Alte liste, aceiaşi actori
Alegerile parlamentare din această toamnă vor reprezenta, pentru cele mai multe dintre partidele României postcomuniste, un "moment al adevărului". În cei douăzeci şi şapte de ani de democraţie, ele au avut posibilitatea de a-şi sesiza impactul, de a-şi demonstra capacitatea de administrare corectă a ţării.
Citeste tot articolul
În jurul cozii
Lui Victor Ponta, de la nişte cozi i s-a tras, la "prezidenţialele" din 2014. Ar fi câştigat, fără discuţie, dacă nu ar fi conspirat cu diabolicul sistem PSD-ist de manipulare a alegerilor, pentru a împiedica votul diasporei. Furia strânsă în lungile ore de aşteptare de la primul tur de scrutin s-a multiplicat exponenţial în ţară, iar această furie a basculat, surprinzător, pe ultima sută de metri, rezultatul alegerilor.
Citeste tot articolul
"Suntem lăsaţi singuri de România"
Vicepreşedintele Asociaţiei pentru Cultura Românilor/Vlahilor din Serbia - "Ariadne Filum", Predrag Balaşevici, a vorbit recent la Colocviile de la Izvorul Mureşului despre faptul că românii din Valea Timocului nu au şcoli, nu au biserici sau mass media în limba română, nefiind susţinuţi de statul român. În plus, diplomaţii români din Serbia le fac "mari probleme".
Citeste tot articolul
CĂLIN DEJEU - Biolog, activist de mediu - "Nu se poate ceva mai rău, decât să dai râurile în îngrijire unor oameni, cu experienţă de decenii în distrugerea lor"
Microhidrocentralele au început să distrugă minunatele râuri de munte ale României. În spatele oribilelor construcţii de beton racordate prin tuburi de metal, care înlocuiesc albiile apelor cristaline, stau diverşi afacerişti, puşi în scenă de agenţiile judeţene de mediu, de Ministerul Mediului şi de diverşi activişti de partid. Cu ei se luptă pe faţă, în câmp deschis, Călin Dejeu, absolvent al Facultăţii de Biologie de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ELEONORA C. - Târgovişte, F. AS nr. 1228 - "La 6 ani, nepoţica mea nu poate vorbi"
Perioada critică în dezvoltarea vorbirii şi limbajului la copii este între 6 şi 24 de luni, însă defectele ocazionale de pronunţie sunt normale până pe la 7 ani, cât timp vorbirea de tip conversaţional a copilului este uşor de înţeles. La majoritatea copiilor cu tulburări de vorbire, originea problemei este necunoscută şi nu s-a găsit, până în prezent, nicio cauză fizică.
Citeste tot articolul
Sanitarul casei: LĂMÂIA
Stratul cornos care se formează de-a lungul timpului, pe tălpi, mai ales pe călcâie, este cât se poate de natural. Ceea ce nu înseamnă că nu trebuie îndepărtat. Este vorba de o problemă estetică, dar şi de confort sau igienă. Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este o baie la picioare, clasică, cu apă foarte caldă, urmată imediat de o "răzuire" cu piatră ponce.
Citeste tot articolul
Doctorul din adâncul pădurii - MURUL
Este un arbust nu prea arătos, care mai degrabă se furişează pe pământ decât se îndreaptă spre lumină. Dar umilinţa lui nu trebuie să ne păcălească, pentru că murul este un învingător pursânge, greu de egalat în competiţia sănătăţii. Originar din Himalaya, a cucerit în ultimul secol întreaga lume. Cultivat iniţial pe suprafeţe mici, murul a "evadat" şi, folosindu-se de uimitoarele sale calităţi de supravieţuitor, s-a aclimatizat prin luncile şi marginile de pădure de pe mai toate continentele.
Citeste tot articolul
DIETA DE 7 ZILE
Este de origine americană şi promite pierderea unui kilogram pe zi. Avantaje: este rapidă, simplă şi nu presupune înfometare. Noutatea pe care o aduce: mâncaţi pe săturate, dar... un singur aliment. Deci: luni - zi de sucuri; marţi - zi de cartofi; miercuri - orez; joi - fructe proaspete; vineri - paste; sâmbătă - legume; duminică - tot ce vreţi.
Citeste tot articolul
Reţete cu plante de sezon
Tonic pentru inimă şi nervi. Ingrediente: 50 g floarea-pasiunii (passiflora) uscată, sau cantitatea dublă de flori proaspete, 35 g rădăcină de valeriană (uscată), 35 g conuri de hamei (uscate), 25 g sunătoare (uscată), 25 g roiniţă (frunze uscate) sau cantitatea dublă de frunze proaspete, 1 l rachiu de fructe (alcool 40%), 1 borcan mare (1500 ml), 1 sticlă (1000 ml), 1 pâlnie, 1 strecurătoare de ceai.
Citeste tot articolul
Obraji ca merele coapte
Celţii şi dacii venerau mărul ca simbol al tinereţii eterne. Folclorul nostru e plin de poveşti cu mere de aur, păzite cu străşnicie de zmei. Mitul s-a perpetuat până târziu, în Evul Mediu, când îndrăgostiţii încercau să-şi seducă obiectul adoraţiei lor, cu mere... Cele mai frumoase mere din pom erau culese înainte să cadă roua, găurite şi umplute cu bileţele de amor.
Citeste tot articolul
Metoda chinezească
Din motive diverse v-aţi cam îngrăşat, în ultimul timp? Puteţi să slăbiţi rapid şi fără riscuri trei kilograme în trei zile. Iată regimul zilnic pe ore:
* 7.00 - o cană cu lapte sau o cafea neîndulcită. * 9.00 - 150 g şuncă slabă. * 11.00 - 250 ml suc de roşii. * 13.00 - 150 g brânză de vaci. * 15.00 - un măr. * 17.00 - un ou fiert tare. * 19.00 - o cană cu lapte, sau un iaurt, sau un ceai neîndulcit.
Citeste tot articolul
O nuntă ca în poveşti
"Vă chemăm pă dumneavostre la nuntă, la Ştefan, fecioru' lui Mihai şi Ana din Poniţă - Preluca Veche, şi la Ioana, fata lui Ioan şi Carolina din Jabeniţa, Mureş. Care să cunună în zâua de zece iulie, la ora doi după-amniază, la Biserica Greco-Catolică din satu' Preluca Veche. Apăi, vă aşteptăm cu mesele întinse, pregătite, la ospăţu' de nuntă, care va ţâne până luni dimineaţă, poate şi mai mult, la cort, în grădina casei din Poniţă. Laolaltă dac-om hi, mai bine ne-om văsăli!"
Citeste tot articolul
Împăratul ciupercilor
A furat apă cu care fusese spălat un mort. Chiar de la căpătâiul sicriului, atunci când nu-l vedeau babele. A dus-o acasă într-o bărdacă de lemn, bine astupată, şi a lăsat-o la păstrare. După câteva zile, s-a dus să caute pe munţi un bordei părăsit, al unei bătrâne cu văduvie îndelungată. A urcat în podul şubred, întunecos, şi s-a uitat pe la colţuri. De-acolo a luat pânze de păianjeni. Mult păienjeniş, cu palmele goale.
Citeste tot articolul
LAURA COSOI - "Nu mai trebuie să strig, ci doar să fiu"
În viaţa mea, lucrurile au venit totdeauna spre mine natural. Faptul că am apărut la televizor, nişte ani buni de zile, a fost o întâmplare, nu o dorinţă a mea. Niciodată n-am fost avidă de publicitate, niciodată nu mi-am dorit să devin o persoană publică. N-am suferit de boala "mirajul televiziunii", aşa că după vreo zece ani de prezenţă pe micul ecran, încet, încet, a început să-mi dispară "chemarea".
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Iată o plăcută lectură de vacanţă, un roman de dragoste care transportă în timp şi spaţiu, în Italia şi Anglia din urmă cu mai bine de un secol, dând măsura schimbării mentalităţilor, dar având şi savoarea vinului vechi. Londonezul Edward Morgan Forster (1879-1970), cu studii la Cambridge, era, când a scris romanele lui cele mai citite şi azi, un exponent al clasei de mijloc din perioada lui Edward al VII-lea, cel care i-a succedat la tron, în 1901, reginei Victoria.
Citeste tot articolul
Dr. NICOLAE BERCARU - Medic veterinar - "Nu vreţi să ştiţi cum e să simţi că inima unei fiinţe vii e în mâinile tale"
Sunt câini cu care trebuie să comunici mai ferm şi câini care pot fi accesaţi telepatic. E ca la oameni, unii sunt mai empatici, alţii mai puţin. Există însă rase mai predispuse la agresivitate, asta da. Chiar azi am avut un pacient dintr-o rasă cu potenţial violent, malinois, dar extrem de echilibrat. Sunt câini care ajung la cabinet agresivi şi, după două, trei zile, se schimbă radical. Înţeleg că răul acela aparent, injecţia sau ce e, e de fapt spre binele lor.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
Stimată redacţie a revistei "Formula AS", vă mulţumesc că existaţi, vă mulţumesc că nu v-aţi abătut în atâţia ani de zile de la programul dvs. de a ajuta oamenii aflaţi în diferite nevoi, vă mulţumesc că în paginile revistei atâţia oameni găsesc răspunsuri şi soluţii la probleme majore. Sunt şi eu unul dintre ei. Mă numesc Cristina, am 35 de ani, şi la începutul anului 2008, în urma unui control ginecologic, am primit rezultatul de displazie severă.
Citeste tot articolul
Câmpul mental şi starea de sănătate
Am ajuns împreună cu soţia mea la Sydney, Australia, în iulie 2005, pentru a da o mână de ajutor fiicei noastre, în creşterea copiilor şi treburile casei. A trebuit să renunţăm la activitatea profesională, deşi eram încă în putere, însă am făcut-o fără ezitare şi regrete. Mai mult, odată ajuns, am încercat să-mi continui activitatea, pe cât posibil, având în vedere că soţia mea era în prim-planul problemelor casei.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII SEPTEMBRIE
Septembrie începe dramatic, cu o puternică eclipsă de Soare în Fecioară, însoţită de energia unei stele fixe, numită Zosma. Nici decanul în care se petrece eclipsa, nici Zosma nu sunt de bun augur. Există posibilitatea ca recoltele să fie compromise şi ca un important personaj politic să îşi găsească sfârşitul în mod lamentabil. Zosma este asociată cu sănătatea, iar Fecioara este strâns legată de domeniul acesta.
Citeste tot articolul
Olandezii zburători: WITHIN TEMPTATION
ARTmania este un festival de muzică rock înfiinţat, în 2006, la Sibiu, şi care, de la o vreme, încearcă să se extindă. Din 2014, are şi un "pui" - Blaj aLive, iar anul acesta, la ceas aniversar, după primul deceniu de existenţă, organizează un eveniment şi la Bucureşti. Astfel, pe 3 septembrie, la Arenele Romane, aveţi ocazia să dansaţi la prima ediţie ARTmania Bucharest Blast.
Citeste tot articolul