Solidaritate de tip mafiot
Respingerea moţiunii de cenzură a PNL-ului (vineri, 11 iunie a.c.) nu a însemnat o rezolvare a "problemei Ponta". După ce Camera Deputaţilor a respins cererea de ridicare a imunităţii parlamentare a acestuia, blocarea moţiunii era previzibilă. Opoziţia nu a reuşit să spargă solidaritatea de tip mafiot a parlamentarilor puterii şi nici să stopeze încercările acestora de a amenda - în favoarea lor - prevederile Codului Penal.
Citeste tot articolul
"Merkel, cancelarul climei"
Fapt fără precedent în istoria modernă: liderii "G7" s-au angajat să "cureţe" economia mondială de combustibilii fosili, pentru totdeauna! Celebra organizaţie "Avaaz", cea mai mare şi mai puternică reţea de activism online, cu 30 de milioane de membri, în 194 de ţări, a strâns 2,7 milioane de semnături în acest scop. Pe lângă strategiile eficiente, la acest colosal succes au contribuit "eroii mediului curat 100%" (100% Clean Climate Heroes): Angela Merkel, Papa Francisc, François Hollande, organizaţia "350", publicaţia "The Guardian", Institutul de Resurse Mondiale şi alţii.
Citeste tot articolul
România: ghid practic de pierdere a finanţărilor UE
România a ratat o investiţie de proporţii a gigantului mondial Apple, după ce unul dintre vicepreşedinţii companiei a făcut 7 ore de la Aeroportul Otopeni la Braşov! Dezvăluirea a fost făcută lunea trecută, în cadrul unui eveniment "ZF Live", de către Silviu Savin, de la "Ascenta Management", administrator al Coresi Business Park. Apple ar fi intenţionat să vină, în 2008-2009, la Braşov, printr-un chiriaş al Coresi, pentru a pune bazele primului său mare centru din Europa.
Citeste tot articolul
TICĂ DARIE - Cercetaş - "Vara asta va fi pentru Roşia Montană cea mai frumoasă din ultimii 20 de ani. O vară a libertăţii"
În prima vacanţă de vară, am hotărât să traversez Europa pe bicicletă. Pe atunci eram la curent cu ce se întâmplă în Roşia Montană, dar, în afară de a distribui pe internet diverse ştiri, nu contribuisem cu nimic pentru salvarea ei. Prima dată când am ajuns la Roşia a fost prin 2007 sau 2008. Auzind despre festivalul "FânFest", m-am hotărât să merg şi eu acolo, cu nişte prieteni. Am fost impresionat de manifestare, dar mai ales de oameni şi de frumuseţile locului, aşa că am decis ca turul cu bicicleta să fie dedicat Roşiei Montane...
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ALEXANDRA GEORGESCU, F. AS nr. 1103 - "Doresc un tratament eficace pentru prurit anal nocturn"
Pruritul anal, adică mâncărimile la nivelul zonei anale, este o tulburare cronică, fiind un simptom şi nu o boală ca atare, deşi este atât de neplăcut încât poate afecta calitatea vieţii, ducând la probleme psihologice, cum ar fi anxietate şi depresie. Pruritul anal este cel mai des întâlnit între 40-60 de ani şi pare să fie mai frecvent la bărbaţi. Trebuie reţinut faptul că zona anală este foarte sensibilă şi, prin urmare, foarte uşor de iritat.
Citeste tot articolul
"Mulţumim din suflet domnului Bogdan Victor, care ne-a vindecat nepoţelul de-o boală grea"
În anul 2013, nepoţelul nostru de numai 2 ani, după multe investigaţii, a fost diagnosticat cu distrofie musculară progresivă, o boală pentru care medicina nu are încă tratament. Din revista dumneavoastră am aflat despre terapeutul Bogdan Victor, mult lăudat de cititori, şi despre "miraculosul" Apisan Forte.
Citeste tot articolul
CĂRBUNELE MEDICINAL - Inamicul nr. 1 al toxinelor
Într-o dimineaţă din vara anului 1913, în sala mare a facultăţii de chimie din Paris, se stârnise o zarvă vecină cu panica. Se zvonea că respectabilul profesor Michel Bertrand înnebunise. Cu o zi înainte, afirmase sus şi tare că avea să ia în dimineaţa următoare o doză mortală de trioxid de arsenic, fără să păţească nimic. Intrarea chimistului în amfiteatru, cu două recipiente în mână, a confirmat cele mai sumbre presimţiri: profesorul nu glumea!
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Sănătate cu frunze verzi (I) - ZMEURUL şi MURUL
Lunile iunie şi iulie sunt perioadele cele mai potrivite pentru recoltarea frunzelor unor plante medicinale, care acum îşi au maximul de substanţe active şi energie. Şi tot acum, datorită temperaturilor atmosferice ridicate, uscarea se face pe cale naturală, foarte rapid, nefiind nevoie de o uscare forţată, artificială. În primele luni ale verii, frunzele sunt, în general, mai puţin atacate de boli şi dăunători decât în lunile următoare, deci există şi o garanţie de puritate a lor. Din aceste considerente, vă propunem o serie de articole dedicate unor plante medicinale ale căror frunze au proprietăţi vindecătoare şi a căror perioadă de recoltare este iunie - iulie.
Citeste tot articolul
Fulgi de ovăz pentru frumuseţea părului
Dacă doriţi să aveţi un păr mai bogat, opăriţi câte 2 linguri de coji de ceapă şi frunze de urzică uscată, cu 350 ml de apă clocotită. Acoperiţi vasul cu capac şi infuzaţi până la răcire. Strecuraţi lichidul prin presare şi mai încălziţi-l o dată. * Amestecaţi 5-6 linguri de făină obţinută din fulgi râşniţi de ovăz, cu 200 ml de infuzie fierbinte şi lăsaţi să se umfle. Masca (mai groasă decât smântâna) se aplică pe păr timp de 30 de minute.
Citeste tot articolul
Ceaiul care arde kilogramele
Iată un ceai care se bazează pe mai multe condimente ce "lucrează împreună", sporind arderea caloriilor; un ajutor ideal pentru doamnele care vor să slăbească, dar nu doresc să ţină regimuri draconice.
Citeste tot articolul
"Insuflaţi pe mai departe speranţa!"
Pentru că timpul trece şi fiecare zi pe care o pierdem ne rupe file din calendarul vieţii, aş vrea să vă mulţumesc că prin ceea ce faceţi, umpleţi golul de suflet în care trăiesc mulţi români. Legaţi o rană, aduceţi speranţa, ştergeţi lacrimile de pe obraz. E mult de când toate acestea s-au uitat. Aş fi foarte fericită dacă v-ar citi cât mai mulţi tineri, dacă ar aplica şi ei câte puţin din ceea ce faceţi. Cu siguranţă, că în scurtă vreme am redeveni, şi noi, ceea ce-am fost cândva. Ne-ar uni idealuri sănătoase.
Citeste tot articolul
MARILE LACURI: Sarichioi - satul duhurilor
Duhurile... Duhurile din case. Atunci s-au arătat cel mai puternic. În ziua când ispita plecării a început să se-nfiripe prima dată în oameni. Până-n acea zi din anul 1947, nimeni nu se gândise la vreo călătorie. Nimeni. De peste două secole, niciunui lipovean din Sarichioi nu-i trecuse prin cap c-ar putea să părăsească locul ăsta în care au trăit atât de bine, izolaţi de lume, pe ţărmurile blajine ale Marilor Lacuri dobrogene. Erau doar ei între ei, ca-ntr-un Rai. Nu se sinchisiseră niciodată să plece mai încolo de Babadag ori de Tulcea.
Citeste tot articolul
Oamenii cerului şi povestea preotului lor fericit
Mergi mult, mai mult de un ceas, printr-o pădure bătrână, numai şoapte şi umbre. Te strecori prin tuneluri vegetale, căutând cu ochii zarea unui luminiş. Toate zgomotele, tot tumultul lumii e sorbit în încolăcirea deasă a crengilor şi în vuietul apelor care se împletesc sub tine, în văile de piatră adânci. E atâta pădure în jur, atâta foşnet şi atâta verde, încât eşti sorbit, cu totul, în adâncul magiei, închis în ea, ca în farmecul unui basm.
Citeste tot articolul
ALEXANDER BĂLĂNESCU - "Îmi simt tot mai puternice rădăcinile româneşti"
Timp de douăzeci de ani, albumele celui mai apreciat muzician român din Marea Britanie, şi poate din lume, au fost greu accesibile publicului din ţară. Un eveniment remarcabil al începutului verii este relansarea pentru piaţa din România a patru albume de referinţă, semnate Bălănescu Quartet: "Possessed", "Luminitza", "Angel and Insects" şi "Maria T."
Citeste tot articolul
Culorile Sunetelor
Apariţia acestui volum de peste o mie de pagini reprezintă un moment remarcabil pentru istoria muzicii româneşti contemporane. Avem zilnic concerte, festivaluri, vedete internaţionale, posturi de radio şi de televiziune dedicate muzicii, însă lipsa cuvântului scris, a presei specializate, a istoriei, a criticii muzicii româneşti actuale produce o confuzie a scării valorice cu o foarte superficială înţelegere a fenomenului. Lansată de curând la Editura RAO, "Culorile Sunetelor - Muzica şi artele vizuale", cartea coordonată de Ioan Big şi Radu Lupaşcu reuşeşte să devină o bornă, să aducă la lumină multe aspecte esenţiale ale muzicii româneşti.
Citeste tot articolul
Sibiul în sărbătoare - Festivalul Internaţional de Teatru
Pornit în urmă cu 22 de ani, cu trei ţări participante şi opt spectacole, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu a ajuns, anul acesta, la peste 400 de evenimente, cu invitaţi din peste 50 de ţări, transformând România într-o scenă de elită pentru dramaturgia internaţională. L-am rugat pe CONSTANTIN CHIRIAC, directorul şi fondatorul acestui eveniment cultural, să explice cum se nasc excepţiile care durează.
Citeste tot articolul
ALEXANDRA UNGUREANU - "M-am săturat să sufăr şi să-mi transpun tristeţea în muzică"
Într-adevăr, a trecut ceva timp de la ultimul nostru interviu, dar sunt bucuroasă şi măgulită că la intervale constante, "Formula AS" se interesează de mine. E o revistă pe care o simt foarte aproape şi în care pot să îmi deschid sufletul, mai ales că vorbele nu mi-au fost niciodată trunchiate. În ultimul timp mi se cam întâmplă acest lucru şi este foarte neplăcut. Cât priveşte prezenţa mea în ziare şi la TV, nu ţin neapărat să fiu văzută prea des. Sunt un om mai retras. Prefer, mai degrabă, să-mi ducă oamenii dorul, decât să dau buzna în casele lor toată ziua.
Citeste tot articolul
Selecţia "FORMULA AS"
Radu Paraschivescu este redactor la Humanitas, romancier, eseist, traducător, comentator sportiv (cu o rubrică la "Gazeta sporturilor" şi nelipsit din studiourile "Digi Sport"), dar şi lingvist preocupat de maladiile limbajului actual şi tratamentul lor corect (are o emisiune, "Pastila de limbă", la Digi 24). Excelează în toate aceste ipostaze prin competenţă pasionată, inteligenţă şi umor.
Citeste tot articolul
CORNELIA GUJA - "Aura este forma noastră de comunicare cu Cosmosul"
Cititorii fideli ai "Formulei AS" o cunosc pe Cornelia Guja, din interviurile de mare audienţă publicate în paginile revistei. Fizician, biolog şi antropolog, în anii '90 a stârnit "revoluţie" în lumea ştiinţifică românească, printr-o descoperire "şocantă": aura omenească, surprinsă în fotografii. Savant de renume internaţional, membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă şi consultant ştiinţific la Institutul de Antropologie "Francisc J. Rainer", Cornelia Guja trăieşte azi în Italia, unde duce o viaţă profesională activă, continuând să-şi publice cercetările.
Citeste tot articolul
Omul electric
Spre sfârşitul anului 1970 şi începutul anului 1980, doi fraţi englezi, Lawrence şi Lorne Blair, reporteri la celebra revistă "National Geographic", au călătorit prin toată Indonezia în căutarea unor mistici budişti, pentru a culege materialul necesar unui serial comandat de canalul de televiziune american "Discovery". Deşi majoritatea persoanelor întâlnite erau, după cum afirmă Lawrence, "fie înghiţitori de foc, hipnotizatori, fachiri, fie şarlatani", existau şi câţiva inşi demni de încredere.
Citeste tot articolul
Muzica bate canicula!
Oficial, Vacanţa Mare începe în Iulie, când toată lumea se mută... la mici şi mare, pe litoral. Un exod vesel şi petrecăreţ, în care porneşte şi muzica. Dar cum mai sunt vreo două săptămâni până atunci, concertele sunt organizate tot în oraşe şi nu dau deloc semne de sleire caniculară, ba dimpotrivă, au oferte de top, care vor umple ochi, parcurile şi grădinile verii, cu halbe de bere şi amatori de muzică fericiţi.
Citeste tot articolul