"Tratamentul natural şi cel alopat trebuie să coexiste"
Ziua de 28 iulie a fost aleasă de către comunitatea ştiinţifică internaţională drept "Ziua Mondială a Hepatitei". În preajma acestei zile, au loc diferite conferinţe şi comunicări pe tema hepatitei, se fac publice statistici şi noi studii despre această afecţiune, care de la un an la altul afectează tot mai multe persoane şi produce o rată a deceselor tot mai ridicată. Iar această zi are o semnificaţie aparte pentru România - ţara europeană cu cel mai mare procent de bolnavi cu hepatită. Mai exact, două milioane (!) de români suferă de această afecţiune, care poate căpăta forme extrem de periculoase. Ce este de făcut? Am cerut sfatul unui medic cu realizări excepţionale în lupta contra acestei afecţiuni, doamna dr. Otilia Crăciun, specialist în fitoterapie şi homeopatie, care a avut amabilitatea să răspundă întrebărilor noastre:
- Doamnă doctor, v-am solicitat acest interviu după ce am cunoscut pacienţii dvs., trataţi cu succes de hepatite care nu răspunseseră anterior la nici un alt tratament. De asemenea, ştim că produsele din plante pe care le promovaţi au dat rezultate de excepţie în bolile ficatului. Totuşi, nu credeţi că este riscant să folosiţi terapia naturală în boli cu o asemenea gravitate, cum este hepatita C?
- De la bun început, porniţi de la o premisă greşită, aceea că tratamentul natural şi cel de alopat se exclud. Nimic mai greşit! Cele două tratamente pot şi, în unele cazuri, chiar trebuie să coexiste. Şi aceasta, nu doar în hepatită, ci şi în alte afecţiuni. Tratamentul hepatitei cu produsele pe care le-am conceput împreună cu colectivul cu care colaborez nu afectează cu nimic eficienţa terapiei alopate. Pot fi luate simultan. Mai mult, s-a observat că suplimentele Hepatosinergic 1 şi 2, pe care le folosim, potenţează tratamentul cu interferon şi ribavirină, reducându-le în acelaşi timp efectele adverse.
Apoi, există cazuri în care medicina alopată şi-a declarat, pur şi simplu, neputinţa. De exemplu, în hepatita C, de care aţi pomenit, tratamentul antiviral de sinteză are efect în aproximativ 50% din cazuri. Pentru jumătatea pacienţilor care nu au reacţionat la acest tratament ce alternativă există? Pot să reia tratamentul alopat, dar abia după câteva luni de refacere, pentru că aceste medicamente sunt foarte agresive cu organismul. Şi, în tot acest timp de aşteptare, boala avansează, riscurile vitale fiind enorme. De altfel, există deja un număr tot mai mare de medici specializaţi în boli infecţioase sau medicină internă, care îmi trimit cazurile disperate de hepatită rezistentă la tratamentul clasic, pentru a încerca, împreună cu pacienţii lor, alternativele naturale. Iar aceste alternative naturale dau rezultate.
- Aţi spus că există mai multe alternative naturale. În afară de cele două produse pe care le-aţi menţionat, mai folosiţi şi alte remedii din plante?
- Setul de două produse, care se administrează simultan, este o idee novatoare în domeniu, bazată pe sinergia plantelor şi mineralelor pe care le conţine fiecare produs. Cu acest set, numit generic Hepatosinergic, acopăr o varietate impresionantă de probleme hepatice, dar, ca medic, nu mă pot baza exclusiv pe ele. În tratamentul hepatitei este vitală, pe lângă administrarea plantelor medicinale, o alimentaţie sănătoasă, un stil de viaţă echilibrat, cu repaus suficient şi cu activităţi fizice suficiente, aşa încât să ajute pacientul să-şi menţină tonusul fizic şi psihic. Apoi, eu privesc vindecarea hepatitei în mod holistic, luând fiecare pacient ca pe un întreg cu trup şi suflet, cu nevoile sale individuale, care trebuie împlinite, pentru a se putea vindeca. Dar din punct de vedere sufletesc, lucrurile sunt mai subtile şi trebuie tratate direct, la nivel emoţional şi spiritual.
"Alături de factorul fizic, care este virusul, există mereu şi unul emoţional, decisiv pentru evoluţia bolii"
- Vreţi să spuneţi că pentru tratarea unei boli produse de un virus, cum este hepatita B sau C, este necesară şi o însănătoşire emoţională a pacienţilor?
- Aici nu este vorba de o opţiune sau de o supoziţie a mea ca medic, ci de o realitate ştiinţifică incontestabilă. În ultimii ani, medicina oficială convenţională recunoaşte impactul emoţiilor negative în apariţia, declanşarea şi agravarea bolilor. Inclusiv recidivele bolilor sau trecerea lor din fază cronică în fază acută este recunoscută a avea, dacă nu o cauză, atunci măcar o componentă psiho-emoţională extrem de importantă. Interesant este că procesul poate avea loc şi în sens invers: emoţiile pozitive declanşează aşa-numitele vindecări spontane, care apar în toate stadiile hepatitei, inclusiv în ciroză. Foarte mulţi medici, în prezent, consideră, în baza dovezilor ştiinţifice adunate, că virusul este doar un factor în cazul hepatitei, nu o cauză profundă. Ca dovadă, există foarte mulţi oameni care, deşi sunt infectaţi cu tulpini virale hepatice extrem de agresive, totuşi, nu prezintă toată viaţa nici cel mai mic simptom sau problemă hepatică. Aceasta, în timp ce alte persoane, chiar cu acelaşi fond genetic, infectate cu acelaşi virus hepatitic, dezvoltă complicaţii grave, care pot duce până la deces. Concluzia e una singură: alături de factorul fizic, care este virusul, există mereu şi unul emoţional, decisiv pentru evoluţia bolii.
- Şi cum puteţi ajuta pacienţii să-şi afle problemele emoţionale care stau la baza bolii?
- Dincolo de această autoanaliză de care vorbiţi, cu ce terapii reuşiţi să vindecaţi, efectiv, aceste probleme emoţionale care produc sau agravează hepatita?
- Împreună cu colaboratorii mei, am elaborat o mică lucrare, un ghid scris, care învaţă pacienţii cum să lase natura să-i vindece. În acest ghid, prima recomandare este ca, pur şi simplu, bolnavii să iasă să se plimbe, să contemple frumosul din jurul lor. Pentru vindecarea sufletească, munţii, apa râurilor, arborii sau chiar albastrul cerului sunt adevărate medicamente. Fără o infuzie de natură, de frumos, vindecarea sufletească este greu de obţinut. Dar nu recomandăm doar mediul exterior ca factor de vindecare pentru suflet. La fel de important sau chiar mai important este ca fiecare pacient să intre în contact cu propria sa frumuseţe sufletească şi forţă interioară. Iar în această direcţie recomandăm ca mijloace de vindecare, autosugestia pozitivă, vizualizarea creatoare, chiar exerciţiile de respiraţie. Pe o treaptă ceva mai înaltă şi cu o eficienţă uimitoare în acest sens sunt aşa-numitele terapii spirituale, rugăciunea şi meditaţia, în principal, cu care am obţinut rezultate foarte bune, la pacienţii noştri cu hepatită, şi nu numai.
"Recomandăm analizele făcute regulat, pentru a cunoaşte cu exactitate evoluţia bolii"
- De cât timp aveţi nevoie pentru a învăţa pacienţii aceste mijloace de vindecare?
- Procesul de învăţare se suprapune ca durată de timp peste însuşi procesul de vindecare a pacientului bolnav de hepatită, adică luni de zile sau chiar mai mult. Mereu le explic pacienţilor mei că o boală care a evoluat ani sau zeci de ani nu se poate vindeca profund, durabil, în câteva zile. Pe de altă parte, ca medic, ar fi o imposibilitate să informez şi să îndrum mereu şi mereu sutele de bolnavi care mă solicită. De aceea, am elaborat acel ghid de vindecare despre care vă vorbeam, care conţine în paginile sale, nu doar terapii pentru suflet, ci şi indicaţii precise despre alimentaţie, despre ceea ce este permis şi ce nu, ca stil de viaţă în hepatită. Acest ghid însoţeşte fiecare set de produse pe bază de plante, achiziţionat de către pacient.
- Şi poate acest set de produse din plante, împreună cu un ghid, să răspundă cu adevărat nevoilor unui pacient cu hepatită?
- Rezultatele obţinute până acum sunt mai mult decât încurajatoare, în foarte multe cazuri. Cu aceste instrumente de tratament am reuşit să ajutăm mult mai mulţi pacienţi decât ar fi putut fiecare medic în parte, cu timpul de consultaţie de care dispune. Este la fel de adevărat însă, că ghidul şi produsele din plante nu pot ţine locul medicului. De aceea, le recomandăm tuturor pacienţilor să consulte medicul specialist, pentru a avea un diagnostic clar şi a primi asistenţa de urgenţă necesară în cazurile în care au nevoie de ea. Apoi, recomandăm analizele făcute regulat, pentru a cunoaşte cu exactitate evoluţia bolii. Cu ajutorul acestor analize am putut şi obiectiva, de altfel, eficienţa produselor noastre din plante, dar şi a celorlalte terapii. De exemplu, cu ajutorul pacienţilor noştri care au făcut analize, am putut evidenţia faptul că, încă din primele săptămâni de tratament cu "Hepatosinergic 1" şi "Hepatosinergic 2", apare scăderea semnificativă a valorilor transaminazelor, lucru care indică diminuarea sau, după caz, stoparea proceselor distructive la nivelul ficatului. Apoi, viremia majorităţii celor care au luat aceste produse a cunoscut scăderi. Aceasta, pe fondul îmbunătăţirii stării clinice a bolnavilor, la care s-a constatat revenirea apetitului, diminuarea stărilor de greaţă, normalizarea culorii tegumentelor, diminuarea în volum a ficatului, acolo unde era mărit etc.
- În ce tipuri de hepatită aţi obţinut cele mai bune rezultate cu produsele dvs.?
- Practic, în toate tipurile de hepatită, produsele noaste sunt eficiente, dar atât eu, cât şi colegii mei, am fost solicitaţi mai ales pentru cazurile de hepatită C (cel mai frecvent) şi B, inclusiv cu suprainfecţie cu virus hepatitic D. Aşadar, experienţa noastră se concentrează mai mult pe aceste tipuri de hepatită. În cazurile de hepatită alcoolică, reuşita tratamentului ţine mai ales de voinţa pacientului şi de capacitatea sa de a se lăsa ajutat să se dezbare de viciul care l-a condus la boală. Rezultate foarte bune am obţinut şi în steatoza hepatică, cu care foarte mulţi români se confruntă, din cauza obiceiurilor alimentare nefaste, dar şi a stresului sau a administrării medicamentelor hepato-toxice. Chitul Hepatosinergic este recomandat, în mod special, bolnavilor care urmează sau au urmat tratamentul alopat cu interferon şi ribavirină. Acest tratament, de cele mai multe ori, epuizează organismul, care poate rămâne extrem de slăbit şi chiar fără apărare în faţa infecţiei. Or, acest set de produse susţine funcţia hepatică, protejează mare parte din organele şi sistemele afectate în secundar de aceste medicamente. Mai mult, prin efectul său imunostimulent, ajută la ţinerea sub control a infecţiei cu viruşi hepatici, împiedicând procesul lor de proliferare prin infectarea unor celule sănătoase.
- Cât timp durează un tratament contra hepatitei?
- Durata tratamentului diferă de la caz la caz. De exemplu, într-un caz de hepatită care deja a evoluat spre ciroză cu varice esofagiene, vă pot spune că tratamentul durează toată viaţa. Este adevărat, după o fază de tratament intensiv, cu doze mari de plante şi o rigoare deosebită în alimentaţie, odată ce pacientul este stabilizat, se trece pe o terapie de întreţinere mai blândă, dar care va fi, totuşi, menţinută mereu.
Avem şi cazuri, mai rare, în care analizele medicale repetate la mai multe centre de profil au obiectivat dispariţia efectivă a virusului din organism. Cu remediile despre care am vorbit, precum şi cu celelalte terapii, reuşim să obţinem performanţa aceasta, ficatul fiind pe deplin funcţional, iar pacientul putând să desfăşoare activităţile cotidiene, cu foarte puţine restricţii.
- Vă mulţumim, doamnă doctor, pentru timpul acordat.
Pentru a comanda setul de produse "HEPATOSINERGIC" şi pentru a obţine mai multe relaţii despre efectele acestor remedii împotriva hepatitei, puteţi suna la telefonul 0735/21.78.08
sau puteţi scrie pe internet la adresa comenzi@synergyplant.ro