RODICA CULCER despre... Nicio speranţă până în 2020
"Ca întotdeauna, necuratul se ascunde în detalii, la fel ca intenţiile PSD în declaraţiile publice. PSD se grăbeşte atât de mult să organizeze referendumul de validare a schimbărilor constituţionale votate pe 26 mai, doar pentru că doreşte să-l compromită. De aceea anunţă că-l va organiza în plină vacanţă de vară, adică prin august."
Citeste tot articolul
Săptămâna 21-27 iunie
"Aspectele astrologice de la începutul acestui interval ne pun în continuare nervii la încercare. Pe cei temperamentali din fire, opoziţia dintre Marte în Rac şi Pluton retrograd în Capricorn îi poate face să dea frâu liber unor stări precum mânia sau ura. Persoanele introvertite, în schimb, riscă mai degrabă ca altcineva să se manifeste agresiv la adresa lor. Ambele tipologii ar face bine să se ţină departe de medii în care spiritele se încing uşor."
Citeste tot articolul
Alarmă la primărie!
"Primăria Capitalei, la fel ca şi primăriile de sector, se află în "faliment nedeclarat", a recunoscut zilele trecute primarul general Gabriela Firea, după ce administratorul public al Bucureştiului, Sorin Chiriţă, transmisese direcţiilor din Primăria Capitalei, instituţiilor din subordine şi companiilor municipale, o scrisoare care evoca o situaţie financiară dezastruoasă."
Citeste tot articolul
Avaaz salvează Europa!
"Sub titlul "Am reuşit - Europa rezistă!", cea mai mare mişcare neguvernamentală din lume, Avaaz, anunţă un important succes: alegerile europarlamentare din 26 mai au salvat Uniunea Europeană! După episoadele Trump şi Brexit, bombardamentul de ştiri false şi ura extremei drepte din Italia, Franţa, Olanda, Belgia, Spania şi Germania ameninţau cu dispariţia o putere globală democratică, precum UE. Era o ameninţare istorică!"
Citeste tot articolul
Minunata poveste a unui medic de ţară - Dr. ADRIAN NICOLAE POPESCU: "Să folosim mai des dreptul de-a face bine"
"Eu obişnuiesc să spun că nu sunt medic de familie, ci medic din familie. Mulţi pacienţi mă văd ca pe o persoană apropiată, vin şi mi se destăinuie cu probleme care nu ţin de latura mea profesională. Cineva îmi spunea: când ajungi într-o comunitate şi ştii care cu care sunt cumătri, care s-au botezat, s-au cununat, atunci poţi spune că da, cunoşti acea comunitate, iar la Burla cam aşa este."
Citeste tot articolul
"Am dureri în tot corpul, multe intoleranţe şi polipi pe colon"
"Dragă "Formula AS", voi sunteţi ajutorul meu de nădejde şi numai în sfatul vostru mai am încredere. Din 2016 mi s-a descoperit că am intoleranţă la gluten şi lactoză, deşi suferinţa era mai veche de 10 ani, iar medicii au tratat-o cum au ştiut mai bine."
Citeste tot articolul
"Caut un leac pentru panariţiu"
"Vă propun un leac pe care îl ştiu de la o profesoară bătrână şi pe care atât eu cât şi alţii l-am folosit cu succes. Se ia un albuş de ou care se pune într-un vas curat şi se amestecă cu aşchii de săpun rase cu lama, mereu şi mereu, ca la maioneză, până se obţine o alifie ca pasta de dinţi. Cu ea se ung degetele bolnave."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SPIRIDON - Buzău, F. AS nr. 1363 - "Ştie cineva un tratament naturist pentru lichen plan?"
"În cazul afecţiunii complexe de care bunica dumneavoastră suferă este necesar ca dânsa să efectueze analize de laborator pentru a fi stabilit un diagnostic de certitudine, respectiv examen microbiologic cu antibiogramă şi/sau antifungigramă pentru identificarea agentului patogen/ agenţilor patogeni care au provocat şi/sau complicat afecţiunea de bază, şi o puncţie biopsică din leziuni, pentru stabilirea corectă de lichen plan."
Citeste tot articolul
Remedii de pe rafturile cămării
"În cazul durerilor de dinţi cauzate de o carie sau de o durere violentă, puneţi o cuişoară în gură, pe locul unde simţiţi durerea. După ce s-a înmuiat, spargeţi-o între dinţi. Puteţi face, de asemenea, o spălătură bucală cu un decoct de cuişoare: 5 cuişoare, fierte 10 minute în jumătate de litru de apă."
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Sănătate cu flori
"Zilele trec, primăvara s-a transformat în vară, iar mugurii în flori. Roata timpului nu împiedică însă natura să-şi împlinească menirea. Şi în perioada lor de înflorire, plantele au forţă vindecătoare. Soarele le sporeşte puterea şi energia. Învăţaţi să le folosiţi!"
Citeste tot articolul
Farmacia de călătorie
"Înţepături de ţânţari de la scăldatul în lac? Băşici de la adidaşii cei noi? Nu vă grăbiţi să luaţi tablete şi să folosiţi unguente. Există şi alternativa oferită de remediile homeopate şi leacurile tradiţionale."
Citeste tot articolul
Doctorul din palmă
"Nu există chinez bolnav care să nu-i întindă mâna medicului, nu din politeţe, ci pentru ca acesta să-i examineze cu atenţie forma, structura pielii, degetele, unghiile, cutele şi liniile mai pronunţate sau mai şterse din palmă. Pentru medicii chinezi mâna este o hartă a întregului organism, cu ajutorul căreia speră să pună un diagnostic."
Citeste tot articolul
Sfaturi mici pentru probleme mari
"Când părul dvs. o ia razna, nu apelaţi la fixative care-l îngraşă şi-l fac să pară tern. Puneţi în palmă puţină loţiune de corp (cât o monedă), aşteptaţi să se încălzească puţin, apoi întindeţi-o uniform prin păr. Uleiurile conţinute în loţiune îmbracă firele, temperându-le."
Citeste tot articolul
Regimul Oshawa
"Mă numesc Florina şi doresc să vin în ajutorul cititorilor "Formulei AS" care au probleme cu greutatea. Vă scriu despre regimul Oshawa. Regimul prevede ca pe o durată de 10 zile să se consume exclusiv cereale (grâu, orez, hrişcă şi mei), fierte, măcinate, transformate în turtiţe sau terci (se face ca mămăliga), în orice combinaţie sau proporţie, singurul ingredient admis fiind sarea."
Citeste tot articolul
Ketulina
"Cam acum trei ani, o prietenă mi-a spus că vrea să adopte o pisicuţă pentru băiatul ei, pentru a se obişnui cu animăluţele. Şi eu îmi doream unul, dar nu eram foarte hotărâtă ce anume: un câine sau o pisică. Mă gândeam că dacă tot locuiesc singură, mi-ar prinde bine un sufleţel, şi am profitat de ocazie: am rugat-o pe amica mea, poate găseşte una şi pentru mine."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Pisoiaş de 6 luni, alb imaculat, deosebit de prietenos, simpatic, foarte cuminte, afectuos cu oamenii (din păcate nu îl putem păstra întrucât în două camere locuim doi adulţi, un pisoi şi un căţel, salvaţi de la moarte anul trecut), are nevoie urgentă de adopţie din partea unei persoane iubitoare de pisici."
Citeste tot articolul
Fundaţia "Formula AS" - Distribuţia ajutoarelor pe luna MAI 2019
Distribuţia ajutoarelor pe luna MAI 2019
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Doamnă directoare Sânziana Pop, Dragă redacţie a revistei "Formula AS", Mă numesc Anchidin Marius-Viorel şi sunt un cititor fidel al revistei "Formula AS" de peste douăzeci de ani. Vă admir şi vă apreciez, meritaţi tot respectul pentru munca depusă de dvs. şi întreaga echipă de redactori şi colaboratori."
Citeste tot articolul
Formula AS în Ţara de Sus a Moldovei - Evreii din Botoşani
"Botoşani. Vineri după-amiază. O lumină moale s-a cuibărit pe străzile oraşului, a alungat maşinile, a îmblânzit lucrurile şi oamenii. E o după-amiază pentru rândunele şi porumbei. Oraşul e cuminte ca un gângurit, cuminte ca o plimbare. Cauţi pe cineva pe care să-l poţi întreba cum se ajunge pe strada Marchian, la numărul 1. Dar nu e nimeni, trebuie să te descurci de unul singur."
Citeste tot articolul
Un sat în Munţii Trascăului - RIMETEA
"Am citit deseori despre Rimetea, satul din judeţul Alba cuprins în căuşul de calcar al Munţilor Trascău. Este considerat unul dintre cele mai frumoase din România. Nu doar priveliştile urzite din soare şi calcar atrag miile de vizitatori. Casele Rimetei, unele vechi de peste o sută de ani, impresionează prin curăţenie, dar şi prin ambiţia localnicilor de a le păstra aşa cum le-au moştenit: din piatră, cărămidă, lemn şi var, fără adăugiri de materiale sintetice."
Citeste tot articolul
Amazoanele se întorc - Reţete pentru femei puternice
"Femeile de succes nu stau în expectativă, sperând că într-o bună zi, ca prin minune, vor primi în dar postul visat. Ele nu vor spune niciodată: "Aştept să văd cum merg lucrurile". Întreprind ceva, pentru a atinge acest scop. Au curajul să rişte. Mizează totul pe ceea ce ştiu să facă. Încearcă formule noi. Chiar dacă nu sunt la fel de mediatizate precum bărbaţii, după '89, şi în România există multe femei conducătoare de firme sau femei cu afaceri proprii, care funcţionează perfect."
Citeste tot articolul
Cum îşi pot face bine femeile şi bărbaţii
"În ultima vreme, librăriile sunt pline de cărţi de psihologie care îi învaţă pe oameni cum să scape de naufragiul divorţului. E normal, având în vedere că în Europa, fiecare a treia căsnicie eşuează, chiar şi după 10-20 de ani de viaţă comună. Alături de nenumăratele sfaturi oferite de specialişti, există însă şi câteva "reţete" banale dar extrem de eficiente, care îi ajută pe oameni să-şi facă bine, să "crească" împreună în loc să se distrugă unul pe celălalt, stabilizându-şi astfel căsnicia."
Citeste tot articolul
MIHAIL SANDU - "Sunt mai mult muzică decât om"
"Am simţit demult nevoia acută de a mă izola, de a adormi şi a mă trezi singur, între copaci. Şi de a-mi face, în pace, muzica mea. Acum trei luni, am închiriat cabana unui prieten, cu gândul de a sta o vreme singur, doar ca să am linişte să termin noul album. Problema este că locul acesta e atât de frumos, că mă fură. De când am venit, o jumătate din timp l-am petrecut uimindu-mă de priveliştea din jur, absorbind în mine natura, apa, florile, ceaţa, copacii."
Citeste tot articolul
De vorbă cu marele pictor româno-german IOAN IACOB - "Ziua e prea scurtă pentru visele mele"
"Când eram copil, am trăit la Biertan, un sat cu origini duble şi el: jumătate săsesc, jumătate românesc. Mama mea era româncă şi tata german, iar mie saşii îmi spuneau "Hanzi" şi românii, "Nelu". Aşa că în fiinţa mea, aceste două etnii s-au contopit. N-aş putea să spun cât sunt român şi cât sunt german. Şi, de multe ori, am fost aşa, să zic între două scaune. După ce am ajuns în Germania, mai degrabă eram considerat român. Pe de altă parte, mi se spunea că sunt bine adaptat, deci m-au acceptat ca german. Starea asta de a fi între scaune am încercat-o până în ziua de azi."
Citeste tot articolul
Sihaştrii din Valea Chiliilor
"Un călugăr, pe un pisc de munte, în micuţa lui mânăstire din cer. Singurul preot. În jur, doar prăpăstii. De peste opt veacuri, schitul ăsta a fost "farul" pentru toţi sihaştrii ce-au trăit în peşterile din văi. Părintele Modest Ghinea îi ştie. Le duce uneori mâncare, în locuri tainice din păduri. Câteodată, urcă la mânăstire chiar ei. Doar în secret, când nu-i decât puţină lume la slujbă. Nopţile. Se vâră într-un cotlon din biserică şi-acolo stau."
Citeste tot articolul
Veşti bune despre România
"Aproape că nu mai sunt ştiri, atât de des apar informaţiile despre noi şi noi succese ale tinerilor liceeni sau studenţi români aflaţi în competiţii de calibru din străinătate. Suntem în top la toate domeniile, dar, când vine vorba despre informatică, robotică sau matematici superioare, nu ne bate nimeni! Exemplele vin pe bandă rulantă. Recent, România a câştigat locul 1 la Campionatul Internaţional de Robotică din Africa de Sud..."
Citeste tot articolul
RACUL (22 iunie - 22 iulie) - Ce fel de relaţii avem cu lumea?
"Cum se face că unul dintre cele mai timide semne ale zodiacului este în acelaşi timp şi unul dintre cele mai populare? Doar Racul cunoaşte cu adevărat acest secret. Dar nu ne împiedică nimic să încercăm să-l ghicim..."
Citeste tot articolul
MICHAEL BOLTON - "Dacă munceşti cu ardoare, visele devin realitate"
"Anul acesta, "clasicul în viaţă" Michael Bolton împlineşte cinci decenii de când a urcat pe scenă, 50 de ani de muzică în care a vândut peste 75 milioane de discuri, a scos albume ce s-au plasat în topul 10 american, a obţinut şase premii "American Music", două premii Grammy, 24 de premii BMI & ASCAP pentru compoziţie şi numeroasele şlagăre ce au răsunat pe întreg mapamondul în anii '80-'90."
Citeste tot articolul