"Ciuma roşie"
Cercetătorii istoriei au observat că evoluţia societăţilor umane implică întotdeauna ciclicitatea, tendinţa de revenire, fie şi în alte contexte, la o stare iniţială, considerată nostalgic de unii membri ai acestora mai "fericită" decât prezentul. Orice revoluţie - care este un moment de fractură majoră a structurilor sociale existente ...
Citeste tot articolul
Săptămâna 7-14 aprilie
Gospodinele care îşi pregătesc casa pentru sărbătorile Paştelui vor trebălui cu spor mai ales sâmbătă, căci duminică energia e mai scăzută şi tentaţia relaxării, mai mare. Marele disciplinator, Saturn, aflat în Săgetător, îşi începe mişcarea retrogradă acum. Cei care au pus capăt recent unei relaţii sau unui proiect s-ar putea simţi uşor deprimaţi.
Citeste tot articolul
Dodon, o nouă provocare la adresa românilor
Se împlinesc, în 2018, 100 de ani de la Marea Unire. Acum exact un secol, un întreg popor suferea în aşteptarea împlinirii unui vis istoric, în vreme ce anul viitor, copiii din Republica Moldova, urmaşii celor ce au luptat timp de secole pentru fiinţa românească, vor învăţa la şcoală o altă istorie.
Citeste tot articolul
Iluzii de hârtie
Am fost întotdeauna fascinat de puterea pe care banii de astăzi o au asupra minţilor oamenilor. Simple hârtii cu chipuri de oameni iluştri imprimate pe faţă şi dos, banii nu mai au nicio valoare în sine, de când au fost decuplaţi complet de la etalonul aur.
Citeste tot articolul
AUREL MARHAN - "Ungurii, elveţienii, austriecii, polonezii îşi ţin pădurile ca pe sfântul duh. Nu face fiecare ce vrea, ca în România"
Noi tot ce exploatăm regenerăm. La noi, pardon nu există. Pardon poate fi la pădurile de stat, chiar la cele particulare, dar la un composesorat serios nu există. Mi-am făcut un ocol silvic propriu, în care am încredere şi care pune în mişcare sufletul pădurii. Mulţumită lui, ştiu că pădurea mea nu se duce pe apa sâmbetei.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LAURA, F. AS nr. 1258 - "Mama are tumoră pancreatică şi metastaze hepatice"
Deşi cancerul pancreatic reprezintă doar un procent mic din totalitatea bolilor neoplazice, el este, fără îndoială, o condiţie patologică foarte agresivă şi severă, însoţită, de obicei, de un prognostic foarte rezervat. Motivul pentru care acest tip de cancer are o mortalitate atât de mare rezidă în faptul că, frecvent, este diagnosticat tardiv, el neproducând nici un semn sau simptom, până la atingerea unui stadiu evolutiv avansat.
Citeste tot articolul
"Steatoza hepatică se poate vindeca cu tratament naturist"
Numele meu este Florentina şi am 41 de ani. Am avut steatoză hepatică, de care m-am vindecat cu tratament naturist de la d-na Stanciu Georgeta. Am aflat de acest tratament din paginile revistei "Formula AS".
Citeste tot articolul
Postul de primăvară - 6 metode de curăţire a organismului
A izbucnit primăvara şi simţiţi că nu sunteţi la înălţime cu ea? Că v-aţi pierdut energia pe drum? Dacă vreţi să vă faceţi un bine, apelaţi la posturile de sănătate. Nu vă temeţi: foamea n-o să vă strice buna dispoziţie. Dimpotrivă, postul acţionează asupra trupului şi sufletului ca o "curăţenie generală".
Citeste tot articolul
O armă letală împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice: IMUNOINSTANT - Ing. CONSTANTIN CHIURCIU - director general Romvac
Pentru majoritatea cititorilor noştri ROMVAC este, cu siguranţă, un nume necunoscut. Una dintre lacunele care ne costă... viaţă! În spatele lui se ascunde un grup de cercetători români de excepţie, biologi, chimişti şi medici veterinari, ale căror produse sunt mai cunoscute în străinătate decât la noi. Dar minunea e şi mai mare: în paralel cu interesul pentru animale, "extratereştrii de la ROMVAC" au creat un set de produse umane, ce distrug bacteriile rezistente la antibiotice, temuţii Klebsiella, E-Coli, Aureus...
Citeste tot articolul
ACNEEA
Aţi crezut că aţi scăpat de ea din adolescenţă, dar iată că nesuferitele coşuri se întorc! Temperaturile ridicate şi praful anotimpului tot mai cald le aţâţă şi le provoacă să explodeze pe obraz. În cazul în care boala nu s-a cronicizat, tratamentele care urmează pot fi de mare ajutor.
Citeste tot articolul
Mesteacănul - copacul tinereţii şi al renaşterii
La începutul primăverii, mesteacănul este unul din primii arbori care ne oferă darurile lor, dându-ne astfel de ştire că iarna s-a sfârşit. Silueta lui delicată, zveltă şi mlădioasă poate fi întâlnită în luminişuri de pădure, pe calcare şi gresii, pe soluri uscate sau umede, însă mai puţin pe cele argiloase, compacte, foarte acide sau cu exces de umiditate.
Citeste tot articolul
Preparate cosmetice cu gelatină
Gelatina este bogată în colagen, acest ingredient fiind ideal pentru a menţine elasticitatea pielii şi pentru a regenera pielea îmbătrânită sau care prezintă riduri fine şi pete.
Citeste tot articolul
Lobodă, urzicuţe, leurdă...
Prezente pe tarabele din pieţe, verdeţurile de primăvară se invită singure în farfurii. Şi ce să vezi? Pe lângă gustul lor de proaspăt şi de pădure, contribuie şi la subţirimea de primăvară, lepădând kilogramele în grabă, mai ales dacă sunt mâncate crude, cu adaos de untdelemn şi lămâie.
Citeste tot articolul
"Fratelli" de la poalele Retezatului - Din Dolomiţi în Carpaţi
Istoria i-a legat pe strămoşii friulanilor italieni şi-ai ardelenilor din Ţara Haţegului, poate dinainte de războaiele lui Traian. E sigur, însă, că, pe la 1800, zeci de mii de friulani au venit în România, în căutarea unui trai mai bun sau, cine ştie, în căutarea inimii...
Citeste tot articolul
MANUELA HĂRĂBOR - "În clipa când o accepţi, Dumnezeu îţi duce crucea"
"Fireşte că mă gândesc cu nostalgie la anii mei de glorie şi, mai ales, la "Pădureanca", la personajul acela care şi azi, la 30 de ani de la premieră, e încă viu pentru români. (...) Am avut un noroc extraordinar să ajung să joc în filmul ăsta, alături de Adrian Pintea şi Şerban Ionescu, partenerii mei direcţi, cărora le datorez succesul prestaţiei mele, în proporţie de 80-90%, restul reprezentând, pur şi simplu, intuiţia mea. "
Citeste tot articolul
Băţul de corn
Pădurea era pentru mine misterul suprem. Nu râul, porumbiştile, fâneţele, viile, livezile sau lunca. Şi nu pentru că acestea n-ar fi avut tainele lor. Dar pădurea era de nepătruns. La vârsta aceea, nu aveam voie să umblu singur prin ea. Şi nici n-aş fi îndrăznit. Chiar şi când păşteam vacile pe pajiştile din marginea ei, nu intram niciodată sub umbra copacilor.
Citeste tot articolul
Fata care s-a îndrăgostit de un înger
De câte ori mă aşezam la taifas cu mama, aşteptam cu emoţie să-şi depene amintirile. Poveştile ei mă închideau totdeauna într-un cocon de vise, ca într-o capcană catifelată a timpului. Poveştile mamei, pe care acum nu le mai poate spune. Umbre de poveşti, cum erau cele din Dumitreşti, satul vrâncean al copilăriei petrecute la casa bunicilor. Un sat cocoţat între dealuri şi păduri unduioase şi verzi...
Citeste tot articolul
GIGI CĂCIULEANU - "Când m-am trezit departe de ţară, am început să recit, ca pe nişte mantre, poezii româneşti"
"Teatrul Balşoi a însemnat pentru mine o întâlnire cu trei profesori admirabili. Era Varlaamov, un tânăr super-pedagog, la care erau trimişi băieţii. El era profesorul care lucra şi cu absolvenţii tocmai intraţi din şcoală în teatru. Îmi amintesc că acolo unde erau trei-patru piruete pe podea, pe noi ne punea să încercăm 10. Acolo unde se făceau două piruete în aer, el ne cerea trei."
Citeste tot articolul
O decizie salutară a B.O.R.: Celebrarea martirilor şi sfinţilor ortodocşi din închisorile comuniste
Biserica Ortodoxă Română a declarat anul 2017 drept "An comemorativ al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului". În acest fel, BOR îi cinsteşte în mod special pe toţi cei care au fost prigoniţi pe motive de credinţă sub regimul comunist. Potrivit statisticilor, aproximativ două milioane de români au trecut prin malaxorul aparatului de represiune în perioada comunistă...
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII APRILIE
Patru planete îşi schimbă direcţia de mers pe cer în luna aprilie. Pe rând, Mercur, Venus, Saturn şi Pluton fac cale întoarsă şi ne obligă să ne întoarcem la anumite lucruri din trecut la care mai avem de muncit. Pe 9 se întruneşte un aspect tensionat, care ne poate obliga să revenim asupra unor proiecte prea ambiţioase sau ne obligă să plătim datorii restante.
Citeste tot articolul
La 87 de ani, pe scenă! - OMARA PORTUONDO
"Pensie? Nici vorbă! Sunt doar o fetişcană! Am o mulţime de proiecte: un film documentar, înregistrări şi o mulţime de idei. Sunt recunoscătoare Destinului că pot să fac ceea ce iubesc cel mai mult", spunea într-un interviu recent marea divă a muzicii cubaneze, Omara Portuondo.
Citeste tot articolul