Dragoste cu termen redus
Este joi, a patra zi din săptămână, deci trebuie să cumpăr "Formula AS". Caut în DEX şi aflu că "a JOÍ"... este verb ce semnifică: a dovedi, a îndura, a mulţumi, a pătimi, a păţi, a prididi, a răbda, a răzbi, a satisface, a suferi, a suporta, a trage. Interesantă legătură între "Formula AS", ziua când apare pe piaţă şi... iubire. De ce cumpăr "Formula AS"? Pentru că, de ani de zile, regăsesc, previzibil, un ziar ce mă incită, mă ţine curios...
Citeste tot articolul
Ultimele sate din Munţii Buzăului
"Aţi bătut atâta drum doar pentru nişte amărâţi de ţărani ca noi? Ori aţi venit după comori? Numa' s-aveţi grijă, că-s juruite, şi să nu daţi de năcaz. Eu nu ştiu de nici o comoară
Citeste tot articolul
Sfântul care nu a murit niciodată - PROOROCUL ILIE
Pentru noi toţi, moartea e pântecul prin care trebuie să trecem pentru a ne naşte la cealaltă viaţă. Trupul veşted, carnea suferindă, bolile care ne cuprind încetul cu încetul
Citeste tot articolul
"Nuca tare" a justiţiei şi scenariile iredentiste
Dacă Adrian Năstase, fost prim ministru, a executat deja o sentinţă de condamnare la închisoare, de ce ne-am mira că un simplu ministru, acuzat într-un dosar care nu lăsa loc la interpretări, este condamnat în primă instanţă? Standardul a fost fixat aşadar la un nivel înalt, graţie curajului judecătoarelor de la ÎCCJ, sub conducerea Lidiei Stanciu. Întrebarea este însă cine îi va succede Lidiei Stanciu, al cărei mandat expiră în septembrie.
Citeste tot articolul
Cei care nu fac rating
Bacalaureatul 2013 va rămâne în istorie drept "Bacalaureatul şpăgii". O isterie generalizată, malaxată de televiziunile de ştiri, tot mai preocupate de orice altceva decât de adevăratele probleme care interesează România. Premierul Victor Ponta a dat el însuşi apă la moară acestei isterii, abandonând "buna guvernare" de care ni se tot vorbeşte de mai bine de un an, pentru a trasa indicaţii de anchetă procurorilor puşi pe urmele absolvenţilor de liceu duşi la examen cu bani de "suc şi sărăţele" pentru îmbunarea comisiilor de evaluare.
Citeste tot articolul
Retrocedările ilegale anulează Marea Unire din 1918!
În timp ce urmăream emisiunea "Jocuri de putere" de marţi, 16 iulie, pe canalul Realitatea TV, mi-am spus, printre suspine de revoltă: da, asta este adevărata televiziune! Realizatorul, Rareş Bogdan, s-a întrecut pe sine, dând multe clase concurenţei. Nu cunosc rezultatele privind audienţa, dar sunt sigur că povestea retrocedărilor ilegale din Transilvania, tema dezbaterii, a uluit şi a revoltat multă lume.
Citeste tot articolul
KORODI ATTILA - Dacă proiectul Roşia Montană va fi inclus, printr-un tertip, ca proiect de interes naţional, Comisia Europeană va începe o procedură de infringement împotriva Românie
După părerea noastră, Korodi Attila, deputat UDMR, a fost cel mai bun ministru al Mediului din ultimii 23 de ani. Este un politician atipic: populismul ieftin, lăudăroşenia găunoasă, promisiunile neonorate, lipsa de caracter - par a-i fi străine. A stat mulţi ani ca un ghimpe în coasta companiei Gold Corporation de la Roşia Montană.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SILVIA B. - Galaţi, F.AS nr.1074 - "Am tulburări cumplite de menopauză"
De cele mai multe ori, menopauza este un stadiu al vieţii ce se instalează treptat, printr-o stare de tranziţie care presupune un întreg ansamblu simptomatic, cu reverberaţii de ordin fizic, dar şi psihic. Însă atunci când ea se produce forţat şi artificial, în urma unei histerectomii (cazul dvs.) sau a unei ablaţii (extirpare chirurgicală) de ovare, fluctuaţiile hormonale se produc mai mult brusc decât progresiv, iar organismului îi este foarte greu să se adapteze asaltului hormonal hipofizar...
Citeste tot articolul
"D-l doctor Li Luoxi mi-a schimbat viaţa"
Toată viaţa am suferit de câte o problemă. Din tinereţe am avut gastrită şi am suferit de anemie. Eram tot timpul obosită şi aveam dureri de stomac. Într-o perioadă, făcând nişte analize, am constatat că am hepatită cronică, care se datora în mare parte locului de muncă unde fusesem angajată pentru o perioadă. După ceva timp, am început să am probleme cu tiroida.
Citeste tot articolul
Dr. LADISLAU ELTHES - "O boală, ciroza, taie, spânzură şi seceră vieţi pe tot Globul. Noi avem arma vindecătoare. Haideţi s-o fabricăm, fraţilor!"
Despre medicul Ladislau Elthes din Oradea citisem cu ani în urmă, în revista "Flacăra", a lui Adrian Păunescu. Spre lauda sa, marele poet şi jurnalist descoperise un "caz" de înaltă valoare, pe care l-a scos din anonimat, ca în atâtea alte situaţii. Şi în "Formula AS", în numerele de la sfârşitul anilor '90, a fost publicată o pagină cu un larg ecou, despre miraculoasele vindecări de ciroză, săvârşite de medicul orădean. Recent, am avut ocazia să-l cunosc la el acasă.
Citeste tot articolul
PIERSICILE - Sănătate şi frumuseţe la... kilogram
Sănătatea nu are gustul amar al medicamentelor, nici mirosul de chimicale sau de spital şi, în nici un caz, nu poate fi asociată cu lipsa de bucurie. De fapt, sănătatea are - cel mai probabil - un gust dulce, un parfum asemănător cu cel al miezului de vară şi nu te saturi de ea niciodată. Cu alte cuvinte, sănătatea se aseamănă uimitor de bine cu delicioasa şi suculenta piersică. Lucru care nu este de mirare, câtă vreme acest minunat fruct al verii tămăduieşte zeci de boli şi previne alte câteva sute.
Citeste tot articolul
Fericirea e verde!
Să te ţii la curent cu ultimele ştiri, să deschizi e-mail-uri, să schimbi păreri pe reţelele de socializare - toate acestea sunt posibile oricând şi oriunde în ziua de azi, cu smartphone-ul şi tableta pe care le poţi avea mereu asupra ta, într-o geantă. Pe de-o parte, e practic. Rămânem în contact cu toată lumea şi cu tot ce este important pentru noi, economisind timp.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Tratament pentru eliminarea pietrelor din organism (rinichi, fiere etc.) Bei 5 zile câte un litru de suc de mere proaspăt făcut. A şasea zi, bei dimineaţa o cană de suc de mere. La ora 12, mănânci, şi după două ore bei două linguriţe de sare amară dizolvate într-un sfert de cană de apă călduţă şi imediat bei un sfert de cană de suc de grepfruit proaspăt stors. După 2 ore, repeţi iar sarea amară şi sucul de grepfrut.
Citeste tot articolul
"Vreau să le împărtăşesc şi altora cum am scăpat de un cancer de piele"
Prima mea rugăminte ar fi să nu mi se publice numele. Citind scrisoarea, veţi înţelege de ce.
Am 30 de ani şi vă citesc din liceu, când am început să decupez din ziar tot ce era interesant pentru mine. Rareori am ratat un număr. Acum locuiesc la sat şi oftez când nu ajung la un chioşc de ziare la timp, ca să prind "Formula AS".
Citeste tot articolul
Mistere din Ţara Hategului (I)
La 200 de ani după ce romanii au cucerit Dacia, cam prin anul 300, istoricul roman Dio Cassius scria în "Istoria Romei" că, după ce i-au înfrânt pe daci, romanii au găsit celebra comoară a regelui Decebal ascunsă sub apele râului Sargetia (posibil Strei-ul de azi, cel mai mare râu din Ţara Haţegului). Tot Dio Cassius scria că Decebal şi-a folosit sclavii ca să mute cursul Sargetiei, să sape în albia lui şi să ascundă aici aurul şi argintul, să pună pietre şi pământ peste comoară, apoi să aducă râul în vechea matcă.
Citeste tot articolul
Psiholog NORICA FISCHER-POPA - "Niciodată să nu vorbiţi direct despre despărţire"
Există numeroase motive, pe care noi nu le putem vedea din exterior. Suferinţa celor doi n-a atins încă pragul maxim, chiar dacă nouă aşa ni se pare. Avantajul de a rămâne împreună este mai mare decât acela de a se separa. Sau îşi doresc să trăiască altfel decât părinţii lor, care, eventual, au divorţat. Şi invers: rămân alături, în pofida unor probleme imense, deoarece asta le-a fost dat să vadă în copilărie, în propria familie, iar ei urmează acest exemplu.
Citeste tot articolul
La mulţi ani, fata mea dragă!
Astăzi e ziua ta şi m-am gândit ca darul meu pentru tine să fie o scrisoare în care să-ţi spun cât de mult te iubesc, în faţa lumii întregi. Acum şi mereu, la fel ca atunci când erai doar copil. Mă bucur şi mi-e dor de mine, de cea cu 40 de ani în urmă, când eram tânără, fericită şi, chiar dacă aveam multe lipsuri materiale, te aveam pe tine. În loc să-ţi umplu viaţa cu jucării, ţi-am umplut-o cu afecţiune. Acum mă întreb când oare s-a transformat copilul meu dulce, pufos şi mic, într-un adolescent, apoi un adult, deschis, generos, prietenos şi vesel?
Citeste tot articolul
EVELINE PĂUNA (TVR 2)
După o perioadă în care TVR 2 s-a făcut cunoscută prin emisiuni culturale, unele proprii şi altele asimilate de la TVR Cultural, conducerea postului şi-a propus să reîmprospăteze zona de divertisment. Produsul "Vara pe val" însumează, de fapt, o serie de emisiuni care se difuzează atât pe TVR 1, cât şi pe TVR 2, ele îmbrăcând, în esenţă, forma unei competiţii între cele două posturi, iar miza o reprezintă creşterea audienţei.
Citeste tot articolul
MIRCEA VINTILĂ - "Casa mea a încetat să mai aibă pereţi"
Este adevărat ce spuneţi: dacă este să numesc un loc "acasă", atunci sunt acasă în Bucureşti, pentru că este locul în care m-am născut, am crescut, în care locuiesc şi azi. Dar eu sunt un călător, un om fără stare, mereu mă ard tălpile şi, de aceea, noţiunea de casă este cam vagă pentru mine. Dar să începem cu Bucureştiul şi apoi vom vorbi despre hoinăreală. Cânt des Bucureştiul? Aşa este, iar asta pentru că nu compun decât despre lucruri care îmi sunt familiare, dragi.
Citeste tot articolul
Amintiri despre MIRCEA VULCĂNESCU
Alexandra Elisabeta de Hillerin, Sandra, cum i se spune în familie, este fiica mijlocie a filosofului Mircea Vulcănescu şi trăieşte la Paris. A avut amabilitatea să ne primească, într-o după-amiază de primăvară târzie, care s-a transformat într-o adevărată sărbătoare, căci timp de mai multe ceasuri ne-a vorbit despre tatăl ei, reprezentant strălucit al "generaţiei de aur" din perioada interbelică, şi mulţi alţi mari intelectuali de elită, care au sfârşit, în mod tragic, în puşcăria comunistă de la Aiud.
Citeste tot articolul
Puterea magică a fotografiei
"Luaţi între palme fotografia mea şi gândiţi-vă la ea ca la un instrument medical. Trebuie să credeţi cu toată puterea că în mâinile voastre se află cheia care va deschide calea spre vindecare. Relaxaţi-vă complet şi încercaţi să vă ascultaţi trupul. Îndreptaţi fotografia către acea parte a corpului sau acel organ care vă supără. Prin mişcări circulare, realizate la câţiva centimetri deasupra corpului, deplasaţi imaginea până ajungeţi la zona afectată. După câteva minute, veţi simţi cum durerea se estompează treptat, ieşind din trup, ca şi cum un instrument nevăzut ar scoate-o afară".
Citeste tot articolul