndepărtate. Cum te ajută ele să-ţi iei lumea în cap, lumea largă şi populată cu tot felul de personaje ce merită întâlnite. Vă mai amintesc şi câtă gratitudine le datorăm acelor scriitori care ştiu cum să absoarbă în pagini suculenţa vieţii, dându-ne-o mură-n gură şi nutrind cu ea trăiri, transformări interioare, viziuni, înţelesuri la care altfel n-am fi ajuns.
Citeste tot articolul
O cură de lună plină
Caravana TIFF a pornit către 13 destinaţii din ţară: Buzău, Timişoara, Oradea, Bistriţa, Suceava, Fălticeni, Iaşi, Roman, Bacău, Galaţi, Focşani, Braşov şi Deva. Aveţi o vară întreagă să o întâlniţi, pentru că drumul ei se opreşte abia în septembrie, când pe cer apar stelele echinocţiului de toamnă. Veţi avea parte de o selecţie de filme prezentate la Festivalul Internaţional de Film Transilvania...
Citeste tot articolul
VIRGIL OGĂŞANU - Ocheade cu vara
Când deschid fereastra la Bucureşti, în cartierul Bucur Obor unde locuiesc, văd un bloc care se anvelopează. În schimb, aici, la Cornu, unde sunt acum şi unde este "reşedinţa mea de vară de la ţară", când stagiunea la teatru e închisă, văd o alee lungă de trandafiri de toate culorile, cu adieri de parfumuri minunate. Eu însumi i-am plantat şi îi îngrijesc, pentru că trandafirul este împărat peste toate florile din grădină.
Citeste tot articolul
IOANA CIOLACU - "Fac parte din generaţia cu o maşină de cusut în casă"
Ca în orice domeniu, se aplică reţeta clasică, adică ai un pic de talent, munceşti mult, te concentrezi pe ceea ce faci şi îţi stabileşti un ţel. Iar la asta se adaugă o mică doză de mister, reprezentată de noroc. Şi eu mă simt foarte norocoasă! (râde) În plus, contează foarte mult să ai bani ca să te dezvolţi, deci să se investească în tine. Fără sprijin financiar e aproape imposibil să te valorifici la potenţialul tău real: fie nici nu poţi să porneşti pe drumul pe care ţi-l doreşti, fie mergi până într-un punct şi acolo te opreşti.
Citeste tot articolul
Mesagerul din vis
În vara anului 1947, doctorul Constantin Petrescu îşi deschidea, în cabinetul său din Bucureşti, un cerc de magie şi ocultism. Se ţineau cursuri de iniţiere în parapsihologie, aveau loc şedinţe de spiritism... Defunctul meu tată încerca, pe atunci, să studieze magia în chip metodic. Totodată, dorea să-şi folosească, în mod spectaculos, remarcabilele calităţi mediumnice pe care avusese ocazia să le verifice în câteva rânduri.
Citeste tot articolul
JULIAN MARLEY - "Fără muzică, viaţa ar fi foarte plictisitoare"
Pe 18 august, la Arenele Romane din Bucureşti, în cadrul celei de-a treia ediţii a "Reggae Nights", îl puteţi asculta în premieră pe Julian Marley, fiul regretatului Bob Marley. Iar dacă muzica tatălui a marcat generaţii întregi, Julian nu se dezice şi ne arată că există o speranţă de continuitate, fiind o întrupare a zicalei "Aşchia nu sare departe de trunchi".
Citeste tot articolul