Dirijorul se află în dosul scenei
Viorel Hrebenciuc vorbea nestingherit la telefon despre afacerile lui dubioase pentru că se simţea în siguranţă, fiind el însuşi unul din "naşii" sistemului de spoliere a statului, sistem care a ţinut loc de guvernare în România după prăbuşirea regimului comunist. Cum altfel, decât fiind sigur că este imun faţă de rigorile legii, şi-ar fi implicat propriul fiu în aceste afaceri?
Citeste tot articolul
Un sondaj după pofta inimii
Dacă mergeţi duminică la vot, sigur v-aţi aruncat un ochi pe sondajele de opinie care în aceste zile defilează pe ecranele televizoarelor sau ale monitoarelor şi ţin prima pagină a ziarelor. Cum ele vin unul după celălalt, nu este greu să le pui faţă în faţă şi să le compari.
Citeste tot articolul
Proprietăţile istorice ale armatei române, donate maghiarilor
Agenţia de presă Romanian Global News (RGN) a publicat recent un material exploziv, potrivit căruia, poligonul armatei, de 70 de hectare, de la Sfântu Gheorghe, este cedat de guvernul României, extremiştilor maghiari, pentru a amplasa un obelisc sovietic pe el. Agenţia a atras atenţia Parchetului Militar şi DNA, să cerceteze modul în care o astfel de tranzacţie are loc, prin presiuni şi complicităţi politice.
Citeste tot articolul
CONSTANTIN POPECI - "Sunt optimist. Cred în industria românească"
După cum spunea profesorul Constantin Ciutacu în numărul trecut al revistei noastre, o mare parte din industria românească, în primul rând industria grea, şi-a dat duhul, în urma obtuzei viziuni a oamenilor politici. Din fericire, există şi câteva excepţii, dintre care cea mai mare este fosta Întreprindere de Utilaj Greu (IUG) din Craiova, proiectată în anii '80 de fostul director tehnic al lui Malaxa, Adrian Dumitrescu.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LORELEI, F. AS 1138 -"Există tratament natural pentru boala Addison?"
Boala Addison este cel mai adesea rezultatul unei afecţiuni autoimune (situaţie în care propriul sistem imun atacă organismul), deşi se cunosc şi alte numeroase cauze, cum sunt tratamentele îndelungate cu corticosteroizi, deficitul enzimatic care împiedică sinteza cortizolului, procesele infecţioase (ex. tuberculoza), amiloidoza, hemocromatoza (boală datorată excesului de fier din organism), patologiile tumorale primare şi secundare (metastaze) etc.
Citeste tot articolul
"Untura de bursuc m-a vindecat de bolile pulmonare pe care le-am avut"
Am citit cu mare speranţă articolul din Formula AS nr. 1108, despre beneficiile unturii de bursuc, şi vreau să mă alătur celor care-i confirmă calităţile curative, după ce au folosit-o.
Citeste tot articolul
Toamna şi berea
În afară de gripă, pe care mulţi o duc pe picioare, există o mulţime de alte boli cauzate de vremea rece şi umedă. E suficient să nu te vindeci de o banală răceală, că boala se întoarce şi trebuie să te lupţi din nou cu ea, dar cu forţe duble. Dacă vă număraţi printre cei ce au încredere în terapiile naturale, încercaţi şi leacurile cu bere. Medicina populară nu dă greş niciodată.
Citeste tot articolul
Bomba din putinică: MURĂTURILE
Aparent banalul proces de murare a legumelor este, în realitate, un lanţ de zeci de reacţii biochimice, în urma cărora rezultă substanţe cu un potenţial terapeutic extraordinar. Multă vreme, oamenii de ştiinţă au ignorat aceste alimente tradiţionale, deşi erau obţinute printr-o succesiune de procese care pot rivaliza cu cele mai sofisticate sinteze ale medicamentelor alopate.
Citeste tot articolul
Bolile anotimpului rece - CISTITELE
Cistita "clasică" are, într-adevăr, o cauză infecţioasă: colibacilul este cel mai frecvent germene care infectează mucoasa vezicală şi urina. Afecţiunea este întâlnită mult mai frecvent la femei, bacilul putând să ajungă uşor din zona perianală până în dreptul uretrei şi de aici să migreze în vezică. E important să amintesc faptul că principalul factor care predispune la apariţia infecţiei este constipaţia.
Citeste tot articolul
Bolile "tabu" ale femeilor (3)
Creţişoara este planta suferinţelor femeieşti. E suficient să-i vezi frunzele încreţite şi boaba de rouă care-i străluceşte dimineaţa "în sân", ca să-ţi dai seama pentru ce a fost creată de Dumnezeu. Puţine alte ierburi au atâta putere asupra bolilor femeieşti. În cazul perturbaţiilor menstruale, se opăreşte o linguriţă de plantă cu apă clocotită, se lasă la infuzat doar o jumătate de minut, apoi se strecoară.
Citeste tot articolul
Frumuseţe indiană
Cu ochi mari şi strălucitori, ten impecabil şi păr de mătase, frumuseţea femeilor indiene nu a trecut neobservată de fabricanţii de cosmetice care s-au grăbit să le afle secretele, pentru a le folosi în produsele lor. De-a lungul timpului, indiencele au pus mare preţ pe întreţinerea pielii şi a părului, pentru care au folosit preparate din ingrediente naturale. Unele dintre ele se pot găsi şi la noi, în magazine cu produse naturiste sau supermarket-uri.
Citeste tot articolul
Dieta celor 900 de calorii
Este un regim sănătos şi echilibrat, care permite scăderea în greutate, fără efecte negative asupra sănătăţii. Aveţi voie ceai şi cafea neîndulcite. Se recomandă să beţi cel puţin 2 litri de apă plată pe zi. Dieta se ţine o lună, în care slăbiţi până la 8 kilograme.
Citeste tot articolul
KÂRŞEVAN, sfântul florilor
Pământul de pe Insula Krk, din Croaţia, este pietros, sterp, arid. Un pământ sălbăticit, aspru, muşcat de soare, înmiresmat de vânt şi biciuit de mare. O mare sidefie, nemişcată, care a împresurat pământul de jur împrejur şi îl ţine captiv de veacuri. Pământul ăsta sub care zace o istorie neştiută, acolo, înlăuntrul lui, în pântecele sale sterpe şi pietroase: o altă insulă, înconjurată de insulă.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Din proprie experienţă, de la prieteni, dar şi din memoriile unor intelectuali faimoşi, ştiu cât de fascinaţi pot fi copiii şi adolescenţii de enciclopedii şi ce importanţă formatoare poate avea existenţa lor în casă. În ţările cu tradiţie enciclopedică - Franţa, Anglia, Germania în primul rând - edituri specializate pe acest tip de dicţionare universale şi tematice continuă să publice, periodic aduse la zi, ediţii pe hârtie care se vând bine chiar şi acum, când toată lumea îşi găseşte pe internet orice informaţie necesară.
Citeste tot articolul
Regulile de aur ale iubirii
Sezonul vacanţei a rămas undeva în trecut, acum a dat deja prima zăpadă. Ni-l putem reînvia în amintire doar ca să tragem câteva concluzii... sentimentale. Că vrem, că nu vrem, trebuie să recunoaştem că perioada cea mai frumoasă a anului este, de fapt, foarte stresantă pentru o relaţie de cuplu. Aşteptările cântăresc mai greu decât bagajul luat în călătorie.
Citeste tot articolul
SIBIU JAZZ FESTIVAL
"Aniversare". Atâta scrie simplu, cu litere mici, pe afişul festivalului. Se împlinesc 40 de ani de când Festivalul de Jazz a ajuns şi a rămas la Sibiu, devenind unul dintre cele mai longevive festivaluri de gen ale Europei. Locul în care an de an concertează artişti importanţi, din toate colţurile lumii.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu TATIANA MARINESCU - "Cel mai bine mă simt în mişcare"
Zâmbetul ei molipsitor şi picioarele lungi i-au făcut pe fotografi să ofteze şi pe producători să-i ofere rol după rol. Îndrăgostiţi de naturaleţea ei, turcii au adoptat-o fără să stea pe gânduri. De mai bine de şapte ani, Tatiana Marinescu locuieşte şi lucrează la Istanbul, unde e celebră - nu doar pentru apariţiile din show-urile de modă, ci şi pentru serialele de televiziune în care joacă constant.
Citeste tot articolul
La "aniversară" - ALEXANDRU ANDRIEŞ
Când îi place ceva, ochii îi strălucesc şi râde cu un chicotit, ca un copil poznaş.... Nu, hotarât lucru, Andrieş nu are 60 de ani, privirea lui tânără şi iscoditoare spune altceva!... Dar aniversarea aceasta i-a dat un bun motiv pentru reeditarea primului său disc, "Interioare", şi pentru un turneu prin câteva din cele mai importante oraşe ale ţării. Şoricelul din "Poveste mică", prima piesă de pe primul lui album, ornat frumos, cu rotring negru, de arhitectul şi graficianul Alexandru Andrieş, şi oferit drept autograf ascultătorilor lui, i-a purtat noroc!
Citeste tot articolul
IOAN CASIAN, românul care a întemeiat monahismul apusean
Un ţinut nesfârşit, cu dealuri acoperite cu iarbă scurtă şi uscată, din care ies, din loc în loc, stânci albe. Iarba e aspră. Dacă încerci să o rupi, te înţeapă uşor, ca să-ţi aducă aminte că nu a crescut la umbră şi răcoare, ca surata ei din vârful muntelui; a stat în soarele năprasnic întreaga vară, lustruită precum oţelul, de vânturile iuţi ale mării, care au ras şi piatra bătrânului munte, până la temelii.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII NOIEMBRIE
Luna plină din data de 6 se petrece în Taur, echilibrându-i emoţional pe cei mai mulţi dintre noi. Se pot finaliza de asemenea vânzări importante. Investiţiile, în schimb, nu sunt recomandate. Marte în Capricorn ne ajută toată luna să luăm decizii înţelepte, în situaţii complexe.
Citeste tot articolul
JACK WHITE - un rocker excentric la Bucureşti
Artistul american Jack White (39 ani) este deopotrivă ciudat, pătimaş şi talentat. S-a impus profesional fără drept de apel pe scena muzicală internaţională, creând nu mai puţin de trei trupe de succes: The White Stripes (1997-2011), The Raconteurs (2005-2011) şi The Dead Weather (2009).
Citeste tot articolul